Egyiptom - Marsa Alam Egyiptom

 • Utazás repülőgéppel

  04:10

 • Leírás

  Marsa Alam eredetileg halászfalu volt, amely az utóbbi időben keresett tursitaközponttá nőtte ki magát. Egyiptom keleti részén terül el, a Vörös-tenger nyugati partján. A helyet a nyugalom és a relaxáció uralja. Viszonylag távol esik a zajos turistaközpontoktól, tehát ideális hely a pihenésre, főleg az idősebb generáció, valamint a kisgyermekes családok számára.

  2001-ben lett befejezve az itteni nemzetközi repülőtér építése. Ettől kezdve nem probléma eljutni Marsa Alamba, ellenkezőleg, nagyon gyorsan és egyszerűen juthatunk ide. Az utóbbi években a nyaralóhely egyre inkább terjeszkedik, az ok a befektetések növekvő száma, főleg az idegenforgalom területén. További szállodák és velük együtt különböző kulturális és sportközpontok épülnek. A helybe már első pillantásra bele lehet szeretni. A napos tengerpartot pálmafák szegélyezik, partjait azúrkék tenger mossa és sok korallsziget is található itt. A leglátogatottabb a Samadai zátony, amelyet a Delfinek Hazájának neveznek Egészben véve a hely a szörfösök, jachtingolók és búvárok paradicsoma.

Legújabb értékelések Egyiptom - Marsa Alam

Összesen: 8 Fantasztikusan éreztük magunkat,volt néhány hiányosság de a tenger élővilága mindent kárpótolt.

 • 7 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Fantasztikusan éreztük magunkat,volt néhány hiányosság de a tenger élővilága mindent kárpótolt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobák eléggé puritánok,viszont tiszták a kiszolgáló személyzet nagyon rendes.

Ellátás
Többször olyan hiányosság volt hogy elfogyott a pohár vagy a szívószál.Lent a parton elfogyott az innivaló.Reggelinél sorban állás volt többször is.

Hotel szolgáltatások
Nem sok szolgáltatás van.Az animátorok csapnivalóak.

Tengerpart
A tengerpartot gyalog bárhonnan aránylag hamar meg lehet közelíteni.Tiszta,rendezett.A tenger gyönyörű és meleg.

Reitinger Róbert Sándor, 2017.09.05., Tartózkodás dátuma: 2017.08.23 - 08.30.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Hotel: Siva Port Ghalib (ex.Crowne Plaza Sahara Sands Port Ghalib)

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 8,6 Csendes nyugodt környezet. Közel a reptérhez.

 • 9 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Csendes nyugodt környezet. Közel a reptérhez. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta, naponta cserélt törölközők. kényelmes légkondicionált helységek

Ellátás
Bőséges, változatos

Hotel szolgáltatások
Túl sok hogy felsoroljuk

Tengerpart
Rövid séta vagy golfkocsikon, Tiszta, karbantartott eszközök, kristálytiszta víz

Burány Csaba, 2017.09.03., Tartózkodás dátuma: 2017.08.16 - 08.30.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Hotel: Port Ghalib Resort (ex.Crowne Plaza Sahara Oasis Port Ghalib)

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,2 Búvároknak, sznorkelezőknek, úszni vágyóknak nagyon ajánlom!

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Búvároknak, sznorkelezőknek, úszni vágyóknak nagyon ajánlom! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Hatalmas területen található szállodakomplexum. A szobák tiszták, igényes, épített zuhanyzóval felszereltek. A strandtörölközőket naponta cserélik, minden nap takarítanak és egy 1,5 literes vizet is bekészítenek.

Ellátás
Svédasztalos reggeli, ebéd és vacsora.

Hal és marha mindig volt, csirke négyszer és egy alkalommal töltött fürj is volt.. Rengeteg a nyers és grillezett, töltött zöldség. Van egy tésztabár és kemence a pizza sütéshez. Sok a sütemény, viszont aránylag kevés a gyümölcs. Müzli, lekvárok, hegyekben, viszont minimális a felvágott és a sajt. Tea, kávé, gyümölcslé, palackozott víz korlátlanul.

Nap közben a parton sült krumplit, burgert és pizzat lehet enni - mi nem próbáltuk, mert a svédasztal elég volt.

Hotel szolgáltatások
Éttermek, sós vizes lagúna, édes vizes medencék, bárok, bolt, bazár, wi-fi a lobbyban, búvárbázis a közelben, strandröplabda, magyarul beszélő idegenvezető (Musztafa), túraprogramok mindenfelé...

Tengerpart
A part a szobáktol 1-2 perces sétára található - ez a szoba elhelyezkedésétől függ). Pálmafák, apro kavics, homok, szikla, napernyő és nyugágy (jut mindenkinek).

A vízben egy 50-80 méteres sávban sekély, apró kavicsos, sziklás, korallos rész van, ami apály idején a felszínre kerül.

Ezután egy függőleges korallfal húzódik, nagyon színes és változatos élővilággal. Ide két hosszú stégen keresztül lehet bejutni.

Huszár Attila, 2017.08.15., Tartózkodás dátuma: 2017.08.05 - 08.12.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Hotel: Port Ghalib Resort (ex.Crowne Plaza Sahara Oasis Port Ghalib)

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

15 fénykép

Összesen: 7 Összességében rendben volt. Azt kaptuk amit vártunk, de érkezésünkkor kiderült, hogy a szálloda rendszerében, csak másnaptól volt meg a...

 • 6 Szállás
 • 5 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Összességében rendben volt. Azt kaptuk amit vártunk, de érkezésünkkor kiderült, hogy a szálloda rendszerében, csak másnaptól volt meg a szobafoglalásunk, így majdnem két órán át kellett üldögénünk a lobbyban, amíg kerítettek nekünk szobát. De ezalatt az idő alatt már kaptunk karszallagot, így a fogyasztásunk már "ingyen" volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba tiszta volt, rendesen takarították. A zuhanyrózsa apró hibáját azonnal kijavították, amikor szóltunk. Ugyan nem tartozik a szolgáltatások közé, de nekünk hiányoztak a törölközőből hajtogatott állatok. Két hét alatt egyszer sem kaptunk, pedig a németeknek hajtogattak.

Ellátás
Az ellátás egyiptomi. Sokféle étel közül lehet vállasztani, de szinte mindig majdnem ugyan az. Valamilyen marharagu, robbantott csirke és hal. Köretnek rizs, krumpli, párolt zöldségek. süteményfelhozatal szegényes, a csokoládé hiánycikk. pozitívum, hogy az éteremben rendes méretű üvegpohárban szolgálják fel az italokat, a bárban és a medencénél keményfalú műanyagpohárban, ami szintén 2-3 dl.

Hotel szolgáltatások
Edzőterem kicsi, de végül is az alap dolgok megtalálhatóak benne, viszont nem, vagy igen gyengén légkondícionált. A sós lagunán kívüli a medencék felújításra szorulnak, vízük gyakran koszos.

Tengerpart
A part tiszta, rengeteg kényelmes napánggyal. A vízbe mólón keresztül lehet bemenni, ott nagyon szép a korallzátony. Van a parton kialakítva néhány dagonyázó hely, ahová be lehet menni, a vízbe ülni, pancsolni vízállástól függően használni. az ár-apály jelenség érezhető.

Judit V., 2017.08.10., Tartózkodás dátuma: 2017.07.19 - 08.02.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Hotel: Port Ghalib Resort (ex.Crowne Plaza Sahara Oasis Port Ghalib)

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (1)

Összesen: 7 Pozitív: nagyszerű tengerpart, jó szobák, segítőkész személyzet. Negatív: 1. Komoly gond a korán érkező vendégek megfelelő fogadása. 2....

 • 7,5 Szállás
 • 4 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
Pozitív: nagyszerű tengerpart, jó szobák, segítőkész személyzet.

Negatív: 1. Komoly gond a korán érkező vendégek megfelelő fogadása. 2. Az ételek bőségesek ugyan, de fantáziátlanok. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba tágas, kényelmes, tiszta. A terasz is megfelelő méretű. A hatalmas szállodakomplexumon belül nagyon jó elhelyezkedésű szobát kaptunk, egészen közel a tengerparthoz.

Ellátás
Az étkeztetésben látszik a jó szándék és igyekezet, ugyanakkor az ételek minősége egyenetlen, sőt többnyire gyenge. A választék megfelelő, majd' minden típusból többfélét is kínál a svédasztalos terítés, de a fogások elkészítése bizony nem megfelelő (egysíkú, gyenge ízesítés, túlfőtt vagy nem eléggé megfőtt/megsült alapanyagok). A "helyi" ételek - közel-keleti fogások - messze jobbak voltak, mint a "nemzetközi konyha" ételei, kár is, hogy nem ebbe az irányba tolódott a hangsúly. A parti büfé ebédkínálata ugyanakkor teljesen nélkülözi a változatosságot (mindennap ugyanaz a kétféle fogás. illetve ugyanaz a pizza választható).

Hotel szolgáltatások
1. Nagy édes vizű medence, csúszdák. Pénzért wellness stb. Ezeket nem próbáltuk, nem tudok nyilatkozni.

2. Wifi csak fizetség ellenében még a nyilvános terekben is. Mi remekül megvoltunk internet nélkül, ezt mégi kicsit kisstílű megoldásnak találtuk.

3. És egy komoly (szerintünk súlyos) probléma: a hajnalban érkező vendégek csak több órás várakozás után foglalhatják el a szobát. A recepció "nemzetközi szállodai szabályokra" hivatkozik, szerintük a check-in ideje 14 óra, de "igyekeznek korábban megoldani a dolgot". Csakhogy ez nem egy brüsszeli szálloda, ahová a vendég "önhibájából" túl korán vetődött oda, hanem egy üdülőként működő szálló, ahová szervezetten, charterjáratokkal szállítják a nyaralókat - és nem ők választják a menetrendet. A csöppet sem váratlan helyzetet tehát a vezetőségnek kell kezelnie és megoldania. Számos családot láttunk, akik - miután az éjszakát végigutazták - az érkezés után több órával is a csomagjaikkal ücsörögtek az előcsarnokban, és bágyadt, kornyadozó gyerekeiket vigasztalták.

Tengerpart
A szálloda legnagyobb vonzereje a tengerpart. Homokos part és lassan mélyülő víz az öböl nagy részében, az öböl két "végén" pedig korallzátony. Az öböl közepe kopárnak tűnik, de a homokon teknősök legelésznek, szinte ki sem lehet őket kerülni. A két zátony élővilága pedig rendkívül gazdag - és fölfedezéséhez még búvárkészülékre sincs szükség. (De búvárbázis is működik a parton, ha valaki merülni szeretne).

A part és az öböl kifejezetten családbarát. Egyetlen negatívum a napágyakért folytatott nemtelen harc (a "szemfülesek" hajnalban lefoglalják a legjobb napágyakat, aztán órákra eltűnnek). Ez évek óta gond itt, a vezetőség most mintha igyekezne valamit tenni, hogy javuljon a helyzet.

Upor László Ferenc, 2017.08.09., Tartózkodás dátuma: 2017.07.30 - 08.06.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Marsa Alam, Hotel: El Malikia Abu Dabbab Resort (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab)

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (6)

összes ajánlás Egyiptom - Marsa Alam

Az Ön értékesítője:

Ingyenesen hívható: H-P: 9-18 I Szo: 9-14:30 06 80 100 200 +40 316 300 926

Egyszerűen átlátható kínálat:

minden költséget tartalmazó árak!