Egyiptom Egyiptom

Hivatalos megnevezés: Egyiptomi Arab Köztársaság
Főváros: Kairó (Cairo)
Állami irányítás: pluralis típusú köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: szunnit islám (90%, államvallás), kopt (6,8%), görög pravoszláv, katolikus, protestáns, zsidó
Hivatalos nyelv: arab (hivatali), namíb, berber tájszólások, angol, francia
Időeltérés: +1 óra

Egyiptom - már 102 586 Ft-tól

Egyiptomról


Egyiptom Afrika észak-keleti részén terül el, kis része Ázsiához tartozik. Az ország, amelyet Afrika kapujának is neveznek, a rejtélyek és hiedelmek földje, melynek történelme az emberi civilizáció hajnalán kezdett íródni.

Az Egyiptomi Arab Köztársaság területén keresztül folyik a legnagyobb afrikai folyó - a Nílus. Egyiptom szomszédos államai közé tartozik nyugaton Líbia, délen Szudán, észak-keleten Izrael, északi partját a Földközi-tenger, az ország keleti partjait a Vörös-tenger mossa.

Egyiptom lakosságának többsége a Nílus mentén él, amely egy azon kevés területek közül, ahol földművelésre alkalmas talaj található, így ezen a területen valamivel könnyebb az élet. Az ország többi részét sivatag borítja-a Szahara, mely gyéren lakott.

A legsűrűbben lakott terület a főváros Kairó, ezt követi Alexandria, Asszuán és a Nílus deltatorkolatának többi nagyvárosa.

Egyiptom lakossága, amely jelenleg 104 millió, döntő többségben arabokból tevődik össze. A hivatalos nyelv az arab, ezen kívül a helyiek núbiai nyelven, berber dialektussal, angolul, vagy franciául beszélnek. A vallást illetően a legnagyobb mértékben a szunita iszlám vallás van képviselve (90%), amely egyben a hivatalos vallás is. A kereszténység, a kopt és zsidó vallás képviselői kisebbségben vannak.

Egyiptom tele van nem mindennapi monumentális műemlékkel, ez az egyik ok, amiért olyan kedvelt turistacélpont, hiszen a világ minden tájáról sok turista keresi fel.

Az ország főleg az ókori civilizációk által emelt monumentális műemlékek kapcsán ismert, mint pl. a gízai piramisok, a Szfinx, Luxor az ország déli részén, vagy a Királyok Völgye.
Az utóbbi időben a turisták főleg a klasszikus tengerparti üdülések miatt keresik fel Egyiptomot.

Azok számára, akik haboznának az úticél kiválasztásában, Hurghada és Sharm El Sheikh üdülőhelyek ajánlottak, az igényesebb turtistáknak érdemes felkeresni El Gounát , vagy az Akabai-öböl keleti partján fekvő Sahan városát.

Ezen kívül még kedvelt turistacélpont Taba, amely az Akabai-öböl északi részén található. Földrajzi fekvésének köszönhetően felejthetetlen kilátást nyújt a három szomszédos állmara “Jordániára” Izraelre és Szaud-Arábiára.

Egyiptom - már 102 586 Ft-tól

Legújabb értékelések Egyiptom

Összesen: 9 Teljesen elégedettek voltunk. Nagyszerű szálloda, gyönyörű sznorkelezés. Szeretném kiemelni és dicsérni az étteremben dolgozó...

 • 9 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 7 Környék
 • 10 Alapár

Szállás általános értékelése
Teljesen elégedettek voltunk. Nagyszerű szálloda, gyönyörű sznorkelezés. Szeretném kiemelni és dicsérni az étteremben dolgozó személyzetet, barátságos és egyben profi magatartásukat. Ismét ismerős arcokkal találkoztunk. Georg Reda úr, Alfy Victor úr, Mohamed Habib úr és a fiatal Fagy megérdemelnek egy íjat. Kiváló szolgáltatás. Teljes leírás

Tengerpart
Csodálatos tenger sznorkelezőknek és búvároknak. A strandterületre viszont lenne kifogásom. Nagyon kellemetlen a négykerekűek, autók, buszok átjárása a szomszédos Hárommedencébe. A poros út nagyon forgalmas, séta közben észrevettük, hogy hátulról lehet körbejárni a szállodát. Sokat segítene a szállodának, ha a forgalom a hátsó úton haladna.

Hana P., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.21., Tartózkodás időpontja:: 2023.07.06 - 07.20.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Dahab, Szállás: Happy Life Village

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8.8 Nem tudom értékelni. Ahogy a Marse Alam repülőtéren közölték velünk, hogy egy másik szállodában kapunk szállást. csalódottak vagyunk.

 • 9 Elhelyezés
 • 8 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Szállás általános értékelése
Nem tudom értékelni. Ahogy a Marse Alam repülőtéren közölték velünk, hogy egy másik szállodában kapunk szállást. csalódottak vagyunk. Teljes leírás

Jan B., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.21., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.04 - 09.14.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Szállás: Utopia Beach Club

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.4 Régebbi szálloda, a szobák tiszták és mindig rendezettek, mindenki az ételek közül választott, a személyzet kedves és segítőkész, a...

 • 9.5 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Szállás általános értékelése
Régebbi szálloda, a szobák tiszták és mindig rendezettek, mindenki az ételek közül választott, a személyzet kedves és segítőkész, a strand tiszta, a sznorkelezés csodálatos. Teljes leírás

Květuše D., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.21., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.10 - 09.17.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Szállás: Pensee Beach Resort (ex. Pensee Royal Garden)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 7.6 Ajánljuk, 10 napot töltöttünk a szállodában, kicsit alacsonyabb színvonalú, de többféle szoba található a szállodában a régebbi -...

 • 7 Elhelyezés
 • 6 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Szállás általános értékelése
Ajánljuk, 10 napot töltöttünk a szállodában, kicsit alacsonyabb színvonalú, de többféle szoba található a szállodában a régebbi - olcsóbbaktól a superior szobákig, amik újszerűek, szépek, de drágábbak. Az étel finom, nem mondható, hogy egyhangú volt, mindig tudtunk enni. A konyha azonban elsősorban az arab ételek felé orientálódik, azaz sok rizs sokféleképpen, és sok marha/csirke. azonban mindig kiválaszthatja, hogy mit szeretne. sok sütemény, desszert is, már csak egy kis gyümölcsválaszték hiányzott. Teljes leírás

Elhelyezés
régebbi, de tiszta szobák, légkondicionálóval

Ellátás
ízletes, de elsősorban arab konyha

Szállás szolgáltatások
előfoglalás nélkül, 24 órás all inclusive, vagy a medence bárja non-stop nyitva, akár hajnali négykor is

Tengerpart
homokos strand ingyenes napozóágyakkal és napernyőkkel, gyönyörű tiszta és tiszta víz tele tengeri élettel, viszonylag fokozatos vízbe kerülés, úszni nem tudóknak is megfelelő, tiszta strand őrzött, minden nap csak reggel 7 órától napnyugtáig nyitva szeptemberben körülbelül 18:15-ig.

Roman S., Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2023.09.21., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.02 - 09.13.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szállás: Minamark Beach Resort

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8.4 A nyaralás csodálatos volt, még az ételek miatt is. Kevés volt a változatosság, kevés a gyümölcs, Egyiptomból megszoktuk a jobb ételeket...

 • 10 Elhelyezés
 • 4 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Szállás általános értékelése
A nyaralás csodálatos volt, még az ételek miatt is. Kevés volt a változatosság, kevés a gyümölcs, Egyiptomból megszoktuk a jobb ételeket más szállodákból, de persze nem voltunk éhesek. Egyiptomba főleg a tenger miatt megyünk, ami gyönyörű volt, itt-ott még túl meleg és csodálatosan halas. Sznorkelezni és nagyot úszni is lehetett, elmentünk a szomszéd szállodába. Eljöttünk ebbe a szállodába, de meglátogattuk Petrát is Jordániában, szintén csodálatos utazás volt, köszöntjük Šimon küldöttünket. Frederika képviselőnk is nagyon kedves volt, üdv. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás jó volt, tiszta, mindig rendesen takarítottak, víz, törölköző, tea, kávé, minden rendben volt.

Ellátás
Ahogy fentebb is írtam, valószínűleg a leggyengébb cikk, de valószínűleg senki sem volt éhes. Eleinte pizzát is adtak, kb az első két nap, aztán már nem, 2 hétig voltunk ott.

Szállás szolgáltatások
A szálloda összbenyomása inkább jó volt, mint rossz, a személyzet kedves és befogadó. Volt sokszínű közösség, szlovákok, csehek, lengyelek, magyarok és persze helyi vendégek. A szolgáltatásokat nem vettük igénybe, mert mindig a tengerben vagy valamelyik tengervizes medencében voltunk. Elmentünk vásárolni a városban, a shuttle busz ingyen vitt oda, gyógyszertár is van. Összességében továbbra is tetszett a nyaralás.

Tengerpart
Szuper volt a mászótér, kitakarították, és amikor jött a dagály, az alkalmazottak köveket szedtek, hogy a homokon sétálhassunk. Szép.

Alena D., Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2023.09.21., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.04 - 09.18.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Taba, Szállás: Mosaique Beach Resort Taba Heights (ex. Sofitel Taba Heights)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

összes ajánlás Egyiptom