Spanyolország - Andalúzia Spanyolország

 • Repülési menetidő

  03:20

 • Leírás

  A spanyol autonóm egység legnagyobb és egyben legnépesebb provinciája, amely Spanyolország déli részén fekszik. A Földközi-tengertől az Atlanti-óceánig húzódik. Fővárosa Sevilla, amely egyben lüktető metropolisz és ipari központ.Az építészeti műremekeknek, a varázslatos természetnek és a csodálatos tengerpartnak köszönhetően Andalúzia Spanyolország legszebb és leglátogatottabb területeihez tartozik. Nagyon sokoldalú, három földrajzi egységre oszlik.Északon a Morena hegység, délebbre a Guadalquivir, délen a Béticas hegység vonulatai emelkednek. Az Atlanti-óceán partja zordabb és hidegebb, a Földközi-tenger partvidékén melegebb klíma uralkodik. Andalúzia a mauri építészet szempontjából is fontos, a jellegzetes elemek megfigyelhetőek Alhambra palotáin Granadában, a córdobai mecseten, vagy a sevillai Tore del Oro és Giralda tornyain. Elbűvölőek a csodás partszakaszok, a helyi lakosok laza hozzállása és temperamentuma, valamint a Sierra Nevada hegység is.

Legújabb értékelések Spanyolország - Andalúzia

Összesen: 10 .

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
. Teljes leírás

Elhelyezés
Jobb volt mint amire számítottunk :)

Ellátás
Félpanziót vettünk igénybe, nagyon bőséges, finom ételek voltak.

Hotel szolgáltatások
.

Tengerpart
.

Simon Bernadett, 2019.09.10., Tartózkodás időpontja: 2019.08.31 - 09.07.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Andalúzia, : San Fermin

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 6,4 Összességében mozgalmas, tartalmas, élményekkel teli egy hetet töltöttünk Malagán, számos látnivalót meg tudtunk nézni a környéken, de...

 • 7,5 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 6 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés:
Összességében mozgalmas, tartalmas, élményekkel teli egy hetet töltöttünk Malagán, számos látnivalót meg tudtunk nézni a környéken, de még egyszer nem szeretnénk ebben a hotelben megszállni. A környékbeli látnivalók kapcsán kiderült, hogy a többi utassal az utazási iroda már előre egyeztetett (ők nem az Invia-n keresztül foglaltak), csak mi velünk nem, rajtunk kívül már mindenki jelentkezett a programokra. Tehát bizonyos programok már beteltek, azokról lemaradtunk volna, ha nem oldjuk meg saját magunk az utazást bérelt autóval. A szállodába való bejelentkezésnél is ugyan emiatt (tehát hogy nem közvetlenül az utazási irodán keresztül foglaltunk) a sor végére kellett állnunk, pedig a közepén álltunk, vagyis többször ért minket hátrányos megkülönböztetés, amit kicsit felháborítónak éreztünk. Teljes leírás

Elhelyezés
A hotel előtt előtt elhelyezett kuka kicsit illúzióromboló és zavaró volt. A hotel parkolójában sose volt hely, emiatt a hotelen keresztül bérelt autóval sok ideig kellett mindig parkolóhelyet keresnünk, véletlenül sem ajánlották fel, hogy parkoljunk a másik, zárt, fizetős, mindig üres parkolójukban valamilyen összegért cserébe. A szobák falai vékonyak voltak, reggel a szomszédok ajtócsapkodására ébredtünk, a fürdőszobába áthallatszottak a szomszédos fürdőszobák zajai, pl. éneklés, kiabálás, stb. A légkondihoz távirányítót kellett kérni 20 eurós letétért cserébe, ha nem akartunk megfagyni. A szoba viszonylag kicsi volt, csak az ágy egyik oldalán volt éjjeli szekrény, amit kicsit igazságtalannak éreztünk. A teraszról viszont szép volt a kilátás, és összességében azért a szoba elviselhető volt. A szobákhoz tartozó kártyánk időnként elromlott (ott tartózkodásunk 8 napja alatt háromszor), nem nyitotta ki az ajtót, emiatt ilyenkor újra le kellett menni a lifttel, miután már egyszer felmentünk, és a recepciónál kérni, hogy javítsák meg a kártyát.

Ellátás
Teljes panziós ellátást igényeltünk. A reggeli mindig teljesen ugyan az volt, egy kicsit sem változtattak a kínálaton, a nyaralás végére bár borzasztóan unalmasak voltak emiatt a reggeli étkezések. Ráadásul a reggelihez mindig vinni kellett a szobakártyához kapott papírt a szobaszámmal, különben nem engedtek be a reggelihez. Ugyanis mindegyik étkezésnél meg kellett várni, hogy a pincér kísérjen minket az asztalhoz, hogy ellenőrizhessék a szobaszámunkat, és mutathassanak nekünk szabad asztalt, viszont ezáltal időnként hosszú sorok alakultak ki, és várni kellett jó darabig, mielőtt bejuthattunk volna az ebédlőbe. Az ebéd és a vacsora lényegesen változatosabb volt, mint a reggeli, de azért ezt sem vitték túlzásba. De mindig volt azért valamilyen finom fogás, ami ízlett nekünk.

Hotel szolgáltatások
A szállodán keresztül béreltük az autót, ami árban jó volt, viszont nagyon nehéz volt parkolóhelyet találnunk (ld. előbb). A medence tiszta volt, a parton volt napos-árnyékos rész is. Voltak időnként a medencénél programok, pl. vízilabda, stb. A wifi a nap végén lassú volt, de reggel még egészen gyors volt. A takarítás aránylag alapos volt, viszont pl. nem adtak új szappant, mikor a korábbi elfogyott.

Tengerpart
A tengerpartot egy autóúton, és számos lépcsőn keresztül kellett megközelíteni, nem erre számítottunk. A tenger maga ha nem hullámzott nagyon, annyira nem volt koszos, de az aljára sosem láttunk le, annyira sosem volt tiszta. Ha hullámzott nagyon, és az ember elesett a vízben, az egész teste tele lett sötét homokkal, ami nehezen jött le. A parton, a part mentén a vízben elég kavicsos volt a talaj, de beljebb helyenként már homokos volt a talaj. A víz nem volt túl meleg június végén, keveset tudtunk benne fürdeni. A part kijjebb már homokos volt. Lehetett napágyat, napernyőt bérelni.

Réka Andrea D., 2018.07.03., Tartózkodás időpontja: 2018.06.23 - 06.30.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Andalúzia, : San Fermin

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (1)

Összesen: 8,8 Összességében nagyon jól sikerült a nyaralás. Benaldamena közel van a repülőtérhez, a transzfer gyorsan lebonyolódott. A szálloda...

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 8 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Összességében nagyon jól sikerült a nyaralás. Benaldamena közel van a repülőtérhez, a transzfer gyorsan lebonyolódott. A szálloda kellemesen tiszta szép a kertje, a környezete. A szállodai alkalmazottak udvariasak, segítőkészek. Az ellátás a *** besoroláshoz képest nagyon jó, bőséges. A település nyugodt, tiszta, tömegközlekedése nagyon jó. Buszmegálló közel a szállodához, a környék busszal kellemesen bejárható, a jegyek megfizethetőek, a gépkocsi vezetőnél közvetlenül megvásárolhatók. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda közel a tengerparthoz egy domb tetején található. Jó fekvésű, gyönyörű kerttel, napozó ágyakkal, medencével. A szobákat naponta takarították, törülközőket szintén naponta cserélték.

Ellátás
Félpanziós ellátásban volt részünk. Reggelizni 7:30-10:30 között, vacsorázni 19:30-22:30 között lehetett. Mind a reggeli, mind a vacsora bőséges választékkal állt a vendégek rendelkezésére. Választani lehetett hideg és meleg ételek közül, többféle gyümölccsel kiegészítve.

Hotel szolgáltatások
A szálloda szolgáltatásait nem vettük igénybe. Pingpongozási, teniszezési lehetőséget láttunk. Autóbérlésre a szállodán keresztül is van lehetőség, de a környéken is található több autókölcsönző,bár autóval a környéken parkolni szinte lehetetlen. A szálloda udvara is állandóan tele volt autókkal.

Tengerpart
A tengerpartot pár perces (2-3) sétával lehetett megközelíteni a tengerparti sétányon keresztül. A szálloda dombon van, egy kicsit meredek az utca. A tengerpart homokos, tiszta. Lehetőség van a parton napágyak és napernyők bérlésére, de bőven van szabad strandolási lehetőség is. A víz lassan mélyül, tiszta, kisebb hullámokkal.

Edit M., 2017.09.05., Tartózkodás időpontja: 2017.08.22 - 08.31.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Andalúzia, : San Fermin

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

A szálloda 3 fénykép

Összesen: 9,4 A szálloda, a fakultatív programok, az idegenvezetőnk, a város, a tengerpart, egyszóval minden tökéletes volt.

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
A szálloda, a fakultatív programok, az idegenvezetőnk, a város, a tengerpart, egyszóval minden tökéletes volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobánk kifogástalan volt, talán egy kis hűtő hiányzott, de megoldottuk az életet nélküle is. Minden nap tisztaság fogadott bennünket a szobánkban, a kiszolgáló személyzet is hihetetlenül kedves és segítőkész volt. Az erkély fantasztikus, napfelkeltét onnan tudtuk nézni!

Ellátás
Az ételek finomak és bőségesek volt, és a gyümölcsök egyszerűen fenomenálisak. Sokszor hajnalban keltünk, mert korán reggel indultunk a fakultatív programokra, és bőven a reggeli kezdő időpontja előtt is megoldották az étkezésünket.

Hotel szolgáltatások
A kiszolgálás vendégszerető volt, tökéletesen beszélt mindenki angolul, minden kérdésünkre azonnal kaptunk választ, a luggage room és a zuhanyzási lehetőség szuper jól jött a kicsekkolás napján.

Tengerpart
A víz szuper, a part homokos, tiszta, csodaszép környezet, gondozott pálmafákkal, a sétány tele árusokkal, éttermekkel, a bérelhető nyugágyak kényelmesek mert vastag szivaccsal látták el őket. A szállodától 5 perc sétára volt a part, és a szálloda ablakból is láttuk a tengert.

Szabó Dzsenifer Gyöngyi, 2017.08.08., Tartózkodás időpontja: 2017.07.26 - 08.02.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Andalúzia, : San Fermin

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

Összesen: 10 Minden rendben volt

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Minden rendben volt Teljes leírás

Károly Gyuláné Bánfalvi, 2016.11.08., Tartózkodás időpontja: 2016.09.27 - 10.04.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Andalúzia, : San Fermin

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Spanyolország - Andalúzia