Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Egyiptom Egyiptom

Hivatalos megnevezés: Egyiptomi Arab Köztársaság
Főváros: Kairó (Cairo)
Állami irányítás: pluralis típusú köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: szunnit islám (90%, államvallás), kopt (6,8%), görög pravoszláv, katolikus, protestáns, zsidó
Hivatalos nyelv: arab (hivatali), namíb, berber tájszólások, angol, francia
Időeltérés: +1 óra

Egyiptom - már 127 050 Ft-tól

EgyiptomrólEgyiptom Afrika észak-keleti részén terül el, kis része Ázsiához tartozik. Az ország, amelyet Afrika kapujának is neveznek, a rejtélyek és hiedelmek földje, melynek történelme az emberi civilizáció hajnalán kezdett íródni.

Az Egyiptomi Arab Köztársaság területén keresztül folyik a legnagyobb afrikai folyó - a Nílus. Egyiptom szomszédos államai közé tartozik nyugaton Líbia, délen Szudán, észak-keleten Izrael, északi partját a Földközi-tenger, az ország keleti partjait a Vörös-tenger mossa.

Egyiptom lakosságának többsége a Nílus mentén él, amely egy azon kevés területek közül, ahol földművelésre alkalmas talaj található, így ezen a területen valamivel könnyebb az élet. Az ország többi részét sivatag borítja-a Szahara, mely gyéren lakott.

A legsűrűbben lakott terület a főváros Kairó, ezt követi Alexandria, Asszuán és a Nílus deltatorkolatának többi nagyvárosa.

Egyiptom lakossága, amely jelenleg 77,5 millió, döntő többségben arabokból tevődik össze. A hivatalos nyelv az arab, ezen kívül a helyiek núbiai nyelven, berber dialektussal, angolul, vagy franciául beszélnek. A vallást illetően a legnagyobb mértékben a szunita iszlám vallás van képviselve (90%), amely egyben a hivatalos vallás is. A kereszténység, a kopt és zsidó vallás képviselői kisebbségben vannak.

Egyiptom tele van nem mindennapi monumentális műemlékkel, ez az egyik ok, amiért olyan kedvelt turistacélpont, hiszen a világ minden tájáról sok turista keresi fel.

Az ország főleg az ókori civilizációk által emelt monumentális műemlékek kapcsán ismert, mint pl. a gízai piramisok, a Szfinx, Luxor az ország déli részén, vagy a Királyok Völgye.
Az utóbbi időben a turisták főleg a klasszikus tengerparti üdülések miatt keresik fel Egyiptomot.

Azok számára, akik haboznának az úticél kiválasztásában, Hurghada és Sharm El Sheikh üdülőhelyek ajánlottak, az igényesebb turtistáknak érdemes felkeresni El Gounát , vagy az Akabai-öböl keleti partján fekvő Sahan városát.

Ezen kívül még kedvelt turistacélpont Taba, amely az Akabai-öböl északi részén található. Földrajzi fekvésének köszönhetően felejthetetlen kilátást nyújt a három szomszédos állmara “Jordániára” Izraelre és Szaud-Arábiára.

Egyiptom - már 127 050 Ft-tól

Legújabb értékelések Egyiptom

Összesen: 9 .

 • 8 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
. Teljes értékelés megtekintése

Névtelen, 2018.07.20., Tartózkodás dátuma: 2018.06.24 - 07.01.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Hotel: Hilton Long Beach Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (1)

Összesen: 4,6 Semilyen tekintetben nem 5* a szálloda!!

 • 4,5 Szállás
 • 5 Ellátás típusa
 • 5 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés
Semilyen tekintetben nem 5* a szálloda!! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Kissé régi a szálloda. Sok helyen festésre, felújításra szorul. A bútorok, tv, hűtőszekrény elavultak. Inkabb gyenge 4* nak felel meg.

Ellátás
Az ellátás sem 5*, de mindig van mit enni, az étterem és a bárok higiéniája viszont hagy némi kivetnivalót.

Hotel szolgáltatások
Szolgáltatás nem sok van. Nagyon hiányoztak az animációs programok, illetve az esti programok. Időnként valami fizetős programot emlegettek a szomszéd épületben, de helyben szinte semmi.

Tengerpart
A szemben lévő szálloda parkján kereszrül lehet megközelíteni, pár perc sétával. Napágy, napernyő mindig van szabadon.

Hantos Istvánné, 2018.07.20., Tartózkodás dátuma: 2018.07.10 - 07.17.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Hotel: The Grand Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,6 tökéletes nyaralás mindenkinek ajánlom.

 • 10 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
tökéletes nyaralás mindenkinek ajánlom. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés

Ellátás

Hotel szolgáltatások
kiváló

Tengerpart
tiszta, meleg

Istvánov Csaba, 2018.07.20., Tartózkodás dátuma: 2018.07.11 - 07.18.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Hotel: Hawaii Caesar Palace

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (1)

Összesen: 9 Vegül a Makadi Sunwingban lettünk elszállásolva. Alapvetőren elégedettek voltunk a hotellel bár nincs viszonyítási alapunk mivel a Makadi...

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Vegül a Makadi Sunwingban lettünk elszállásolva. Alapvetőren elégedettek voltunk a hotellel bár nincs viszonyítási alapunk mivel a Makadi Palace-ban még nem jártunk. Tehát hogy most jobban jártunk e így azt nem tudjuk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Csak a Makadi Sunwingről tudok nyilatkozni mert végül ott voltunk. A szoba rendben volt a szolgáltatások szintén. Személyzet kedves és tette a dolgát.

Ellátás
Az ételek alapvetően finomak, választékosak vár a főéttermeket nem használtuk csak a tematikus éttermekben vacsoráztunk. A reggelik rendben voltak, mindúg találtunk kedvünkre valót. Az italok esetén a gyümölcs levek gyenge minőségűek voltak, sok esetben aemmi gyümölcsíze nem volt. A szénsavas üdítők rendben voltak. Sör amikor hideg volt akkor rendben volt. Koktélok futottak még kategória..

Hotel szolgáltatások
Takarítás rendben volt, személyzet, kedves segítőkész.

Tengerpart
Napernyő ágy rendben volt általában lehetett találni szabad helyet mindíg. Az élővilág a vízalatt szép, maga tengerpart nem különősebben szép.

Andventure Hungary Kft., 2018.07.19., Tartózkodás dátuma: 2018.06.23 - 06.30.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Hotel: Makadi Palace

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 4,4 Sokat bosszankodtunk az alábbiak miatt.

 • 4 Szállás
 • 2 Ellátás típusa
 • 6 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
Sokat bosszankodtunk az alábbiak miatt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A minőség tekintetében a hotel semmiképpen nem értékelhető négy csillagosként,valamikor nagyon szép lehetett, de mára nagyon leamortizálódott,. Sajnos ez a tisztaságban is megmutatkozott.Az ágynemű és a törölközők szürkék és foltosak voltak. az utolsó két nap nem kaptunk tiszta törölközőt. A függönyök is koszosak voltak pedig még csak a szezon elején voltunk.

Ellátás
Az ételek minősége silány,szinte mindig ugyanazt az étel fajtákat kínálták. unalmas volt és ízetlen.Az elméletileg hálóval lezárt külső terasz így is tele volt verébbel,ez ellen láthatólag nem is kívántak semmit csinálni. A frissen sülteket készítő pultnál a szakács eredetileg fehér köpenye úgy nézett ki mintha előtte autót szerelt volna benne.

Hotel szolgáltatások
Az animáció és az esti programok színvonaltalanak voltak és nem igazodtak a vendégek átlagéletkorához

Tengerpart
Kizárólag a stégen keresztül lehetett megközelíteni a vizet, így a kisgyerekek és az úszni nem tudóknak nem volt szabályos lejárásuk a vízhez.Csak a sziklákon keresztül életveszélyesen botorkálva juthattak le az apálykor megközelíthető tengert.

Debreczeni Katalin, 2018.07.19., Tartózkodás dátuma: 2018.06.20 - 06.27.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, Hotel: Sharm Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (1)

összes ajánlás Egyiptom

Az Ön értékesítője:

H-K: 9-20 | Sze-P: 9-19 | Szo: 9-14:30 | V: 10-15:30 +36 1 501 5600