Egyiptom - Alexandria Egyiptom

 • Repülési menetidő

  04:10

 • Leírás

  Alexandriáról azt tartják, hogy a legeurópaibb város egész Egyiptomban, mivel az arab kultúra által legkevésbé van befolyásolva. Az európai életstílus a helyiek öltözködésén is érződik, a nők ugyanis kevésbé fedik el magukat, mint az ország többi részén. A város i.e. 332-ben, maga Nagy Sándor által lett megalapítva. Ma már egy híres város, tele luxusszállodával, ahová a külföldi turistákon kívül főleg a helyi lakosok utaznak szívesen. A tengerpart mentén húzódik a Corniche (Kornis) nevű városrész, amelyre jelentős hatást gyakorolt a görög kultúra. De a város széle és háttere Alexandria eredeti arcát mutatja. Ez a hely viszonylag visszamaradottnak tűnik, az emberek itt szegénynegyedekben élnek

  A közlekedés Alexandriában viszonylag egyszerű. A városközpontban található a fő buszpályaudvar, illetve a vasútállomás. A klasszikus, autóbusszal való közlekedés azonban turisták számára nem ajánlott, mivel a buszok legtöbbször túlzsúfoltak. A távolsági buszok közül a West Delta Bus Company és a Super Jet indít járatokat Alexandriába.

  Minden egyiptomi repülőtéren van taxiszolgálat, amely a turistákat a városközpontig fuvarozza. Az alexandriai taxik piros-narancssárga színűek. A repülőterekről a turistaközpontokba menetrend szerinti járatok is közlekednek. Alexandriában két kikötő található, a Keleti és a Nyugati kikötő. A Nyugati kikötőbe az összes teherhajót és kirándulóhajót irányítják, miközben a Keleti kikötő kizárólag a halászhajók számára van fenntartva. Mint Alexandriában, mint pedig Kairóban ki van építve a metró-, illetve villamoshálózat, amely a város bizonyos részein közlekedik. A metró néhány percenként jár, a jegy pedig nem túl drága.

  A szállást illetően különböző szállodákban szállhatunk meg, amelyekből Alexandriában széles a választék és amelyek megfelelnek a nemzetközi előírásoknak. A magasabb kategóriájú szállodák a toaletten és fürdőszobán kívül televíziót, telefont és minibárt is rendelkezésre bocsátanak. Luxus felszereltségűnek számít a Cecil Sofitel hotel, amelyhez egy kaszinó is tartozik. A szálloda nagy hírnévre tett szert, falai között több híres ember is megszállt. Rögtön a szálloda szomszédságában fekszik az Acropolis családi panzió, melyet barátságos légköre miatt kedvelnek az emberek.

  Az alexandriai tengerpartot fehér homok borítja és azúrkék tenger szegélyezi. Egészen Mersa Matrou-ig húzódik, amely egy természetes öböl áttetszően tiszta vízzel. Sidi Adbel Rahman varázslatos nyaralóhely saját öböllel. és kristálytiszta vízzel. A többi tengerpartra a helyi autóbuszjáratok, vagy kölcsönzött kerékpár segítségével juthatunk el. Alexandria kulturális és szórakoztató nyaralóhely, ahol biztosan nem fogunk unatkozni. A látnivalók közül érdemes megemlíteni Kleopátra fürdőjét, II.Ramszesz templomának romjait, vagy a korai kopt időszakból származó kis templomot. A látnivalók többsége, mint a múzeumok, templomok stb. reggel kilenctől délután négyig tart nyitva. Pénteken dél körül azonban zárva vannak a fontos imák miatt.

  Érdemes megtekinteni a restaurált, különlegesen szépen díszített kupolájú Abu el-Abbás mecsetet. Az arab művészet mesterművének számít és már a 18. században épült. A ramadán hónapjában a mecsetben hívők sokasága gyűlik össze. A következő látnivaló a Kait Bey erődítmény, amely a Pharos világítótorony helyére épült. A világítótornyot még II. Ptolemaiosz építtette és a hét világcsoda közé lett besorolva. A 14. században azonban megsemmisült. Viszont láthatjuk Pompeusz 27 méter magas oszlopát, amely rózsaszín asszuáni gránitból készült. Az oszlop közelében található a Kom esh- Shukaffa nevű temető. Kb. 20 kilométerre a városközponttól terül el a Montáza palota, amely kiterjedt földjei hosszú sétákra alkalmasak. A belterek többsége azonban el van zárva a nyilvánosság elől és hivatalos látogatások színhelyéül szolgál. A Ras et-Tin palota, amelyet Mohamed Alli építtetett, hosszú évekig az egyiptomi királyok hivatalos rezidenciájaként szolgált. Ma már csupán kívülről tekinthető meg.

  Nem hagyhatjuk ki a híres múzeumokat sem. Eredetinek számít a Hadtörténeti Múzeum, amelyet ?Romellov búvóhelyének? neveznek, azon a helyen áll, ahol a náci vezér a ?hadjáratait? tervezte. Klasszikus a Görög-Római Múzeum, amely ezer éves kiállítási tárgyak birtokában van. Itt megszámlálhatalanul sok márványszobrot, papirusztekercseket, múmiákat, szarkofágokat, dísztárgyakat láthatunk és természetesen szuveníreket is találunk. A közelben található az eredeti Római Színház is. A tengeri élővilágot kedvelők számára ott a Hidrobiológiai Múzeum, amely 50 akváriumában különböző halakat, kagylókat, vagy tengeri gombákat láthatunk. A múzeum büszkesége a 16,5 m hosszú bálnacsontváz. A Szépművészeti Múzeum a festészet és festmények kedvelőit vonzza. A Royall Jewellery Museum pedig gyönyörű ékszergyűjteményt és nagy értékű tárgyakat rejt.

  A kis halászfalu, Abu Qir, remek helyet biztosít a napozáshoz, halászathoz, úszáshoz és a tenger gyümölcseinek megízleléséhez. Jó ötlet ellátogatni a szomszédos Agamiba, vagy Hannovillebe. A keleti ételeket az Athineos étteremben kóstolhatjuk meg, a kínai specialitásokat pedig a China House étteremben, ami a Cecil Sofitel szálloda teraszán található

Szállásértékelések - Egyiptom - Alexandria

Összes szállásértékelés Egyiptom - Alexandria