Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Egyiptom Egyiptom

 • Pénznem, árak, vásárlások

  1 egyiptomi font (EGP), kisebb egysegek a piaszter (PT). 1 EGP = 100 PT. A hotelokban és némely "kőboltban" probléma mentesen lehet fizetni utazási csekkel vagy eurocsekkel vagy bankkártyával. Ez azonban nem érvényes a piactereken sem pedig a nílusi kirandulóhajókon, melyeken kizárólag készpénzel lehet fizetni.

 • Tájékoztató árak

  arab kenyér - 38 Ft (1 EGP)
  fehér kenyér - 190 Ft (5 EGP)
  tej 95 - 190 Ft (5 EGP)
  vaj - 250 Ft (7 EPG)
  joghurt - 150 Ft (4 EGP)
  palackozott víz 1,5 l - 60 Ft (1,5 EGP)
  bor 1l - od 2200 Ft-tól (60 EGP)
  sör - 220 Ft (6EGP)
  udítő - 740 Ft (20 EGP)

  Az egyiptomi hotelok árai az általuk kínált szolgáltatásoktól, tradíciótól és minőségtől függnek. Az európai normának megfelelő hotelek az egyiptomi 3 illetve négycsillagos hotelnél kezdődnek. Az említett szállások árai 15-50 USD/ágy/nap közt mozognak. Kairóban azonban a többi nagyvárosban megszokott árakkal találkozunk a Hilton, Meridien, Sheraton típusú hotelokban. E hotelok mellet azonban lehet szállást találni alacsonyabb árkategóriás szállodákban , turistaszállókban, áraik 3-5 USD/ágy/nap. Az árkategóriától függ azonban a szolgáltatások minősége, amelyeket a szálláshely nyújt. Hasonlóan, mint a hotelokban az éttermek árai is a minőségüktől függ. Általánosan kijelenthető, hogy az éttermi ételárak nem érik el az átlagos világi árakat. A turisták leggyakrabban büfék sűrűjében étkeznek, ahol 4 személyre az étel ára nem éri el a 25 USD-t.

Az Ön értékesítője:

H-P: 9-18 | Szo: 9-14:30 +36 1 501 5600