Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Egyiptom Egyiptom

Hivatalos megnevezés: Egyiptomi Arab Köztársaság
Főváros: Kairó (Cairo)
Állami irányítás: pluralis típusú köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: szunnit islám (90%, államvallás), kopt (6,8%), görög pravoszláv, katolikus, protestáns, zsidó
Hivatalos nyelv: arab (hivatali), namíb, berber tájszólások, angol, francia
Időeltérés: +1 óra

Egyiptom - már 120 450 Ft-tól

EgyiptomrólEgyiptom Afrika észak-keleti részén terül el, kis része Ázsiához tartozik. Az ország, amelyet Afrika kapujának is neveznek, a rejtélyek és hiedelmek földje, melynek történelme az emberi civilizáció hajnalán kezdett íródni.

Az Egyiptomi Arab Köztársaság területén keresztül folyik a legnagyobb afrikai folyó - a Nílus. Egyiptom szomszédos államai közé tartozik nyugaton Líbia, délen Szudán, észak-keleten Izrael, északi partját a Földközi-tenger, az ország keleti partjait a Vörös-tenger mossa.

Egyiptom lakosságának többsége a Nílus mentén él, amely egy azon kevés területek közül, ahol földművelésre alkalmas talaj található, így ezen a területen valamivel könnyebb az élet. Az ország többi részét sivatag borítja-a Szahara, mely gyéren lakott.

A legsűrűbben lakott terület a főváros Kairó, ezt követi Alexandria, Asszuán és a Nílus deltatorkolatának többi nagyvárosa.

Egyiptom lakossága, amely jelenleg 77,5 millió, döntő többségben arabokból tevődik össze. A hivatalos nyelv az arab, ezen kívül a helyiek núbiai nyelven, berber dialektussal, angolul, vagy franciául beszélnek. A vallást illetően a legnagyobb mértékben a szunita iszlám vallás van képviselve (90%), amely egyben a hivatalos vallás is. A kereszténység, a kopt és zsidó vallás képviselői kisebbségben vannak.

Egyiptom tele van nem mindennapi monumentális műemlékkel, ez az egyik ok, amiért olyan kedvelt turistacélpont, hiszen a világ minden tájáról sok turista keresi fel.

Az ország főleg az ókori civilizációk által emelt monumentális műemlékek kapcsán ismert, mint pl. a gízai piramisok, a Szfinx, Luxor az ország déli részén, vagy a Királyok Völgye.
Az utóbbi időben a turisták főleg a klasszikus tengerparti üdülések miatt keresik fel Egyiptomot.

Azok számára, akik haboznának az úticél kiválasztásában, Hurghada és Sharm El Sheikh üdülőhelyek ajánlottak, az igényesebb turtistáknak érdemes felkeresni El Gounát , vagy az Akabai-öböl keleti partján fekvő Sahan városát.

Ezen kívül még kedvelt turistacélpont Taba, amely az Akabai-öböl északi részén található. Földrajzi fekvésének köszönhetően felejthetetlen kilátást nyújt a három szomszédos állmara “Jordániára” Izraelre és Szaud-Arábiára.

Egyiptom - már 120 450 Ft-tól

Legújabb értékelések Egyiptom

Összesen: 9,2 .

 • 8,5 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
. Teljes értékelés megtekintése

Névtelen, 2018.09.21., Tartózkodás dátuma: 2018.08.13 - 08.20.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Hotel: Sea Gull Beach Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,4 Nagyon jól megszervezett nyaralás volt,minden tökéletes volt.

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Nagyon jól megszervezett nyaralás volt,minden tökéletes volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Nagyon jó elhelyezkedésű a szálloda, gyönyörű a kert, a part körülötte. A szoba, illetve fürdőszoba felújításra szorul.de amire nekünk kellett, arra megfelelt.

Ellátás
Az ellátással nagyon meg voltunk elégedve, pedig válogatósak vagyunk,de mindennap jóllaktunk, finom, ízletes ételek voltak.

Tengerpart
Szép, napágy mindig jutott mindenkinek, nem volt a part túlzsúfolva, a víz tiszta, lassan mélyülő.

Borbély Stella, 2018.09.21., Tartózkodás dátuma: 2018.09.11 - 09.18.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Hotel: Siva Grand Beach

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,2 Nagyon jól éreztük magunkat, minden kényelmes és szép volt.

 • 10 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon jól éreztük magunkat, minden kényelmes és szép volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta.rendezett,jól felszerelt szoba.

Tökéletesen lehetett pihenni,az ágy is nagy és kényelmes volt.

Ellátás
Hatalmas választék,mindenki megtalálhatta igényeinek megfelelő ételt.

Hotel szolgáltatások
Maximális kiszolgálás,kedves jó modorú alkalmazottak.

Tengerpart
A tenger part egy kellemes sétával megközelíthető.

Hatalmas,rengeteg ernyő,napágy nem zsúfolt.

A part tiszta,de nagyon köves hát nem gyerekeknek való.

De a tenger gyönyörű!

Simon Tibor, 2018.09.20., Tartózkodás dátuma: 2018.09.05 - 09.12.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Hotel: Port Ghalib Resort (ex.Crowne Plaza Sahara Oasis)

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,6 Elején csalódottak voltunk mert nem azt a szobát kaptuk, ami a csomagban volt, es meg se hallgattak azzal kapcsolatban, hogy upgradelni...

 • 10 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Elején csalódottak voltunk mert nem azt a szobát kaptuk, ami a csomagban volt, es meg se hallgattak azzal kapcsolatban, hogy upgradelni szeretnénk. De kedves idegenvezetőnknek hála a legjobban jártunk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tökéletes, gyönyörű, tengerparti szálloda.

Ellátás
Kicsit egyhangú volt, de a sütemények isteniek!

Hotel szolgáltatások
Jégpálya, bowling, biliard :) nagyon jo mind.

Tengerpart
Találtunk mindig napozóágyat, szep homokos tenger part, tiszta csodálatos tenger

Brigitta R., 2018.09.20., Tartózkodás dátuma: 2018.09.10 - 09.17.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Hotel: Ali Baba Palace

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 8,4 A repülő időben indult, transzferek a szállodába rendben történtek. Érkezésünkkor hideg, de kissé szegényes vacsora állt rendelkezésre....

 • 8 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
A repülő időben indult, transzferek a szállodába rendben történtek. Érkezésünkkor hideg, de kissé szegényes vacsora állt rendelkezésre. Fakultatív programokban mi nem éltünk az utazási iroda ajánlataival, másokat kerestünk. A fáraó átka 2 hét alatt idén is elkerült szerencsére, de a biztonság kedvéért megnyugtató, hogy a hallban van gyógyszertár. A helyi idegenvezető valóban jól beszél magyarul, a segítőkészségét mi nem vettük igénybe, hiszen nem volt bajunk sem a szobával, sem a nyaralás alatt semmivel. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
1312 bátran ajánljuk! A szoba szép, a takarítás megfelelő, minden nap új törölköző és strandtörölköző. Innen közel volt a hall, az éttermek, a part is, mindemellett csendes. Az erkély részben a sós vízű lagúnára, részben a kertre és a főétteremre nyílik. A hallban ingyen wifi van, bár esténként eléggé lassú, persze ki ne venne odakint net kártyát, vodafonos elérhetőség szintén van. Itt jegyezném meg, hogy a reptéren továbbra sem a kifizetett mennyiségű net lesz a kártyán.

Ellátás
Mindig sikerült jól laknunk, bár 2 hét alatt már kicsit kiszámítható volt a menü. Nem napra pont ugyan azok, de közel hasonlóak. 2 féle leves mindig volt, számtalan második fogás, emellett külön tésztás rész, sültes, pizzás, és rengetek desszert, gyümölcsök.

Tengerpart
Az élővilág magáért beszél. 2 mólóról lehet bemenni, a Resorté elég sokszor van lezárva a szél miatt, de ha nyitva van, a víz gyönyörű tiszta, a hullámok nem bántóak. A Palace mólójáról viszont elég hosszan el lehet sznorizni, ugyan itt kicsit zavarosabb a víz, de a tűzhalat, murénát, teknőst és nagyon sok szépséget így is tökéletesen lehet látni.

Nem a szálloda partja ugyan, de Marsa Mubaraknál sikerült látnunk a dugongot, és egy hatalmas teknőst is.

Kocsis Babett, 2018.09.20., Tartózkodás dátuma: 2018.08.22 - 09.05.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Hotel: Port Ghalib Resort (ex.Crowne Plaza Sahara Oasis)

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Egyiptom

Az Ön értékesítője:

H-P: 9-18 | Szo: 9-14:30 +36 1 501 5600