Montenegró - Herceg Novi Montenegró

 • Repülési menetidő

  05:15

 • Leírás

  A Kotorska-öböl legnagyobb városa. és egyben legnagyobb üdülőhelye. Mérsékelt éghajlattal és rendkívül gazdag vegetációval rendelkezik. Híres az itteni botanikuskert, ahol több, mint 200 földközi-tengeri, szubtrópusi és trópusi növényfaj él. Csodás partokat, sportközpontokat és szórakozási lehetőségek hosszú sorát találjuk itt.

  Fürdés és szórakozás

  Herceg-Novi területén 20 strand található, ezek többnyire homokosak, vagy apró kavicsosak. A legszebb strand az apró kaviccsal borított Žanjica, amely széles sávban terül el az azonos nevű öbölben a Luštica-félszigeten, délkeletre Herceg Novitól. A 300 m hosszú partszakaszt boróka és illatos bokrok övezik. Žanjica közelében található Miričte, ahol éttermek sokasága található. A következő, kellemes hangulatú strand a Rose. A talaj itt apró kavicsos, ideális a szerelmesek számára, mivel nagyon intim jelleggel rendelkezik. A közeli Dobreč-öbölben található strand csak vízitaxival közelíthető meg, Herceg-Noviból.

  2007-ben Herceg-Novi több strandja is elnyerte a Kék zászló minősítést. Ezt azok a strandok kapják, amelyek figyelembe veszik a természetvédelmet, a tenger és a part tisztaságát és megfelelő elsősegélynyújtást biztosítanak. Ezek közé tartozik a Yachting Club 32, a Stevuzo, a Cuba libre és a Porto. Csupán a Yachting Club 32 fekszik rögtön Herceg-Noviban, a Danica sétánynál.A többi strandot vízitaxival lehet megközelíteni, ezek rendszeresen közlekednek a Luštica félsziget és Herceg-Novi között.

  Herceg-Noviban remek alkamunk nyílik a szórakozásra. Nem hiányozhatnak a kényelmes éttermek, a szórakozási lehetőségek, diszkók és kávéházak sem. Ha szeretjük a technozenét, ne hagyjuk ki az Entrance technofesztivált, amelyet a Rose strandon rendeznek meg. A városban több érdekes múzeum is található, ilyen a Tengerészeti Múzeum (Pomorski muzej), valamint a Honismereti Múzeum (Zavičajni muzej). Az utóbbi múzeum közelében fekszik a botanikus kert. Itt található a J.Benkovič Művészeti Galéria (Umjetnička galerija J.Benkoviča). Itt minden évben a szezon alatt rendezik meg a nemzetközi filmfesztivált.

Legújabb értékelések Montenegró - Herceg Novi

összes ajánlás Montenegró - Herceg Novi