Egyiptom Egyiptom

Hivatalos megnevezés: Egyiptomi Arab Köztársaság
Főváros: Kairó (Cairo)
Állami irányítás: pluralis típusú köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: szunnit islám (90%, államvallás), kopt (6,8%), görög pravoszláv, katolikus, protestáns, zsidó
Hivatalos nyelv: arab (hivatali), namíb, berber tájszólások, angol, francia
Időeltérés: +1 óra

Egyiptom - már 152 186 Ft-tól

EgyiptomrólEgyiptom Afrika észak-keleti részén terül el, kis része Ázsiához tartozik. Az ország, amelyet Afrika kapujának is neveznek, a rejtélyek és hiedelmek földje, melynek történelme az emberi civilizáció hajnalán kezdett íródni.

Az Egyiptomi Arab Köztársaság területén keresztül folyik a legnagyobb afrikai folyó - a Nílus. Egyiptom szomszédos államai közé tartozik nyugaton Líbia, délen Szudán, észak-keleten Izrael, északi partját a Földközi-tenger, az ország keleti partjait a Vörös-tenger mossa.

Egyiptom lakosságának többsége a Nílus mentén él, amely egy azon kevés területek közül, ahol földművelésre alkalmas talaj található, így ezen a területen valamivel könnyebb az élet. Az ország többi részét sivatag borítja-a Szahara, mely gyéren lakott.

A legsűrűbben lakott terület a főváros Kairó, ezt követi Alexandria, Asszuán és a Nílus deltatorkolatának többi nagyvárosa.

Egyiptom lakossága, amely jelenleg 104 millió, döntő többségben arabokból tevődik össze. A hivatalos nyelv az arab, ezen kívül a helyiek núbiai nyelven, berber dialektussal, angolul, vagy franciául beszélnek. A vallást illetően a legnagyobb mértékben a szunita iszlám vallás van képviselve (90%), amely egyben a hivatalos vallás is. A kereszténység, a kopt és zsidó vallás képviselői kisebbségben vannak.

Egyiptom tele van nem mindennapi monumentális műemlékkel, ez az egyik ok, amiért olyan kedvelt turistacélpont, hiszen a világ minden tájáról sok turista keresi fel.

Az ország főleg az ókori civilizációk által emelt monumentális műemlékek kapcsán ismert, mint pl. a gízai piramisok, a Szfinx, Luxor az ország déli részén, vagy a Királyok Völgye.
Az utóbbi időben a turisták főleg a klasszikus tengerparti üdülések miatt keresik fel Egyiptomot.

Azok számára, akik haboznának az úticél kiválasztásában, Hurghada és Sharm El Sheikh üdülőhelyek ajánlottak, az igényesebb turtistáknak érdemes felkeresni El Gounát , vagy az Akabai-öböl keleti partján fekvő Sahan városát.

Ezen kívül még kedvelt turistacélpont Taba, amely az Akabai-öböl északi részén található. Földrajzi fekvésének köszönhetően felejthetetlen kilátást nyújt a három szomszédos állmara “Jordániára” Izraelre és Szaud-Arábiára.

Egyiptom - már 152 186 Ft-tól

Legújabb értékelések Egyiptom

Összesen: 10 minden jó volt összességében

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
minden jó volt összességében Teljes leírás

Elhelyezés
szallás is jó volt

Ellátás
tökéletes

Markovics Bettina, 2022.05.17., Tartózkodás időpontja: 2022.05.07 - 05.14.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szállás: Sunrise Royal Makadi Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (1)

Összesen: 6.6 A szállodával és minden egyébbel elégedetek voltunk mivel nem kritikát mentünk keresni hanem pihenni mentünk.A személyzet viszont...

 • 5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
A szállodával és minden egyébbel elégedetek voltunk mivel nem kritikát mentünk keresni hanem pihenni mentünk.A személyzet viszont kritikán aluli ahogy viselkednek .Kétszer voltunk itt,elöször és utoljára. Teljes leírás

Elhelyezés
átlagos

Ellátás
Étkezésekkel viszonylag elfogadható,de vacsoránál pl.várni kell az innivalóra,és evőeszközökre.

Hotel szolgáltatások
Ha szolgáltatás kategóriába tartozik a folyadék akkor szines vizet és vizet korlátlanul fogyaszthat a vendég,koktélt alkoholmentest olyan hoztak ki,hogy hirtelen azt hittük tej.:)

Tengerpart
Super jó.

Gyetkó Istvánné, 2022.05.16., Tartózkodás időpontja: 2022.04.29 - 05.13.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szállás: Siva Grand Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7.4 Elsőként néhány általános észrevétel: Egyiptomban jellemző a baksis-orientáltság. Sajnos résen kell lenni minden hol, a szállodán kívül...

 • 7 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 8 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Elsőként néhány általános észrevétel: Egyiptomban jellemző a baksis-orientáltság. Sajnos résen kell lenni minden hol, a szállodán kívül és a szállodában is. A reptérre érkezéskor a vízum vételekor van az első lehúzás. Az ETI pultjainál a 25 $-os vízumot 28 €-ért adják. A bejárat melletti banknál pedig 25€ vagy $ az ára. Fontos: az €-t és a $-t egy az egyben számolják. Így aki teheti dollár vigyen mert az €/$ árfolyamtól függően 8-10 %-kal olcsóbban jöhet ki mindenhol. Ez a vásárlásokra is érvényes.

A szálloda közelében van két áruház, ahol fix árakon lehet vásárolni. Érdemes mindkettőben szétnézni, mert esetenként jelentős áreltéréssel találkozni. Sok helyen kártyával is lehet fizetni, ez esetben az elszámolás LE-ben, egyiptomi fontban történik. Árfolyam: 1 LE kb. 19-20 Ft.

A szállodáról összegezve a tapasztalatokat: kellemes volt a két hét, habár volt két-három nap szeles idő, de nem volt hideg. A szállodáról elmondható az általános tisztaság, igényes környezet. Teljes leírás

Elhelyezés
A (suite) szoba szocreal. kategóriának megfelelő színvonalú. Nem látszik rajta semmiféle felújítás nyoma. A berendezések jók, az ágy kényelmes, a szoba és a terasz tágas. Az ágyneműk inkább szürkések, mint fehérek. Mindennap törülközőt cseréltek, strand törülközőt igény szerint. Hétközben biztosan jöttek cserélni. Minden nap takarítanak.

A szoba kiosztásnál ha jó helyet szeretnénk, akkor ösztönözni kell a repcepcióst. El is várják - ráutaló magatartással jelzik.

Minden szobába adnak naponta 1,5 literes ásványvizet. A szálloda területén két helyen van lehetőség az üres flakont után tölteni.

Ellátás
Az all inkluzív előnyeként a nap bármely időszakában valamelyik helyen lehetett enni, így három étteremnen (reggeli, ebéd, vacsora), pizzázó, palacsintázó, szendvicsek és hamburgerek és inni, így éttermekben, lobby bárban, medence bárban, strand bárban. A kajában elég széles a választék, finom és egészséges ételeket fogyaszthatunk. Aki szereti az édességet az itt dőzsölhet. Mindkét helyen 8-10 féle süteményből és 2-3 féle gyümölcsből választhatunk. Az all inkluzívban a helyi szeszes italok és kávé, üdítő szerepel - nem a megszokott hazai minőségben.

Sajnos a baksis ösztönző szerepe itt is érvényesül. Miután félórát kellett várni a kávéra, legközelebb már perceken belül hozták is. Igen, sajnos fizetünk még azért is, amit már előre kifizettünk. Ezért ajánlatos betárazni 1-2 €/$-ral. A helyszínen is váltanak át, akinek már kellő mennyiségű baksis aprópénzben összegyűlt.

Hotel szolgáltatások
Napközbeni programok (vízi torna, darts, ping-pong) mindenki számára elérhetők. Medence melletti napernyők, napozó ágyak díjmentesek és kényelmesek. A víz hőmérséklete 26 fok volt.

A szálloda területén az egyes programok/kirándulások szervezőivel legyünk óvatosak. Biztonságosabb az idegenvezető által biztosított programokon a részvétel. A helyszínen adnak tájékoztatást az egyes kirándulásokról. (pl. Luxor. Kairo, hajós programok...)

Tengerpart
A tengerparti strand szintén díjmentes és bőséges napozó ágyakkal ellátva. A Strand-bárban lehet helyi italokat fogyasztani. A tenger hőmérséklete 26 fok volt. A tenger homokos és tiszta, rendezett volt.

A ebéd a tengerparti OASIS étteremben fogyasztható. Itt is széles a választék.

László T., 2022.05.16., Tartózkodás időpontja: 2022.04.27 - 05.11.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szállás: Siva Grand Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 7.2 Nagyon jó volt összességében, de az hogy azert mert nem a szálloda által ajánlott fakultatív programokra mentünk hanem helyi szervezövel,...

 • 7.5 Szállás
 • 4 Ellátás
 • 10 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Nagyon jó volt összességében, de az hogy azert mert nem a szálloda által ajánlott fakultatív programokra mentünk hanem helyi szervezövel, ezért nem kaptunk uti csomagot se inni se enni. Ssját magunk kellett gondoskodni az ellátásunkról. Ez nagyon nem tetszett. Nem erről volt szó! Teljes leírás

Elhelyezés
Megfelelt, takarítottak mindig.

Ellátás
Nekem unalmas volt mindennap ugyanaz az étel. De éhen nem lehet halni.

Tengerpart
Tiszta nagyon szép. Kedves személyzet.

Magyar Tímea, 2022.05.16., Tartózkodás időpontja: 2022.05.04 - 05.11.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Hurghada, Szállás: The Grand Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Egyiptom