Spanyolország Spanyolország

 • Utazási és közlekedési lehetőségek

  Vajon mivel a legmegfelelőbb Spanyolországba utazni? Repülővel, autóbusszal, autóval, kerékpárral? Hasonlítsák össze az időbeli és pénzbeli lehetőségeket és válasszák a számukra legmegfelelőbbet.

  Légi közlekedés

  Légi közlekedéssel juthatunk leggyorsabban az országba. Prágából induló közvetlen járatokat több légitársaság is kínál (ČSA, Sky Europe, Iberia...), az út kb. 2,5 órát vesz igénybe. Spanyolországban mintegy 50 repülőtér található, a legforgalmasabbak természetesen Barcelonában és Madridban találhatóak. A repülőjegyek árai a légitársaságtól és a foglalás időpontjától függenek. Menettérti jegyet 3000-4000 Kč körül kaphatunk.

  Autóbuszközlekedés

  Sok utazási iroda veszi igénybe spanyolországi utaknál az autóbuszközlekedést. A menettérti jegy ára 2500 Kč körül mozog. Az utazás azonban fárasztó, kb.24 órát vesz igénybe. De manapság a jól felszerelt autóbuszoknál ez nem jelent nagy akadályt. Autóbusszal Spanyolországon belül is gyors a közlekedés. A járatok sűrű hálózata lehetővé teszi, hogy a tengerparti városokból könnyen a belterületekre, Madridba, Barcelonába jussunk. A legismertebb társaságok az Auto-res, a Dalbus és az Alsa. Az autóbuszjáratok klimatizáltak, a jegy drágább, mint hazánkban.

  Vonattal

  Spanyolországba természetesen vonattal is eljuthatunk, de ez nem számít sem gyors, sem pedig olcsó mulatságnak. Az útvonal Prágától Zürich, Genf és Giron érintésével Barcelonában ér véget. A vasúti hálózat Spanyolországban sűrű, a szerelvények színvonalasan vannak felszerelve. A jegyár szintén magasabb, mint Csehországban. De turistavonatokkal is találkozhatunk, ahol a jegyár tartalmazza a szállást, étkezést és a kirándulásokat is, a belépőjegyekkel együtt.Gyakran találkozunk a vonaton élő zenével-zenészek szórakoztatják a turistákat, hogy kényelmesebbé tegyék számukra az utazást, pénzt keresve ezzel.

  Autóval

  Ha több órás maratonra vágyunk, saját autóval is útnak indulhatunk. Spanyolországban mintegy 700 000 km-nyi autóút található, ebből 11 000 km-nyi az autópálya.

  Tengeri közlekedés

  Spanyolországból átruccanhatunk a Baleár-szigetekre. A legkiemelkedőbb kikötők közé Barcelona, Valencia és Algeciras tartozik. Ha szerencsénk van, a Barcelona-Menorca útvonalra szóló jegyet már 39 EUR-ért megvehetjük.