Montenegró - Budva Montenegró

 • Repülési idő

  05:15

 • Leírás

  A Budvai riviéra a Plantamon fok (Rt Plantamon) és a Dubovica fok (Rt Dubovica) között terül el, amely délről a Buljarica-öblöt zárja. Ez mindössze egy 21 km hosszú szakasz, mégis igen nagyfokú a turisták érdeklődése e hely iránt. A legjobb szállások találhatóak itt, fürdésre, vízisportokra alkalmas terület, ezen kívül szórakoztató- és kulturális központok sokasága jellemző e helyre.

  A riviérát varázslatos természet veszi körül, az Adria legszebb üdülőhelyeihez tartozik. A tengerből kiemelkedő sziklafalak, és a világos homok látványát a gazdag vegetáció teszi még lenyűgözőbbé.

  Budva

  Budva Montenegró talán leglátogatottabb városa. Mintegy 8000 lakosa van, az itt található strand hossza 25 km. A partot és a kikötőt széles sétány határolja, ahol napi 24 órán át lüktet az élet. Bárok, éttermek, pizzériák, fagylaltosbódék, és szuvenírt árusítók találhatók itt. Olyan szuveníreket vásárolhatunk itt, amelyeket bárhol máshol is megtalálunk a Földközi-tenger partvidékén, cipők, trikók, karkötők, láncok, kagylóból készült tárgyak, játékok, kendők és fürdőruhák bő kínálata várja a vásárlót.

  Bár szinte mindig zsúfoltak a strandok, az Adria keleti részének kevés területe büszélkedhet annyi stranddal, mint  Budva. Évente növekszik a Kék zászló minősítést kiérdemlő strandok száma.

  Budva jelentős része a Szlovák strand, amely 1600 m hosszan húzódik, a városi kikötőtől keleti irányban helyezkedik el. A strandot apró kavics borítja. Montenegró legreprezentatívabb strandján szállodakomlexumok hosszú sorát, sport és szórakozási lehetőségek sokaságát találjuk. Kitűnik gazdag növényzetével, kitűnő éttermeivel és kellemes légkörével.

  Az ismert strandok közül megemlíthetjük a Mogren nevű strandot , ahová  sziklába vájt út vezet. Tulajdonképpen két strand alkotja, amelyeket egy sziklába vájt alagút köt össze. A sziklák látványa festői és romantikus képet alkot. A part szélén a Zanovic család nyári lakhelyének maradványai láthatók. A strand, amely szintén megkapta a Kék zászló minősítést, az olasz tengerész, Mogrini nevét viseli, aki itt ért partot egy  hajótörést követően.

  A Mogren nyugati irányban a Jaz strandként folytatódik, amelyet apró kavics , részben pedig homok borít, 1200 m hosszan. Az ország három legnagyobb strandjának egyike, s ezt a strandot főként az itt található nagy kemping turistái használják. Két részből áll, melyek közül az egyik nudistastrand.

  Budva remek szórakozóhely, az éjjeli élet és a kulturális programok színhelye. Biztosan nem fogunk unatkozni, sportlehetőségek, fesztiválok, szabadidőparkok, barátságos és kellemes légkör várja az érdeklődőket.

Szállásértékelések - Montenegró - Budva

Összesen: 7.6 Szép szálloda egy gyönyörű kertben, remek elhelyezkedés, szörnyű recepciós szolgáltatás (konkrétan a vörös hajú hölgy és a sötét hajú...

 • 4.5 Elhelyezés
 • 8 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Szép szálloda egy gyönyörű kertben, remek elhelyezkedés, szörnyű recepciós szolgáltatás (konkrétan a vörös hajú hölgy és a sötét hajú úriember). Szükséges rosszként kezelték a vendégeket, a többi recepciós nagyon rendben volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba és a tisztaság sok kívánnivalót hagy maga után. Nincs wifi a szobában a tartózkodás teljes ideje alatt, annak ellenére, hogy ezt a tényt minden nap jelentették a recepción.

Ellátás
Az ételek finomak, mindenki talál magának valót. A reggeli, mint mindenhol, monoton.

Szállás szolgáltatások
A helyszínen fodrászat, fogorvos és ajándékbolt is működik.

Tengerpart
Gyönyörű, sziklás strand. Közel a kikötőhöz. Általában véve Montenegró gyönyörű :)

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2024.05.06., Tartózkodás időpontja:: 2024.04.29 - 05.02.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Szállás: Slovenska Plaža Resort

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8.8 Szálljon meg az Aleksandar szállodában. Nagyon jó körülmények. Közel a strandhoz és az óvároshoz. Parkban található, zöldövezetben. A...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 6 Környék
 • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Szálljon meg az Aleksandar szállodában. Nagyon jó körülmények. Közel a strandhoz és az óvároshoz. Parkban található, zöldövezetben. A szálloda előtt van egy buszmegálló, amely lehetővé teszi kirándulások szervezését. Teljes leírás

Elhelyezés
Felújított szoba erkéllyel. Kényelmes 2 személyes ágy. Tiszta modern fürdőszoba.

Ellátás
Nagyon változatos reggelik és vacsorák. Különböző ételek nagy száma. Meleg ételek reggel és este. Hideg és meleg italok reggelire. Vacsora mellé vizet kell inni.

Szállás szolgáltatások
A személyzet barátságos, segítőkész, mosolygós. Napi takarítás és törölközőcsere. Beszállókártyák nyomtatása és visszaküldése. Internet a szobában benne van a szolgáltatás árában.

Tengerpart
Hátránya maga a Budowa szennyezett strandja. Egyéb tiszta strandok a közelben.

Józef G., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2023.10.27., Tartózkodás időpontja:: 2023.10.18 - 10.24.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Szállás: Slovenska Plaža Resort

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 4.3 Montenegró, mint ország, vizuálisan nagyon szép. És a természet által teremtett nézetekre gondolok. Mert maga a város egy kicsit...

 • 4 Elhelyezés
 • 6 Ellátás
 • 4 Környék
 • 3 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Montenegró, mint ország, vizuálisan nagyon szép. És a természet által teremtett nézetekre gondolok. Mert maga a város egy kicsit visszatér a 90-es évekhez Lengyelországban. Kivéve Budva óvárosát, ami gyönyörű. A montenegróiak általában barátságtalanok. Közülük kevesen beszélnek angolul (beleértve a különböző szolgáltató létesítmények személyzetét is). Nagyon nagy problémáink voltak a velük való kommunikációval sok helyen. A szálloda szolgáltatása durva. Összességében, ha nem lennének az igazán ízletes ételek, akkor az ott tartózkodásom olyan rossz ízt hagyott a számban, hogy valószínűleg visszakérném az árát. Mert ha 1000 PLN-t fizetnék fejenként, megőrülnék. Csodákat nem várnék. De fejenként 3100-ba került. Teljes leírás

Elhelyezés
Az Aleksandar Hotelben jelentkeztünk be, amely ugyanabban a komplexumban volt, mint a Slovenska Plaza. Maga a szoba tiszta volt, és nem volt hibája. Kívülről azonban a szálloda nagyon rossznak tűnt. A mennyezetről lehulló festékfoltok és a betört redőnyök voltak jellemzőek.

Ellátás
Talán ez a legerősebb pontja tartózkodásunknak. Az étel igazán finom volt. És elég nagy ételválaszték a büfében. A hátránya az volt, hogy ebédre és vacsorára nem volt kapható gyümölcslé. Csak sima víz. Ottlétünk vége felé hiány volt a fekete teából, olyannyira, hogy a közeli szupermarketben vettünk egy csomagot. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a Hotel Aleksandar étkezdéjét használtuk. Nem volt lehetőségünk enni a Slovenska Plaza-ban. Az előbbi magasabb színvonalú, mint az utóbbi. (Aleksandar 4*, Slovenska 3*)

Szállás szolgáltatások
Ez a legnagyobb probléma. Megvettük az all inclusive verziót. Érkezés után kiderült, hogy az Aleksandar Hotelben kapunk szállást, mert a Slovenska szezon vége miatt bezár. Minden rendben volt, gyönyörű volt, volt egy kantinunk a szoba közelében, de a Slovenska alkoholos bárját használjuk. Az egyik bár, a másik a medencénél... elképesztő mennyiségű italt szolgált fel – ebből kettőt. Sör és bor egy hordóból. Mondanom sem kell, milyen finomak voltak. Nagyon vicces volt tartózkodásunk második napján. Abban a bárban, ahol sört és bort kellett volna fogyasztanunk, Aleksandarból küldtek a bárba, mert a medence melletti bár zárva volt, az Aleksandar bárban pedig azért, mert Slovenska karszalagunk volt. Gyakorlatilag ital nélkül maradtunk. Miután feleségem közbenjárt a menedzserrel, kegyesen engedélyt kaptunk ennek az Aleksandar bárnak a használatára. Igen, jól olvastad, használatra. Mert ha azt gondolja, hogy ott állt egy csapos, aki italt rendel, nagyot fog csalódni. Legtöbbször saját sört kellett önteni az adagolóból. És mondanom sem kell, mennyire kényelmes a pult másik oldalán. Ha pedig inni vágyott, a bárban volt egy ipari hűtőszekrény (mint a boltokban, üveges előlappal), ahol több rossz minőségű alkoholt is lehetett találni. (Vodka, rakija, whisky, gin) Gin és tonic? Felejtsd el. Tartózkodásunk nagy részében nem volt tonik. Whisky és kóla? Biztos összekeverték a kólát a borral, mert máig nem tudom, miért ízlett így. Nem az olyan kifinomult italokról beszélek, mint a Manhattan. Nem volt ilyen lehetőség. Nincs összetevő. És mint említettem, ezeket az alkoholokat maguktól öntötték ki. Ez egy nagy kudarc volt.

Tengerpart
Egy strand, mint egy strand. Jó volt, sziklás volt, ezért fájt mezítláb járni. A tenger nagyon tiszta. A víz nagyon sós. Nem voltak napozóágyak, de már nem is volt a szezon.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2023.10.24., Tartózkodás időpontja:: 2023.10.14 - 10.21.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Szállás: Slovenska Plaža Resort

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8.8 Nagyon sikeres kirándulás volt, bár október közepe volt, az idő fantasztikus volt.

 • 9 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Nagyon sikeres kirándulás volt, bár október közepe volt, az idő fantasztikus volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba méretét tekintve pont megfelelő, felújított és tiszta. Az egyetlen hátránya a szúnyognyomok a falakon, amelyeket a személyzet rendszeresen meg tudna tisztítani.

Ellátás
Számomra se több, se kevesebb, pedig már holtszezonban voltunk, sok volt a kaja és mindenki találhatott magának valamit

Szállás szolgáltatások
Nincs kifogásom, az egyetlen nehézséget néhány alkalmazott angol nyelvtudása okozza, főleg a takarítónők, de ez nem volt nagy probléma

Tengerpart
Szezonon kívül a strand üres, közel a szállodához apró kavicsokkal. Ami a tisztaságot illeti, változatos.

Marlena B., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2023.10.20., Tartózkodás időpontja:: 2023.10.14 - 10.17.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Szállás: Slovenska Plaža Resort

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9 nagyon jó

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
nagyon jó Teljes leírás

Elhelyezés
magas, a szálloda minőségének megfelelő. az egyetlen mínusz: a szoba az útra néz.

Ellátás
jó minőség és változatosság

Szállás szolgáltatások
nem lenyűgöző n/a

Tengerpart
strand megfelel a szálloda leírásának. apró, kavicsos, közvetlenül a szálloda mellett. Pontosan olyan, mint az öbölben.

Jakub S., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2023.10.09., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.30 - 10.05.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Szállás: Splendido (Kotor)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összes szállásértékelés Montenegró - Budva