Egyiptom Egyiptom

 • Fakultatív programok és szórakozási lehetőségek

  Hajóval a Níluson

  A legkényelmesebb megoldás, miként megismerni Egyiptom történelmét, kétségtelenül egy luxushajóút a Níluson. Az “élet folyójának” is nevezik, mert a Nílus mente és főleg deltatorkolata az egyedüli hely, amely lehetővé teszi az életet. A hajók elidőznek a legérdekesebb látnivalóknál, így Egyiptomból a legérdekesebb és legszebb helyeket láthatjuk.

  Tenger alatti világ

  A Vörös-tenger és mindenek előtt a Sínai-félsziget a korallzátonyaival a világ egyik legszebb és legjelentősebb búvárkodásra alkalmas helye, amely különféle sportolási lehetőségeket kínál, mint a windsurfing, strandfoci stb.

  Érdemes felülni a hurghadai kirándulóhajók egyikére és kihajózni Giftun szigetére, ahol egyedülálló élményben lehet részünk és búvárkodásra is alkalom nyílik.
  Ajánlatos ellátogatni a sziget Saab al-Erg nevű lagúnájába, ahol delfinekkel és rájákkal találkozhatunk.

  Sharm El Sheikh-ből könnyen eljuthatunk a Ras Mohamed Nemzeti Parkba, ahol szintén lehetséges a fürdés és búvárkodás.

  Teveháton

  Sharm El Sheikh-ből lehetőségünk adódik teveháton kilátogatni a sziklás Sínai-sivatagba, ahol beduinokkal találkozhatunk, megtekinthetjük településeiket, ellátogathatunk egy édesvízi forráshoz, a hagyományos beduin sátorban pedig frissítőt is kaphatunk.

  A tevehátról nyíló kilátás a környező vidékre még emlékezetesebbé teszi az utazást.

  Oceanográfiai Múzeum

  A vízivilágot bemutató múzeum Hurghadától északra taláható és a Nemzetközi Oceanográfiai és Halászati Hivatal által van fenntartva. Itt a Vörös-tenger halállományát és vízivilágát tekinthetjük meg. A múzeumi látogatás valóban felejthetetlennek számít, főleg a közép-európai ember számára, akit még inkább lenyűgöz a víz alatti világ.

  Golfpályák

  Az egyiptomi nyaralóhelyek a golf szerelmeseinek is kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. Sharm El Sheikh-ben 18 lyukas golfpálya található, El Gounában pedig a Steigenberger Golf Resort várja mint a kezdőket, mint pedig a pontosan célzó szakavatott játékosokat.

  A hely varázsát az adja, hogy a golfpálya a sivatag ban található és lagúnák övezik.