Franciaország Franciaország

Hivatalos megnevezés: Francia Köztársaság
Főváros: Párizs
Állami irányítás: plurális köztársaság kétkamarás parlamenttel
Vallás: római katolikus 78%, moszlik 4%
Hivatalos nyelv: a hivatali nyelv a francia
Időeltérés:

Franciaország - már 18 289 Ft-tól

FRANCIAORSZÁGRÓLA legnagyobb kiterjedésű európai ország, amely a térképen hatszög alakban rajzolódik ki, mintegy 60 millió lakossal rendelkezik. Partjait négy tenger mossa és hosszú évszázadok óta nagyon keresett helynek számít. Nyolc országgal határos:ezek Belgium, Luxemburg, Németország, Svájc, Olaszország, Monaco, Andorra és Spanyolország. Első ránézésre feltűnik a felszín tagoltsága, amely nyugatról keletre emelkedik, és nemcsak a tengerparti pihenést teszi lehetővé, hanem télen a síelést is az ország magasabb hegységeiben - a Pireneusokban és az Alpokban.

Az északon található Párizsi-medence szívében fekszik Európa legérdekesebb városainak egyike - Párizs, a bohém művészek városa, a kultúra, gazdaság és közélet központja. Nem kétség, hogy itt találjuk meg nemcsak Franciaország, de Európa legérdekesebb kulturális örökségeit is. Érdemes megtekinteni a Louvre múzeumot, az Eiffel-tornyot, a Montmartre művésznegyedet és sok minden mást. A Loire mentén fekvő fényűző kastélyokban az egykori uralkodók életvitelét csodálhatjuk meg. Franciaországot nemcsak építészete miatt keresik fel olyan sokan. A bor kedvelői is nagyra értékelik a burgundiai borospincéket Bordeaux környékén, a kalandorokat pedig a Francia - középhegységben található szakadékok csábítják. A napfény szerelmesei az ország déli részén, az Azúr-tenger partján luxuskörülmények között pihenhetnek. Ne feledkezzünk meg Bretagne és Normandia partjairól sem. Főleg a gyermekek értékelik nagyra a Marny folyó völgyében fekvő Disneylandet, amely Európa első ilyen szórakoztató jellegű parkja volt. Franciaország szíveként a délnyugati területen, a Loire-tól Pireneusokig húzódó területet tartják számon,ahol Toulosse és Montpellier városok fekszenek. A terület már régóta lakott, erről számos barlangrajz és sírhely is tanúskodik.

Mit értékelnek leginkább a franciák? Nos, főleg a komunikációt és udvariasságot, amelyet már alapiskolában megtanulnak. A francia mentalitásban mélyen gyökerezik a tisztelettudás és demokrácia, amit a külföldiektől is elvárnak. Ezért mindig figyeljünk oda a kultúrált viselkedésre.Vigyázat a politikai kijelentésekre és a szociális helyzet feszegetésére. Az évek során a divat országává avanzsált Franciaország híres borairól, a sajtok és a pikáns konyha széles választékáról, valamint a csodás természetről. A francia büszkeség és hazaszeretet az egész világon ismert, és el kell ismernünk, hogy joggal lehetnek büszkék a hazájukra.

Franciaország - már 18 289 Ft-tól

Legújabb értékelések Franciaország

Összesen: 7 Síelés szuper volt, szállás is megfelelő, pálya pár méterre.

 • 6 Elhelyezés
 • 7 Alapár
 • 9 Sípálya minőség

Összegzés:
Síelés szuper volt, szállás is megfelelő, pálya pár méterre. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás 4 csillagoshoz képest elég fapados volt. A berendezés megfelelő volt, tiszta, nem lelakott, de nem volt se wc papír, se szappan, se törölköző, a biztosított ágynemű 2 lepedő és egy párnahuzat volt. Persze azért a célnak megfelelt, de a 4 csillagot nem tudjuk mire vagy kitől kapták, magasabb elvárásaink voltak az előzetes információk alapján.

Hotel szolgáltatások
Wellness tartozott a szállodához, ami állt egy nem meleg vizes kis medencéből és két tojtoj wc szerű mobil gőzkabinból, meg egy szoba méretű "fitness" teremből. Emellett 7ig volt nyitva, miközben a sípályák majdnem 5ig, szóval még ha használható lett volna se tudtuk volna nagyon kihasználni.

Pályák
Sok féle pálya, sok lift, sorok, tömeg nincs. Síelésre szuper hely.

Zsolt R., 2018.02.20., Tartózkodás időpontja: 2018.02.01 - 02.10.
Régió: Franciaország Franciaország, Risoul / Vars, Szállás: Rezidence Pra Sainte Marie

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (1)

Összesen: 9.4 Hárman barátnők Párizsban ünnepeltük 50. születésnapunkat. Megnéztünk jó pár nevezetességet, bár korántsem mindet. Fantasztikusan éreztük...

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Hárman barátnők Párizsban ünnepeltük 50. születésnapunkat. Megnéztünk jó pár nevezetességet, bár korántsem mindet. Fantasztikusan éreztük magunkat ebben a gyönyörű városban! A közlekedés (Metro) hihetetlenül profi! Összehangolt, tiszta, behálózza egész Párizst, szinte mindenhova eljutottunk csupán a Metro használatával! Teljes leírás

Elhelyezés
Kis utcában, kis hotel, bár 6 emelet magas :) Mi a 6. emeleten kaptunk egy kicsi szobát, de arra, hogy esténként pihenni térjen az ember egész napi gyaloglás után, tökéletes. A fürdőszoba kicsit talán lehetett volna nagyobb, de így is elfértünk. Az ágyak kényelmesek. Szekrény már nem fért az aprócska szobába, így a fogasra tudtunk kiakasztani pár ruhát, a többi maradt a bőröndben.

Ellátás
Minden reggel friss pékáru, köztük az elengedhetetlen croissant. Büféreggeli, ízlésesen tálalva. Igaz, csak egyféle sonka volt, de az nagyon finom. Tökéletes, tápláló reggeli. Automata gép a kávénak, teának kakaónak.

Hotel szolgáltatások
Wi-fi mindig működött, poggyászmegőrzés van. A recepciós fiatalember végtelenül udvarias, kedves és segítőkész! A visszaútra szóló repülőjegyünket e-mailben kaptuk meg, megengedte, hogy kinyomtassuk, taxit hívott, mindenben készségesen segített. Sőt! A sálamat ott felejtettem és elküldte postán, hogy nekem egy fillérembe sem került, pedig úgy kértem. Csak megjegyzem, hogy magyar szállodák utánvéttel küldik el az ott hagyott tárgyat.:)

Tengerpart
nincs

Névtelen, 2017.06.03., Tartózkodás időpontja: 2016.04.15 - 04.19.
Régió: Franciaország Franciaország, Párizs, Szállás: Belta

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7.2 Harmadik éve választottuk nyaralásunk helyszínéül a cote'd azurt, mindig más szálláshellyel. Sokat sétáltunk, Cap Martinból Mentonba és...

 • 8 Elhelyezés
 • 1 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Harmadik éve választottuk nyaralásunk helyszínéül a cote'd azurt, mindig más szálláshellyel. Sokat sétáltunk, Cap Martinból Mentonba és vissza, és persze sokat fürödtünk a tengerben. Vonzónak találtuk, hogy a part nem zsúfolt, közelben lehetett kávézni, sörözni.

A szálloda könnyen megközelíthető, gyors és előzékeny volt a recepciósok munkája. Teljes leírás

Elhelyezés
Szobánk a 2. emeleten helyezkedett el, mely tiszta tágas, szellős és mivel a teraszunk is védve volt fenyők és pálmafa lombjával, a nap minden szakában alkalmas volt a pihenésre. Kényelmes ágy, minden szükséges kellékkel felszerelt konyha, tágas fürdőszoba állt pihenésünk rendelkezésére. Hiányt semmiben nem szenvedtünk.

Ellátás
Étkezés nélküli .

Hotel szolgáltatások
A szálloda rendelkezett saját medencével, de mi nem vettük igénybe.

Tengerpart
A tengerpart kavicsos és rendkívül tiszta. A víz hihetetlenül kellemes volt és délelőtt is, délután is jött egy kis takarító motoros hajó összeszedte a tengeri növényeket, stb amik úszkáltak. A parton sűrűn találhatók zuhanyzók is.

Csikós László, 2013.08.07., Tartózkodás időpontja: 2013.07.26 - 08.02.
Régió: Franciaország Franciaország, Cote d'Azur (Francia Riviéra), Szállás: Les Jardins Du Cap

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (1)

Összesen: 6.2 Összességében jól éreztük magunkat, bár - főleg az építíkezés miatt - voltak kényelmetlen helyzetek.

 • 4 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 7 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés:
Összességében jól éreztük magunkat, bár - főleg az építíkezés miatt - voltak kényelmetlen helyzetek. Teljes leírás

Elhelyezés
Pozitívum: a szállás közel volt a tengerparthoz, de volt külön medence is.

Bár külön ellenszolgáltatásért, de lehetőség volt parkolóhely biztosítására.

Az apartman egyszerű, de tiszta volt, a konyha jól felszerelt. Volt saját erkély.

Negatívum: szemben építkezés folyt, ezért reggeltől nagy volt a zaj.

Egy fél napig az építkezés miatt a vizet elzárták a házban,erről nem volt előzetes értesítés sem, ami elég kellemetlen volt. TV, takarítás, ágynemű csak külön térítés ellenében volt elérhető - nem éltünk vele.

Sajnos légkondi nem volt. A 4 fős apartmanban emeletes ágy volt, meglehetős kényelmetlen volt a használata. Wifi csak a recepciónál volt elérhető.

Ellátás
Nem volt étkezés, csak apartmant béreltünk

Hotel szolgáltatások
Amit igénybe vettünk: parkolóhely (külön ellenszolgáltatásért), medence,

Amit nem: TV, reggeli, ágynemű, takarítás - külön térítés ellenében kínálták.

Egyébként a recepción dolgozók segítőkészek voltak, angolul meg tudtuk értetni magunkat.

Tengerpart
Gyalog, 1 percnyi sétával már a tengerparton voltunk.

A tengerpart kavicsos, a víz tiszta, az idő végig kellemes volt.

A strandon van zuhanyozási lehetőség.

Margit S., 2013.08.07., Tartózkodás időpontja: 2013.07.26 - 08.02.
Régió: Franciaország Franciaország, Cote d'Azur (Francia Riviéra), Szállás: Les Jardins Du Cap

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

Összesen: 4 A busz az odaúton, 200 km-re a céltól lerobbant, 5 órát vártunk egy másik buszra, ami elvitt a szállásra. Ez egész jó idő, a lerobbanás...

 • 1 Elhelyezés
 • 5 Ellátás
 • 3 Alapár
 • 10 Sípálya minőség

Összegzés:
A busz az odaúton, 200 km-re a céltól lerobbant, 5 órát vártunk egy másik buszra, ami elvitt a szállásra. Ez egész jó idő, a lerobbanás is benne van a buszos útban, ezt nem is írom fel hibának.

A kisérőnk soha, sehol nem állt a feladatának megfelelő elvárható szinten, szegénytől csak a bénázást láttam.

Évek óta járok Franciaországba síelni, de ez a Val Claret-i szállásunk (Grand Platie...? 2) a legpocsékabb volt, amit eddig sikerült kifogni. Eredetileg nem ezt a kategóriát akartam foglalni, de végül nem volt hely, ebbe sikerült, ami 10e forinttal drágább volt. Nem is értem miért, milyen lehetett az olcsóbb? Hiányos tányér készlet, 4 fős apartman, de csak 2 vizes pohár és 1 bögre. Az egyik lábos talán valamelyik bolhapiacról származhatott és szögek beverésére használták korábban. A teflonokról már évekkel ezelőtt leégett a teflon. Mindenesetre mi jól jártunk, mert nálunk legalább volt fűtés és meleg, szemben utastársainkkal.

A lényeg: a sípálya mindenért kárpótolt, az teljesen rendben volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Az összegzésben leírtam, igazán pocsék. Ilyen szarban még nem voltam.

Ellátás
Önellátás volt, itthon megfőztem, kivittük lefagyasztva, szerintem jól sikerült.

Hotel szolgáltatások
Volt ilyen?

Pályák
Minden szuper volt!

László Kovarik, 2013.02.13., Tartózkodás időpontja: 2013.01.31 - 02.09.
Régió: Franciaország Franciaország, Espace Killy / Tignes, Szállás: Residence CGH Ferme du Val Claret

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

összes ajánlás Franciaország