Montenegró Montenegró

Hivatalos megnevezés: Szerbia és Montenegro
Főváros: Podgorica
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: pravoszláv, muszlim
Hivatalos nyelv: szerb-horvát
Időeltérés: közép-európai idő, mint nalunk

Montenegró - már 19 300 Ft-tól

MONTENEGRÓRÓLMontenegró ( Crna Gora) Európa legfiatalabb állama, 2006. június 3-án alakult. Bár kevésbé ismert, attraktív helynek számít, ahol az idegenforgalom még nem igazán fejlett. Itt az idő, hogy megismerjünk valami újat, ez esetben Montenegrót!

A 13 812 km2-en elterülő állam a Balkáni-félsziget délnyugati részén található. Határos Bosznia-Hercegovinával, Horvátországgal, Albániával és Szerbiával, partjait pedig az Adriai-tenger mossa.

Menjünk vissza az időben és ismerkedjünk meg Montenegró történelmével.

Az első államot ezen a területen még i.e. a 3.században az illírek alapították. Mintegy 100 évvel később a római hódítások során a római provincia, Dalmácia része lett. A területet aztán fokozatosan a szlovének kezdték benépesíteni, akik a 11.században megalapították a Duklja nevű államot. A 15.században Zeta környéke  török fenhatóság alá került, amely mintegy 400 évig tartott. Az ország először 1858-ban lett független.1918-ban Montenegró az újonnan megalakult Szerb, Horvát és Szlovén Királysághoz csatlakozott. A II.világháborút követően mint szocialista Föderatív Népköztársaság, Jugoszlávia része lett. A 20.század második felében jelentős változásokon ment keresztül, végső önállósodására 2006-ban került sor.

Montenegró lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkezik, homokos és apró kavicsos strandokkal büszkélkedik. A 294 km hosszú partszakaszból 75 km hosszan kiváló minőségű strandok és csodás öblök találhatók.
Az ország területén található a Földközi –tenger egyetlen fjordja, a Kotorska-öböl, amelyet magas hegyek öveznek. A nyugati területen található a vad tájjal büszkélkedő Luštica-félsziget, félreeső lagúnákkal és csodás barlangokkal. Az egész partszakasz alkalmas a fürdésre, vitorlázásra, búvárkodásra és egyéb vízi sportágakhoz. Montenegró déli részén, Ulcinjban található a kalózok híres bástyája. Itt 13 km hosszú és széles homokos partszakasz található.

Montenegró egyik látványossága a Skadarske jezero. A tengerparttól 40 km-re fekvő tó a Balkáni-félsziget legnagyobb tava, amely gazdag faunával és flórával rendelkezik, a halászok és ornitológusok paradicsoma. A Földközi-tengernél sehol máshol nem találunk ilyen gazdag természetet.

Montenegró tele van csodás helyekkel, amelyeket egyszerűen látni kell. Közéjük tartozik a már említett Kotorska-öböl, Budva történelmi város, a csodás Bečiči és a romantikus üdülőhely, Sveti Stefan. Ha felejthetetlen, élményekkel teli üdülést szeretnénk átélni, amelyet történelmi nevezetességek és a csodás tenger tesz még emlékezetesebbé, érdemes idelátogatnunk.

Montenegró - már 19 300 Ft-tól

Legújabb értékelések Montenegró

Összesen: 9,6 Nagyon szép helyen, egy igazi élmény

 • 10 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Nagyon szép helyen, egy igazi élmény Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta, modern szobák, rendezett szálloda

Ellátás
Félpanziós ellátásban változatos ennivalók

Hotel szolgáltatások
saját medence, saját tengerpart

Tengerpart
Tiszta rendezett

Csaba B., 2017.07.24., Tartózkodás dátuma: 2017.07.14 - 07.21.
Régió: Montenegró Montenegró, Sutomore, Hotel: Sato

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Sato, Sutomore, Montenegró Csaba B. 2017-07-24 9.6 1 10 Sato

Összesen: 7,2 A szállodában a szoba nagyon jó volt. Volt egy büfé, ahol nem volt kiszolgálás és az étteremben nem lehetett sört inni, ki kellett menni...

 • 7,5 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
A szállodában a szoba nagyon jó volt. Volt egy büfé, ahol nem volt kiszolgálás és az étteremben nem lehetett sört inni, ki kellett menni a sétállóútcába. Teljes értékelés megtekintése

Dénes Zoltán István, 2016.11.03., Tartózkodás dátuma: 2016.09.04 - 09.10.
Régió: Montenegró Montenegró, Budva, Hotel: Aleksandar

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Aleksandar, Budva, Montenegró Dénes Zoltán István 2016-11-03 7.2 1 10 Hotel & Appartements Aleksandar

Összesen: 8,8 Fantasztikus a hely, a szállás minôsège kitűnő, a tengerre néző szoba feláras, de csak a "c" típusúèrt èrdemled pluszt fizetni. Mert egy...

 • 9 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Fantasztikus a hely, a szállás minôsège kitűnő, a tengerre néző szoba feláras, de csak a "c" típusúèrt èrdemled pluszt fizetni. Mert egy most èpülő szálloda elveszi a " fèlig tengerre néző" szobák kilátást. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Minőségi gyönyörű kiválló

Ellátás
Nem szenvedünk hiányt.

Hotel szolgáltatások
Rendben van.

Tengerpart
Kb 50 m a part. Nagyon tiszta, biztonságos kulturált.G gyönyörű.

Gyaraki Gábor, 2016.08.25., Tartózkodás dátuma: 2016.08.18 - 08.21.
Régió: Montenegró Montenegró, Petrovac, Hotel: Hotel Vile Oliva

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

Hotel Vile Oliva, Petrovac, Montenegró Gyaraki Gábor 2016-08-25 8.8 1 10 Hotel Vile Oliva

Összesen: 9 Montenegro csodálatos uticél. Mindenkinek jó szívvel ajánlom. A gyönyörű hegyek és a kellemesen meleg tenger igazán pihentető.

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Montenegro csodálatos uticél. Mindenkinek jó szívvel ajánlom. A gyönyörű hegyek és a kellemesen meleg tenger igazán pihentető. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A Sentido Tara nagyon kellemes szállás lehetőség. Modern, tiszta, igazán figyelnek a rendre. Esténként kellemes zene mellet, színvonalas műsorral kapcsolódtunk ki. A személyzet segítőkész, az étteremben minden igényt kielégítő a választék. A szálloda nagyon közel van a tengerparthoz, egy pici sétával megközelíthető.

Jó lenne, ha lehetőség lenne választani tengeri kilátás és egyéb közt.

Ellátás
Minden igényt kielégítő.

Tengerpart
A tengerpart kb 80 m-re van a szállodától, jól megközelíthető. Saját bár áll a vendégek rendelkezésére. A tengerpart tiszta, kényelmes a napozó ágyak igénybevételével. A víz tiszta és nagyon kellemes hőmérsékletű kb 26 C.

Pihentető part jó szívvel ajánlom.

Kovács Mária, 2016.08.22., Tartózkodás dátuma: 2016.08.12 - 08.19.
Régió: Montenegró Montenegró, Bečiči, Hotel: Sentido Tara

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Sentido Tara, Bečiči, Montenegró Kovács Mária 2016-08-22 9 1 10 SENTIDO Tara

Összesen: 9,8 A hosszú út után nagyon kellemesen telt a nyaralásunk, ehhez hozzá járult a szálloda minden alkalkazottja. A szálloda minden korosztály...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
A hosszú út után nagyon kellemesen telt a nyaralásunk, ehhez hozzá járult a szálloda minden alkalkazottja. A szálloda minden korosztály igényeit igyekszik kielégíteni, változatos programjaival. A szálloda alkalmazottjai nagyon figyelmesek, udvariasak. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobánk tágas volt és tiszta. Annak ellenére, hogy egy szervízútra illetve a bejáratira nézett nem volt zajos. Folyamatos volt a takarítás.

Ellátás
Nagyon változatos volt. Igyekeztek kihasználni a tenger adta lehetőségeket illetve a helyi étel különlegességeket is bemutatták. Nagyon sok volt a friss zöldség és gyümölcs. Nagyon sokféle és ízletes volt a menű, a különböző diétákra is odafigyelnek. Megállja a négy csillagot.

Hotel szolgáltatások
Gyerekanimáció(esti programok, foglalkoztató ház). Műfüves pálya. Teniszpályák, oktatás is zajlott. Vizi torna, aerobik, napközben különböző szórakoztató programok, nagyon jól felszerelt fitness terem, wellness.

Tengerpart
A tengerpartot a szálloda kertjén lehete megközelíteni egy kapunk keresztül. Napozóágy és napernyő illetékért. Minden szállodának saját partszakasza van, ha "figyelmetlen" az ember inteligensen megkérik a korrekcióra. A part tiszta, gyorsan mélyül, csak a napágyas résznél homokos.

Bartha István, 2016.08.09., Tartózkodás dátuma: 2016.07.31 - 08.05.
Régió: Montenegró Montenegró, Hotel: Iberostar Bellevue

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Iberostar Bellevue, n/a, Montenegró Bartha István 2016-08-09 9.8 1 10 Iberostar Bellevue

összes ajánlás Montenegró

Az Ön értékesítője:

H-K: 9-20 | Sze-P: 9-19 | Szo: 9-18 | V: 10-18 06 80 100 200 +40 316 300 926