Egyiptom Egyiptom

Hivatalos megnevezés: Egyiptomi Arab Köztársaság
Főváros: Kairó (Cairo)
Állami irányítás: pluralis típusú köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: szunnit islám (90%, államvallás), kopt (6,8%), görög pravoszláv, katolikus, protestáns, zsidó
Hivatalos nyelv: arab (hivatali), namíb, berber tájszólások, angol, francia
Időeltérés: +1 óra

Egyiptom - már 126 553 Ft-tól

EgyiptomrólEgyiptom Afrika észak-keleti részén terül el, kis része Ázsiához tartozik. Az ország, amelyet Afrika kapujának is neveznek, a rejtélyek és hiedelmek földje, melynek történelme az emberi civilizáció hajnalán kezdett íródni.

Az Egyiptomi Arab Köztársaság területén keresztül folyik a legnagyobb afrikai folyó - a Nílus. Egyiptom szomszédos államai közé tartozik nyugaton Líbia, délen Szudán, észak-keleten Izrael, északi partját a Földközi-tenger, az ország keleti partjait a Vörös-tenger mossa.

Egyiptom lakosságának többsége a Nílus mentén él, amely egy azon kevés területek közül, ahol földművelésre alkalmas talaj található, így ezen a területen valamivel könnyebb az élet. Az ország többi részét sivatag borítja-a Szahara, mely gyéren lakott.

A legsűrűbben lakott terület a főváros Kairó, ezt követi Alexandria, Asszuán és a Nílus deltatorkolatának többi nagyvárosa.

Egyiptom lakossága, amely jelenleg 104 millió, döntő többségben arabokból tevődik össze. A hivatalos nyelv az arab, ezen kívül a helyiek núbiai nyelven, berber dialektussal, angolul, vagy franciául beszélnek. A vallást illetően a legnagyobb mértékben a szunita iszlám vallás van képviselve (90%), amely egyben a hivatalos vallás is. A kereszténység, a kopt és zsidó vallás képviselői kisebbségben vannak.

Egyiptom tele van nem mindennapi monumentális műemlékkel, ez az egyik ok, amiért olyan kedvelt turistacélpont, hiszen a világ minden tájáról sok turista keresi fel.

Az ország főleg az ókori civilizációk által emelt monumentális műemlékek kapcsán ismert, mint pl. a gízai piramisok, a Szfinx, Luxor az ország déli részén, vagy a Királyok Völgye.
Az utóbbi időben a turisták főleg a klasszikus tengerparti üdülések miatt keresik fel Egyiptomot.

Azok számára, akik haboznának az úticél kiválasztásában, Hurghada és Sharm El Sheikh üdülőhelyek ajánlottak, az igényesebb turtistáknak érdemes felkeresni El Gounát , vagy az Akabai-öböl keleti partján fekvő Sahan városát.

Ezen kívül még kedvelt turistacélpont Taba, amely az Akabai-öböl északi részén található. Földrajzi fekvésének köszönhetően felejthetetlen kilátást nyújt a három szomszédos állmara “Jordániára” Izraelre és Szaud-Arábiára.

Egyiptom - már 126 553 Ft-tól

Legújabb értékelések Egyiptom

Összesen: 5 Összességében jó volt, de voltam már jobb helyen is.

 • 5 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 5 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
Összességében jó volt, de voltam már jobb helyen is. Teljes leírás

Elhelyezés
Miután kicserélték a szobát és olyat kaptunk amilyet kértünk, a szoba rendben volt.

Ellátás
Bőséges volt a választék, de az ételek minősége nem igazán felelt meg az 5 csillagnak.

Hotel szolgáltatások
Számos szolgáltatást biztosít a szálloda, többnyire ezeket külön meg kell fizetni.

Tengerpart
A partot gyalogosan lehet megközelíteni, egy nagyon kicsi öböl az, ami lehetővé teszi az úszást. Sajnos, napközben az apály miatt miatt nincsen tengervíz, kb. délután 4 órától kezd töltődni.

Stock Johanna, 2021.10.25., Tartózkodás időpontja: 2021.10.13 - 10.20.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szállás: Jaz Aquamarine Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7,2 Gyönyörű hotel, személyzet (különösen a recepciós) pénz lehúzó, ha nem kap megfelelő pénzt a zsebbe akkor szörnyű szobát ad és naponta...

 • 5,5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Gyönyörű hotel, személyzet (különösen a recepciós) pénz lehúzó, ha nem kap megfelelő pénzt a zsebbe akkor szörnyű szobát ad és naponta kikapcsolja a szobához tartozó wifit Teljes leírás

Elhelyezés
Gyönyörű hely, kellemes környezet a 4csillag európai értékre d alapján is

Ellátás
Remek

Tengerpart
250m kellemes séta gyönyörű tiszta igényes part

Dr. Fátrai Petra, 2021.10.25., Tartózkodás időpontja: 2021.10.03 - 10.10.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szállás: Albatros Aqua Park Hurghada

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 5,4 A szálloda külseje igen szép, sok pálmával, bokrok, virágok, rengeteg lépcső! Mozgásukban korlátozottaknak nemigen ajánlott.

 • 4,5 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 8 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
A szálloda külseje igen szép, sok pálmával, bokrok, virágok, rengeteg lépcső! Mozgásukban korlátozottaknak nemigen ajánlott. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák mérete ok, az ágy kifejezetten kényelmes. A teraszon a fotelek szétmállott műbőr huzattal, a fürdőszobában a WC- papírtartó leesik a falról. A klíma iszonyú hangos, volt szoba, ahol alig működött a hűtőszekrény, nálunk pedig minimumon is nagyon jeges volt a víz és a hűtő is hangosan zörgött.De meg lehetett szokni!

Ellátás
Az étkezés a szokásos, valamit mindig lehet találni, ami megfelel az ízlésünknek. Valóban kicsit egyhangú az ellátás, kevés a gyümölcs, többnyire csak vegyes gyümölcssaláta van.

Hotel szolgáltatások
A takarítással volt némi gond, előfordult, hogy egyáltalán nem jöttek takarítani, nem kaptunk kis törölközőt, nem volt pohár. Az étteremben volt, hogy sorba kellett állni asztalért olyan sokan voltak. Az érkezés iszonyú körülményesre sikerült. Éjfélre érkeztünk meg, kb. 2-kor kaptuk meg a szobát és 3-kor a bőröndöket. Addig semmit nem tudtunk csinálni, mivel mindenünk a bőröndben volt.

Tengerpart
A tengerpart igen rövid szakaszból áll, sajnos a három stég közül csak az egyiket lehetett használni, de azzal az volt a gond, hogy a vízbe vezető lépcső alacsonyabb vízálláskor nagyon magasan volt, kijövetelkor igen nehéz volt rajta felkapaszkodni. Főleg nagy hullámzáskor igen gyakran kidobott a víz a stégnél, nem mindig sikerült jó pozícióban kiérni. Vagyis minket is jól odacsapott a korlátnak vagy a lépcsőnek. Úszni nem tudók egyáltalán nem tudnak a vízbe menni csak valamilyen segédeszközzel. A parton sokszor délig se lehetett ágyat találni, nagy volt a zsúfoltság. Mindent összevetve így is jól éreztük magunkat.

Keresztes Éva, 2021.10.25., Tartózkodás időpontja: 2021.10.15 - 10.22.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Szállás: The Grand

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 4,2 Szervezés tökéletes volt az idegenvezető maximálisan gondoskodott rólunk.Szálloda koszos nemcsak a folyosó lift szobák is.Takarítani csak...

 • 3,5 Szállás
 • 1 Ellátás
 • 10 Környék
 • 3 Alapár

Összegzés:
Szervezés tökéletes volt az idegenvezető maximálisan gondoskodott rólunk.Szálloda koszos nemcsak a folyosó lift szobák is.Takarítani csak akkor jöttek be ha pár eurót adtunk.A szálloda személyzete kedves volt . Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon koszos volt szerintem az ágynemű sem volt áthúzva az életünk lévő vendég után.Utas társaink meséltél úgy aludtak első nap. Hogy az otthonról hozott törölközőt terítettek le azon feküdtek.

Ellátás
Menza jellege volt.

Szemünkkel láttuk hogy a használt evő eszközöket, nem mosták el csak letörölték.És úgy rakták vissza az asztalra.

Tengerpart
Csodaszép a tenger vannak napágyak napernyők.

Bár a vízparton, vízisport lehetőség, masszázs.

Jantyik Edit, 2021.10.25., Tartózkodás időpontja: 2021.10.15 - 10.22.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Szállás: Siva Sharm Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7,4 Összegében elégedett vagyok,kellemesen telt a nyaralásunk.

 • 7,5 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 8 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Összegében elégedett vagyok,kellemesen telt a nyaralásunk. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás egyértelműen nem éri el az 5 csillagos színvonalat,kívánni valót hagy maga után a tisztaság,a szálloda megérett egy komoly felújításra,több sebből vérzik. De kényelmes,és két nap alatt az ember akklimatizálódik.Süt a nap,és ez a fontos!

Ellátás
Én elégedett voltam,több fajta zöldséges köret is,sokszor hal,marha.......a tészta pocsék,a reggeli túró viszont isteni. Nagyon kevés a gyümölcs. Meglepetés volt számomra,de teljesen iható volt a bor,és a sör.A tömény italok szerintem nem tartalmaznak alkoholt,vagy csak minimálisat.

Hotel szolgáltatások
A pincérek nem túl udvariasak,mert kapkodnak egész nap. De két helyen is van élő zene minden este.disco,nagy hangulattal.

A medence az első 3 napban jég hideg volt,reklamáltunk,és meggyógyult! Lehetett jókat úszni ott is.

Tengerpart
Amire nem számítottunk,délelőttönként olyan apály van,hogy gyakorlatilag nincs víz a szálloda előtt. De ha sétál az ember 50-100 métert,csodás korallzátonyok és halak között tudunk fürödni,snorcelezni. Isteni volt.

Krisztina Edit D. P., 2021.10.20., Tartózkodás időpontja: 2021.10.03 - 10.13.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szállás: Makadi Palace

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

összes ajánlás Egyiptom