Egyiptom - Marsa Alam Egyiptom

 • Repülési menetidő

  04:10

 • Leírás

  Marsa Alam eredetileg halászfalu volt, amely az utóbbi időben keresett tursitaközponttá nőtte ki magát. Egyiptom keleti részén terül el, a Vörös-tenger nyugati partján. A helyet a nyugalom és a relaxáció uralja. Viszonylag távol esik a zajos turistaközpontoktól, tehát ideális hely a pihenésre, főleg az idősebb generáció, valamint a kisgyermekes családok számára.

  2001-ben lett befejezve az itteni nemzetközi repülőtér építése. Ettől kezdve nem probléma eljutni Marsa Alamba, ellenkezőleg, nagyon gyorsan és egyszerűen juthatunk ide. Az utóbbi években a nyaralóhely egyre inkább terjeszkedik, az ok a befektetések növekvő száma, főleg az idegenforgalom területén. További szállodák és velük együtt különböző kulturális és sportközpontok épülnek. A helybe már első pillantásra bele lehet szeretni. A napos tengerpartot pálmafák szegélyezik, partjait azúrkék tenger mossa és sok korallsziget is található itt. A leglátogatottabb a Samadai zátony, amelyet a Delfinek Hazájának neveznek Egészben véve a hely a szörfösök, jachtingolók és búvárok paradicsoma.

Legújabb értékelések Egyiptom - Marsa Alam

Összesen: 8,8 Minden megfelelt a leírtaknak, rendezett, folyamatosan gondozott szép parkok, érdekes és több stílusú épület együttesek.

 • 8,5 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Minden megfelelt a leírtaknak, rendezett, folyamatosan gondozott szép parkok, érdekes és több stílusú épület együttesek. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba szintén megfelelt a leírtaknak, illetve a kommentekben olvasottaknak: "olyan, mint a SIVA, csak a TV régebbi. Érdekes, ötletes megoldás a vizes blokk és a szoba kapcsolata, a zuhanyt bevilágító, sötétben az ott felkapcsol villany meg a szobát megvilágító kör alakú üvegmozaikja.

A zuhany tágas, ötletes.

Ellátás
Mindent elkövettek azért, hogy jól érezzük magunkat. Többféle "estet" rendeztek: Mexikói. Görög, Francia, Indiai stb.

A többi Egyiptomban általunk megismert szállodák átlagát hozták.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatások jók, sokfélék és a tavaszi idényben zsúfoltságot sem tapasztaltunk. A masszázshoz nagyon értenek.

Tengerpart
A tengerpart közel van, a legtávolabbi szobától sincs 250 méternél messzebb. A medencék és a szálloda épületek közti lagúna tiszta, hangulatos. A fő medencénél a szokásos animátor csapat, a tengernél a szélfogókkal ellátott napágyakat a személyzet fürgén igazítja a kívánt helyzetbe.

A tengerpart tiszta, minden este takarítják, simítják. Egy hangulatos, sétányon a kikötő könnyen megközelíthető, érdemes megnézni a kikötőben, ki és berakodó jachtokat, a sivatagi lagúna építkezését.

Király Károly, 2019.04.12., Tartózkodás dátuma: 2019.03.15 - 03.22.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Hotel: Port Ghalib Resort (ex.Crowne Plaza Sahara Oasis)

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8,6 Összegezve szép tartalmas nyaralás volt. Azt kaptuk amire számítottunk. A szálloda tény hogy nem újszerü sőt helyenként kicsit kopott. Az...

 • 8 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Összegezve szép tartalmas nyaralás volt. Azt kaptuk amire számítottunk. A szálloda tény hogy nem újszerü sőt helyenként kicsit kopott. Az éttermére nem lehet panasz a partja ill a szomszédos partszakasz és a korallzátonya gyönyörű! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás talán a leggyengébb pontja a szállodának helyenként a felújitás mind épületre mind eszközre ráférne de az ár érték arányba ez bőven belefér!

Ellátás
Nekünk az étkezéssel problémánk nem volt! Mindig találtunk számunkra megfelelő ízletes ételt italt! Voltunk már többször egyiptomi szállodában de csak kevés helyen és drágábban kaptunk jobb ellátást!

Hotel szolgáltatások
A szálloda szolgáltatásai közül az animációt emelném ki! Főleg este vacsora után kellemes szórakozás mind gyerekeknek a mini disco mind felnőtteknek az utána következő műsorok. Kiemelném a vasárnapi táncát az animátoroknak amelyik profi munka! Nagyon jó volt a dervis tánc és a fakír show is!

Tengerpart
A tengerpart elsőre kicsit csalódás volt a szálloda saját stégénél. Azonban hamar felfedeztük a szomszéd stéget ahova szintén mehettünk és az ottani korallfal kárpótolt bennünket mindenért! A szépségét és változatosságát egy teknőssel való találkozás koronázta meg az utolsó napon!

Tamás Z., 2019.04.08., Tartózkodás dátuma: 2019.03.28 - 04.04.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Hotel: Port Ghalib Resort (ex.Crowne Plaza Sahara Oasis)

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 7,2 Kellemes, de a 8 nap, az tulajdonképpen 6 egész napot jelent. Így rövid volt. (Éjfél utáni érkezés; utolsó nap 11 előtti indulás; így...

 • 8 Szállás
 • 6 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
Kellemes, de a 8 nap, az tulajdonképpen 6 egész napot jelent. Így rövid volt. (Éjfél utáni érkezés; utolsó nap 11 előtti indulás; így rövidült le 6 teljes napra.) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Szép, ízléses szobák.

Ellátás
Ellátás ugyanaz, mint a Resort-ban.

Tengerpart
Fürdeni nem, búvárkodni viszont lehet. A fürdés a lagúnákban lehetséges; vagy a tengerben, aki nagyon jó úszó.

Névtelen, 2019.03.26., Tartózkodás dátuma: 2019.03.14 - 03.21.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Hotel: Siva Port Ghalib (ex.Crowne Plaza Sahara Sands Port Ghalib)

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,8 Az ár-érték arány tökéletes. Kedvesek az emberek és szolgáltatás, szállás kíváló volt.

 • 10 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Az ár-érték arány tökéletes. Kedvesek az emberek és szolgáltatás, szállás kíváló volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás tiszta és szép helyen fekszik.

Ellátás
Az ellátás jó volt. Az ételek finomak.

Hotel szolgáltatások
Masszázs nagyon jó,

Tengerpart
A part nagyon szép korall zátonynál fekszik. Érdemes sznorkelezni és búvárkodni.

Névtelen, 2019.03.19., Tartózkodás dátuma: 2019.03.09 - 03.16.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Hotel: The Palace Port Ghalib Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,2 Pihentető nyaralásunk volt, mivel másodjára jártunk Egyipomban, csak egy utazásra mentünk el. A magyar nyelvű idegenvezető segítségünkre...

 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Pihentető nyaralásunk volt, mivel másodjára jártunk Egyipomban, csak egy utazásra mentünk el. A magyar nyelvű idegenvezető segítségünkre volt, kellett volna még pár jelentkező a programunkra, de mivel nem volt, megszervezte az utat kettőnknek is. (Igaz, a sofőr elfelejtette, hogy jönnie kell, de másnap el tudtunk menni.) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Szép az épület, hangulatos a környék és viszonylag nagy a szoba. Hatalmas területen fekszik el, és sok szolgáltatást nyújt.

Ellátás
Finom, változatos ételek bőséges választékkal.

Hotel szolgáltatások
Több plusz szolgáltatást is igénybe vettünk, nem volt hiányérzetünk. (pl. minigolf, konditerem).

Tengerpart
A tengerpart csodálatos, a hotel strandján lehetőség van korallzátonyok mellett felszíni búvárkodásra, ahol színes halak is vannak.

Péter Gyöngyi, 2019.03.06., Tartózkodás dátuma: 2019.02.23 - 03.02.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Hotel: The Palace Port Ghalib Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Egyiptom - Marsa Alam