Montenegró Montenegró

 • Fakultatív programok és szórakozási lehetőségek

  Montenegró sokszínű és érdekes hely. Ittlétünkkor érdemes nem csak napozással és relaxációval múlatni az időt. Sok szép nemzeti park, város és központ található itt. Íme a legismertebb helyek, amelyeket vétek lenne kihagyni.

  A Kotorska-öböl és nyaralóhelyei

  Ez egy hatalmas és figyelemre méltó öböl az ország partvidékének északnyugati részén. A világ 25 legszebb öble közé tartozik. A tengerparton magasodó hegyeken húzódó várfalak a messzi északot juttatja eszünkbe, a festőien szép part és a buja vegetáció a napos délre emlékeztet. A turistákat csodás történelmi műemlékek, városok és nyaralóhelyek várják. Íme a legnevezetesebbek:

  Igalo

  Gyógyfürdő, ahol radioaktív ásványvízforrás található. A rehabilitációval és reumatológiával foglalkozó legnagyobb és legjobban felszerelt orvosi központjainak egyike mind az Adrián, mind Európában. Főként mozgásszervi betegségek, sportsérülések, bőrgetegségek, női problémák, asztma, allergia, valamint szív- és érrendszeri betegségek kezelésére szakosodott.

  Fürdés és szórakozás

  A 2 km hosszú strand a gyógyfürdő központjában kezdődik, betonlapok és apró kavicsok borítják. Igalo kedvező körülményeket biztosít a vízisportokhoz, a búvárkodáshoz és a vízisíhez. De teniszpályákat, bowlingot, sportpályákat, négy teniszpályát is találunk itt, ahol labdajátékokat, vagy akár kidobócskát is játszhatunk.

  Durmitor Nemzeti Park

  A Durmitor Montenegró legnagyobb hegyvonulata, 1980-tól az UNESCO természeti világörökségéhez tartozik. Hegymászók, kerékpárosok kedvenc helye, akik szeretik a hegyi kerékpározást, kipróbálhatjuk a paraglidingot, halászhatunk a csodás tavakban, egy egész napra lovat is kölcsönözhetünk. Jelentős hely Škrka, ahol medvék, zergék és egyéb vadállatok élnek. Ha kedvünk tartja, akár szafarin is részt vehetünk.

  Biogradska gora Nemzeti park

  Montenegró északkeleti részén található , Európa egyik legrégebben védett területéhez tartozik.1600 hektáron terül el, figyelemreméltó flórával és faunával rendelkezik.

  Skadarské jezero Nemzeti Park

  Az albán határnál fekvő tó a Rumija, Sutorman, Tarabos és Prokletije masszívumok között helyezkedik el, és a Zeta, valamint a Morača folyók alföldjei mentén, 391 km2-nyi területen. található. A Balkán legnagyobb tava. A tavon 50 kisebb és nagyobb sziget található. Az egyiken találhatóak egy érdekes börtön romjai, ahol úszni nem tudó rabok raboskodtak. Úgy hírlik, akkor szüntették meg, mikor az egyik rab megtanult úszni és megszökött. A Skadar-tó Európa legnagyobb madárrezervátuma. Mintegy 271 madárfaj fészkel itt. Az északi part mocsaras részén Európa utolsó pelikánkolóniái fészkelnek. Virpazar kisvárosból akár igen tanulságos és érdekes hajókirándulásra is indulhatunk, melyet motoros hajóval tehetünk meg.