Spanyolország Spanyolország

 • Érdekes helyek

  Katalánia metropolisza

  Barcelona Spanyolország lüktető szíve. A város egyedülálló arculatához hozzájárult a kontroverz építész Antonio Gaudí is. A Casa Mia, a Casa Battlo, a Güell park vagy a Sagrada Familia-mindezt Gaudí védjegye fémjelzi. Az építészeti műremekeken kívül Barcelona múzeumok sokaságával büszkélkedik, gótikus negyeddel, romantikus helyek százait kínálja,valamint egy narancsfákkal beültetett kis tér is található itt. A sport kedvelői biztosan megkeresik az olimpiai stadiont, amely a város fölé emelkedik. A focirajongók ellátogathatnak a Camp Nou-ba, a hozzá tartozó múzeum az FC Barcelona fociklubb történelmét mutatja be.Ha vásárolni indulunk, látogassunk el a híres El Corte Inglés és Maremagnum áruházakba.. Barcelonában ki kell próbálnunk az utcai vásárlást is, akár a La Rambla negyedben, vagy a piacok valamelyikén. Ha több időnk van, egy jachttal a közeli Baleár-szigetekre is ellátogathatunk.

  Spanyolország Európa egyik leghosszabb és legszebb partszakaszát kínálja a turisták számára. Costa Brava talán a leghíresebb nyaralóhely. Északi fekvésének köszönhetően többek között a megközelíthetősége miatt is keresett. A tagolt, apró kavicsos, részben homokos strandokat sziklás part övezi. Ugyanilyen a Costa Dourada (Arany part) is. Barcelonától délre terül el, és strandjain kívül a Tarragona nevű történelmi várossal is csábítja a turistákat.

  A város, ahol éjjel kezdődik az élet

  Ha Madrid megtekintése előtt már jártunk Barcelonában, akkor nem leszünk meglepve-már ami az építészetet illeti. Madrid modern város, amely gazdag kulturális és társasásági életet kínál. Az európai metropoliszok közé tartozik, galériák és múzeumok sokaságával rendelkezik.

  Andalúzia

  A napsütötte Andalúzia Spanyolország leglátogatottabb területeihez tartzik. A Costa del Sol-vagyis Napos part-az év 300 napján csábítja a turistákat. A történelmi szépségek közül érdemes megtekinteni Malagát. A legkülönfélébb kultúrák hatása miatt itt kontinenseken és évszázadokon átívelő történelemnek lehetünk szemtanúi. A művészet kedvelői tudják, hogy a város a híres Pablo Picasso szülőhelye. Ezért nem meglepő, hogy a városban Picasso Múeumot találunk a művész állandó kiállításával. Kellemes sétára invitál az Alcazaba erődítmény, amelyhez egy csodás amfiteáter is tartozik.

  Mallorca

  A Baleár-szigetek legnagyobbika a spanyol szárazföldtől keletre fekszik. Nagyban különbözik Ibizától, amely a gazdag európai fiatalok nyári szórakozóhelye. Mallorca az ellentétek szigete, viszont itt mindenki megtalálja a kedvére valót. A sziget fővárosa Palma de Mallorca, történelmi város szűk utcáival, a romantikus kikötővel és a gazdag közösségi élettel. Saját piacai, ünnepei vannak, valamint hamisítatlan ritmussal rendelkezik.

  Kanári-szigetek

  Habár a spanyol partoktól távol fekszenek, mégsem egészen függetlenek. A Kanári-szigetek sokoldalúak, itt mindenki megtalálja a kedvére valót. A világ leglátogatottabb üdülőhelyeihez tartoznak, amin nem lehet csodálkozni. Az európaiak számára egzotikusan ható fekete homokkal borított tengerpart, a tarka virágok, pálmák és a tűzhányók csodálatos hátteret alkotnak. Szépségéből sajnos levesz az idegenforgalom és a nyugalmat kereső emberek áradata.