Franciaország - Párizs Franciaország

 • Repülési menetidő

  02:20

 • Leírás

  Franciaország fővárosa 14 518 km2-nyi területen fekszik, lakosainak száma mintegy 12 millió. A gall parios szóból származik, ami annyit jelent: katlan. Ha látni szeretnénk a világ legszebb festményét, okvetlen látogassunk el Párizsba.

  Rengeteg történelmi fontosságú hely található itt, de a modern művészet is képviselteti magát, amit az utcán is megfigyelhetünk. Párizsban járva az az érzésünk támad, hogy szinte valamennyi híres ember innen származik. Ki ne ismerné Richelieu bíborost, de Sade márkit, vagy XIV. Lajost, a Napkirályt? Ebben a történelmileg is jelentős, romantikus városban egész biztosan nem fogunk unatkozni, nem is fogunk tudni választani a kínálkozó programlehetőségek közül.

  A Notre Dame

  A Mi Asszonyunk templom Párizs legfontosabb szimbóluma. A gótikus templomot csaknem 200 évig építették. Grandiózus építmény, egyszerre kb. 6000 hívőt tud befogadni. Számos fontos esemény helyszíne volt, pl. itt koronázták meg Napóleont. Az előtte fekvő téren található a “Nulla Pont”, Párizs hivatalos közepe, innen számítanak minden távolságot.

  Eiffel torony

  A 324 m magas, 10 000 tonnás torony Párizs egyik jelképe. Az 1889-es világkiállításra készült, amely után lebontották volna. Sok megpróbáltatáson ment keresztül, többször is le akarták bontani, felrobbantani. Tervezője Gustav Eiffel volt. 1930-ig birtokolta a világ legmagasabb épülete címet.

  A királyi palota

  A palotát Richelieu bíboros építette saját maga számára, éppen ezért sokáig Bíboros Palota néven ismerték. Később több király lakhelyéül szolgált, ma az Államtanácsnak és a Kulturális Minisztériumnak ad otthont. 1986-ban a palota udvarát fekete és fehér márványokkal borított oszlopokkal díszítették, amelyek megérnek egy látogatást.

  A Vendome tér

  Nyolcszögletű, a Napkirály tiszteletére épített tér, melyet paloták szegélyeznek. A tér közepén magasodó 44 m magas oszlopon áll Napóleon szobra . Itt található számos rangos szálloda (pl. Ritz) és luxus ékszerbolt (pl Cartier).

  A Concorde tér és az Obeliszk

  A Concorde tér ma forgalmas csomópont, korábban forradalmi vérfürdők színtere volt. Csodás kilátás nyílik innen a Champs Élysées-re. A tér közepén magasodik a 23 m magas, 3300 éves Obeliszk, amelyet az egyiptomi alkirály adományozott Franciaországnak.

  A Bastille

  Eredetileg erődnek épült, később börtönként működött. Rossz hírét az épületet körülvevő titokzatosságának köszönhette valamint annak, hogy a kiszabadult foglyok jócskán túloztak a börtönben uralkodó állapotokról. A Bastille ostromával vette kezdetét az 1789-es francia forradalom. 1790-re az épületet teljesen lerombolták. Az egykori erődítmény helyén ma a róla elnevezett operaház (Opéra Bastille) áll.

  Champs Elysées

  A legismertebb és legelőkelőbb párizsi sugárút, mely 100 méter széles a Tuileriák kertjétől tart egészen az Arc de Triomphe-ig. Bankok, luxusüzletek szegélyezik. Kb. egyharmadát parkok határolják számtalan szoborral.

  Diadalív

  Az 50 m magas Diadalív, mely Párizs jelképe, a Charles de Gaulle téren található. Napóleon és a mindenkori francia hadsereg dicsőségét hirdeti. Teteje lépcsőkön közelíthető meg ahonnan csodálatos kilátás nyílik mind a 12 sugárútra. A Diadalív alatt található az Ismeretlen Katona sírja, ahol folyton égő mécses emlékeztet a háborúkban elesett francia katonákra. 1982-ben Észak-Korea is épített egy hasonlót Kim Dzsong Il születésnapjára.

  A párizsi Invalidusok

  Az Invalidusok (Hadirokkantak Kórháza) háza egy gyönyörű barokk épület, melyet a 17. század végén, a 18. század elején építettek. Otthon és kórház is volt egyben a francia katonák részére. Ma a Hadtörténei Múzeum található benne.

  Versailles

  A 17. század végén a Napkirály áthelyezte a királyi udvart és a kormányt Versailles-ba és majdnem egy évszázadig Versailles volt az ország nem hivatalos fővárosa. A versailles-i kastély az európai kastélyépítészet csúcspontja, gazdagon díszített, leghíresebb terme a Tükörgaléria. Gyönyörű látnivaló még a Nagy Trianon és a Kis Trianon palota is, valamint a Királyné faluja, amelyet kifejezetten Marie Antoinette kedvéért építettek. A kert fontossága egyenrangú volt a kastély fontosságával. A kastély körül csodálatos park terül el 100 hektáron.

  Sacre Coeur

  A Szent Szív Bazilika a város legmagasabb pontján, a Montmartre-on áll. Csodálatos kilátásban lehet részünk, ha megmásszuk a 234 lépcsőfokot. A templomot 46 évig építették, a francia-porosz háborúban elesett katonák emlékére. A kilátás és a hangulat miatt kihagyhatatlan látnivaló.

  Moulin Rouge

  A leghíresebb párizsi mulató. 1889-ben alapították, jellegzetessége a tetején található szélmalom. Javasoljuk, hogy este keressék fel. Jegyeket általában szükséges előre foglalni.

  Louvre

  A világ egyik legismertebb és Párizs legnagyobb múzeuma. 3 épületrészből áll: Sully- és a Richelieu- szárnyban találhatók a keleti régiségek, többek között a Milói Vénusz, valamint Rembrandt képei. A Denon-szárnyban csodálhatjuk meg a Louvre büszkeségét, a Mona Lisa-t. A múzeum előtt látható a híres/hírhedt Üvegpiramis, mely a mai napig megosztja a franciákat. Ez biztosítja a süllyesztett új udvar megvilágítását.

  Pantheon

  Ez az újklasszicista stílusban épült templom a nyughelye a legdicsőbb franciáknak. Olyan hírességek nyugszanak itt mint pl. Voltaire , Rousseau, Emile Zola vagy Victor Hugo. A kupolába 425 lépcső vezet fel, de megéri az erőfeszítést.

  Luxembourg palota és kert

  A palota és a kert megépítésére Medici Mária adott megbízást. A francia forradalom alatt a palota egy ideig börtönként is működött, majd Napóleon tette a szenátus székhelyévé. A palotát körülvevő parkban található a híres Medici szökőkút. Emellett egy kis tavat, gyönyörű szobrokat, növényeket találunk, a gyerekek pónin lovagolhatnak, a felnőttek kikapcsolódását teniszpályák szolgálják.

Legújabb értékelések Franciaország - Párizs

Összesen: 9,4 Hárman barátnők Párizsban ünnepeltük 50. születésnapunkat. Megnéztünk jó pár nevezetességet, bár korántsem mindet. Fantasztikusan éreztük...

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Hárman barátnők Párizsban ünnepeltük 50. születésnapunkat. Megnéztünk jó pár nevezetességet, bár korántsem mindet. Fantasztikusan éreztük magunkat ebben a gyönyörű városban! A közlekedés (Metro) hihetetlenül profi! Összehangolt, tiszta, behálózza egész Párizst, szinte mindenhova eljutottunk csupán a Metro használatával! Teljes leírás

Elhelyezés
Kis utcában, kis hotel, bár 6 emelet magas :) Mi a 6. emeleten kaptunk egy kicsi szobát, de arra, hogy esténként pihenni térjen az ember egész napi gyaloglás után, tökéletes. A fürdőszoba kicsit talán lehetett volna nagyobb, de így is elfértünk. Az ágyak kényelmesek. Szekrény már nem fért az aprócska szobába, így a fogasra tudtunk kiakasztani pár ruhát, a többi maradt a bőröndben.

Ellátás
Minden reggel friss pékáru, köztük az elengedhetetlen croissant. Büféreggeli, ízlésesen tálalva. Igaz, csak egyféle sonka volt, de az nagyon finom. Tökéletes, tápláló reggeli. Automata gép a kávénak, teának kakaónak.

Hotel szolgáltatások
Wi-fi mindig működött, poggyászmegőrzés van. A recepciós fiatalember végtelenül udvarias, kedves és segítőkész! A visszaútra szóló repülőjegyünket e-mailben kaptuk meg, megengedte, hogy kinyomtassuk, taxit hívott, mindenben készségesen segített. Sőt! A sálamat ott felejtettem és elküldte postán, hogy nekem egy fillérembe sem került, pedig úgy kértem. Csak megjegyzem, hogy magyar szállodák utánvéttel küldik el az ott hagyott tárgyat.:)

Tengerpart
nincs

Névtelen, 2017.06.03., Tartózkodás időpontja: 2016.04.16 - 04.20.
Régió: Franciaország Franciaország, Párizs, Szállás: Belta

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 6,1 A kirándulást mindenkinek ajánlanám, aki szeretné jobban megismerni Párizst. Nagyszerű volt.

 • 8,7 Szállás
 • 6,4 Ellátás
 • 2,2 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
A kirándulást mindenkinek ajánlanám, aki szeretné jobban megismerni Párizst. Nagyszerű volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Várakozáson felüli szállásunk volt, egy kellemes kis szállodában lakutnk, a központtól távolabb, de ez a pozitív benyomáson mit sem változtatott.

Ellátás
Az árban csak a reggeli volt, de éhes embernek megfelelt.

Hotel szolgáltatások
A szállodai szolgáltatásokkal is elégedett voltam.

Összegzés
A kirándulást ezzel az utazási irodával valóban ajánlom, semmi sem hiányzott, jó szolgáltatást nyújtottak, jó volt az idegenvezetőnk és gyönyörű volt az idő.

Kotrman Václav, 2008.09.17., Tartózkodás időpontja: 2008.09.11 - 09.16.
Régió: Franciaország Franciaország, Párizs, Szállás: Vol de Nuit

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

Összesen: 4,1 A kirándulást azoknak ajánlom, akiket érdekel a történelem, a híres Párizs. Jiri Choun úr volt az idegenvezetőnk, aki aprólékosan ismeri...

 • 2,9 Szállás
 • 6,4 Ellátás
 • 3 Környék
 • 3 Alapár

Bevezetés
A kirándulást azoknak ajánlom, akiket érdekel a történelem, a híres Párizs. Jiri Choun úr volt az idegenvezetőnk, aki aprólékosan ismeri a várost, gazdag napi programok voltak, ajánlom a fakultatív szolgáltatásokat. Teljes leírás

Elhelyezés
A 2 csillagos Vol de Nuit szálloda egy csendes uctában fekszik, a közelben van egy bevásárlóközpont és 3 étterem. A szobák egyszerűen berendezettek, de alvásra megfelelőek. Reggelit is kaptunk. A kirándulás jellegének és az árnak is megfelelt.

Ellátás
A kirándulás árában volt a reggeli - naponta egyforma, klasszikus választékkal - nem svédasztalos reggeli volt.

Hotel szolgáltatások
A szállodának nincs saját étterme, csak egy helyiség, ahol a reggelit szolgálják fel.

Tengerpart
---

Összegzés
Kitűnő, de számolni ki azzal, hogy az utazás autóbusszal fárasztó, éjszaka érkeztünk meg.

Fiala František, 2008.09.17., Tartózkodás időpontja: 2008.09.11 - 09.16.
Régió: Franciaország Franciaország, Párizs, Szállás: Vol de Nuit

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: 7 Egy szép szobában laktunk, semmi sem hiányzott, még egy mosdó is volt a szobán, ez eléggé meglepett.

 • 7 Szállás
 • 5,5 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Elhelyezés
Egy szép szobában laktunk, semmi sem hiányzott, még egy mosdó is volt a szobán, ez eléggé meglepett. Teljes leírás

Ellátás
Reggelit rendeltünk, személyenként napi 200 koronáért, de az árnak egyáltalán nem felelt meg. Sorakozni kellett, ami nem zavart volna, de a választék? Naponta bagett, kenyér, lekvárok, nugátkrém, tea, kakaó, dzsúsz és ganonapehely volt. Az ebédlőbe bármi bevihető, de ki nem vihető étel. Reggelire ettünk 3 darabka bagettet, lekvárt és nugátkrémet, hozzá egy pohár gyümölcslevet. Megfelelt ez az árnak?

Hotel szolgáltatások
Csak a toalettet és a zuhanyt használtuk, ez tiszta volt, csak a WC előtt sorakozni kellett, de azt is kibírtuk.

Összegzés
A kirándulás pozitív benyomást keltett, dícséretet érdemel a vezetőnk, aki sok érdekességet tudott a városról éa a nevezetességeiről, sok időnk volt.

Dluhoš Jakub, 2008.08.25., Tartózkodás időpontja: 2008.08.20 - 08.24.
Régió: Franciaország Franciaország, Párizs, Szállás: Formule 1

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: 3,6 A párizsi városnézés gyönyörű volt, az idegenvezető tudása csodálatra méltó.

 • 1,4 Szállás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
A párizsi városnézés gyönyörű volt, az idegenvezető tudása csodálatra méltó. Teljes leírás

Elhelyezés
Miután megérkeztünk egy fűtött szoba várt ránk. Másnap azonban nem működtek az eletromos csatlakozók, nem tudtuk feltölteni pl. a telefont, stb. A szállás különben az árnak megfelelő volt.

Tengerpart
A kirándulás kitűnően szervezett volt, Párizs gyönyörű. Külön köszönetet érdmel az idegenvezetőnk, Rudolf Kadlec. Kitűnő volt?

Összegzés
Várakozáson felüli volt?

Šlechta Jiří, 2008.01.12., Tartózkodás időpontja: 2008.01.02 - 2007.12.29.
Régió: Franciaország Franciaország, Párizs, Szállás: Formule 1

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

összes ajánlás Franciaország - Párizs