Montenegró Montenegró

Hivatalos megnevezés: Szerbia és Montenegro
Főváros: Podgorica
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: pravoszláv, muszlim
Hivatalos nyelv: szerb-horvát
Időeltérés: közép-európai idő, mint nalunk

Montenegró - már 58 500 Ft-tól

MONTENEGRÓRÓLMontenegró ( Crna Gora) Európa legfiatalabb állama, 2006. június 3-án alakult. Bár kevésbé ismert, attraktív helynek számít, ahol az idegenforgalom még nem igazán fejlett. Itt az idő, hogy megismerjünk valami újat, ez esetben Montenegrót!

A 13 812 km2-en elterülő állam a Balkáni-félsziget délnyugati részén található. Határos Bosznia-Hercegovinával, Horvátországgal, Albániával és Szerbiával, partjait pedig az Adriai-tenger mossa.

Menjünk vissza az időben és ismerkedjünk meg Montenegró történelmével.

Az első államot ezen a területen még i.e. a 3.században az illírek alapították. Mintegy 100 évvel később a római hódítások során a római provincia, Dalmácia része lett. A területet aztán fokozatosan a szlovének kezdték benépesíteni, akik a 11.században megalapították a Duklja nevű államot. A 15.században Zeta környéke  török fenhatóság alá került, amely mintegy 400 évig tartott. Az ország először 1858-ban lett független.1918-ban Montenegró az újonnan megalakult Szerb, Horvát és Szlovén Királysághoz csatlakozott. A II.világháborút követően mint szocialista Föderatív Népköztársaság, Jugoszlávia része lett. A 20.század második felében jelentős változásokon ment keresztül, végső önállósodására 2006-ban került sor.

Montenegró lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkezik, homokos és apró kavicsos strandokkal büszkélkedik. A 294 km hosszú partszakaszból 75 km hosszan kiváló minőségű strandok és csodás öblök találhatók.
Az ország területén található a Földközi –tenger egyetlen fjordja, a Kotorska-öböl, amelyet magas hegyek öveznek. A nyugati területen található a vad tájjal büszkélkedő Luštica-félsziget, félreeső lagúnákkal és csodás barlangokkal. Az egész partszakasz alkalmas a fürdésre, vitorlázásra, búvárkodásra és egyéb vízi sportágakhoz. Montenegró déli részén, Ulcinjban található a kalózok híres bástyája. Itt 13 km hosszú és széles homokos partszakasz található.

Montenegró egyik látványossága a Skadarske jezero. A tengerparttól 40 km-re fekvő tó a Balkáni-félsziget legnagyobb tava, amely gazdag faunával és flórával rendelkezik, a halászok és ornitológusok paradicsoma. A Földközi-tengernél sehol máshol nem találunk ilyen gazdag természetet.

Montenegró tele van csodás helyekkel, amelyeket egyszerűen látni kell. Közéjük tartozik a már említett Kotorska-öböl, Budva történelmi város, a csodás Bečiči és a romantikus üdülőhely, Sveti Stefan. Ha felejthetetlen, élményekkel teli üdülést szeretnénk átélni, amelyet történelmi nevezetességek és a csodás tenger tesz még emlékezetesebbé, érdemes idelátogatnunk.

Montenegró - már 58 500 Ft-tól

Legújabb értékelések Montenegró

Összesen: 8.8 Összességében sikeres utazás, szállás és kaja nagyon jó, strand rendezett.Budva régi része gyönyörű, esti sétát ajánlok.

 • 8 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Szállás általános értékelése
Összességében sikeres utazás, szállás és kaja nagyon jó, strand rendezett.Budva régi része gyönyörű, esti sétát ajánlok. Teljes leírás

Rameš Petr, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.21., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.10 - 09.17.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Szállás: Slovenska Plaža Resort

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 10 Nagyon szép nyaralás gyönyörű környezetben, ajánljuk

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Szállás általános értékelése
Nagyon szép nyaralás gyönyörű környezetben, ajánljuk Teljes leírás

Elhelyezés
Gyönyörű nagy szoba, kilátással a tengerre és a parkra, nagyon tiszta

Ellátás
Nagy ételválaszték

Szállás szolgáltatások
Nagyon jó benyomás és hajlandóság

Tengerpart
A víz négy méter után tiszta és átlátszó volt, de már mély volt

Jaroslava P., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.20., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.10 - 09.17.
Régió: Montenegró Montenegró, Bečiči, Szállás: Iberostar Bellevue

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 3.4 Sajnos a nyaralás nem sikerült, részben kárpótolta a csodálatos időjárás.

 • 2 Elhelyezés
 • 1 Ellátás
 • 9 Környék
 • 3 Alapár

Szállás általános értékelése
Sajnos a nyaralás nem sikerült, részben kárpótolta a csodálatos időjárás. Teljes leírás

Elhelyezés
Egy 3*-os szállodához a szobák jól felszereltek voltak, de sajnos csak egyszer és az ügyfél kifejezett kérésére takarították ki.

Ellátás
Nem volt élelem. A kifogás a szakácsnő betegsége volt, de valószínűleg nem ez volt az oka, hanem a szálloda igen alacsony kihasználtsága. Ezért nem volt érdemes kaját készíteni.Két napos tartózkodás után már csak a szobánk volt foglalt!!! Étkezéssel kapcsolatos ajánlatot kerestem, ami nagyon fontos volt számomra, és itt volt ez az információ - megdöbbentő!!!

Szállás szolgáltatások
Ahogy fentebb is írtam, a szobát csak egyszer takarították ki, intenzív szobalánykeresés után.

Tengerpart
A strandviszonyok nagyon jók, a szálloda elhelyezkedése pedig remek, csak kár, hogy más tényezők is elrontották a tartózkodásunkat.

Błaszczyk Bożena, Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2023.09.20., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.08 - 09.17.
Régió: Montenegró Montenegró, Bar, Szállás: Aparthotel David

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8.4 Az utazás összességében kiváló volt, kivéve az odautazást négy átszállással és a helyi fuvarozóra való várakozást, két átszállással...

 • 9 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Szállás általános értékelése
Az utazás összességében kiváló volt, kivéve az odautazást négy átszállással és a helyi fuvarozóra való várakozást, két átszállással vissza. Szerintem az átigazolások a szezon vége és a kevesebb ügyfél miatt következtek be. A szálloda közvetlenül a tenger mellett található, stranddal és általánosan megközelíthető a központhoz, bevásárlóközpontokhoz, a szálloda előtti sétálóutcához vezető sétányhoz, számos történelmi épület a közelben, valamint hajókirándulások lehetősége Kotorba és a környékre, beleértve a hegyek. Teljes leírás

Elhelyezés
Elégedettség a szállással és a barátságos személyzettel és a vendégek készséges hozzáállásával, kivéve a kezdeti vízhiányos problémákat a horvátországi távolsági vízvezeték javításával és tisztításával kapcsolatban. A szobák klímával, felszerelt konyhával, hűtőszekrénnyel felszereltek. Apartman erkéllyel és kilátással a tengerre. A szálloda negyedik emeletén már fel van szerelve lifttel.

Ellátás
Az étel és a mennyiség is elegendő volt, a változatosság kicsit hiányzott. A környék kiváló a helyi kirándulásokhoz is.

Szállás szolgáltatások
Az elégedettség összbenyomása, a helyi kerékpárkölcsönzés lehetősége, parkolási lehetőség és a tulajdonosok és a személyzet hajlandósága, tisztaság.

Tengerpart
A part sokszínűsége számos stranddal és különböző felületekkel, kavicsos, kavicsos, betonozott, burkolt területeken zuhannyal, természetes kavicsos sarkokon és sziklákkal és fákkal szegélyezett vízhez való hozzáféréssel. A frissítők mindig kéznél vannak, beleértve a WC-t is. Búvárkodási lehetőség az Ön választása szerint.

Jiří N., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.20., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.08 - 09.17.
Régió: Montenegró Montenegró, Herceg Novi, Szállás: Hotel M

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 7.2 Budva egy nagyon nyüzsgő város, tele szállodákkal.

 • 9 Elhelyezés
 • 4 Ellátás
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Szállás általános értékelése
Budva egy nagyon nyüzsgő város, tele szállodákkal. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba kellemes volt, erkélyes a város csendes részén. Szerencsére az utcán volt, és nem a belső tömbben, ahol szó szerint egy másik szálloda van ragasztva.

Ellátás
A szállodában csak reggeli van és azok gyengébbek. Zöldség szinte nincs, minden nap csak egy uborka, nem látom hol gond, hogy pár paradicsomot vagy gyümölcsöt is levágok. A desszertek eltarthatók, nem frissek. A kávé termoszból van, a kávéfőzőt konyharuhával borítják. De meg kell dicsérnem az ökörszemeket, jók voltak.

Szállás szolgáltatások
A szálloda kisebb volt és csendes. Teljesen tiszta mindenhol. A szobákat minden nap takarították, a fényezett zuhanyzót és a csapokat WC-papírral egészítették ki. ????????????

Tengerpart
15 perc a strandtól normál sétával. A tenger tiszta. A strandok hosszúak és tele vannak napozóágyakkal, amelyekért most szeptemberben is fizetni kell. Jól kell választani, nem mindenhol jó a kiszolgálás. Gyakran előfordul, hogy hoznak inni, és egész nap senki más nem hozza. Általában nem takarítanak sokat.

Alice R., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.20., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.10 - 09.17.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Szállás: Skyprime

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

összes ajánlás Montenegró