Egyiptom - Marsa Alam Egyiptom

 • Repülési menetidő

  04:10

 • Leírás

  Marsa Alam eredetileg halászfalu volt, amely az utóbbi időben keresett tursitaközponttá nőtte ki magát. Egyiptom keleti részén terül el, a Vörös-tenger nyugati partján. A helyet a nyugalom és a relaxáció uralja. Viszonylag távol esik a zajos turistaközpontoktól, tehát ideális hely a pihenésre, főleg az idősebb generáció, valamint a kisgyermekes családok számára.

  2001-ben lett befejezve az itteni nemzetközi repülőtér építése. Ettől kezdve nem probléma eljutni Marsa Alamba, ellenkezőleg, nagyon gyorsan és egyszerűen juthatunk ide. Az utóbbi években a nyaralóhely egyre inkább terjeszkedik, az ok a befektetések növekvő száma, főleg az idegenforgalom területén. További szállodák és velük együtt különböző kulturális és sportközpontok épülnek. A helybe már első pillantásra bele lehet szeretni. A napos tengerpartot pálmafák szegélyezik, partjait azúrkék tenger mossa és sok korallsziget is található itt. A leglátogatottabb a Samadai zátony, amelyet a Delfinek Hazájának neveznek Egészben véve a hely a szörfösök, jachtingolók és búvárok paradicsoma.

Legújabb értékelések Egyiptom - Marsa Alam

Összesen: 7 Összességében az Egyiptomban eltöltött egyhetes tartózkodásunkkal elégedettek vagyunk és kellemes nyaralást tudhatunk magunk mögött....

 • 7 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Összességében az Egyiptomban eltöltött egyhetes tartózkodásunkkal elégedettek vagyunk és kellemes nyaralást tudhatunk magunk mögött.

Nem tartom korrektnek, hogy a telepített magyar nyelvű idegenvezetők egyrészt kicsit sem beszélnek jól magyarul és a külön kérésünkre, amelyben inkább az angol nyelvű kommunikációt szerettük volna kérni, hátha ezzel mindenkinek könnyítünk a helyzetén, az idegenvezetők továbbra is a magyar nyelvet erőltették, ami elég körülményes volt esetenként. Ezen túlmenően 3 idegenvezetővel kerültünk kapcsolatba, de ők hárman egymás között abszolút nem kommunikáltak, így sokszor el sem jutottak az információk oda, ahova kellett volna, hogy eljusssanak. Ami viszont ennél fontosabb, hogy számunkra az teljes egészében elfogadhatatlan, hogy azért fizetünk egy fakultatív program kapcsán, hogy idegenvezető jelenletével nyilván valóan többet tudjunk meg az adott programban szereplő látványosságokról pl Luxor és Abu Dabbab, majd azt tapasztaljuk, hogy az idegenvezető Luxorban közli velünk, hogy neki ez túl meleg időjárás és itt a templom nézzünk szét majd pedig félóra múlva találkozzunk a busznál vagy, hogy még egy példával éljek Abu Dabbab látogatásunk során nem is volt velünk egyetlen idegenvezető sem és a csoport többi tagjai rajtunk kívül mind cseh nemzetiségű volt és úgy kellett pár infót megtudnunk angolul innen-onnan hatalmas nehézségek árán , hogy fogalmunk sem volt arról mi fog történni és mindenki csehül beszélt körülöttünk. Sajnos ezek tükrében azt kell mondanom, hogy a fakultatív programok ára borzalmasan drága és nem érte meg, mert azon túlmenően, hogy természetesen tudom, hogy a belépőknek fix díja van, illetve a hozzá szükséges transzfer busznak is, de egészen biztos vagyok benne, hogy a programok árában az idegenvezető díja is beleszámít, így mivel azt a részt egészen egyszerűen nem tudom értékelni, így nem tartom egy fair történetnek. Teljes leírás

Elhelyezés
Egyhetes tartózkodásunk alatt az általunk választott szállodával elégedettek voltunk, de azt mindenképp fontosnak tartom megemlíteni, hogy a foglaláskor a szálláshoz feltöltött képek sajnos közel sem a valóságot tükrözik. Természetesen a szállás nem volt rossz, de egyértelműen érezhető a különbség a szerkesztett és feljavított képek valamint a valóságban tapasztalható minőség között. Tisztában vagyok azzal, hogy az eltelt évek és minőségromlás természetes tényével kalkulálni kell, de ekkora különbséget más esetben még soha nem tapasztaltunk és azért azt se felejtsük el, hogy egy 5*-os szállodáról beszélünk. Tisztának tiszta volt és minden szállodai dolgozó kedves és rendes volt velünk, ami szintén pozitív volt, hogy mindenki szépen és értehtően beszélt angolul.

Ellátás
Az ételek a szálloda egészében nagyon jó minőségben és széles választékban voltak megtalálhatók és semmilyen egészségügyi problémát sem okoztak nálunk az ott tartózkodásunk alatt.

Hotel szolgáltatások
Teljesen elégedettek voltunk a szállodai szolgáltatásokkal, mind a három bárban kellemes kiszolgálást és finom italokat kaptunk, valamint a szálloda mosodáját is csak kiemelni tudjuk.

Tengerpart
A szállodához tartozó tengerpart kellemes kis séta távolságban volt, a partszakasz gyönyörű, a tenger kristálytiszta és kellemes hőmérsékletű, a bár jól felszerelt.

Dohar Marianna, 2022.09.14., Tartózkodás időpontja: 2022.08.30 - 09.06.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Szállás: Radisson Individuals Marina Port Ghalib

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 9 Imádjuk a Vörös tengert, ezért az idén is 2022.08.03-08.17-ig nyaraltunk 2 hetet sokadszorra Egyiptomban. Sok-sok szállodában voltunk,...

 • 8.5 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Imádjuk a Vörös tengert, ezért az idén is 2022.08.03-08.17-ig nyaraltunk 2 hetet sokadszorra Egyiptomban. Sok-sok szállodában voltunk, Hurgadától kezdve, Saharm el sheikhen át, Tabáig. 2011 óta járunk Marsa Alamba. Szeretünk mindig új hoteleket kipróbálni. Egyedül a Marsa alami Hoteluxban (Sentido) voltunk többször is. Az idei 2 hetet a The Three Corners Equinox Beach Resortban töltöttük. A repülőn kaptunk egy szendvicset és egy pohár vizet. Az út kb.4 órát tartott a Marsa alami reptérre. Az első negatív élményem itt ért, mert mi rögtön mentünk a Vodafonos boltba net kártyát venni. A legkisebb 30Gb volt 13 EUR-ért. Megkértük az alkalmazottat, hogy rakja bele a mobilomba, amit meg is tett. Sajnos azt már csak később vettem észre, hogy a saját SIM kártyámat nem adta vissza. Sőt!!! Valószínűleg el is adta egy másik turistának, mivel a My Vodafone –ban láttam, ahogy használja a kártyámat, fogy az adatom. Szóval erre figyeljen mindenki, mert még a hivatalos Vodafonos boltban is átvághatják az embert. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda nagyon kellemes meglepetés volt! Ráadásul évekkel (8 évvel) ezelőtt amikor a Hilton Nubiában voltunk és elsétáltunk a tengerparton ideáig egy elhagyatott, de még romjaiban is szép szállodát láttunk. Nagyon sajnáltuk, hogy így megy tönkre. És láss csodát 8 év múlva ide jöttünk 2 hétre a Vörös tengerhez. ! 8 óra felé érkeztünk meg és elküldtek reggelizni, utána kb.20 perc múlva már meg is kaptuk a szobánkat. A szobák a szolgáltatás minden rendben volt. .Az alkalmazottak nagyon kedvesek. Senki nem várja el a borravalót, de persze mindenki örül neki és a nélkül is kedvesek és segítőkészek. A szobát mindennap takarítják, a törölközőt cserélik, ha a földre le van dobva. Minden nap 1,5 l-es ásványvizet kaptunk fejenként.

Ellátás
Az étterem és az ételek is teljesen rendben voltak. Sosem maradtunk éhen. A tengerparton is található egy bár. Ha valamit dél körül enni akartunk, akkor csak itt ettünk. Kínálatuk: cézár és görög saláta, pizza, hamburger, sült krumpli és szendvicsek, önkiszolgáló fagyi gép. Nagy-nagy pozitívum, hogy szó nélkül kiszolgáltak a saját termo poharunkba (másoknál is láttam termoszokat, saját poharakat). És az italok, még a bor is mindig hideg volt!

Hotel szolgáltatások
Szerintem mindenkit kielégítő a hotel, a partja, és a szolgáltatások színvonala is.

Én jó szívvel ajánlom a Vörös tenger szerelmeseinek!

Tengerpart
Ami nekünk a legfontosabb az a part, a víz alatti élővilág! És az is tökéletes volt! A szálloda tengerparti szakasza:1,3 km hosszú! A hotel előtt be sem lehet menni a vízbe, mert végig magas, gyönyörűséges korallfal húzódik előtte. Bójákkal kijelölt helyen a napozóágyak előtt lehet bemenni. A hotelnak van egy hosszú mólója is egy korallzátonynál. Ha nem piros a zászló itt is be lehet menni és megcsodálni a zátony körüli víz alatti világot. Itt egy hajó és a motorcsónakok is kiköthetnek, de a hajó reggelente elmegy, és csak napnyugtára jön vissza. A motorcsónakok pedig csak akkor mozognak, ha a búvárokat (nagyon klassz búvárcentrum is van a parton) viszi ki a nyílt vízre, vagy a sznorisokat „dugong nézőbe”. Mert, hogy egy dugong is „lakik” ott a hotel előtt. Más szállodákból is rendszeresen hozzák oda a turistákat „dugong nézőbe”.  És ha ez még nem lenne elég! Van egy olyan része is a partnak, ami lassan mélyülő, homokos és folyton hullámzik! A zátony és a móló mellett van és ezelőtt is vannak napozóágyak. A búvárcentrum háta mögött egy klinika is található, ha valakinek esetleg bármiféle egészségügyi panasza lenne.

Kovács Éva, 2022.09.06., Tartózkodás időpontja: 2022.08.02 - 08.16.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Szállás: The Three Corners Equinox Beach Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

33 fénykép

Összesen: 7.2 Összességében meg voltunk elégedve

 • 7.5 Elhelyezés
 • 8 Ellátás
 • 6 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Összességében meg voltunk elégedve Teljes leírás

Elhelyezés
Tiszta, rendezett szobák.

Ellátás
Nagyon finomak voltak az ételek. A személyzet nagyon segítőkész, udvarias, kedves volt.

Az ellátásban lévő napi 1 db 1,5 l-es ingyenes víz 2 főre viszonyt nagyon kevés.

Hotel szolgáltatások
Az ellátásban alapban nem lévő szolgáltatások értékesítői, túl rámenősek, zavaróak voltak.

Tengerpart
A lassan mélyülő partszakasz rövid apálykor térdig ér és nagyon meleg, nem élvezhető. Ez azért probléma mert sokszor erős szél van, és nem lehet bemenni az (egyébként szintén rövid kijelölt) mély részre.

Ildikó J., 2022.09.05., Tartózkodás időpontja: 2022.08.16 - 08.30.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Szállás: Concorde Moreen Beach & SPA

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9 A tengerpart fürdésre alkalmatlan volt. Vízbe stégről csak jól úszókat felszereléssel szélcsendes időben engedték be. Némi kárpótlást...

 • 9.5 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
A tengerpart fürdésre alkalmatlan volt. Vízbe stégről csak jól úszókat felszereléssel szélcsendes időben engedték be. Némi kárpótlást nyújtott a belső sós vízzel töltött medence. Teljes leírás

Elhelyezés
Megfelelő

Ellátás
Bőséges választék. Jó.

Hotel szolgáltatások
Ellátásának megfelelő. WIFI a kijelölt helyeken is akadozott.

Tengerpart
A part könnyen megközelíthetetlen, tiszta, zsúfoltság mentes a fürdési lehetőség hiánya miatt.

Pacs István Béla, 2022.09.05., Tartózkodás időpontja: 2022.08.23 - 08.30.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Szállás: Pickalbatros Sands Port Ghalib

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8.2 A szállás ár értek arányban rendben volt. A helyi vendégek viselkedése hagy kivetni valót maga utan.

 • 7.5 Elhelyezés
 • 8 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
A szállás ár értek arányban rendben volt. A helyi vendégek viselkedése hagy kivetni valót maga utan. Teljes leírás

Elhelyezés
Tiszta volt.

Ellátás
Közepes, átlagos volt, kevés gyümölcs, kicsit faradt szemelyzettel.

Hotel szolgáltatások
A medence tiszta volt, keves volt a személyzet, a szallodai vásárlasi lehetőségek szűkösek.

Tengerpart
A kicsit sivar, keves a zöld terület, amugy tiszta

Szomorjai Ervin, 2022.08.29., Tartózkodás időpontja: 2022.08.16 - 08.23.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Szállás: Albatros Oasis (ex. Port Ghalib Resort)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Egyiptom - Marsa Alam