Egyiptom - Kairó Egyiptom

 • Repülési menetidő

  04:10

 • Leírás

  Egyiptomot az arab kultúra központjának tekintik, Kairót pedig a kultúra bölcsőjének. A város Egyiptom fővárosa, egyúttal Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb és legnépesebb városa is. A lakosság többsége Egyiptom elmaradottabb részeiből érkező, itt munkát vállaló emberekből tevődik össze. A város az egyiptomi civilizáció hazája, egyúttal a legnagyobb urbanizációk egyike is. A modern metropolisz az ország adminisztratív központja, egyúttal a kulturális műemlékek közelében fekszik, amelyekből szinte lüktet a történelem. Ez egészen i.e.3000-ig nyúlik vissza, akkor kezdett ugyanis íródni a város történelme. A 10.századtól Kairó az ország vezetésének hatalmi központja. Jelenleg Egyiptom pulzáló szíve.

  Ebben a hatalmas metropoliszban nem probléma szállást találni. Megszámlálhatatlanul sok szálloda, panzió és egyébb szálláslehetőség található itt. Illusztrációként megemlíthetjük a rekonstruált Cosmopolitan szállodát, amely a börzenegyedben található, ahol a kellemes környezeten kívül az árak is viszonylag alacsonyak. A Hotel Four Seasons egy hatalmas fürdő-illetve wellnesskomplexum. A nők többségét biztosan megörvendezteti, hogy a bevásárlónegyedben található. A Hotel El-Salam nevű szálloda szintén újonnan renovált. A szálloda a vendégei számára az úszómedencén kívül moziteremmel is szolgál, ahol angol nyelvű filmek tekinthetőek meg. A Le Royal Meridian nevű szálloda 2001-ben nyitotta meg kapuit. Ennek a magas épületkolosszusnak rengeteg szobája van, amelyek mindegyike a Nílusra néz. Az épület tetején UFO alakú forgó étterem található. A Marriott nevű szálloda, amely az egykori Nílus menti palotában kapott helyet, kaszinót, éttermet, kerthelységeket és egy kis úszómedencét is üzemeltet.

  A Nílus közepén található szigeten áll a Longchamps szálloda, amely a családias és kellemes környezet miatt nagy közkedveltségnek örvend. A Mena House Oberoi szálloda az egyetlen olyan szálláshely, amely ennyire közel található a piramisokhoz. A Roma panzió, olcsó és közkedvelt szálláshely és egyenesen a város központjában található. A Sheraton Royal Garden-t két villa alkotja, amelyek a egyiptomi művész, Yussif Wahbi alkotásai. A trópusi areál közepén szép éttermek találhatóak. A Victoria Hotel jelenleg nagyon modern berendezésű és van egy specifikuma is- a szoba, ahol egykor Ernest Hemingway szállt meg.

  A városba megéri repülővel látogatni, a kairói repülőtér ugyanis a legnagyobb az egész országban. A reptéri autóbuszszolgálat az 1. termináltól elérhető. Az autóbusz a Midan Tahrir-Mohandessen járat útvonalán közlekedik, Kairó centrumától a gízai piramisokig. Kairóból klimatizált autóbusszal Egyiptom bármely más részére eljuthatunk. De ülőhelyet érdemes már két nappal indulás előtt foglalni. A Kairóból Felső-Egyiptomba vezető autóutak a leghosszabbak és legzsúfoltabbak. A saját biztonságunk érdekében nem ajánlatos éjszaka vezetni, mert kivilágítatlan, öszvérek által húzott kocsinak ütközhetünk.

  Kairó a turisták számára sokféle aktivitást kínál. Sok galéria, koncertterem, kulturális központ, múzeum, étterem és bevásárlóközpont áll rendelkezésre, valamint egyéb szabadidőprogramok. Nyáron kifejezetten a turisták számára rendeznek vásárokat, ilyenek például a tevevásárok. A Khan El Khalili Bazaar szintén közkedvelt, itt régiségek, szőnyegek, réztárgyak és egyébb keleti áru között válogathatunk. Ami a sportot illeti, nagyon közkedvelt a squash és a tenisz. A nemzeti sport a fotbal. A városban sokéves hagyománya van a kinematográfiának is. Kairó egyenesen a Közép-Kelet Hollywoodjaként volt ismert. Minden évben megrendezik a Kairói Nemzetközi Filmfesztivált.

  Ha más szemszögből szeretnénk látni a várost és magát Egyiptomot, erre szolgálnak a nílusi hajókirándulások. A folyóban azonban higiéniai okok miatt nem ajánlatos fürdeni.

  A műemlékek többsége reggel 9:00-től délután 16:00-ig tart nyitva, úgy, mint más egyiptomi városokban is. Péntek délben azonban a heti imádságok miatt átmenetileg minden bezár. Kairóban székel az Egyiptomi Nemzeti Múzeum, amely a legnagyobb óegyiptomi gyűjteménnyel rendelkezik. A múzeum, amely 1857-ben lett megalapítva, legfőbb büszkesége a Tutanchamon fáraóról szóló kiállítás. Továbbá keresett hely az Al Azhar, azaz virágzó mecset. A 10.században egyetemet is alapítottak. Az itteni teológiai egyetem híres, nagy hangsúlyt fektet a Korán magyarázatára. A tanulmányok mintegy tíz évig tartanak, ezért a diákokat 15-17 éves korukban veszik fel.

  Az Ibn Tulun mecset, amely a 9. századból származik, a világ legnagyobbjai közé tartozik. Kívülről a látogató számára inkább erődítményhez hasonlít, de bent hatalmas, szökőkúttal ellátott udvart találunk. Az egyik legismertebb kairói mecset Hassan szulán mecsete a 14.századból. A bejáraton keresztül a terjedelmes udvarba érkezünk, innen nyílnak a bejáratok az iszlám jog négy iskolájába.-malikov, hanbalov, hanfij, safij. Itt találjuk a szultán mauzóleumát a szarkofággal és a Korán számára kialakított állvánnyal. .Ugyanebből a korszakból származik az el Nasir mecset a perzsa stílusban díszített minaretekkel. A citadella északi részében található három múzeum ( Hadtörténeti-, Rendészeti Múzeum és a Kocsis Múzeum). A 19.században lett befejezve a magas költségekből, isztambuli stílusban épített Alabástrom mecset. A bejárat mellet egy aranyozott kerítésen keresztül megtekinthetjük Muhammad Ali sírját.

  Következő kairói látnivalóként említsük meg a kör alakú toronnyal rendelkező Babylon erődítményt, amelynek az volt a történelmi feladata, hogy védje a nílusi kikötőt. Keresztény szimbólumok a Szent Borbála templom, illetve a Szent Szergej templom.

  A város nyugati részén fekszik az ókori város, Memphis (Gíza), amely eredetileg az ókori Egyiptomi Birodalom fővárosa volt, jelenleg pedig a monumentális piramisok által ismert világszerte. A terület két részre osztódik és egy kiemelkedő helyen található.A terület nagyobb részén találhatóak a piramisok, a Szfinx és a hozzájuk tartozó templomok, a kisebb pedig a magánsírhelyeket rejti.

  A Chufev piramisegyüttes legdominánsabb része a Chufev piramis (Nagy Piramis). Eredeti magassága 146,5 m volt, jelenleg 137 m magas. A terjedelmes Királyi kamra a benne található szarkofággal az egyiptomi ókori építészet újabb kincse. A Chufev piramisegyüttes részét képezte a túlvilági templom és három kisebb piramis, amelyek a feleségek számára készültek. A Nagy Piramistól délnyugatra fekszik Rachev fáraó piramiskomplexuma. A legmagasabb piramis eredetileg 143,5 m magas volt. A terület domináns részét képezi a Nagy Szfinx, amely általános kíváncsiságot ébreszt az emberekben. Ugyanis a mai napig rejtély, mikor, ki és főleg miért építtette. A dombok őrzőjének nevezett Szfinx egyetlen darab mészkőből lett kivésve.

  A Szfinx 60 m magas és 20 m széles. A legelterjedtebb magyarázat alapján Rachev fáraót ábrázolja, vagy Hatrmachise istent. A harmadik, legkisebb piramis Gízában a Menkaure piramis, amely 66,45 m magas. Úgy, mint a többi piramis esetében is, a központi rész építésénél használt alapanyag a közeli kőfejtő mészköveiből származik.

Legújabb értékelések Egyiptom - Kairó

Összesen: 8.4 .

 • 6 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállodának főépülete és bungallói vannak. Mi az utóbbiban voltunk elszállásolva. Érkezéskor nagyobb hiányosságokat találtunk a szobában, illetve a tisztaság, rend nem felet meg elvárásainknak, de másnap rögtön orvosolták és kaptunk másikat, ami rendben volt.

Ellátás
Minden tekintetben szuper volt, változatos, nemzetközi és helyi izekkel !

Hotel szolgáltatások
.

Tengerpart
.

Ablaka Zsuzsanna, 2021.11.26., Tartózkodás időpontja: 2021.11.16 - 11.23.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Kairó, Szállás: Mövenpick Resort Cairo Pyramids

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Az egész út egy nagy élményt nyújtott, ami megnézhető volt 3 nap alatt, mindent megcsodáltunk.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Az egész út egy nagy élményt nyújtott, ami megnézhető volt 3 nap alatt, mindent megcsodáltunk. Teljes leírás

Elhelyezés
Elegáns, szép, tiszta volt a szoba.

Ellátás
Amit a konyhán ki lehetett hozni az alapanyagokból, mindent kihoztak, rendkívül széles volt az ételek választéka. A magyar konyhához úgysem jöhet semmi a világon, de a helyi ízeket és főzési szokásokat elfogadva nagyon finomak voltak az ételek.

Hotel szolgáltatások
Kültéri medence is volt, az időjárás megengedte volna a fürdést, de a kevés időnk nem. Meg a kedvünk.

Tengerpart
Tengerpart itt nem játszott szerepet.

Kármán Attila János, 2021.10.18., Tartózkodás időpontja: 2021.10.08 - 10.12.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Kairó, Szállás: Oasis

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

1 fénykép

Összesen: 9 Kellemes élmény volt. Imádom a piramisokat.

 • 8.5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Kellemes élmény volt. Imádom a piramisokat. Teljes leírás

Elhelyezés
A hotel szép, rendezett. Kedvesek az emberek.

A szobában ( csak most tapasztaltam) kicsit kopottak voltak a szoba szövetek, nem volt kis asztalka. Egyebekben tiszta és szép. Minden eszköz működött.

Ellátás
Az ellátás megfelelő volt.

Hotel szolgáltatások
Rendben volt.

Kéréseimet teljesítették.

Tengerpart
A hotelben medence volt. Tiszta, rendezett - kellemes vizzel.

Majláthné Lippai Éva, 2019.09.29., Tartózkodás időpontja: 2019.09.20 - 09.24.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Kairó, Szállás: Mercure Cairo Le Sphinx

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: A szálloda kb. 20 percnyire fekszik az ismert piramisoktól. A környezet nagyon szép‼ Egy ismeretterjesztő nyaraláson voltunk és...

Bevezetés
A szálloda kb. 20 percnyire fekszik az ismert piramisoktól. A környezet nagyon szép‼ Egy ismeretterjesztő nyaraláson voltunk és a szálloda nagyon szép volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon szép bungalókban laktunk. Egy ágyon akár hárman is elfértek volna.
A fürdőszoba tiszta volt, naponta cseréltek törölközőt.

Ellátás
Az étel...naponta elhatároztam, hogy nem kóstolok meg mindent‼ De mindennek olyan finom illata volt és olyan csábítóan nézett ki‼ 2 étterem volt, ha a központi étteremben sokan voltak, a másikba küldtek bennünket. Mindenki választhatott.

Hotel szolgáltatások
Ahogy említettem, nem sokat voltunk a szállodában, de senki sem panaszkodott, sőt... éppen ellenkezőleg.

Tengerpart
A szállodának van medencéje és este a szökőkút gyönyörűen kivilágított.

Összegzés
Gyönyörű szálloda, igényes vendégeknek is megfelel.

Průchová Kristýna, 2007.12.05., Tartózkodás időpontja: 2007.11.24 - 11.27.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Kairó, Szállás: Oasis

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (10) Nem (1)

3 fénykép

Összesen: 4.5 1. A repülőtéren nem volt csehül beszélő idegenvezető. 2. Csak vasárnap kirándulhattunk, szombaton a szállodában kellett maradnunk. 3. Az...

 • 2.9 Szállás
 • 7.4 Ellátás
 • 4.7 Környék
 • 1 Alapár

Bevezetés
1. A repülőtéren nem volt csehül beszélő idegenvezető.
2. Csak vasárnap kirándulhattunk, szombaton a szállodában kellett maradnunk.
3. Az elején úgy kellett kiharcolnunk az előre megfizetett vacsorát.
4. Egész idő alatt elérhetetlen volt a cseh idegenvezető‼ Teljes leírás

Elhelyezés
Ennek az 5 csillagos szállodának max. 3 csillagot adnék‼ A szociális helyiség borzalmas állapotban volt, a szoba poros volt és kellemetlen volt benn a szag. Két kis lámpán kívül, nem volt más világítás. A bár üres volt‼

Ellátás
Az étel majdnem tökéletes volt.

Hotel szolgáltatások
A recepciósok alkalmatlanok, a személyzet többi része megfelelő.

Tengerpart
Ha nem lett volna a kellemes, vasárnapi kirándulás, nagyon rosszak lennének a benyomásaim‼

Říha Pavel, 2007.12.04., Tartózkodás időpontja: 2007.12.03 - 11.30.
Régió: Egyiptom Egyiptom, Kairó, Szállás: Grand Pyramids

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (9) Nem (1)

összes ajánlás Egyiptom - Kairó