Egyiptom Egyiptom

Hivatalos megnevezés: Egyiptomi Arab Köztársaság
Főváros: Kairó (Cairo)
Állami irányítás: pluralis típusú köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: szunnit islám (90%, államvallás), kopt (6,8%), görög pravoszláv, katolikus, protestáns, zsidó
Hivatalos nyelv: arab (hivatali), namíb, berber tájszólások, angol, francia
Időeltérés: +1 óra

Egyiptom - már 105 544 Ft-tól

EgyiptomrólEgyiptom Afrika észak-keleti részén terül el, kis része Ázsiához tartozik. Az ország, amelyet Afrika kapujának is neveznek, a rejtélyek és hiedelmek földje, melynek történelme az emberi civilizáció hajnalán kezdett íródni.

Az Egyiptomi Arab Köztársaság területén keresztül folyik a legnagyobb afrikai folyó - a Nílus. Egyiptom szomszédos államai közé tartozik nyugaton Líbia, délen Szudán, észak-keleten Izrael, északi partját a Földközi-tenger, az ország keleti partjait a Vörös-tenger mossa.

Egyiptom lakosságának többsége a Nílus mentén él, amely egy azon kevés területek közül, ahol földművelésre alkalmas talaj található, így ezen a területen valamivel könnyebb az élet. Az ország többi részét sivatag borítja-a Szahara, mely gyéren lakott.

A legsűrűbben lakott terület a főváros Kairó, ezt követi Alexandria, Asszuán és a Nílus deltatorkolatának többi nagyvárosa.

Egyiptom lakossága, amely jelenleg 77,5 millió, döntő többségben arabokból tevődik össze. A hivatalos nyelv az arab, ezen kívül a helyiek núbiai nyelven, berber dialektussal, angolul, vagy franciául beszélnek. A vallást illetően a legnagyobb mértékben a szunita iszlám vallás van képviselve (90%), amely egyben a hivatalos vallás is. A kereszténység, a kopt és zsidó vallás képviselői kisebbségben vannak.

Egyiptom tele van nem mindennapi monumentális műemlékkel, ez az egyik ok, amiért olyan kedvelt turistacélpont, hiszen a világ minden tájáról sok turista keresi fel.

Az ország főleg az ókori civilizációk által emelt monumentális műemlékek kapcsán ismert, mint pl. a gízai piramisok, a Szfinx, Luxor az ország déli részén, vagy a Királyok Völgye.
Az utóbbi időben a turisták főleg a klasszikus tengerparti üdülések miatt keresik fel Egyiptomot.

Azok számára, akik haboznának az úticél kiválasztásában, Hurghada és Sharm El Sheikh üdülőhelyek ajánlottak, az igényesebb turtistáknak érdemes felkeresni El Gounát , vagy az Akabai-öböl keleti partján fekvő Sahan városát.

Ezen kívül még kedvelt turistacélpont Taba, amely az Akabai-öböl északi részén található. Földrajzi fekvésének köszönhetően felejthetetlen kilátást nyújt a három szomszédos állmara “Jordániára” Izraelre és Szaud-Arábiára.

Egyiptom - már 105 544 Ft-tól

Legújabb értékelések Egyiptom

Összesen:: 7,6 A szoba kiváló volt, all inclusive ellátás kevésbé

 • 7 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
A szoba kiváló volt, all inclusive ellátás kevésbé Teljes értékelés megtekintése

Ellátás
Ha all inclusive, miert kell éttermekben szalloda komplexum területén fizetősre rakni az ettermeket

Hotel szolgáltatások
Felszolgáló személyzet az éttermekben kevésbé voltak barátságosak.

Recepción aranyosak voltak es a takaritó személyzet is

Tengerpart
Át kell sétálni a szállodából a tengerpartra Grand Hotelen keresztül

Nagy Katalin, 2020.01.17., Tartózkodás dátuma: 2019.12.11 - 12.18.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szálloda: The Grand Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen:: 10 Azt gondolom hogy az elég értékelés , hogy harmadszor voltunk ebben a szállodában.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Azt gondolom hogy az elég értékelés , hogy harmadszor voltunk ebben a szállodában. Teljes értékelés megtekintése

Reményi Antalné, 2020.01.17., Tartózkodás dátuma: 2020.01.04 - 01.11.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Szálloda: Port Ghalib Resort (ex.Crowne Plaza Sahara Oasis)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen:: 7,8 Sokadjára mentünk Egyiptomba, ez a harmadik szálloda amit kipróbáltunk. Annyira jópofa volt a kőkorszaki design, hogy nem lehetett...

 • 7 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 7 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Sokadjára mentünk Egyiptomba, ez a harmadik szálloda amit kipróbáltunk. Annyira jópofa volt a kőkorszaki design, hogy nem lehetett ellenállni de igazság szerint a legfőbb szempont az volt, fele annyiba került szilveszterkor a kirándulás mint az eddigi szállodáinkban lett volna. Gondoltuk, kisebb lesz a választék az étteremben, gyengécske lesz az ital kínálat és minden visszafogottabb de ez nem igazán érdekelt bennünket, nekünk a meleg és a napfény kellett. Tényleg mint a Flinstone sorozatban. Jó Romhányink nem hinne a szemének ha láthatná. Az ember felröhög ha körülnéz. Tüneményes. Jobbat kaptunk mint vártunk de soha többet nem megyünk. Ennek egyetlen - ám a személyzettel összefüggő- oka van, a JBL. Annyira röstellem mondani de ami nagyon olcsó az más réteget vonz be mint a drágább. A JBL használók véletlenül sem Csajkovszkij fanokból tevődik össze. Sok szilvesztert töltöttem már nyárias körülmények között. Éjfélkor fel is riadok mert pár rakétát felküldenek de hogy petárdázzanak mint itt, soha , sehol. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szokásos 20 buznyákos megerősítéssel kértem egy csendes, a főépülettől távoli szobát. Nem vagyunk buli bárók, az esti hangoskodásokból szeretnénk kimaradni. Ajánlom a 40 ezres kezdetűt. A szobánk hatalmas volt. Tényleg látni kell, mint egy modernizált barlangban. Italbekészítés volt (szerényen) a fürdőben csak nyomós szappan de ez nem panasz. Aki tévés az hozzon magával mert az itt fogható 36 csatorna nézhetetlen! Kényelmes ágy, erkély, klíma, teljesen normális. A ground floor remek, saját napozó hencserekkel. Semmi kifogásunk nem volt a szobával és szúnyogot sem kergettünk. (légy az picit több van a vízparton mint kellene) Van széf, olvassák el a használati utasítást. Egy hétre mentünk így az nem volt elég, hogy rájöjjünk melyik kapcsoló melyik lámpát működteti. Ha mindent felkapcsolnak akkor se jön be kardfogú tigris mert nem látna a sötétben. De ez sem zavaró. Nem úgy mint a már említett JBL. Fejünk felett német fiatalok laktak akik visszafogottan de kitartóan tuc-tuc ra ringatták magukat. Ez borzasztó. Nem mintha a Rolling ötven éve nem lett volna az de ez elviselhetetlen :) Kérhet az ember másik szobát, kap is. Aztán egy órával később beköltözik oda is egy banda és kezdődik minden elölről. Természetesen megjöttek az oroszok is akik viszont teljes hangerővel bömböltették a nekik tetsző zenét. Ami nem is volt rossz de nem hiányzik. S itt jön a szálloda (személyzet) felelőssége, elmaradt a szicsász táváris, mehet a hadd szóljon. Akinek a neje azt mondja, hogy apukám, kopogj be hozzájuk rendet tenni, az özvegyi nyugdíjra vágyik! Két medence van. Az egyiknél gyári zene szól de közel a bár. A másik csendes de olyan hideg, hogy állatmentők jönnek ha fóka kerülne bele. Kevesebb a kert, kevesebb a virág, inkább kaktusz a zöld de véletlen sem pusztaság. Nem hinném, hogy 5* szállodánál Egyiptomban ne lenne elfogadható a külcsín.

Ellátás
Nem várható csoda. A Burdzs egy elhanyagolható nullával drágább, viszont picit többet is nyújt. A főétterem kissé szabadtéri dohányos és zártabb belsőből áll. Szolid, szerény de elfogadható választékkal bír. Éhen senki nem marad és első alkalommal hoztuk vissza origináltan a széntablettákat! Pincérek hoznak sört, bort az étkezésekhez. A porból készült italoktól óvjuk magunkat, ízetlenek és gyanúm szerint sima vízzel készítik. Mindenhol jutunk palackos vízhez, a csapból kinyert nem a mi gyomrunknak való. A tengerparti "étterem" szerény de ami "középen" van az remek. Feltéve aki szereti a hamburgert, hot dogot meg hasonló tápokat. Kifejezetten jók voltak. Alkoholhoz is hozzá lehet jutni mindenfelé. Mosolygós vendéget lehet látni, kiszáradtat nem. Mindig kérem a nyaralókat, ne sajnáljanak kis jattot adni a személyzetnek, nekünk nem borítja meg a költségvetést, nekik meg ez jelentős dolog. A nyugágyak kissé leharcoltak. Gyárilag is az egyszerűbb verziót képviselték de az idő múlása meglátszódik. A törülközőkön is. Tiszták de kopottak (ár-érték arányban nézzük azért.) A napernyőt keserves felhúzni, a "reteszt" alatta találjuk valamilyen csavar formájában. A törülköző ellátóban hatalmas, enyhén kopott pokrócokat kapunk, elfogadható.

Hotel szolgáltatások
A legnagyobb negatívum, hagyják, hogy pár vendég elvegye a kedvét az egész nyaralástól.Még sosem vártam, hogy leteljen az idő és jöhessek haza. Menjenek nyugodtan panaszkodni a recepcióra, gutaütöttet más semmi nem zavar.

Minden nap beágyaznak. Itt sincs takarítás, felmosás, csak hattyú törülközőből. Remélem nem kapok a képemre de azt kell mondanom, a lányoknak-asszonyoknak jobban megy a takarítás mit a pasasoknak. Egyszer sem volt felmosva a szobánk míg ott voltunk. (de aranyos a lurkó aki nálunk matatott) Wifit szervezni kell a recepción, elég érdekes . Két étterem van ahová be kellett jelentkezni de először fordult elő, hogy ezeket kihagytuk. Van külön disco, nem voltunk de ingyen piát itt is adnak. Konditerem is van de diszkréten eldugva, ne is zavarják akik tornából felmentetteket. Meglepően visszafogottan jöttek a fodrász-masszázs-körmölés-fotózás ügynökei. Le a kalappal, jó arcmemóriával bírtak. Nem erőszakoskodtak az animátorok sem, kevesen is voltak. Adults hotel, így csak a tuc-tuc szólt, nem az anyaaaaa!!! néééézzzzz!!!! Kiszorulva de a kerítésen belül volt pár szokásos üzlet, így ami elmaradt a pakolásnál pótolható. Ne eurózzanak, váltsanak fontot. Megközelítően 20 forint egy egyiptomi font, 18 + banki költség.

Rendes tarifával kiírva, városnézés taxival, busszal, vacsi Kleopátriával stb. Nem ügynök vagyok de taxival jobban járnak egy luxori kirándulással mint busszal! Érdemes elgondolkodni induláskor.

Amit ezért az árért elvárhatunk szilveszterkor, azt megkapjuk.

Tengerpart
Érdekes volt! Első délután mikor kinéztünk olyan látvány fogadott a parton mintha épp befejezték volna a mélyszántást. Nem is mentünk ki pár napot. Apály-dagályt Egyiptomban még nem tapasztaltam, fogalmam sincs mi lehetett. Szép, homokos tengerpart de a víz széle kavicsos. És december végén fene hideg a tenger. Egyetlen elszánt párt láttunk csobbanni. Kevesen voltak a szállodában, így a parton is. Gyakorlatilag bármikor ki lehetett feküdni az "első sorba". Napernyők, nyugágyak de nem voltak szélvédők. Itt is minden szegényesebben de elfogadhatóan. Takarítják, rendezik, normális. És volt saját teve, érdemes egy kört tenni a facebook kedvéért.

Névtelen, 2020.01.15., Tartózkodás dátuma: 2019.12.29 - 2020.01.05.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szálloda: Caves Beach Resort Hurghada

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen:: 8 4 csillag, de ettől ne essünk hasra :)

 • 8 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
4 csillag, de ettől ne essünk hasra :) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Nem tudtak pl családi szobát adni. Mindenhol a lehúzás ment, jó ez Egyiptom, de akkor is. Vízforraló 12 EUR per hét, stb

Ellátás
A kaja sajnos nem volt elég jó, mennyiség az van, a fűszereket nem tudják használni, lehet nem is tudják mi mire jó, de a legdurvább hogy mindennek fertőtlenítő ize illata van, pizza, palacsinta, víz.

Hotel szolgáltatások
Vízforraló 12 EUR :)

Tengerpart
Tengerpart gyerekeknek ideális, élővilág nulla.

Gyula, 2020.01.15., Tartózkodás dátuma: 2019.12.25 - 2020.01.03.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szálloda: Siva Grand Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen:: 6,6 Tökéletes nyaralás.

 • 5,5 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 10 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
Tökéletes nyaralás. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Szállás tiszta, a folyosó elhanyagolt, tusfürdőt, sampont...., csak többszöri kérésre, nehézkesen adtak. Törölközők régiek, szakadtak.

Ellátás
Étkezés változatos, kedves kiszolgálás.

Hotel szolgáltatások
Recepción nehézkes ügyintézés, távozáskor minden vendégtől valamilyen ürüggyel alapos pénzlehúzás, melyről természetesen sem számlát, sem nyugtát nem kaptunk. Felháborodott utasok a repülőtérre menő buszon, a nyaralás végén élménybeszámoló helyett mindenki azzal volt elfoglalva, hogy kitől mennyi pénzt kértek el-jogtalanul.

Tengerpart
Tengerpart könnyen megközelíthető, tiszta, rendezett. Túl sok azonban a lézengő, "segíteni vágyó" alkalmazott, akik nem kevés baksisért terítik le törölközőinket.

Névtelen, 2020.01.15., Tartózkodás dátuma: 2020.01.01 - 01.08.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szálloda: The Grand Hotel

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

összes ajánlás Egyiptom