Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Egyiptom Egyiptom

 • Állatvilág

  Ami Egyiptom állatvilágát illeti , a hazai , őshonos állatok közül az öszvér és a teve jellemző a vidékre , a marhaállományból csupán a vízibivalyok tenyésztése mérvadó , amelyeket a mezőgazdaságban igavonóként hasznosítanak.

  A sivatagos területeken csak kevés állatfaj él , csupán azok , amelyek képesek voltak alkalmazkodni a sivatagi körülményekhez.Az emlősök közül gazellákat , sivatagi rókákat , hiénákat , sakálokat és sivatagi ugróegereket találhatunk itt.

  Egyre több azonban a madárfaj , számuk 300 fölé emelkedik , legtöbbjük a Földközi-tenger vidékén él ,vagy egyenesen Európából érkezik.
  A nílusi nádasokban időnként gólyák , gémek és flamingók is fellelhetőek.
  A ragadozó madarak közül a fehérfejű keselyű , sas , sólyom és bagyoly él ezen a vidéken.

  Egyiptom állatvilágát megemlítve biztosan a hüllők is eszunkbe jutnak. Főleg a Felső-Níluson láthatunk krokodilokat , kígyókat , gyíkokat és kaméleonokat.
  Néhány kígyófaj egyenesen mérgező , vigyázat tehát a királykobrára és viperára.
  Az eredeti fauna nagy része a Vörös-tengerben él-itt számos halfajon kívül delfinek is élnek.

Az Ön értékesítője:

H-P: 9-18 | Szo: 9-14:30 +36 1 501 5600