Montenegró Montenegró

Hivatalos megnevezés: Szerbia és Montenegro
Főváros: Podgorica
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: pravoszláv, muszlim
Hivatalos nyelv: szerb-horvát
Időeltérés: közép-európai idő, mint nalunk

Montenegró - már 22 113 Ft-tól

MONTENEGRÓRÓLMontenegró ( Crna Gora) Európa legfiatalabb állama, 2006. június 3-án alakult. Bár kevésbé ismert, attraktív helynek számít, ahol az idegenforgalom még nem igazán fejlett. Itt az idő, hogy megismerjünk valami újat, ez esetben Montenegrót!

A 13 812 km2-en elterülő állam a Balkáni-félsziget délnyugati részén található. Határos Bosznia-Hercegovinával, Horvátországgal, Albániával és Szerbiával, partjait pedig az Adriai-tenger mossa.

Menjünk vissza az időben és ismerkedjünk meg Montenegró történelmével.

Az első államot ezen a területen még i.e. a 3.században az illírek alapították. Mintegy 100 évvel később a római hódítások során a római provincia, Dalmácia része lett. A területet aztán fokozatosan a szlovének kezdték benépesíteni, akik a 11.században megalapították a Duklja nevű államot. A 15.században Zeta környéke  török fenhatóság alá került, amely mintegy 400 évig tartott. Az ország először 1858-ban lett független.1918-ban Montenegró az újonnan megalakult Szerb, Horvát és Szlovén Királysághoz csatlakozott. A II.világháborút követően mint szocialista Föderatív Népköztársaság, Jugoszlávia része lett. A 20.század második felében jelentős változásokon ment keresztül, végső önállósodására 2006-ban került sor.

Montenegró lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkezik, homokos és apró kavicsos strandokkal büszkélkedik. A 294 km hosszú partszakaszból 75 km hosszan kiváló minőségű strandok és csodás öblök találhatók.
Az ország területén található a Földközi –tenger egyetlen fjordja, a Kotorska-öböl, amelyet magas hegyek öveznek. A nyugati területen található a vad tájjal büszkélkedő Luštica-félsziget, félreeső lagúnákkal és csodás barlangokkal. Az egész partszakasz alkalmas a fürdésre, vitorlázásra, búvárkodásra és egyéb vízi sportágakhoz. Montenegró déli részén, Ulcinjban található a kalózok híres bástyája. Itt 13 km hosszú és széles homokos partszakasz található.

Montenegró egyik látványossága a Skadarske jezero. A tengerparttól 40 km-re fekvő tó a Balkáni-félsziget legnagyobb tava, amely gazdag faunával és flórával rendelkezik, a halászok és ornitológusok paradicsoma. A Földközi-tengernél sehol máshol nem találunk ilyen gazdag természetet.

Montenegró tele van csodás helyekkel, amelyeket egyszerűen látni kell. Közéjük tartozik a már említett Kotorska-öböl, Budva történelmi város, a csodás Bečiči és a romantikus üdülőhely, Sveti Stefan. Ha felejthetetlen, élményekkel teli üdülést szeretnénk átélni, amelyet történelmi nevezetességek és a csodás tenger tesz még emlékezetesebbé, érdemes idelátogatnunk.

Montenegró - már 22 113 Ft-tól

Legújabb értékelések Montenegró

Összesen: 7,2 A szállodában a szoba nagyon jó volt. Volt egy büfé, ahol nem volt kiszolgálás és az étteremben nem lehetett sört inni, ki kellett menni...

 • 7,5 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
A szállodában a szoba nagyon jó volt. Volt egy büfé, ahol nem volt kiszolgálás és az étteremben nem lehetett sört inni, ki kellett menni a sétállóútcába. Teljes értékelés megtekintése

Dénes Zoltán István, 2016.11.03., Tartózkodás dátuma: 2016.09.04 - 09.10.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Hotel: Aleksandar

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Aleksandar, Budva, Montenegró Dénes Zoltán István 2016-11-03 7.2 1 10 Hotel & Appartements Aleksandar

Összesen: 8,8 Fantasztikus a hely, a szállás minôsège kitűnő, a tengerre néző szoba feláras, de csak a "c" típusúèrt èrdemled pluszt fizetni. Mert egy...

 • 9 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Fantasztikus a hely, a szállás minôsège kitűnő, a tengerre néző szoba feláras, de csak a "c" típusúèrt èrdemled pluszt fizetni. Mert egy most èpülő szálloda elveszi a " fèlig tengerre néző" szobák kilátást. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Minőségi gyönyörű kiválló

Ellátás
Nem szenvedünk hiányt.

Hotel szolgáltatások
Rendben van.

Tengerpart
Kb 50 m a part. Nagyon tiszta, biztonságos kulturált.G gyönyörű.

Gyaraki Gábor, 2016.08.25., Tartózkodás dátuma: 2016.08.18 - 08.21.
Régió: Montenegró Montenegró, Petrovac, Hotel: Hotel Vile Oliva

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Hotel Vile Oliva, Petrovac, Montenegró Gyaraki Gábor 2016-08-25 8.8 1 10 Hotel Vile Oliva

Összesen: 9 Montenegro csodálatos uticél. Mindenkinek jó szívvel ajánlom. A gyönyörű hegyek és a kellemesen meleg tenger igazán pihentető.

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Montenegro csodálatos uticél. Mindenkinek jó szívvel ajánlom. A gyönyörű hegyek és a kellemesen meleg tenger igazán pihentető. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A Sentido Tara nagyon kellemes szállás lehetőség. Modern, tiszta, igazán figyelnek a rendre. Esténként kellemes zene mellet, színvonalas műsorral kapcsolódtunk ki. A személyzet segítőkész, az étteremben minden igényt kielégítő a választék. A szálloda nagyon közel van a tengerparthoz, egy pici sétával megközelíthető.

Jó lenne, ha lehetőség lenne választani tengeri kilátás és egyéb közt.

Ellátás
Minden igényt kielégítő.

Tengerpart
A tengerpart kb 80 m-re van a szállodától, jól megközelíthető. Saját bár áll a vendégek rendelkezésére. A tengerpart tiszta, kényelmes a napozó ágyak igénybevételével. A víz tiszta és nagyon kellemes hőmérsékletű kb 26 C.

Pihentető part jó szívvel ajánlom.

Kovács Mária, 2016.08.22., Tartózkodás dátuma: 2016.08.12 - 08.19.
Régió: Montenegró Montenegró, Bečiči, Hotel: Sentido Tara

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Sentido Tara, Bečiči, Montenegró Kovács Mária 2016-08-22 9 1 10 SENTIDO Tara

Összesen: 9,8 A hosszú út után nagyon kellemesen telt a nyaralásunk, ehhez hozzá járult a szálloda minden alkalkazottja. A szálloda minden korosztály...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
A hosszú út után nagyon kellemesen telt a nyaralásunk, ehhez hozzá járult a szálloda minden alkalkazottja. A szálloda minden korosztály igényeit igyekszik kielégíteni, változatos programjaival. A szálloda alkalmazottjai nagyon figyelmesek, udvariasak. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobánk tágas volt és tiszta. Annak ellenére, hogy egy szervízútra illetve a bejáratira nézett nem volt zajos. Folyamatos volt a takarítás.

Ellátás
Nagyon változatos volt. Igyekeztek kihasználni a tenger adta lehetőségeket illetve a helyi étel különlegességeket is bemutatták. Nagyon sok volt a friss zöldség és gyümölcs. Nagyon sokféle és ízletes volt a menű, a különböző diétákra is odafigyelnek. Megállja a négy csillagot.

Hotel szolgáltatások
Gyerekanimáció(esti programok, foglalkoztató ház). Műfüves pálya. Teniszpályák, oktatás is zajlott. Vizi torna, aerobik, napközben különböző szórakoztató programok, nagyon jól felszerelt fitness terem, wellness.

Tengerpart
A tengerpartot a szálloda kertjén lehete megközelíteni egy kapunk keresztül. Napozóágy és napernyő illetékért. Minden szállodának saját partszakasza van, ha "figyelmetlen" az ember inteligensen megkérik a korrekcióra. A part tiszta, gyorsan mélyül, csak a napágyas résznél homokos.

Bartha István, 2016.08.09., Tartózkodás dátuma: 2016.07.31 - 08.05.
Régió: Montenegró Montenegró, Hotel: Iberostar Bellevue

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Iberostar Bellevue, n/a, Montenegró Bartha István 2016-08-09 9.8 1 10 Iberostar Bellevue

Összesen: 9,6 3 napot töltöttünk itt, nagyon elnyerte a tetszésünket, maximálisan elégedettek vagyunk másoknak is ajánlani fogom.

 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
3 napot töltöttünk itt, nagyon elnyerte a tetszésünket, maximálisan elégedettek vagyunk másoknak is ajánlani fogom. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Teljesen megfelelő volt számunkra, barátságos, tiszta és ár érték arányban azt kaptuk amire számítottunk egy kivételével. Ez a hűtő volt, mivel nem tudtam erkélyt is és hűtőt is igényelni ebben az árban, ezért a hűtőt választottam, sajnos nem jött be, mert nem megfelelően működött.

Ellátás
Elégedettek vagyunk. Az étel minősége számunkra nagyon jó volt, a büfé rendszernek köszönhetően a mennyiség sem volt probléma.

Hotel szolgáltatások
A recepción a fogadáskor futószalagszerűen kezeltek bennünket, de nem csináltunk belőle problémát.

Tengerpart
A part nagyon jól,gyorsan megközelíthető, kiváló mondhatnám, mivel szinte pár lépést kell csak megtenni. Választható kavicsos és homokos rész is.

Ami nagyon visszataszító volt, az egy-két mellékcsatorna, amiből egy különösképpen illúzióromboló,taszító és még sorolhatnám a rosszabbnál rosszabb jelzőket, mert poshadt, koszos, szemetes, undorító volt. Mindez a "beach "közepén, a sétányt átszelve található.

Most szerencsés helyzetben voltunk, de ha kicsit nagyobb mennyiségű csapadék esik, akkor a kis gátat átszakítva belefolyik a fürdésre kijelölt helyen a tengerbe.

Ágota P., 2016.07.31., Tartózkodás dátuma: 2016.07.22 - 07.25.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Hotel: Komplex Slovenska Plaža

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Komplex Slovenska Plaža, Budva, Montenegró Ágota P. 2016-07-31 9.6 1 10 Hotel Slovenska Plaza

összes ajánlás Montenegró

Az Ön értékesítője:

Ingyenesen hívható: K-P: 09:00-18:00 | Szo-V: 10:00-18:00 06 80 100 200 +40 316 300 926