Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Egyiptom Egyiptom

 • Utazási iratok

  A belépéskor még 6 hónapig érvényes útlevél és vízum szükséges.

 • Vízum

  A vízum intézését mindenki maga biztosíthatja az Egyiptomi Nagykövetségen: 1026 Budapest, Gárdonyi G. utca 17. tel.: 392-0999, fax: 200-7277 , www: www.sa-embassy.hu

 • Vám- és devizaelőírások

  Egyiptomba tilos a behozatala az élelmiszernek, az alkoholnak, a pornográfiának, a fegyvereknek és minden nemű drognak. Fontos megemlíteni, hogy szigorúan tilos a műemlékek vagy a nem megmunkált arany kivitele. Drogok tartása vagy árusítása több tíz évre kiszabható szabadságvesztéssel járhat. A tiltott drogok tartásáért akár halálbüntetés is kiszabható. Számos gyógyszert és serkentőszert szigorú ellenőrzésnek vetnek alá, főként ha Egyiptomból való kivitelükről van szó. Az Egyiptomba érkező turistának joga van adómentes boltokban (Duty free shop) vásárolnia bizonyos meghatározott maximális pénzösszegért (az aktuális max. összeget ajánlott megkérdezni a vámszolgálat alkalmazottját az iderepülést követően) a repülőtereken és kiválasztott helyeken az egész évben Kairóban és Alexandriában az ideérkezéstől számított 24 óráig. Kötelező pénz árfolyamot biztosító intézet nem létezik Egyiptomban. A feketepiacon való pénzváltást a rendőrség bünteti, valamint saját biztonságuk érdekében sem ajánlott.

  Pénzt ajánlott váltani az erre kijelölt pénzintézetekben (bankok, nemzetközi szállodák pénzváltói, magánpénzváltók).

Az Ön értékesítője:

H-P: 9-18 | Szo: 9-14:30 +36 1 501 5600