Kuba Kuba

 • Időtöltés

  Pihenés és relaxáció: strandok és üdülőközpontok

  Bahia de Cochillos

  Ez egy csodálatos hely, érdekes, mert a turistát itt nem várja extra felszereltségű üdülőközpont, nem ettől olyan egyedi ez a hely, hanem épp attól, hogy itt a strand szépségében akár egyedül is gyönyörködhetünk. Különösképpen, ha nem a szálloda melletti strandot választjuk, hanem a parton teszünk egy sétát és magunk választjuk ki a nekünk legmegfelelőbbet.

  Playa Girón

  A partszakasz csodálatos, a víz azonban nagy szakaszon igen sekély. Úszásra nem igazán alkalmas, de ha csak meg szeretnénk mártózni a vízben, vagy búvárszemüveggel szeretnénk nézni a halakat, akkor nem fogunk csalódni. A kisgyermekes családok számára kimondottan ideális ez a sekély víz.

  Ezen kívül a Playa Girón és a Playa Larga közötti szakaszon sok kis strand található. Itt elképesztően tiszta és átlátszó a víz, legalább 4 m mélyre lelátni, sehol senki, a strand csak a miénk, csupán az apró halacskák úszkálnak körülöttünk, mikor belépünk a tengerbe.

  Playa Larga

  30 km-re fekszik, nagyon keresett hely, búvárközpont, ugyanis itt amatőrként és profiként is merülhetünk. A turisták elszállásolása is megoldott.

  Varadero

  Varaderot semmiképpen se hagyhatja ki egyetlen turista sem, aki Kubába érkezik. A Havannától 100 km-re keletre elterülő félsziget tökéletes hely egy romantikus üdülés eltöltéséhez, valamint remek búvárkodási lehetőséget kínál. A tiszta természet, amelyet még nem érintett meg a modern világ, a türkizkék tenger, a korallzátonyok, lagúnák, búvárkodásra alkalmas helyek lenyűgözőek és itt lehetőségünk van arra is, hogy akár együtt is úszhatunk a delfinekkel. Mindezt Varadero kínálja az ide érkezőknek!

  Búvárkodásra alkalmas helyek

  Cayo Lenize
  Maria la Gorda
  Playa Larga + Playa Girón
  Caleta Buena

  Cayo Coco

  Egy csodás sziget, amely Kuba középső részénél, Ciego de Ávila tartományban fekszik. A királyi kert (Jardines del Rey) elnevezésű szigetcsoport tagja. Ez egy zátony, amely mesterségesen kialakított kb.17 km hosszú töltés segítségével áll összeköttetésben a szárazfölddel. Így repülővel, de akár autóval is megközelíthető.

  Cayo Coco remek hely a relaxációra, búvárkodásra, egy romantikus kirándulás eltöltéséhez és egy új hely megismeréséhez. Megcsodálhatjuk a korallzátonyokat, a fehér homokot és a kristálytiszta tengert. Cayo Coco igen kedvelt búvárparadicsom, a világ minden tájáról érkeznek ide turisták, akik ezt a szép sportot űzik.

  A következő luxusszállodákban szállhatunk meg: Melia Cayo Coco, Sol Cayo Coco, Tryp Cayo Coco, NH Krystal Laguna Villas & Resort , vagy a Blau Colonial Cayo Coco.

  Cayo Largo

  Kubától 80 km-re fekszik Cayo Largo szigete. Partjait a Karib-tenger mossa vagy 28 km hosszan. Csodás mészkősziget, sok-sok fehér homokos stranddal, mangroveerdőkkel és romantikus helyekkel.

  Egyetlen állandó lakosa sincs, de a szállodák személyzete az év nagy részét itt tölti, bár ők is visszatérnek Kubába.

  A szigeten nemzetközi repülőtér épült, csupán 10 percnyire a szállodáktól. Cayo Largo hét szállodájának mindegyike a déli parton épült. A helyi strandok a világ legszebbjei közé tartoznak. A homok fehér, a tenger átlátszó és türkizzöld.

  Ha egy kicsit változatosabban szeretnénk tölteni a napot, sportolhatunk, ellátogathatunk a La Granja de las Tortugas-ban található teknősfarmra, vagy az Isla del Sol-ra, terepjárót kölcsönözhetünk és bejárhatjuk a szigetet. Kedvelt időtöltés a katamaránozás. Unatkozni biztosan nem fogunk.

  Santa Clara

  Santa Clara Villa Calar tartomány fővárosa. Havannától mintegy 3 órányira fekszik. A várost a 17.században alapították, ma az ásványokkal és a cukornáddal való kereskedelem központja. Építészetére a kolonizáció szellemisége és a szűk utcák a jellemzőek. A városban található a kiterjedt Vidal park, ahol nagyon kellemes a környezet, s az emberek gyakran gyűlnek itt össze a szabadidejükben. Itt található Che Guevara, valamint 16 bajtársa maradványait rejtő mauzóleum és az életét bemutató múzeum is.

  A város hangulata nagyon kellemes élményt nyújt. Érdemes megnézni a 20.század húszas éveiben neogótikus stílusban épült katedrálist. Santa Clara a híres kubai zongorista, Ruben González szülővárosa, aki a híres Buena Vista Social Club együttes tagjaként vált híressé.

  Mindent egybevetve Kuba az a hely, ahol biztosan nem fogunk unatkozni. A parton való napozást összeköthetjük az építészeti műemlékek és a történelem megismerésével, megcsodálhatjuk Havanna hatalmas tereit, élvezhetjük a szűk és színes utcák hangulatát. Látogassunk el ide és győződjünk meg magunk az ország szépségéről!