Görögország - Rhodosz Görögország

Leírás

A szigethez antik monda kapcsolódik, mely szerint, amikor az istenek a világot osztották fel egymás közt, Heliosz a nap istene kiválasztotta magánok e szigetet és megkérte Zeuszt, hogy azt ítélje neki. A monda keletkezésétől fogva a sziget védelmezője Heliosz, a nap istene.
Ezért is hívják Rhodoszt a nap szigetének, ahol évi több, mint 300 napon át süt a nap, partjait homokos strandok övezik, míg a sziget többi részét sűrű erdőzet és szőlősök borítják. A negyedik legnagyobb görög sziget a legenyhébb éghajlattal a Földözi-tengeren. Itt találkozik a nyugodtabb Földközi-tenger az Égei-tengerrel, mely a sziget nyugati oldala irányából enyhébb szelet hoz magával.
Rhodosz szigetén két földrész kultúrája találkozik, az európai az orienttel. Antik városok, templomok, kései-középkori várak és erődítmények váltják egymást a szigeten. A hagyományos görög falvacskák a sziget egyik oldalán kontrasztot képeznek a sziget másik oldalára épített modern luxusszállókkal.
Rhodosz szigete az ideérkezőnek az üdülőhelyek által általában kínált szolgáltatások mindegyikét kínálja: fürdés a gyönyörű öblökben, pihenés a homokos partokon, jachting, golfozási lehtőség, kaszinók, tavernák, éttermek, luxusboltok és a felejthetetlen fakultatív kirándulások a műemlékekhez. Az UNESCO a szigetet a világ kultúrális és természeti örökségévé nyilvánította.

Utazás repülőgéppel

2 órák 50 percek

Legújabb értékelések Görögország - Rhodosz

Legújabb értékelések

2014 2012 2010

7,2

Royal Roses Apartmanház

2013.11.29. - Bathory Lldikó - Elolvasva: 74× - Tartózkodás dátuma: 2013.07.04 - 07.11.

Szállás: 8,5 Ellátás: 3 Környék: 8 Alapár: 8

Összegzés
Faliraki elég zsúfolt és zajos hely, de szerencsére a szállásunk csendes helyen volt. Autót béreltünk, és megkerestük a szép strandokat. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás csendes és tiszta volt, mivel önellátók voltunk, az étkezést a szállodán kívül oldottuk meg. Hiányoltuk az ingyenes internetet.

Hotel szolgáltatások
Nem volt ingyenes wi-fi, a többi szolgáltatást nem vettük igénybe.

Tengerpart
A part 800m-re volt, nekünk nem tetszett, ezért inkább autót béreltünk és más strandokra mentünk.

6,6

Hotel Oceanis

2013.10.31. - Molnár Renátó - Elolvasva: 65× - Tartózkodás dátuma: 2013.09.29 - 10.06.

Szállás: 6,5 Ellátás: 7 Környék: 7 Alapár: 6

Összegzés
Összességében a nyaralásunk (ami a nászutunk volt)jól sikerült szép kis sziget érdemes elmenni.Emberek barátságosak nem nyomulósak hogy vegyél valamit mint az arabok.Ebből következik hogy az alkudozás sem jellemző sőt elvileg sérti is őket!Az árak szerintünk magasak kb.Ausztriához tudnám hasonlitani.Éttermi étkezés 2 személyre üditővel kb.35euro

Autóbérlés 35eurótól már a kisebbeket cabrió Audi A3 65euro.Robogó 50cc 10euro 125cc 16euro.Aki quadot szeretne annak 1 jótanács:ne béreljen csak 80cc fölött!!Ára a 80-asnak 40euro de egy szenvedés volt vele az út.Kisebb emelkedő és szinte megáll folyamatosan azt néztem,hogy ne tartsam fel a sort 30-al döcögtünk lejtőn felgyorsultunk 47-48-ig is!Ezek az árak mind 1 napra értendők.

Szép volt jó volt,de jövőre mást próbálunk! :)

Ja még az utazásról egy negatív értékelés a Neckermann felé,hogy indulási napon este 7re értünk a szállásra visszafelé pedig hajnali 3-kor indultunk a hotelből.Tehát a 8 napból 2-öt elvettek.Mikor irtam nekik,hogy valamivel kárpotolhatnának azt irták persze szépen megfogalmazva hogy ez bent van a szerződésbe,hogy ilyenért nem lehet az utazási irodát okolni és reklamálni!És tényleg bent volt... Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Kellemes csalódás volt!Szoba tiszta és tágas naponta takarítottak!Nem luxus,de minden bent volt ami kell!Talán a zuhanyzót hiányoltuk!Fürdőkád volt abból is a kisebb fajta!Nem tengerpartra nézőt kaptunk igy a kilátás egy dombra volt az 5.emeleten!Sokat nem voltunk a szobába igy ez nem zavart minket!

Ellátás
Az ételekben viszont csalódtunk!A választék kicsi volt és egyáltalán nem változatos!Egyetlen előnye hogy amit adtak az finom volt.Vacsoránál pl.csak egyféle hal volt 2-3 féle hús ugyanannyi köret.A vegáknak biztos tetszeni fog a menü mert nekik több volt a választék.Leves is csak 1 féle volt.desszertnek sütemények általában minden nap ugyan az kisebb módosításokkal.Volt fagyi amit imádok,de csak 1szer ettem!Szerintem ez mindent elmond:)Gyümölcsből volt alma banán narancs dinnye,mézes dinnye,grappe fruit de minden étkezésnél csak 3fajta!Ebédnél volt fasírt pizza meg valamilyen hús esetleg 1 féle hal.Ez igy nem is lenne rossz 1szer 1 héten!De hogy minden nap szinte ugyan az az szerintem nem 4*!Még annyi pozitívum ide hogy semmi sem fogyott el mert mindíg feltöltöttek mindent!A görög saláta a feleségem szerint verhetetlen.:)

Italokról annyit,hogy minden automatákból jött önkiszolgáló rendszerben.A vacsoránál a gépbe jobb minőség volt mint az ebédnél és a nap közbeni fogyasztásnál.A vacsorához elfogadható,de a többihez gyenge minőségű volt!Lime-os viz olyan volt mintha szappanos vizet innék!Azt csak a szeszes italok "múlták"felül!Olyan wiskyt még életemben nem ittam!Nem is részletezném mert a szörnyű szó nem fejezi ki eléggé!Minden szeszes iitalból a gagyi minőség volt az all inklusiv-ban a Jack Daniels-től kezdve a márkásabbak már fizetősek voltak!

Vendéglátásban dolgozunk a feleségemmel ezért van némi rálátásunk ez nem 4*!

Hotel szolgáltatások
Hú hát itt se fogok jókat írni.Az első szó ami eszembe jut az a szánalmas!Már ami a programokat illeti.Volt 1animátor csaj aki próbálta feldobni a hangulatot minden este volt bingó játék amiben ki is merült a program.Irták hogy lesz ilyen show meg olyan show,de ezeken mindig mosolyogtunk egy jót!Egyik este tánc show volt ami abból állt hogy steppelt a csaj egy sráccal kb.4percet utána öltözés másik ruhába 10percig és ezt 4*-5*.Megértem én hogy utolsó hét volt a szezonból meg mondták is hogy főszezonba többen voltak,de fájt a szívünk amikor hallottuk a másik hotelből a jó kis görög estes bulikat...Mi se fizettünk kevesebb pénzt mint főszezonban.

További szolgáltatásokról:volt 2 medence hidegebb vízzel mint a tenger.Ez 40fokban nem is rossz de 28-ban nem túl kellemes.Internet úgy hallottam pénzért volt pedig ingyen hirdették.(mi nem azért mentünk igy nem vettük igénybe)Játékterem (1000éves autós géppel)szintén pénzért volt.Viszont itt is volt pozitivum,hogy a szálloda boltja abszolút nem volt drága és volt minden még ékszerek is!

Tengerpart
Közel volt csak egy forgalmas út választotta el a hoteltől!Napágyakat 4euróért lehetett bérelni.Kavicsos volt végig ez az oldal,de a sziget másik oldala(pl.Lindos)homokos.Az erős szél az egész szigeten jellemző volt!

9,2

Evi

2013.10.28. - Dr. László Ilona - Elolvasva: 272× - Tartózkodás dátuma: 2013.08.11 - 08.18.

Szállás: 9 Ellátás: 10 Környék: 8 Alapár: 10

Összegzés
Mindennel elégedettek voltunk csak a szálloda kicsit messze volt a parttól. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Meg voltunk elégedve. A szálloda árában volt.

Hotel szolgáltatások
A bárban, az étteremben bőséges volt az ellátás.

Tengerpart
A tengerpart szép, tiszta volt ( igaz a szállodától 15 perc séta volt ) .

5,6

Hotel Oceanis

2013.10.25. - Szeverényi Tibor - Elolvasva: 48× - Tartózkodás dátuma: 2013.08.11 - 08.18.

Szállás: 5 Ellátás: 5 Környék: 8 Alapár: 5

Összegzés
Három csillagnak megfelelő ellátás és hotel. Teljes értékelés megtekintése

10

Hotel Ibiscus

2013.10.09. - Laurits Katalin - Elolvasva: 105× - Tartózkodás dátuma: 2013.09.22 - 10.06.

Szállás: 10 Ellátás: 10 Környék: 10 Alapár: 10

Összegzés
A Rodoszon eltöltött 2 hét felejthetetlen élményekkel gazdagított minket. Csodálatos mediterrán táj, barátságos emberek, kifogástalan volt a szálloda minden szempontból.A tengerpart tiszta, egyszóval minden

rendben volt. Köszönjük az INVIA.HU csapatának az ügyintézést. Teljes értékelés megtekintése

összes ajánlás Görögország - Rhodosz

Kedvencek Bejelentkezés Regisztráció Elérhetőségek

Az Ön értékesítője:


H - P 9.00 - 18.00
06 80 100 200

Nincsenek kedvencek