Egyiptom Egyiptom

Hivatalos megnevezés: Egyiptomi Arab Köztársaság
Főváros: Kairó (Cairo)
Állami irányítás: pluralis típusú köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: szunnit islám (90%, államvallás), kopt (6,8%), görög pravoszláv, katolikus, protestáns, zsidó
Hivatalos nyelv: arab (hivatali), namíb, berber tájszólások, angol, francia
Időeltérés: +1 óra

Egyiptom - már 132 522 Ft-tól

EgyiptomrólEgyiptom Afrika észak-keleti részén terül el, kis része Ázsiához tartozik. Az ország, amelyet Afrika kapujának is neveznek, a rejtélyek és hiedelmek földje, melynek történelme az emberi civilizáció hajnalán kezdett íródni.

Az Egyiptomi Arab Köztársaság területén keresztül folyik a legnagyobb afrikai folyó - a Nílus. Egyiptom szomszédos államai közé tartozik nyugaton Líbia, délen Szudán, észak-keleten Izrael, északi partját a Földközi-tenger, az ország keleti partjait a Vörös-tenger mossa.

Egyiptom lakosságának többsége a Nílus mentén él, amely egy azon kevés területek közül, ahol földművelésre alkalmas talaj található, így ezen a területen valamivel könnyebb az élet. Az ország többi részét sivatag borítja-a Szahara, mely gyéren lakott.

A legsűrűbben lakott terület a főváros Kairó, ezt követi Alexandria, Asszuán és a Nílus deltatorkolatának többi nagyvárosa.

Egyiptom lakossága, amely jelenleg 104 millió, döntő többségben arabokból tevődik össze. A hivatalos nyelv az arab, ezen kívül a helyiek núbiai nyelven, berber dialektussal, angolul, vagy franciául beszélnek. A vallást illetően a legnagyobb mértékben a szunita iszlám vallás van képviselve (90%), amely egyben a hivatalos vallás is. A kereszténység, a kopt és zsidó vallás képviselői kisebbségben vannak.

Egyiptom tele van nem mindennapi monumentális műemlékkel, ez az egyik ok, amiért olyan kedvelt turistacélpont, hiszen a világ minden tájáról sok turista keresi fel.

Az ország főleg az ókori civilizációk által emelt monumentális műemlékek kapcsán ismert, mint pl. a gízai piramisok, a Szfinx, Luxor az ország déli részén, vagy a Királyok Völgye.
Az utóbbi időben a turisták főleg a klasszikus tengerparti üdülések miatt keresik fel Egyiptomot.

Azok számára, akik haboznának az úticél kiválasztásában, Hurghada és Sharm El Sheikh üdülőhelyek ajánlottak, az igényesebb turtistáknak érdemes felkeresni El Gounát , vagy az Akabai-öböl keleti partján fekvő Sahan városát.

Ezen kívül még kedvelt turistacélpont Taba, amely az Akabai-öböl északi részén található. Földrajzi fekvésének köszönhetően felejthetetlen kilátást nyújt a három szomszédos állmara “Jordániára” Izraelre és Szaud-Arábiára.

Egyiptom - már 132 522 Ft-tól

Legújabb értékelések Egyiptom

Összesen: 10 Tökéletes volt

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Tökéletes volt Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon tiszta volt rendes személyzettel !

Ellátás
Imádtunk mindent

Hotel szolgáltatások
Teljesen megfelelő

Tengerpart
Szerintem nagyon egyszerű volt a megközelítés ! Kb 100 m volt a távolság a szálodátol ! Tiszta szép környezet

Hajas Róbert, 2022.09.29., Tartózkodás időpontja: 2022.09.15 - 09.22.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sahl Hasheesh, Szállás: Tropitel Sahl Hasheesh

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Ezt a hotelt merem ajánlani, mindenki számára. Nyugodt környezet öleli körbe, ami a pihenni vágyók álma. A parkja tele van örökzöld...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Ezt a hotelt merem ajánlani, mindenki számára. Nyugodt környezet öleli körbe, ami a pihenni vágyók álma. A parkja tele van örökzöld növényzettel,ami szépen gondozva van. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobánk parkra, és egyben tengerre néző volt. Minden nap takarították, annak ellenére, hogy mi nem kértük a szoba takarítását. A szoba berendezése modern, és erkélyes megjelenésű.

Ellátás
Az étterem külső belső része szép megjelenésű. Az ételeknél, szó szerint a bőség zavara jelent meg. Nagyon finom és ízletes ételek vannak, aki ebből nem tud választani, az ne menjen ebbe a hotelba nyaralni.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatásokkal minden rendben volt.

Tengerpart
A tenger partra sétálni kellett,mivel egy kicsit távol volt. A tenger vize meleg, és gyönyörű átlátszó, az élővilága meg lenyűgöző. A part tiszta és homokos. Egyedül azzal nem voltunk kibékülve, hogy napi szinten mindig nagy hullámok voltak, de ezzel is megbékélt az ember.

Obermajer Imréné, 2022.09.28., Tartózkodás időpontja: 2022.09.08 - 09.15.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szállás: Serenity Makadi Beach (ex. Heights)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 8.6 Maradandó, jó élményekkel tértünk haza.

 • 8.5 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 8 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Maradandó, jó élményekkel tértünk haza. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon jó szálloda, de egy-két dologra ráférne a felújítás.

Ellátás
Hibátlan; nem lehet belekötni semmibe.

Hotel szolgáltatások
Étel-ital kínálat hibátlan; medence és pool bar tökéletes; fakultatív programok szervezhetők a lobbyban; tisztaság, rend mindenhol.

Az egyetlen negatívum a wifi. Csak a lobbyban van és ott is gyalázat.

Tengerpart
A szálloda saját parttal rendelkezik; egy perc séta a főépületből. Nem zsúfolt, tiszta ahogyan a tenger vize is.

Praveczki Zoltán, 2022.09.27., Tartózkodás időpontja: 2022.09.10 - 09.21.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szállás: Siva Grand Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8.6 A szálloda tiszta és rendezett volt. Folyamatosan gondozták a kertet, a növényeket, ezáltal gyönyörű volt a környezet. Az ellátás...

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
A szálloda tiszta és rendezett volt. Folyamatosan gondozták a kertet, a növényeket, ezáltal gyönyörű volt a környezet. Az ellátás bőséges, nagy választék és változatos. A medencék között volt csak felnőttek számára fenntartott is. A tenger lassan mélyülő, így apálykor nagyon visszahúzódik, de van egy hosszú móló, amelyen be lehet sétálni a mélyebb vizekig. A móló végén érdemes snorkelezni, búvárkodni, mert a víz kristálytiszta és élővilágban gazdag. A szálloda személyzete segítőkész és kedves volt. Az animációs csapat is szuper volt, folyamatosan jó hangulatot teremtve foglalkoztak a vendégekkel. Minden este volt színpadi fellépő, valamilyen szórakoztató "produkció". Összességében csak ajánlani tudom! Mi még szívesen maradtunk volna! :) Teljes leírás

Zoltán J., 2022.09.27., Tartózkodás időpontja: 2022.09.15 - 09.22.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szállás: Stella Makadi Beach Resort (ex. Stella Di Mare)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 7.6 Igazàbòl jól èreztük magunkat minden rendben volt, egyedüli negatívum a nyaralàssal kapcsolatban kèt dolog volt az egyik hogy elèggè arra...

 • 7.5 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 9 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Igazàbòl jól èreztük magunkat minden rendben volt, egyedüli negatívum a nyaralàssal kapcsolatban kèt dolog volt az egyik hogy elèggè arra mennek az egyiptomiak hogy tudnak levenni pènzel, szòval oda kell figyelni, illetve a szàlloda területèn van külsõs emberkèk akik külonbözõ szolgàltatàsokat kinàlnak, õk is nagyon ràmenõsek ès ez azèrt tud zavaró lenni mikor naponta 15 x küldöd el hogy nem kèred az àlltala nyujtott szolgàltatàst. Teljes leírás

Elhelyezés
A szàllàssal minden rendben volt!

Ellátás
Ezzel sem volt semmi gond.

Hotel szolgáltatások
Minden rendben volt vele.

Tengerpart
Nagyon szèp volt ès tiszta, ami nekem egy kicsit csalodàs volt hogy nagyon zàtonyos volt így a part közelèben nem nagyon tudtunk fürdeni csak a molòròl bemenve lehetett.

Monoki Szabolcs, 2022.09.27., Tartózkodás időpontja: 2022.09.15 - 09.22.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szállás: The Grand Makadi

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

összes ajánlás Egyiptom