Egyiptom Egyiptom

Hivatalos megnevezés: Egyiptomi Arab Köztársaság
Főváros: Kairó (Cairo)
Állami irányítás: pluralis típusú köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: szunnit islám (90%, államvallás), kopt (6,8%), görög pravoszláv, katolikus, protestáns, zsidó
Hivatalos nyelv: arab (hivatali), namíb, berber tájszólások, angol, francia
Időeltérés: +1 óra

Egyiptom - már 95 795 Ft-tól

EgyiptomrólEgyiptom Afrika észak-keleti részén terül el, kis része Ázsiához tartozik. Az ország, amelyet Afrika kapujának is neveznek, a rejtélyek és hiedelmek földje, melynek történelme az emberi civilizáció hajnalán kezdett íródni.

Az Egyiptomi Arab Köztársaság területén keresztül folyik a legnagyobb afrikai folyó - a Nílus. Egyiptom szomszédos államai közé tartozik nyugaton Líbia, délen Szudán, észak-keleten Izrael, északi partját a Földközi-tenger, az ország keleti partjait a Vörös-tenger mossa.

Egyiptom lakosságának többsége a Nílus mentén él, amely egy azon kevés területek közül, ahol földművelésre alkalmas talaj található, így ezen a területen valamivel könnyebb az élet. Az ország többi részét sivatag borítja-a Szahara, mely gyéren lakott.

A legsűrűbben lakott terület a főváros Kairó, ezt követi Alexandria, Asszuán és a Nílus deltatorkolatának többi nagyvárosa.

Egyiptom lakossága, amely jelenleg 77,5 millió, döntő többségben arabokból tevődik össze. A hivatalos nyelv az arab, ezen kívül a helyiek núbiai nyelven, berber dialektussal, angolul, vagy franciául beszélnek. A vallást illetően a legnagyobb mértékben a szunita iszlám vallás van képviselve (90%), amely egyben a hivatalos vallás is. A kereszténység, a kopt és zsidó vallás képviselői kisebbségben vannak.

Egyiptom tele van nem mindennapi monumentális műemlékkel, ez az egyik ok, amiért olyan kedvelt turistacélpont, hiszen a világ minden tájáról sok turista keresi fel.

Az ország főleg az ókori civilizációk által emelt monumentális műemlékek kapcsán ismert, mint pl. a gízai piramisok, a Szfinx, Luxor az ország déli részén, vagy a Királyok Völgye.
Az utóbbi időben a turisták főleg a klasszikus tengerparti üdülések miatt keresik fel Egyiptomot.

Azok számára, akik haboznának az úticél kiválasztásában, Hurghada és Sharm El Sheikh üdülőhelyek ajánlottak, az igényesebb turtistáknak érdemes felkeresni El Gounát , vagy az Akabai-öböl keleti partján fekvő Sahan városát.

Ezen kívül még kedvelt turistacélpont Taba, amely az Akabai-öböl északi részén található. Földrajzi fekvésének köszönhetően felejthetetlen kilátást nyújt a három szomszédos állmara “Jordániára” Izraelre és Szaud-Arábiára.

Egyiptom - már 95 795 Ft-tól

Legújabb értékelések Egyiptom

Összesen:: 10 Először voltunk Egyiptomban és fantasztikusan éreztük magunkat! Varázslatos hely azok számára akik szeretik a történelem ezen részét, a...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Először voltunk Egyiptomban és fantasztikusan éreztük magunkat!

Varázslatos hely azok számára akik szeretik a történelem ezen részét, a Piramisok misztikus világának földjét, a Nílus lakta emberek érdekes életét a maga misztikumával és szeretnének egy kicsit búvárkodni, megismerni a Vörös-tenger gyönyőrű, álomszép korallos élővilágát a színes halaival együtt.Mi varázslatosan éreztük magunkat egy tízen-hároméves fiú gyermekkel és megbeszéltük, hogy mindenképpen szeretnénk még ide visszatérni.! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba a földszinten volt, gyönyörű kertre és tengerre néző terasszal.Tágas szobában, kényelmesek az ágyak, nagyon jó elrendezésű, elég sok polc, szekrény, asztal van a ruhák, egyéb tárgyak elhelyezésére.Mindennek megvan a maga praktikus helye.A fürdőszoba is tágas, kényelmes, kád, zuhanyzó, mosdó és külön elválasztva toalett helyiség van. A szobák tiszták, rendezettek, minden nap gyönyörűen kitakarítva, ásványvizek, törölközők bekészítve, törölközőből minden nap az ágyunkra hajtogattak egy állatkát: elefántot, krokodilt, hattyút, babát, mely nagyon ötletes és kedves is volt!

Ellátás
All inclusive ellátáson nagyon nagy választék volt minden étkezés alkalmával.Mindenféle étel megtalálható a húsoktól a halakig, tészta, köretek bőségesen, friss zöldségek, gyümölcsök, saláták.Rengeteg ételből lehetett választani akár sütve, párolva, nyersen fogyasztva, amit csak kívánt az ember.

Az étterem dolgozói is nagyon kedvesek, segítőkészek voltak.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatások nagyon széles körűek, akár sport, akár egyéb kérés tekintetében, minden értelemben rendkívűl segítőkészek a vendégekkel.

Mi a takarítást elvégző Urat a szálloda könyvébe beírtuk névszerint megdícsérve, mert annyira kedvesen, precízen, mindenre odafigyelve végezte a takarítást, gyönyörű tisztaság, rend várt minket minden nap és szerettünk volna kedveskedni Neki, amely a recepción dolgozó Úrnak is nagyon tetszett és külön megköszönte a kedvességünket, hogy erre is gondoltunk.

Tengerpart
Gyönyörű szép, rendezett, szalmatetős napernyők, elkülönített ágyak, nagyon kényelmes, pihenésre, napozásra.

A tengerpart gyönyörű, rendezett, tiszta, az ott dolgozók is nagyon kedvesek, segítőkészek, lesik az emberek kívánságait.

Laczkóné Dr. Keresztesi Krisztina, 2020.01.23., Tartózkodás dátuma: 2020.01.08 - 01.15.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szálloda: Makadi Palace

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen:: 4,6 Az 5 csillagosnak eladott út/szálloda döbbenetes élményekkel lepett meg bennünket! A esti vasárnapi érkezést követően ért bennünket az...

 • 3,5 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 10 Környék
 • 3 Alapár

Összegzés
Az 5 csillagosnak eladott út/szálloda döbbenetes élményekkel lepett meg bennünket! A esti vasárnapi érkezést követően ért bennünket az első sokkhatás: az iszonyatosan koszos és giccses étterem. Az ételek maradékok, gusztustalanok, átlag alattiak. Az itthoni 50-es éveket tükröző, retro-fíling, a hóembertől a szárnyas lovon keresztül (mindez jellemzően zöldre fújt, felfordított festékes vödrökön) az Utolsó vacsora! falra festett reprintjéig sokkoló hatású. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Az előre kért szomszédos szobák helyett külön épületekben akartak bennünket elhelyezni - nagy viták után sikerült kapni elfogadható helyűt és állapotút - bár az európai öt csillagtól fényévekre lévőt. Az igazsághoz tartozik, hogy a másnap reggel megjelenő szobatakarító - ugyan az ágyakon hagyott 1-1 dolláros baksis fejében - igyekezett kedvünkbe járni az elfogadható tisztaságú szobával és a naponta más-mást ábrázoló, törülközőkből csavart művészi figuráival. A teraszról az éjszakai égbolt látványa és a morajló tenger hangja csodálatos, de minden odalátogató számoljon a dühödt szúnyogok éjszakai inváziójától!

Ellátás
Az elvárthoz közelítő ellátást csakis a külön éttermekben kaptunk, illetőleg egy üdítő kivétel az olasz terasz tiszta terítőjű, ízléses asztalaival és kedves, a vendéget maximálisan kiszolgálni kívánó személyzettel. A helyben, frissen sütött lazannyájuk fenomenális!

Ezzel szemben erős kontraszt a parton lévő ebédlő terasz, ahol a verebek a nyitott tetejű pultokban elhelyezett sütemények között és a vendégek asztaláról falatozgattak, de ugyanígy szinte elkergethetetlenek voltak a csókák is. Itt ért bennünket talán a legmegdöbbentőbb eset: az elfogyó (mindig is szűken - 1 db/fő - mért) kommersz szalvéta helyett WC-papír gurigákat tettek ki - csípjen le mindenki a neki tetsző hosszúságban...mindezt egy 5 csillagos szállodának eladott hotelben!!!

Hotel szolgáltatások
A gyakorta ihatatlan szódavíz és meleg, ócska minőségű, dobozból műanyag pohárban felszolgált sörök - harmadosztályú büfészintnél is rosszabb! A szállodából a busz a reptérre éjfélkor elindult (a bőröndöket mi húzhattuk-vonhattuk a buszok rakteréig), már a másnapot is kifizettetik a turistákkal! Az ingyenesnek eladott wifi-szolgáltatás egyáltalán, semmilyen szinten nem működik!

Tengerpart
A szálloda strandja szép, a riefjei/koralljai gyönyörűek; a napozóágyak csikkekkel, egyéb szeméttel teli teli homokon találhatóak.

De mindenért kárpótolt bennünket a gyönyörű napkelte és naplemente, a csillagos égbolt és persze a baráti társaság!

Andrea M., 2020.01.22., Tartózkodás dátuma: 2020.01.12 - 01.19.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Szálloda: Sharm Plaza

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen:: 3,2 A hotel még Egyiptomban is csak kettő csillag mondom ezt a hetedik út és hotel után. Kritikán aluli az étterem például. Indiában az utcai...

 • 3 Szállás
 • 2 Ellátás
 • 6 Környék
 • 2 Alapár

Összegzés
A hotel még Egyiptomban is csak kettő csillag mondom ezt a hetedik út és hotel után. Kritikán aluli az étterem például. Indiában az utcai árusok szintjén mozog. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Miután egy határozott összeget rászántunk lett takarónk!!! Felháborító! A felnőtt pótágy mintha egy 5 éves gyereknek készült volna. A zuhanyzóban langyos csordogáló víz. A kilátás szép volt

Ellátás
A borzalom és a Szalmonella között félúton. Ha fizettünk mindjárt volt jó kaja! Csakhogy ez nem all inclusive.

Hotel szolgáltatások
Nincs olyan!!! Néhány masszőr a parton aki viszont folyton baszogat!

Tengerpart
Közvetlen tengerpartja van a hotelnek, az eddigi legszebb korallkerttel! Új szálloda kellene erre a szakaszra! A legkomolyabban

Árvai-Blahut Henriett, 2020.01.22., Tartózkodás dátuma: 2020.01.12 - 01.19.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Szálloda: Sharm Plaza

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen:: 7,4 Szuper 1 hetet töltöttünk el.

 • 7 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 8 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Szuper 1 hetet töltöttünk el. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba hatalmas. Nagy terasszal. Kicsit elavult bútorzat.

Ellátás
Nagyon változatos volt az étel. Minden nap grilleztek. A tésztákat elöttünk készítették el az alapján mit kértünk rá. Nagyon sokféle tengeri étel volt.

Hotel szolgáltatások
Az ellátásra semmi panaszunk. Rengeteg kirándulás közül lehet választani.

Tengerpart
A tenger csodás. Élővilága fantasztikus. Szebbnél szebb halakkal. Januárban is kiváló volt a fürdésre.

Nagy Edina, 2020.01.22., Tartózkodás dátuma: 2020.01.08 - 01.15.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szálloda: Sunwing Waterworld Makadi

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (1)

Összesen:: 10 5.alkalommal tértünk vissza ebbe a szállodába. Szép, rendezett, tiszta. Csodálatos zöld környezet, kikapcsolódni, feltöltődni vágyóknak....

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
5.alkalommal tértünk vissza ebbe a szállodába. Szép, rendezett, tiszta. Csodálatos zöld környezet, kikapcsolódni, feltöltődni vágyóknak. Esti programok, diszkó, szórakozási lehetőségek.. Végtelenül barátságos, kedves személyzet, minket már szinte családtagként fogadnak:) Teljes értékelés megtekintése

Tengerpart
A tengerpartot az út túloldalán lévő szállodán keresztül lehet megközelíteni, pár perc sétával. Ezzel sincs probléma, addig is "megleshetjük" a szomszéd szálloda szintén szép parkosított kertjét.

Treimann Tímea, 2020.01.22., Tartózkodás dátuma: 2020.01.08 - 01.15.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szálloda: The Grand Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

3 fénykép

összes ajánlás Egyiptom