Montenegró - Budva Montenegró

 • Repülési menetidő

  05:15

 • Leírás

  A Budvai riviéra a Plantamon fok (Rt Plantamon) és a Dubovica fok (Rt Dubovica) között terül el, amely délről a Buljarica-öblöt zárja. Ez mindössze egy 21 km hosszú szakasz, mégis igen nagyfokú a turisták érdeklődése e hely iránt. A legjobb szállások találhatóak itt, fürdésre, vízisportokra alkalmas terület, ezen kívül szórakoztató- és kulturális központok sokasága jellemző e helyre.

  A riviérát varázslatos természet veszi körül, az Adria legszebb üdülőhelyeihez tartozik. A tengerből kiemelkedő sziklafalak, és a világos homok látványát a gazdag vegetáció teszi még lenyűgözőbbé.

  Budva

  Budva Montenegró talán leglátogatottabb városa. Mintegy 8000 lakosa van, az itt található strand hossza 25 km. A partot és a kikötőt széles sétány határolja, ahol napi 24 órán át lüktet az élet. Bárok, éttermek, pizzériák, fagylaltosbódék, és szuvenírt árusítók találhatók itt. Olyan szuveníreket vásárolhatunk itt, amelyeket bárhol máshol is megtalálunk a Földközi-tenger partvidékén, cipők, trikók, karkötők, láncok, kagylóból készült tárgyak, játékok, kendők és fürdőruhák bő kínálata várja a vásárlót.

  Bár szinte mindig zsúfoltak a strandok, az Adria keleti részének kevés területe büszélkedhet annyi stranddal, mint  Budva. Évente növekszik a Kék zászló minősítést kiérdemlő strandok száma.

  Budva jelentős része a Szlovák strand, amely 1600 m hosszan húzódik, a városi kikötőtől keleti irányban helyezkedik el. A strandot apró kavics borítja. Montenegró legreprezentatívabb strandján szállodakomlexumok hosszú sorát, sport és szórakozási lehetőségek sokaságát találjuk. Kitűnik gazdag növényzetével, kitűnő éttermeivel és kellemes légkörével.

  Az ismert strandok közül megemlíthetjük a Mogren nevű strandot , ahová  sziklába vájt út vezet. Tulajdonképpen két strand alkotja, amelyeket egy sziklába vájt alagút köt össze. A sziklák látványa festői és romantikus képet alkot. A part szélén a Zanovic család nyári lakhelyének maradványai láthatók. A strand, amely szintén megkapta a Kék zászló minősítést, az olasz tengerész, Mogrini nevét viseli, aki itt ért partot egy  hajótörést követően.

  A Mogren nyugati irányban a Jaz strandként folytatódik, amelyet apró kavics , részben pedig homok borít, 1200 m hosszan. Az ország három legnagyobb strandjának egyike, s ezt a strandot főként az itt található nagy kemping turistái használják. Két részből áll, melyek közül az egyik nudistastrand.

  Budva remek szórakozóhely, az éjjeli élet és a kulturális programok színhelye. Biztosan nem fogunk unatkozni, sportlehetőségek, fesztiválok, szabadidőparkok, barátságos és kellemes légkör várja az érdeklődőket.

Legújabb értékelések Montenegró - Budva

Összesen: 7 Sajnos nem a lefoglalt szállás kaptuk. Balkonos szobánk lett volna. Helyette egy terasz nélküli második emeleti szobát kaptunk ami a két...

 • 7.5 Elhelyezés
 • 4 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Elhelyezés
Sajnos nem a lefoglalt szállás kaptuk. Balkonos szobánk lett volna. Helyette egy terasz nélküli második emeleti szobát kaptunk ami a két gyermekkel nem a legmegfelelobb volt. Teljes leírás

Ellátás
Reggeli rendben vacsora nem volt változatos. Viszont bármelyik időpontban mentünk iszonyatos tömeg alig lehetett helyet foglalni

Dr. Nánásiné Kézér Nikoletta, 2022.08.16., Tartózkodás időpontja: 2022.08.07 - 08.12.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Szállás: Slovenska Plaža Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 2.8 Gyenge, nagyon gyenge. Foglalt szoba ellenére, nem engedtek be a Parkolóba az érkezésünkkor, azzal a címszóval, hogy tele a parkoló. A...

 • 2.5 Elhelyezés
 • 1 Ellátás
 • 5 Környék
 • 3 Alapár

Összegzés:
Gyenge, nagyon gyenge.

Foglalt szoba ellenére, nem engedtek be a Parkolóba az érkezésünkkor, azzal a címszóval, hogy tele a parkoló. A portán álló hölgy flegma volt és undok, annyival letudta próbálkozzunk este. Este szintén nem tudtunk beállni az autóval, másnap próbálkoztunk, akkor sem akartak beengedni a fő kapun. Hátsó sorompon sikerült bejutnunk. Mondanom sem kell ez megalapozta a nyaralás hangulatát.

A személyzet undok volt és mogorva, rossz értelemben tipikus bakán. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba nem olyan volt mint a képeken, viszonylag tiszta volt. A szekrények porosak voltak, a szappantartó üres volt amit 5 nap alatt nem sikerült feltölteni.

Ellátás
A reggeli és a vacsora minőségben botrányos volt. Svéd asztal ide vagy oda, mennyiségre mentek. Semmi változatosság , íztelen ételek. Reggelinél ihatatlan gyümölcslének gúnyolt valamik.

Hotel szolgáltatások
Nem igen tudok bármilyen szolgáltatást felsorolni. Szoba takarítást nem nevezném annak, kb érkezéskor a csomagok beszállításánál kértünk volna kocsis segítséget, de nem volt bent senki.

Tengerpart
Slovenska Plazaúgy hirdette, hogy saját partja van, ennek ellenére bárki használhatta a strandot. Ingyenes szakaszról volt szó.

Lajkó Krisztián, 2022.08.15., Tartózkodás időpontja: 2022.08.07 - 08.11.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Szállás: Slovenska Plaža Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9.2 Maximálisan meg voltam elégedve mindennel szálloda személyzet tenderpart szolgáltatások.Egyedül a vacsoránál nem voltam teljesen...

 • 10 Elhelyezés
 • 6 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Maximálisan meg voltam elégedve mindennel szálloda személyzet tenderpart szolgáltatások.Egyedül a vacsoránál nem voltam teljesen elégedett.Választék volt,de 4 napig egymás után marhahusleves ami még savanyú is volt.Köretek hiányosak,imádom a halat,de hiába volt mindennap nem izlett. Teljes leírás

Tengerpart
Könnyű megközelíteni tiszta az árban benne volt az ágy napernyő törölköző.

Csongrádi Zoltánné, 2018.09.17., Tartózkodás időpontja: 2018.09.03 - 09.10.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Szállás: Mediteran

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 9.6 jól sikerűlt nyaralás volt.

 • 10 Elhelyezés
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
jól sikerűlt nyaralás volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás nagyon szép tiszta volt.A szobában hűtőszekrény,klima,és Tv is volt.A fürdőben hajszárító, sampon, cipőtiszító,és egyéb tisztasági eszközök voltak odakészítve.Minden nap takarítottak,és törölközőt cseréltek.

Ellátás
Az ellátás nagyon profi módon volt előkészítve.Minden nap volt a medencében aerobik.A fiatal személyzet profi módon nagyon barátságos,udvarias kiszolgálást biztosított.Napközben zenét szolgáltattak a medenceparton.Voltak olyan napok,amikor ingyen itallal kínálták a vendégeket.Játékos versenyekkel gazdagították minden nap a programot.

Hotel szolgáltatások
Nagyon precíz udvarias személyzet dolgozik az üdülőtelepen.A vendégek megérkezésekor udvarias dolgozók viszik a szállásra a csomagokat.A szálloda területén van élelmiszerbolt,fagyizó,külömböző ajándéküzletek,étterem, stb.

Tengerpart
A tengerpart közvetlen a szálloda bejáratánál van.Amikor ott voltunk,nagyon sokan voltak.Nem nagyon volt hely sehol.A napágyak mind foglaltak voltak.A tengerpart piszkos volt.Tele volt minden eldobált szeméttel.Ezért inkább a medencét választottuk.Az nem okozott csalódást.Minden reggel szépen ki volt takarítva.

Varga Erzsébet, 2018.09.06., Tartózkodás időpontja: 2018.07.27 - 08.03.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Szállás: Slovenska Plaža Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

összes ajánlás Montenegró - Budva