Görögország - Rhodosz Görögország

 • Leírás

  A szigethez antik monda kapcsolódik, mely szerint, amikor az istenek a világot osztották fel egymás közt, Heliosz a nap istene kiválasztotta magánok e szigetet és megkérte Zeuszt, hogy azt ítélje neki. A monda keletkezésétől fogva a sziget védelmezője Heliosz, a nap istene.
  Ezért is hívják Rhodoszt a nap szigetének, ahol évi több, mint 300 napon át süt a nap, partjait homokos strandok övezik, míg a sziget többi részét sűrű erdőzet és szőlősök borítják. A negyedik legnagyobb görög sziget a legenyhébb éghajlattal a Földözi-tengeren. Itt találkozik a nyugodtabb Földközi-tenger az Égei-tengerrel, mely a sziget nyugati oldala irányából enyhébb szelet hoz magával.
  Rhodosz szigetén két földrész kultúrája találkozik, az európai az orienttel. Antik városok, templomok, kései-középkori várak és erődítmények váltják egymást a szigeten. A hagyományos görög falvacskák a sziget egyik oldalán kontrasztot képeznek a sziget másik oldalára épített modern luxusszállókkal.
  Rhodosz szigete az ideérkezőnek az üdülőhelyek által általában kínált szolgáltatások mindegyikét kínálja: fürdés a gyönyörű öblökben, pihenés a homokos partokon, jachting, golfozási lehtőség, kaszinók, tavernák, éttermek, luxusboltok és a felejthetetlen fakultatív kirándulások a műemlékekhez. Az UNESCO a szigetet a világ kultúrális és természeti örökségévé nyilvánította.

 • Utazás repülőgéppel

  2 óra 50 perc

Legújabb értékelések Görögország - Rhodosz

Összesen: 6,6 A Hotel Princess Flora nem egy tengerparti szálloda, de egész közel (a bérelt robogóval két percnyire) fekszik tőle egy kis tengeröböl,...

 • 6 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 6 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
A Hotel Princess Flora nem egy tengerparti szálloda, de egész közel (a bérelt robogóval két percnyire) fekszik tőle egy kis tengeröböl, ahol lehet fürödni és napágyat bérelni, kb. tíz perces motorozással pedig elérhető Faliraki, ahol óriási, végeláthatatlan homokos strand van.

A szoba tiszta, de kicsit igénytelen, a festésében és a berendezésében egyaránt. Semmi díszítés, semmi otthonos hangulata nincs, de jó tágas és a szobánkhoz nagy erkély is tartozott, hatalmas teraszajtóval.

A büférendszerű reggeli és vacsora bőséges és nagyon finom volt. Egyetlen hátrány, hogy a túlzsúfolt teremben nem szellőztettek, így belépéskor rögtön elment az ember étvágya... De ha későn mentünk le, nem volt ilyen probléma.

A hotel személyzete kedves és segítőkész - legalábbis ez volt a benyomásunk a nászutunk alatt, ami utólag azért változott, mert a recepción elvett és ottfelejtett útlevelünket telefonos megbeszélés és e-mail ellenére sem sikerült még postára adniuk... Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Ld. fentebb! Azaz kicsit igénytelen, de tiszta szoba nagy terasszal és gyönyörű, nagy kert tiszta vizű úszómedencével és néhány macskával. A hotel nem központi helyen van, de bérelt robogóval két perc alatt el lehet jutni kis tengeröbölbe strandolni, 10 perces úttal pedig a Falirakiban lévő óriási homokos strand is elérhető.

Ellátás
A félpanziós ellátás pazar volt, svédasztalos rendszerben lehetett enni, sokféle finom étel volt reggel is és este is, este mindig meleg vacsora volt. Hiányosság, hogy reggel lehetett inni is, de az italokért a vacsoránál már fizetni kellett.

Hotel szolgáltatások
A szállodában gyakran szerveztek esténként zenés programot, pl. karaoke-t vagy táncos estet. Egy hét alatt három ilyen is volt.

Tengerpart
A tengerpartot kb. 2 perc alatt értük el egy kis robogóval, ez egy kisebb öböl, ahol lehetett napágyat bérelni. Homokos strand, a víz kristálytiszta, de a vízben sziklák vannak, így úszni csak óvatosan lehet az elején, utána meg már nem ér le az ember lába. A víz tele van aljnövényzettel. Ezen a strandon nem sokan voltak, összesen kb. 20-an.

Kb. tíz perces motorozással el lehet érni Falirakit, ahol jó nagy homokos strand van, kristálytiszta vízzel.

Dr. Takács Eszter, 2014.10.12., Tartózkodás dátuma: 2014.09.29 - 10.06.
Régió: Görögország Görögország, Rhodosz, Hotel:Princess Flora

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Princess Flora, Rhodosz, Görögország Dr. Takács Eszter 2014-10-12 6.6 1 10 Hotel Princess Flora

Összesen: 7,8 Szép hetet töltöttünk el itt. A szálloda kellemes volt, az ételek finomak, és volt választék is bőven. A tengerpart kb. 5 perc séta, az...

 • 8 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 7 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Szép hetet töltöttünk el itt. A szálloda kellemes volt, az ételek finomak, és volt választék is bőven. A tengerpart kb. 5 perc séta, az utca végén. Teljes értékelés megtekintése

Anna D., 2014.10.10., Tartózkodás dátuma: 2014.09.29 - 10.06.
Régió: Görögország Görögország, Rhodosz, Hotel:Kolymbia Star

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Kolymbia Star, Rhodosz, Görögország Anna D. 2014-10-10 7.8 1 10 smartline Kolymbia Star

Összesen: 7,6 Az utazási iroda által szervezett helyi programok árát magasnak itéltük, mely összegnek (43euró) a belépőjegyek árát tartalmaznia kellett...

 • 7,5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Az utazási iroda által szervezett helyi programok árát magasnak itéltük, mely összegnek (43euró) a belépőjegyek árát tartalmaznia kellett volna. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba, a fürdöszoba, berendezése , tisztasága megfelelö.

Ellátás
Választék böséges, az étterem mérete a szálloda méretéhez viszonyítva kicsi, de a személyzet mindent elkövetett annak érdekében, hogy a várakozás /sorbanállás/ legrövidebb legyen.

Hotel szolgáltatások
Erről nem kaptunk tájékoztatást.

Tengerpart
A part távolsága számunkra nem jelentett problémát,de az úttesten való átkelés a nagy forgalom miatt nehézkes. A víz minősége, a part tisztasága jó.

Kiss Józsefné, 2014.10.07., Tartózkodás dátuma: 2014.09.18 - 09.25.
Régió: Görögország Görögország, Rhodosz, Hotel:Princess Flora

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Princess Flora, Rhodosz, Görögország Kiss Józsefné 2014-10-07 7.6 1 10 Princess Flora - Rodoszi üdülés

Összesen: 9,8 Nagyszerű volt!

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Nagyszerű volt! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Meg voltam elégedve

Ellátás
A megállapodás szerint OK.

Hotel szolgáltatások
Rendben

Tengerpart
Tökéletesen a megállapodás szerint Minden OK.

Deák Éva, 2014.10.07., Tartózkodás dátuma: 2014.09.25 - 10.02.
Régió: Görögország Görögország, Rhodosz, Hotel:Princess Flora

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Princess Flora, Rhodosz, Görögország Deák Éva 2014-10-07 9.8 1 10 Princess Flora - Rodoszi üdülés

Összesen: 6 Nyaralás szervezésével nem gond probléma.

 • 5 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 6 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Nyaralás szervezésével nem gond probléma. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Jó volt, de a szálloda rendszeresen túl vállalta magát (saját vendégekkel), így többünkkel előfordult, hogy egy napot más apartmanházban kellett töltenünk.

Ellátás
Nem volt ellátás részünkre

Hotel szolgáltatások
Egyszerű szálloda, medence, tisztaság megfelelő volt.

Tengerpart
gyalog kb. 2 kilométer (nem légvonalban).

Aranyos Veronika, 2014.10.07., Tartózkodás dátuma: 2014.07.17 - 07.24.
Régió: Görögország Görögország, Rhodosz, Hotel:Matina

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Matina, Rhodosz, Görögország Aranyos Veronika 2014-10-07 6 1 10 Matina Hotel

összes ajánlás Görögország - Rhodosz

Az Ön értékesítője:

H - P 9.00 - 18.00 06 80 100 200