Kenya - Mombasa Kenya

 • Repülési menetidő

  13:50

 • Leírás

  Mombasa Kenya második legnagyobb városa. Az Egyenlítőtől 400 km-re délre található és Nyugat-Afrika legnagyobb tengeri kikötőjével büszkélkedik. A város egyenesen a tengerparton fekszik, a meleg Indiai-óceán partján, lakosainak száma közel egymillió. Mombasa partját fehér homokkal borított, pálmás strand övezi. A város szépségével még a híres tengrészt, Vasco da Gammát is lenyűgözte, aki itt lehorgonyozva megkezdte a terület portugál gyarmatosítását. Erről tanúskodik a hatalmas erődítmény is. Mombasa tipikusan afriai város, a nyomornegyedekkel, szeméttelepekkel, hívogató piacokkal, keskeny utcákkal és hagyományos kikötőkkel.

  Mivel töltsük az időt Mombasában?

  Ha Mombasába látogatunk, ne hagyjuk ki a város domináns építményét, a Fort Jesus erődítményt és az Omán házat sem. A 18.század végén épült és több funkciója is volt. Amikor a 20. század elején az erődítményből börtönné alakították át, a ház a börtönőrök főnökeinek lakhelyéül szolgált. A ház legjobb része a vízszintes tető, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik Mombasára. Az erődítmény része a Mazriui palota, az Íjászok utcája és a múzeum, amelyben kerámia- és régészeti kiállítás tekinthető meg.

  Ha romantikusak vagyunk, ne hagyjuk ki az esti sétát az óvárosban. A történelmi építmények ugyanis felejthetetlen atmoszférával rendelkeznek. A keskeny utcák labirintusa szintén megőrizte egyedülálló légkörét. Az óváros tele van különböző kultúrák építményeivel, az építészeti megoldások bámulatosak. Mombasa egyre közkedveltebb, főként  relaxáció céljából keresik fel. A szállodák és az apartmanok építése virágzásnak indult, Mombasa atmoszféráját a kristálytiszta tenger és a korallzátony látványa teszi még egyedibbé. Mombasától északra további strandok találhatók, ezek a Nyali, Bamburi, Shanzu, Kikambala és Vipingo nevű strandok, amelyeket érdemes felkeresni.

Legújabb értékelések Kenya - Mombasa

Összesen: 10 Minden tekintetben elégedettek voltunk a szállással, ellátással.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Minden tekintetben elégedettek voltunk a szállással, ellátással. Teljes leírás

Elhelyezés
Minden tekintetben elégedettek voltunk a szállással, ellátással.

Ellátás
Minden tekintetben elégedettek voltunk a szállással, ellátással.

Hotel szolgáltatások
Jók

Tengerpart
Elégedettel foltunk vele.

Baranyiné Kelemen Erzsébet, 2018.12.27., Tartózkodás időpontja: 2018.12.05 - 12.20.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Neptune Village Beach Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (1)

Összesen: 10 Hófehér homokos part, pálmafák, isteni kaják, jó programok ... szuper volt minden.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Hófehér homokos part, pálmafák, isteni kaják, jó programok ... szuper volt minden. Teljes leírás

Elhelyezés
Rendben volt

Ellátás
Nagyszerű

Hotel szolgáltatások
Rendben

Tengerpart
Szuper

Sipos Gyöngyi, 2018.02.28., Tartózkodás időpontja: 2018.02.15 - 02.25.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Voyager Beach Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (4)

Összesen: Fekete Afrika nem éppen az ideálom, de nagyon tetszett, más utazási irodával még jobb lett volna.

Bevezetés
Fekete Afrika nem éppen az ideálom, de nagyon tetszett, más utazási irodával még jobb lett volna. Teljes leírás

Elhelyezés
Egy nagy szálloda, több medencével, egy szép kertben fekszik, ahol szabadon mozognak a majmok, macskák és a kacsák. A szobák egyszerűen berendezettek, a fürdőszoba, WC kissé rossz állapotban volt. Volt egy teraszunk is.

Ellátás
Az első két nap jónak tűnt, de utána minden egyforma ízű volt. Különféle húsokat kínáltak mártással, vagdalthúsból gombócot. A gyümölcs éretlen volt, a zöldség nálunk talán jobb, furcsa volt a puding, inkább nem kóstoltam. Volt sült burgonya, pizza, spagetti, ezt ettem a 12 nap alatt. A reggelik nagyon szerények, ahhoz képest, amilyen előkelő az utazási iroda, katasztrofálisnak tűnt. Egész idő alatt egy eurót sem költöttem el a szállodában. Alkoholt, cigarettát, fagylaltot a faluban vásároltunk.

Hotel szolgáltatások
Csak a reggeli ébresztést vettük igénybe. Mindenre volt idejük, fél órával később keltettek.

Tengerpart
A strand gyönyörű, tiszta, világos rajta a homok. Apály alkalmával a víz eléggé visszahúzódott, úszni nem lehetett, de napozni lehetett a jó meleg vízben. A strandon sok az árus, mindent kínáltak. A megérkezést követően állandóan zaklattak, de minél barnábbak lettünk, annál inkább alábbhagyott az érdeklődésük. A strandon a helyi utazási irodától rendeltünk 2 napos Tsavo szafarit szállással együtt, gyönyörű volt. Kitűnő ételt kínáltak, pompás szállásunk volt, úgy gondoskodtak rólunk, mint a királyokról. Minden állatot láttunk, gyönyörű élmény volt.

Összegzés
Afrika tetszett, de többé ezzel az utazási irodával nem mennék oda- arrogánsan viselkedtek az alkalmazottaik a repülőgépen, a szállodában magasak az italok árai és a kirándulások ára is magas.

Ducháčková Pavla, 2008.06.16., Tartózkodás időpontja: 2007.11.10 - 11.24.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Coral Beach - Palm Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

3 fénykép

Összesen: Amikor Kenyába készültünk, gondosan átfutottam a recenziókat, és megbántam, hogy ezt választottuk,mert a szállodát rettenetesnek...

Bevezetés
Amikor Kenyába készültünk, gondosan átfutottam a recenziókat, és megbántam, hogy ezt választottuk,mert a szállodát rettenetesnek tartották, azt írták rossz az étel, stb, de az ellenkezője igaz. Szép a szálloda, jó az étel, kellemesek, barátságosak az emberek, nem tolakodóak, hálásak, ha vált velük pár szót. Különben mindenki folyékonyan beszél angolul, mert az iskolában angolul tanulnak. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon egyszerű és célszerűen berendezett szobáik vannak - ágy, asztal, 2 szék, egy nagyobb asztal tükörrel, légkondícionálás és egy hatalmas erkély, ahol üldögélni lehet. A fürdőszoba nem különösebb, de untig elég volt. A csapból enyhén sós víz folyott, de naponta hoztak a szobára vizet, abban mostunk fogat. Sok kis majom volt, akik néha elcsenték a banánt és annak ellenére, hogy tilos az etetésük, biztosan nem fog tudni ellenállni és önnek is örömet fog okozni, ha ízlik nekik a gumicukor.

Ellátás
Az étel változatos, valaki itt azt írta, hogy nincs gyümölcs és tojás. Ez nem igaz‼ Minden reggel kínáltak tojást, omlett, kemény tojás formájában, volt joghurt, kolbász, palacsinta, különféle gyümölcs minden étkezés alkalmával. Naponta volt hal, marhahús és kétnaponta csirke. Nagy választék van zöldségből, salátákból ebédre és vacsorára is. Szinte naponta kínáltak tésztafélét, rizst, burgonyát, párolt zöldséget. Reggelire voltak dzsúszok, kávé és tea. A többi italért fizetni kell, a szállodában 1 euróba kerül a víz. A szállodán kívül viszont 0,50 silingért vásárolhat, ami kb. 13 korona. A sör a kapun túl 100 siling, de a szállodában több mint 2,6 euró.

Hotel szolgáltatások
A nyugágy napi 1,5 euróba kerül. Voltak animációs programok, aqua gimnasztika, petanque, íjászat, svahil nyelvlecke...A személyzet kedves, nem tolakodó és nagyon szorgalmas.

Tengerpart
Sajnos az erős árapály miatt, ami naponta 2x van, a strandok hínárosak, de ez talán senkit sem zavar, hisz a hínár nem harap...Különben árusok is voltak, az elején kissé tolakodóak, de ha kicsit lebarnul, észreveszik, hogy hosszabb ideje van ott, többé nem zavarják. Elég, ha pár szót vált velük.

Összegzés
Csodálatos. Sok helyen voltam már, de Kenya az első helyre került, nem mintha ez lenne a legszebb ország, de az emberek mentalitása, akik még tisztalelkűek, nincsenek hátsó szándékaik, csodálatos. Megkedveli a pole pole és a hakuna matata kifejezéseket és nem is akar majd onnan eljönni. Mi élveztük a masszázsokat - 130 koronába került, az ujjunk hegyétől a hajunk tövéig átmasszíroztak. Jók a diszkók. A nyaralást melegen ajánlom, mi jövőre újra elmegyünk. Kenyában sehová sem sietnek, ezt a tempót gyorsan meg lehet szokni. Gyönyörű nyaralást kívánok, legalább fele annyira legyen elégedett, ahogy mi voltunk‼

Névtelen, 2008.03.27., Tartózkodás időpontja: 2008.03.01 - 03.16.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Shanzu Beach/Paradise Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: Ez volt az első exotikus országba tett nyaralásom. Ha az idő távlatából visszatekintek rá, nagyon szép volt. A 14 nap alatt végig szép...

Bevezetés
Ez volt az első exotikus országba tett nyaralásom. Ha az idő távlatából visszatekintek rá, nagyon szép volt. A 14 nap alatt végig szép időnk volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A Palm Beach szállodában laktunk. Csodálatosak voltak a medencék. Gyönyörű hely, egy nagy, gondozott kerttel. A szobák egyszerűen berendezettek, de tiszták. Nincs légkondícionálás, ami néha hiányzott.

Ellátás
Az elején az étel változatosnak tűnt. Leginkább a levesek és a saláták ízlettek. A reggelinél viszont nagyon szerény a választék. Kenyér, paradicsom, cornflakes, gyümölcs, zöldségféle. Sajt vagy szalámi nem volt. Tojást csak 2 euróért kaptunk. Kibírható volt, de elég egyhangú. Első látásra nagy volt a választék az ebédnél és a vacsoránál, de a hús gyakran túl kemény volt. A köretek jók. Ha összehasonlítom a szafarin kínált étellel, ami több száz kilométernyire volt a civilizációtól, a szállodai koszt elég szerény volt. A szafarin nagy volt a választék és nagyon finom ételt kínáltak.

Hotel szolgáltatások
A szálloda nem sok mindent kínál. Ami meglepett, az a német turistáknak szervezett esti program volt. A négerek német dalokat énekeltek. A helyi folklórból semmit sem láttunk, pedig Arikában inkább erre számítottam . Délután a medencénél pálmalevelekből fontak. Néha volt aqua aerobic, asztalitenisz. A szoba takarítása rendben volt, naponta cseréltek törölközőt. A szálloda sokféle kirándulást kínál, szafarit, stb. Jobb és olcsóbb a helybeliek ajánlata, akik a strandon kínálják a kirándulásokat. A szafari és a többi kirándulás, amit velük abszolváltunk nagyszerű volt, és a 14 nap alatt sok mindent láthattunk. Vigyázat, ha a szálloda búvárközpontjának szolgáltatásait szeretné igénybe venni. Nem szeriózusak. Az ismerősömnek tönkre tették a jacket-jét és még le is tagadták, eléggé arrogánsan viselkedtek.

Tengerpart
A strandon nagyon sokan kínálnak ajándéktárgyakat és kirándulásokat. Néha nagyon idegesítőek. A fürdés jó, ha nincs apály, különben a tenger több km-re visszahúzódik, egészen a korallzátonyig. Az apály alkalmával keletkező kis tavakban sokféle tengeri élőlény látható. Mi apály alkalmával a helybeliekkel egy kis csónakkal eljutottunk a korallzátonyig, ahol több víz volt és gyönyörűen lehetett búvárkodni. A tenger élővilága itt nagyon gazdag. Kifogtak sok tengeri csillagot, polipot, stb. Ha valaki szeret búvárkodni, láthat tengeri teknősöket , kis cápákat és rengeteg más halat is.

Összegzés
Számomra a legérdekesebb a szafari volt. A Tsavo és az Amboseli Nemzeti Park-ban voltunk. Orrszarvún kívül láttunk még rengeteg más állatot. Még a Kilimandzsáró is látszott a felhők között. Meglátogattunk egy maszáj falut. Azzal indultam Kenyéba, hogy ha viszek cukorkát a gyerekeknek, örülni fognak neki, de ma már a cukorka sajnos nem elég, minden sarkon dollárt vagy eurót várnak. Amikor láttam a német és svájci vendégeket, akik minden apróságért fizettek, nem is csodálkozom, hogy hozzászoktak a pénzhez és mindenkitől borravalót várnak.

Hrbáčová Blanka, 2008.03.20., Tartózkodás időpontja: 2007.10.05 - 10.19.
Régió: Kenya Kenya, Mombasa, Szállás: Coral Beach - Palm Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (1)

10 fénykép

összes ajánlás Kenya - Mombasa