Egyiptom Egyiptom

 • Utazási és közlekedési lehetőségek

  Egyiptomi utazás szinte az összes nagyobb utazási iroda kínálatában szerepel. A legkedveltebb úticél Hurghada, Sharm El Sheikh, El Gouna és Sahan.

  Az odautazás előtt szükséges vízumot kérvényezni, valamint érvényes útlevéllel rendelkezni , mely a vízumkérvényezést követő 6 hónapban is érvényes.

  2002-től a magyar /místo cseh dát magyar/ állampolgárok a vízumot a Kairói Nemzetközi Repülőtéren is kérvényezhetik, ezen kívül egyébb repülőtereken és kikőtőhelyen-Alexandriában, Hurghadában és Luxorban.

  Egyiptomi kirándulás

  Vajon mennyibe kerül egy egyiptomi utazás? A legolcsóbb egyiptomi nyaralás már közel 100 000 Ft-tól elérhető, járulékos költségekkel együtt!

  Az árak természetesen az ott töltött napok, a szállás szintjének és helyének függvényében emelkedhetnek.

  Közlekedés Egyiptomban utazási iroda nélkül

  Az egyiptomi utazásnak már magában is megvan a varázsa. Az országon belül belföldi repülőjáratokkal, autóbusszal, vonattal, illetve hajóval lehet közlekedni, Kairóban ezen kívül metróval is.

  A belföldi légitársaságok közül az Egypt Air a legjelentősebb, melynek járatai Kairóból Alexandriába, Asszuánba, Hurghadába és Luxorba repülnek.

  Megbízható a buszközlekedés is - főleg Kairóban van kiépítve egy viszonylag megbízható közlekedési hálózat, amely minibuszokból és a metróból áll.

  Ami a vízi közlekedést illeti, ez főleg a Níluson virágzik. A Nílus két partja között Luxorban és Asszuánban van átkelőhely, vitorlások, ún. felukák és motoros kompok is közlekednek a két part között.
  Az asszuáni víztározó szintén hajózható.

  Ha vonattal szeretnénk utazni, ajánlatos a legfrekventáltabb útvonalat választani, amely a Kairó-Alexandria, valamint a Kairó-Luxor útvonal.

  A Nílus mentén mindkét irányban éjszakai luxusjátrat közlekedik.

  Érdekességnek számítanak a lovaskocsik, amelyek minden nagyobb Nílus menti városban megtalálhatóak. A leghíresebb Edfuban található, ahol a turistákat a mólótól a helyi katedrálisig fuvarozzák.