Franciaország - Korzika Franciaország

 • Leírás

  Korzika a harmadik legnagyobb sziget a Földközi tengeren. A francia partoktól 170 km délre és Olaszország partjaitól 80 km nyugatra. Az idelátogatót gazdag természeti kincs várja, amely nagy része eddig érintetlen a civilizációtól. Az itt élő emberek büszkék, mert itt született Franciaország egyik legnagyobb személyisége - Bonaparte Napóleon, az országának legdicsőségesebb fia. Korzika nem része Franciaországnak, ezért tovább növeli varázsát. Korzikaiak úgy beszélnek Franciaországról, mint „kontinens”-ről, amely különbözik az Ő szülőföldjüktől. A természet megajándékozta rendkívüli különlegességekkel. Tízezer km hosszú part, ahol finom aranyszínű homokos strandok találhatók, öblök halászfalucskákkal, sziklaszirtek, melyek partját a Földközi-tenger azúrkék vize mossa. A felszínén egy gránit hegység húzódik, melynek csúcsai elérik a 2170 méteres magasságot is, ezért kapta a „hegy a tengeren” csúfnevet. Ezek a csúcsok télen hóval borítottak. A hegyek ittléte közrejátszik az időjárás alakulásában is. A szélnek köszönhetően különös és groteszk alakok keletkeztek a sziklákban, a hó és fagy kisimította a sziklák éleit.
  A szigetre látogatók megérezhetik az egyedülálló korzikai napsütést, és megnézhetik a csodálatos naplementét, hatalmasakat kirándulhatnak, vásárolhatnak. Az egykori megközelíthetetlen hegyi hágók mára már könnyen járhatók, és egyedülálló kirándulásokat tesznek lehetővé autóval, gyalog, kerékpáron vagy lóháton. A helyi folyók és a hegyi patakok ideális feltételekkel rendelkeznek a kajak és kenu szerelmeseinek. A hegyek és a hegyi levegő nagyon kedvező a hegymászásnak. Nem nagyon létezik a világon még egy olyan hely, ahol annyi aktív időtöltésre lenne lehetőség, mint Korzikán.

 • Közlekedés autóbusszal

  12 órák

Legújabb értékelések Franciaország - Korzika

Összesen: 7.3 Nyugodt, csendes környék, biztosított a magánszféra.

 • 4.5 Szállás
 • 7.8 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
Nyugodt, csendes környék, biztosított a magánszféra. Teljes leírás

Elhelyezés
Egyszerű, de célszerű szállás volt. Jól felszerelt a konyha, volt tűzhely, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény fagyasztóval. Minden tiszta.

Hotel szolgáltatások
A személyzet nem készséges, csak franciául beszél.

Tengerpart
Csak autóval érhető el, különben a szállástól messze van.

Összegzés
Azoknak való hely, akik kirándulni szeretnének Korzikán. Kisgyermekes családoknak nem ajánlom. A strandra autó nélkül nem jut el.

Hovorková Zuzana, 2008.09.17., Tartózkodás időpontja: 2008.09.06 - 09.13.
Régió: Franciaország Franciaország, Korzika, Szállás: Rezidence Terra Bella

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: Solenzara Korzika keleti partjainál fekszik. Az apartmanok a főúttól viszonylag messze vannak, nyugodt helyen fekszenek. A köves strand...

Bevezetés
Solenzara Korzika keleti partjainál fekszik. Az apartmanok a főúttól viszonylag messze vannak, nyugodt helyen fekszenek. A köves strand 200 m-re van a szállástól, a homokos strand messzebb, kb. 1 km-re van. Solenzarából az út a Bavella-i hegyekhez vezet. Teljes leírás

Elhelyezés
Az apartmanunkban 4-6 személy lakhatott, volt még ott 8 további apartman is. Az apartmanok 2 épületben helyezkednek el. A mi apartmanunk első látásra szerénynek tűnt, de mivel a legalacsonyabb szinten volt, kellemes volt a hőmérséklet, elképzelni sem tudom, hogy a nyári hőségben a legfelső szinten laktam volna...

Ellátás
Étkezést nem rendeltünk.

Hotel szolgáltatások
A szállodakomplexumnál volt medence, asztalitenisz és egy röplabda háló.

Tengerpart
A köves strand kb. 200 m-re volt a szállásunktól, de csak egy gyors fürdésre való. A homokos strand kb. 1000 m-re van a szállodától, a part meredek, de a strand nagy , szeptember elején szinte kihalt volt.

Összegzés
Korzikát érdemes meglátogatni. Solenzara előnye, hogy onnan vezet az út Col de Bavellába, ahonnan gyalog is kirándulhat. Korzika fő turistaútvonala mellett fekszik. A sziget egyetlen hátránya, hogy Franciaországhoz tartozik és eszerint viselkednek a helybeliek. Angolul nincs étlap és csak franciául beszélnek.

Kůtek Tomáš, 2008.09.15., Tartózkodás időpontja: 2008.09.06 - 09.13.
Régió: Franciaország Franciaország, Korzika, Szállás: Rezidence I Cardellini

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: 8.3 A Korzika-i nyaralás már elejétől kezdve tetszett, kényelmes volt az autóbusszal az utazás, a vezetőnk nagyon kimerítő előadással...

 • 8.9 Szállás
 • 5.5 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
A Korzika-i nyaralás már elejétől kezdve tetszett, kényelmes volt az autóbusszal az utazás, a vezetőnk nagyon kimerítő előadással szolgált és a bungalókban lévő szállás is megfelelt. Nagyon elégedett voltam. Teljes leírás

Elhelyezés
Egy másik családdal közösen laktunk egy bungalóban. A bungaló standard színvonalon felszerelt - mikrohullámú sütő, edények, hűtőszekrény...A konyha, az ebédlő és a fürdőszoba közös volt, a szobák különállóak, de bezárni nem lehetett, amit hátrányosnak ítélek meg. A bungalótól csak egy kulcsunk volt, meg kellett egyeznünk a másik családdal. Különben a kemping szép, voltak teniszpályák, medencék, éttermek, golfpálya. A területen fügefák , citruszfélék nőnek. A kemping a tengertől kb. 25 percnyire van . A kemping bejáratánál vásárolható élelmiszer és ajándéktárgyak. Egy nyugodt helyen fekszik, ahol sátorozni is lehet.

Ellátás
A kempingben vásárolható élelmiszer, a strandon pedig rengeteg étterem és pizzéria található. Étkezési lehetőséget a Sagone-ban lévő étterem is biztosít.

Hotel szolgáltatások
Peterrel, az idegenvezetővel nagyon elégedettek voltunk, az előadásai mindig kimerítőek, alaposak voltak. Kétnaponta a szigeten utazgattunk, rengeteg helyre eljutottunk, Boniffacio városában is voltunk hajóval, ami nagyon tetszett. Meglátogattuk Porto, Corte Sarténe, Ajaccio és Bastia városokat. Mindegyik különleges és rengeteg műemléke van.

Tengerpart
Korzika gyönyörű, tiszta a tenger, a víz áttetsző és homokosak a strandok. A kirándulásokkal nagyon elégedettek voltunk, várakozáson felüli volt. A Wisnar utazási iroda is nagyon jó.

Žampach Oldřich, 2007.10.04., Tartózkodás időpontja: 2007.09.30 - 09.21.
Régió: Franciaország Franciaország, Korzika, Szállás: Sagone Camping

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

3 fénykép

Összesen: 7.4 A nyaralás kombinált volt - tenger, kirándulások a hegyekbe és a helyi nevezetességek megtekintése. Nyugaton vadregényes tengeri öblök...

 • 8.2 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 4.7 Környék

Bevezetés
A nyaralás kombinált volt - tenger, kirándulások a hegyekbe és a helyi nevezetességek megtekintése. Nyugaton vadregényes tengeri öblök vannak, sziklákkal, a hegyek a 2000 m magasságot is elérik. Teljes leírás

Elhelyezés
Az apartmanok a parttól 50 m-re voltak. Biztosított a magánszféra. Jól berendezett volt - nappali, háló, konyha, WC, kamra és előszoba.

Ellátás
Egyénileg étkeztünk. A helyi szupermarketekben bevásároltunk, az árak magasabbak, de kibírható volt. A szállástól 10 km-re volt egy falu. A piacon zöldséget, gyümölcsöt, helyi sajtokat és specialitásokat vásárolhattunk. Minden kitűnő volt, csak drága.

Hotel szolgáltatások
OK. Reggel vásárolhattunk friss péksüteményt.

Tengerpart
Köves, kavicsos. A homokos strand csak a 10 km-re fekvő falunál volt. A tenger gyönyörű, de mindig nagyok voltak a hullámok. A fürdés mellett programokat is szerveztünk.

Összegzés
Nagyon jó volt.

Studýnka Pavel, 2006.12.05., Tartózkodás időpontja: 2006.08.05 - 07.29.
Régió: Franciaország Franciaország, Korzika, Szállás: Residence Punta Paliagi

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (2)

összes ajánlás Franciaország - Korzika