Franciaország Franciaország

 • Pénznem, árak, vásárlások

  A francia frank már régen a múlté, Franciaországban, mint uniós tagországban az euró a fizetőeszköz. Meg kell említenünk az emberek számára kedvelt időtöltést -a vásárlást. Franciaország vezető a divatban, kiegészítőkben, ékszerkben, parfümökben és a luxuscikkek sokaságában. A szabály a következő: a legmagasabb árakat a főváros központjában találjuk, de a hétvégi bolhapiacokon a Porte de Clignancourt-on jelentős összeget megtakaríthatunk. Kezdjük a sort a nagy párizsi divatházakkal.A Haussmann bulváron található Galeries Lafayette a Printemps üzleteivel. Az elsőben márkás árucikkeket vásárolhatunk, az utóbbiban főleg ajándékokat találunk, felnőttnek és gyermeknek egyaránt. Mindkét üzletben hoszteszek segítenek az eligazodásban. A munkaöltözékre specializálódott talán legnagyobb üzletközpont a Samaritaine, amely a Pont Nef-ön található. A Rue de Rennes és Parvis de la Défense -en található a világhírű ENAC üzletház.

  A francia divat központja a Szajna jobb partján összpontosul, de az üzletek már régen átlépték a képzeletbeli határokat és egyre nagyobb teret foglalnak. Az olyan neveket, mint a Dior, Givenchy és Gaultier be sem kell mutatni. A bőrdíszmű forgalmazója a Herms, ahol lovaglófelszerelést és útitáskát egyaránt beszerezhetünk. Ha minőségi lábbelire, vagy utazótáskára lenne szükségünk, keresük fel valamelyik üzletüket. Gyöngyszemként megemlíthetjük a távoli provinciák hagyományos, minőségi anyagait. Bretagne-ra jellemző a nehéz szvetterek és fényesített vásznak készítése.

  Franciaország nem tartozik az olcsó országokhoz, az alap élelmiszerek árai nagyban nem térnek el az otthoni árainktól ? sajtot, halat és főleg gyümölcsöt meg zöldséget érdemes vásárolni a helyi piactereken.

 • Tájékoztató árak

  Franciaország nem tartozik az olcsó országokhoz, az alap élelmiszerek árai nagyban nem térnek el az otthoni árainktól – sajtot, halat és f?leg gyümölcsöt meg zöldséget érdemes vásárolni a helyi piactereken

  kenyércipó - 0,3 EURO-tól
  sajt 100 g - 1 EURO-tól
  sonka 100 g - 2 EURO
  tej 1 l - 0,75 EURO
  sör -1 EURO
  paradicsom 1 kg - 2,5 EURO
  bor - od 0,85 EURO
  csapolt sör - 2,8 až 6,15 EURO
  képeslap - 0,4 EURO


  Jó tanács: Vásároljanak a nagyobb üzletekben.