Egyiptom - Sharm El Sheikh Egyiptom

 • Repülési menetidő

  04:00

 • Leírás

  A város a Sínai-félsziget déli csücskében található. Ahogyan az itteni városok többsége, úgy Sharm el Sheikh is egykor beduin halászfalucska volt. Az eredeti település az évek során pulzáló, modern kori nyaralóhellyé alakult át. A város két különálló részre osztódik, az egyik maga a város a kikötővel, a másik a néhány kilométerre távolabb eső Naama Bay öböl, amely gyönyörű partszakasszal és magas kategóriájú szállodákkal büszkélkedik, amelyek egészen biztosan nem okoznak csalódást az odaérkezőknek.

  Az átjárók és alagutak a várost könnyen megközelíthetővé teszik, például Kairóból. Közvetlenül a városban található a nemzetközi járatokat fogadó repülőtér. Szálást keresni nem tart sokáig, a város luxusszállodák, panziók és kisebb családi szállodák sokaságával büszkélkedik. A magánkempingek, valamint a Mövenpick és a Hilton szállodalánc szállodái széles árkategóriában kínálnak szálláshelyet.

  Mi mindent találunk meg Sharm el Sheikhben? Tulajdonképpen mindent. ?zleteket, bevásárló- és szórakoztatóközpontokat, kulturális létesítményeket, bárokat, partmenti sétányokat, éjjeli szórakozási lehetőségeket és természetesen műemlékeket. Ha aktívan szeretnénk tölteni a pihenést, kipróbálhatjuk a lovaglást, vagy tevehátra ülhetünk, részt vehetünk egy sivatagi szafarin, ellátogathatunk egy beduin oázisba, vagy a pirosas színben játszó robusztus hegyi maszívumhoz, amely 2000 m magas, és ahol a mai beduinok tarka sátrait csodálhatjuk meg.

  A hely zátonyokban és korallparkokban rendkívül gazdag, ezért a búvárparadicsomnak számít. A búvárkodáson kívül kipróbálhatjuk a windsurfing-et, vízisíelést, vitorlázást és egyébb tevékenységeket. A meleg szuptrópusi éghajlatnak köszönhetően, amelyre jellemzőek a száraz és forró nappalok, ez a terület a nyári hónapokat kivéve is a búvárok paradicsomának számít. Tulajdonképpen itt egész évben meleg van. A nyári hónapokban a forró délutánokat estére kellemes, hűvős idő váltja fel. Abban az esetben, ha egész napos kirándulásra indulunk, nem szabad kihagynunk Szent Katalin kolostorát, Mózes hegyét, a Színes-kanyonba tett látogatást,valamint a Ras Mohamed-re és a Titan Island-re tett hajókirándulást. Az érdeklődők felkereshetik a kénforrásokat is, amelyek a reumatikus betegségek kezelésére specializálódtak. A nyaralóhelytől nem messze található a Cápa-öböl és a Sharm el-Moiya kikötő, ahol a helyi jachtklubb székhelye található.

  Mindent összefoglalva, ez a hely relaxációra és kalandokban gazdag üdülésre egyaránt alkalmas.

Legújabb értékelések Egyiptom - Sharm El Sheikh

Összesen: 9,6 A szállás és az ellátás jó volt.

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
A szállás és az ellátás jó volt. Teljes leírás

Elhelyezés
teljesen jó volt

Ellátás
Kitűnő volt

Hotel szolgáltatások
Minden a legnagyobb rendben volt vele

Tengerpart
Tiszta és jól megközelíthető. Tiszta vizzel, csodálatos élővilággal

Benyovszki Pál, 2020.03.19., Tartózkodás időpontja: 2020.03.08 - 03.15.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, : Sharm Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 5 Összességében ár-érték arányban jó, de többet nem választanám ezt a hotelt.

 • 5 Szállás
 • 1 Ellátás
 • 10 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés:
Összességében ár-érték arányban jó, de többet nem választanám ezt a hotelt. Teljes leírás

Elhelyezés
A hotel nagyon jó helyen van, Naama Bay központjában. Ezt kellene kihasználnia a hotel vezetésének.

A kert gyönyörű, a medencék jók, a szobák régiek, a bútorok kopottak. Szinte mindig elromlott valami (pl.: hűtő, hajszárító).

Ellátás
Az ellátás kritikán aluli!! Nem az ízekkel van a probléma (sőt), hanem a mennyiséggel. A választék szinte nulla.

Hotel szolgáltatások
A hotel szolgáltatásai sem nyerték el tetszésünket!!

Tengerpart
A tengerpart szép, tiszta.

A víz sekély, lassan mélyülő.

Benkovits Ildikó, 2020.03.12., Tartózkodás időpontja: 2020.02.28 - 03.08.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, : Ghazala Gardens

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: 6,2 A nyaralás kiváló volt de a szálloda minősége , tavaly óta romlott az ételek minősége és a szobák állapota nem felel meg az 5*- nak!

 • 5 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 10 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés:
A nyaralás kiváló volt de a szálloda minősége , tavaly óta romlott az ételek minősége és a szobák állapota nem felel meg az 5*- nak! Teljes leírás

Elhelyezés
Kiégett körte, mocskos függöny !

Tudomásunk nélkül volt, hogy hárman tartózkodtak a szobánkban tolóajtó szerelése miatt.

Kopott megviselt bútorok , melyeket valószínű, hogy a nyitás óta nem renováltak nem cseréltek.

Ellátás
Ételek mennyisége elégséges a minősége kifogásolható.

A palackozott vizet korlátozták.

Hotel szolgáltatások
A szálloda éttermei jók!

Tengerpart
A víz minősége kiváló, megközelíthető.

Rumpler Gabriella Éva, 2020.03.11., Tartózkodás időpontja: 2020.02.28 - 03.08.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, : The Grand

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 4 Hirtelen döntés eredménye volt az utazás befizetése, köszönhetően a kedvező árnak. Sharm-on még nem voltunk,így esett a választás erre az...

 • 4 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 5 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés:
Hirtelen döntés eredménye volt az utazás befizetése, köszönhetően a kedvező árnak. Sharm-on még nem voltunk,így esett a választás erre az utazásra.Kellemes volt a télből nyárba menni, de sajnos a meleg levegő ellenére nem pancsoltunk sokat mert a víz még ilyenkor nagyon hideg az úszkáláshoz és a Vörös tenger gyönyörűségeihez. Ennek ellenére többször bementünk néhány percre megcsodálni a megunhatatlan víz alatti csodát! Eltelt az egy hét jó volt de eddigi utazásaink mind megelőzte ezt a víkendet.Nem bántuk meg de nem vágyunk vissza. Teljes leírás

Elhelyezés
Átlagos szállás volt,semmi említésre méltó.

Ellátás
Nagyon szegényes ellátás volt. Nem vagyunk igényesek és válogatósak, de ez már nálunk is kiütötte a biztosítékot szörnyű volt. Alapvetően elegendő szokott lenni utazásaink során a fő étterem szolgáltatása, de most sajnos mindig bejelentkeztünk vacsorára az ala'Cart éttermekbe. Így már is megugrott az elképzelt költségvetés, hisz a bejelentkezősdiben az italokért fizetni kellett vagy épp valami műsor miatt pont fordítva,a kajáért kellett fizetni az italért nem. Szóval hozzátéve a kötelező borravalókat ami nélkül nincs vagy nagyon alapvető szolgáltatás van, naponta 15-20 euróba fájt az előre már kifizetett AI szolgáltatás. Tudjuk hogy a helyi italok nem szoktak minőséget mutatni, de ez amit itt kaptunk már a veszélyességet súrolták. Amikor a vodkának a whyskinek a rumnak egyforma íze van, na az már gázos!!!!!! Messziről érződött az etil a levegőben ami a műanyag üvegekből áradt. A piszkosnak tűnő műanyagpoharakról nem is beszélve. A meleg sör volt a pont az i betűn!!!! ami kb. másfél decire sikerült mire kihabosították ezek a kedves fiúk az üvegből.

Szóval minden napszak siralmas volt ellátás szempontjából. Kíváncsi lennék mi van ezen a helyen főszezonban.

Hotel szolgáltatások
Szolgáltatása nincs a Sharm Resort-nak. Mindent a Plaza bonyolít, ami szerintem nagyon rossz megoldás. Túl nagy terület a kettő együtt, hogy egy recepciója és egy étterme legyen. Sajnos az az egy étterem is olyan szolgáltatást nyújt hogy kritikán aluli. Minden szét van szórva, nehéz úgy összeszedni az ételt és italt hogy minden meleg maradjon!!!! Minden óriási távolságra van egymástól egyáltalán nem praktikus és átlátható így a kínálat, különösen a reggelinél kínos, minden reggel sorsoltam hogy a pirítósom, vagy a teám, vagy a tojásom hüljön ki!? Mindegyik más helyiségben volt. Animátorok voltak általában inkább délelőtt szórakoztatták az embereket. Este nem tapasztaltam műsort csak az ala'cart éttermekben pénzért. A part nagyon messze van a Resort-ól, kb.250-300 m megtétele után még 221 lépcső és a part fölső szintjén voltunk, aztán még további lépcsők hogy a vízbe lehessen jutni ami rögtön vagy 5m mély.. Nem gyermekeseknek való!!!!!! A szolgáltatás és AI ellátás nagy hiánya hogy az ellátásnak nics még csak minimális folytonossága sem, minden egyszerre nyit és zár. Aki elfelejt reggelizni az felejtse el hogy majd bedob valami snec-et!!!! nem nem, hisz akkor van hamburger féle vagy grillezett hal vagy giros amikor egyébként is ebéd van, déltől fél háromig. Ötkor a bár is bezás a strandon, kizárólag a lobby bár üzemel reggel10-től ahol nincs semmi szinte. Két napig még pénzért sem tudtunk kávét kérni mert nem volt.A 24 órásnak hirdetett AI ellátás hazugság. 10 óra előtt 1 perccel sem adnak semmit!

Tengerpart
A Vörös tenger magáért beszél, maga a csoda. De aki fürdőzni pancsolni akar annak nem való. A part meredek sok lépcsőn lehet lejutni a stéghez, a stég kicsi nagy a tumultus rajta ésszerű lenne felujítani bővíteni. El sem tudom képzelni, hogyan férnek el rajta amikor tényleg sok a turista,így a fürdőző is.

Szabó Edit, 2020.03.02., Tartózkodás időpontja: 2020.02.21 - 02.28.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, : Sharm Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 7,2 Jó volt! Visszamegyek!

 • 6,5 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Jó volt! Visszamegyek! Teljes leírás

Elhelyezés
Jó lett volna,csak földszinti volt és zúgott éjjel a vízforgató

Ellátás
Nekm tetszett! Főleg a rengeteg süti,ami kiválóan volt elkészítve.

Hotel szolgáltatások
Összesítve jó volt,kivéve animáció ,ami kritikán aluli. Már 3x voltam itt,de a mostani csapat nagyon gyenge volt! Nem volt tánctanítás és röplabda se! Esti programok is sokszor elmaradtak.Ne m tudtak hangulatot csinálni és nem is nagyon érdekelte őket az egész

Tengerpart
Korralzátonyos

Névtelen, 2020.03.02., Tartózkodás időpontja: 2020.02.14 - 02.21.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Sharm El Sheikh, : Sharm Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Egyiptom - Sharm El Sheikh