Franciaország - Párizs Franciaország

 • Repülési menetidő

  02:20

 • Leírás

  Franciaország fővárosa 14 518 km2-nyi területen fekszik, lakosainak száma mintegy 12 millió. A gall parios szóból származik, ami annyit jelent: katlan. Ha látni szeretnénk a világ legszebb festményét, okvetlen látogassunk el Párizsba.

  Rengeteg történelmi fontosságú hely található itt, de a modern művészet is képviselteti magát, amit az utcán is megfigyelhetünk. Párizsban járva az az érzésünk támad, hogy szinte valamennyi híres ember innen származik. Ki ne ismerné Richelieu bíborost, de Sade márkit, vagy XIV. Lajost, a Napkirályt? Ebben a történelmileg is jelentős, romantikus városban egész biztosan nem fogunk unatkozni, nem is fogunk tudni választani a kínálkozó programlehetőségek közül.

  A Notre Dame

  A Mi Asszonyunk templom Párizs legfontosabb szimbóluma. A gótikus templomot csaknem 200 évig építették. Grandiózus építmény, egyszerre kb. 6000 hívőt tud befogadni. Számos fontos esemény helyszíne volt, pl. itt koronázták meg Napóleont. Az előtte fekvő téren található a “Nulla Pont”, Párizs hivatalos közepe, innen számítanak minden távolságot.

  Eiffel torony

  A 324 m magas, 10 000 tonnás torony Párizs egyik jelképe. Az 1889-es világkiállításra készült, amely után lebontották volna. Sok megpróbáltatáson ment keresztül, többször is le akarták bontani, felrobbantani. Tervezője Gustav Eiffel volt. 1930-ig birtokolta a világ legmagasabb épülete címet.

  A királyi palota

  A palotát Richelieu bíboros építette saját maga számára, éppen ezért sokáig Bíboros Palota néven ismerték. Később több király lakhelyéül szolgált, ma az Államtanácsnak és a Kulturális Minisztériumnak ad otthont. 1986-ban a palota udvarát fekete és fehér márványokkal borított oszlopokkal díszítették, amelyek megérnek egy látogatást.

  A Vendome tér

  Nyolcszögletű, a Napkirály tiszteletére épített tér, melyet paloták szegélyeznek. A tér közepén magasodó 44 m magas oszlopon áll Napóleon szobra . Itt található számos rangos szálloda (pl. Ritz) és luxus ékszerbolt (pl Cartier).

  A Concorde tér és az Obeliszk

  A Concorde tér ma forgalmas csomópont, korábban forradalmi vérfürdők színtere volt. Csodás kilátás nyílik innen a Champs Élysées-re. A tér közepén magasodik a 23 m magas, 3300 éves Obeliszk, amelyet az egyiptomi alkirály adományozott Franciaországnak.

  A Bastille

  Eredetileg erődnek épült, később börtönként működött. Rossz hírét az épületet körülvevő titokzatosságának köszönhette valamint annak, hogy a kiszabadult foglyok jócskán túloztak a börtönben uralkodó állapotokról. A Bastille ostromával vette kezdetét az 1789-es francia forradalom. 1790-re az épületet teljesen lerombolták. Az egykori erődítmény helyén ma a róla elnevezett operaház (Opéra Bastille) áll.

  Champs Elysées

  A legismertebb és legelőkelőbb párizsi sugárút, mely 100 méter széles a Tuileriák kertjétől tart egészen az Arc de Triomphe-ig. Bankok, luxusüzletek szegélyezik. Kb. egyharmadát parkok határolják számtalan szoborral.

  Diadalív

  Az 50 m magas Diadalív, mely Párizs jelképe, a Charles de Gaulle téren található. Napóleon és a mindenkori francia hadsereg dicsőségét hirdeti. Teteje lépcsőkön közelíthető meg ahonnan csodálatos kilátás nyílik mind a 12 sugárútra. A Diadalív alatt található az Ismeretlen Katona sírja, ahol folyton égő mécses emlékeztet a háborúkban elesett francia katonákra. 1982-ben Észak-Korea is épített egy hasonlót Kim Dzsong Il születésnapjára.

  A párizsi Invalidusok

  Az Invalidusok (Hadirokkantak Kórháza) háza egy gyönyörű barokk épület, melyet a 17. század végén, a 18. század elején építettek. Otthon és kórház is volt egyben a francia katonák részére. Ma a Hadtörténei Múzeum található benne.

  Versailles

  A 17. század végén a Napkirály áthelyezte a királyi udvart és a kormányt Versailles-ba és majdnem egy évszázadig Versailles volt az ország nem hivatalos fővárosa. A versailles-i kastély az európai kastélyépítészet csúcspontja, gazdagon díszített, leghíresebb terme a Tükörgaléria. Gyönyörű látnivaló még a Nagy Trianon és a Kis Trianon palota is, valamint a Királyné faluja, amelyet kifejezetten Marie Antoinette kedvéért építettek. A kert fontossága egyenrangú volt a kastély fontosságával. A kastély körül csodálatos park terül el 100 hektáron.

  Sacre Coeur

  A Szent Szív Bazilika a város legmagasabb pontján, a Montmartre-on áll. Csodálatos kilátásban lehet részünk, ha megmásszuk a 234 lépcsőfokot. A templomot 46 évig építették, a francia-porosz háborúban elesett katonák emlékére. A kilátás és a hangulat miatt kihagyhatatlan látnivaló.

  Moulin Rouge

  A leghíresebb párizsi mulató. 1889-ben alapították, jellegzetessége a tetején található szélmalom. Javasoljuk, hogy este keressék fel. Jegyeket általában szükséges előre foglalni.

  Louvre

  A világ egyik legismertebb és Párizs legnagyobb múzeuma. 3 épületrészből áll: Sully- és a Richelieu- szárnyban találhatók a keleti régiségek, többek között a Milói Vénusz, valamint Rembrandt képei. A Denon-szárnyban csodálhatjuk meg a Louvre büszkeségét, a Mona Lisa-t. A múzeum előtt látható a híres/hírhedt Üvegpiramis, mely a mai napig megosztja a franciákat. Ez biztosítja a süllyesztett új udvar megvilágítását.

  Pantheon

  Ez az újklasszicista stílusban épült templom a nyughelye a legdicsőbb franciáknak. Olyan hírességek nyugszanak itt mint pl. Voltaire , Rousseau, Emile Zola vagy Victor Hugo. A kupolába 425 lépcső vezet fel, de megéri az erőfeszítést.

  Luxembourg palota és kert

  A palota és a kert megépítésére Medici Mária adott megbízást. A francia forradalom alatt a palota egy ideig börtönként is működött, majd Napóleon tette a szenátus székhelyévé. A palotát körülvevő parkban található a híres Medici szökőkút. Emellett egy kis tavat, gyönyörű szobrokat, növényeket találunk, a gyerekek pónin lovagolhatnak, a felnőttek kikapcsolódását teniszpályák szolgálják.

Szállásértékelések - Franciaország - Párizs

Összesen: 4.8 Nincs szolgáltatás, csak egy jegy és szállás étkezés nélkül.

 • 5 Elhelyezés
 • 5 Ellátás
 • 5 Környék
 • 4 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Nincs szolgáltatás, csak egy jegy és szállás étkezés nélkül. Teljes leírás

Elhelyezés
néhány méterrel arrébb.

Ellátás
Mi magunk vettünk reggelit

Szállás szolgáltatások
Jól viselkedtek

Tengerpart
150 km-re volt a strandtól (Manche-csatorna)

Tomáš S., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.04.04., Tartózkodás időpontja:: 2024.03.29 - 04.01.
Régió: Franciaország Franciaország, Párizs, Szállás: Charlemagne

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 10 egy gyönyörű szálloda Párizs központjában

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
egy gyönyörű szálloda Párizs központjában Teljes leírás

Elhelyezés
nagy, tiszta szoba

Ellátás
reggeli kiváló

Pavla D., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.04.04., Tartózkodás időpontja:: 2024.03.30 - 04.01.
Régió: Franciaország Franciaország, Párizs, Szállás: Bradford Elysees

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 6.3 Elég volt aludni.

 • 5 Elhelyezés
 • 5 Ellátás
 • 10 Környék
 • 5 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Elég volt aludni. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba kicsi volt, de tiszta. Nekünk csak aludni volt férőhelyünk, így elég volt nekünk.

Ellátás
Még mindig ugyanaz, kicsi a választék.

Hana M., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.04.02., Tartózkodás időpontja:: 2024.03.22 - 03.25.
Régió: Franciaország Franciaország, Párizs, Szállás: Reseda

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 6.8 rendben

 • 8 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 4 Környék
 • 8 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
rendben Teljes leírás

Elhelyezés
patkányok szaladgálnak az ablakok alatt, egész családok :-( volt ablakunk az udvarra

Ellátás
rendben

Szállás szolgáltatások
rendben

Hana K., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.03.12., Tartózkodás időpontja:: 2024.03.01 - 03.04.
Régió: Franciaország Franciaország, Párizs, Szállás: Evergreen Laurel

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 2.3 Szállodai katasztrófa!

 • 1 Elhelyezés
 • 1 Ellátás
 • 6 Környék
 • 1 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Szállodai katasztrófa! Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák katasztrófák voltak, még a fűtés sem működött, így este elég hideg volt, a wc koszos, ennél rosszabbat még nem láttam

Ellátás
Reggeli soha többé!!

Szállás szolgáltatások
Nem volt szolgáltatásom, ezért nem értékelem!

Tengerpart
Nem voltam strandon!

Tomáš V., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.03.04., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.27 - 02.29.
Régió: Franciaország Franciaország, Párizs, Szállás: Adonis Paris Sud

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összes szállásértékelés Franciaország - Párizs