Spanyolország Spanyolország

Hivatalos megnevezés: Spanyol Királyság (Reino de Espaňa)
Főváros: Madrid (3,1 mil lakos)
Állami irányítás: alkotmányos monarchia
Vallás: római katolikus
Hivatalos nyelv: spanyol, katalán, baszk
Időeltérés: a szárazföldön és a Baleár-szigeteken középeurópai az idő, a Kanári-szigeteken -1 óra

Spanyolország - már 97 800 Ft-tól

SPANYOLORSZÁGRÓLSpanyolország Európa leglátogatottabb területeihez tartozik, ami nemcsak előnyös fekvésének köszönhető. A legtöbb turista a nyári hónapokban érkezik ide és főleg a Földközi-tenger partvidékét keresi fel. A tavasz ideális arra, hogy felfedezzük a történelmi és természeti szépségeket, az őszt érdemes a romantikus Andalúziában tölteni. Spanyolország az év 365 napján virágzó hely!

Európa kevés országa kínál ilyen sok lehetőséget egy ideális kirándulás eltöltéséhez, itt minden egy helyen található. Megízlelhetjük a kiváló, energiadús katalán bort, élvezhetjük a napsütést és a helyi borászok mosolyát, a romantikus sétákat a hosszú homokos strandokon, este pedig megismerhetjük a forróvérű spanyol életet. Spanyolország sok arcát ismerhetjük meg, amelyek közül legalább egy biztosan elvarázsol.

Spanyolország alkotmányos monarchia I. Juan Carlos királlyal az élen. A főváros Madrid-modern város, amely egyrészt a művészi életet, múzeumok, galériák és színházak százát kínálja, másrészt pedig a temperamentumos éjjeli életbe csábít. A hivatalos spanyol nyelven kívül gyakran találkozunk a katalán nyelvvel, vagy egyéb tájszólással-galíciai (Galíciában), valenciai (Valenciában), baszk (Baszkföld és Navarra). Abból kifolyólag, hogy Spanyolország az EU tagállama, a pénznem az euro.

A spanyol kedves és vendégszerető nemzet. Ha észreveszik, hogy tudunk néhány dolgot az országukról, vagy igyekszünk spanyolul, esetleg katalánul beszélni, a legkedvesebb oldalukat ismerhetjük meg. Barcelonában felejtsük el a híres étteremláncokat és gyorséttermeket, látogassunk el az eredeti katalán borászatokba, eldugott kis éttermekbe, ahol idős nénik sütik nagy szakértelemmel a finom crepes-t, de vehetünk bagettet a kikötőhöz közeli standnál is.

Ha a hétköznapi életet szeretnénk megismerni, távolodjunk el a forgalmas üdülőközpontoktól. Itt a turistákkal és szuvenírboltokkal teli utcák helyett felfedezhetjük a falvak történelmi és természeti szépségeit. Ideális példa erre Costa Azahar-több kis üdülőközpontot rejtő partszakasz, ahol sok a felfedeznivaló. A turisták attraktív uticélja Baszkföld. Az egyedi folklóron kívül remek konyhát kínál, ezen kívül a csodás történelmi várost, San Sebastiant.

Ha tovább időznénk Spanyolországban, látogassunk el a délen fekvő Andalúziába. Ilyen sok programlehetőséget Európa szerte nem találunk. Szívesen táncolnak? Látogassanak el Sevillába. A történelem szerelmesei? Akkor érdemes felkeresni Malaga és Grenada provinciákat. A spanyol bor felkeltette az érdeklődésüket? Akkor Cordóba és a közeli Montilla az ideális hely.

Spanyolország - már 97 800 Ft-tól

Legújabb értékelések Spanyolország

Összesen: 6,8 Nagyon jól éreztük magunkat, gyönyörű a sziget, érdemes a szigettúrán és egyéb kirándulásokon is részt venni. Kellemesen meleg az időjárás.

 • 7 Szállás
 • 6 Ellátás típusa
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Nagyon jól éreztük magunkat, gyönyörű a sziget, érdemes a szigettúrán és egyéb kirándulásokon is részt venni.

Kellemesen meleg az időjárás. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Szállással, szobával meg voltunk elégedve.

Ellátás
Ellátással is meg voltunk elégedve, mindig friss, finom ételek voltak, sok gyümölcs, zöldség, saláta. Nekünk a félpanzió bőségesen elég volt.

Hotel szolgáltatások
.

Tengerpart
A partot könnyen meg lehet közelíteni egy kis sétával. Ha nem a zsúfolt partra szeretne az ember menni, lehet találni egy kisebb partszakaszt, ahol kevés a nyaraló. Homokos a part, eléggé tiszta. A víz gyönyörű tiszta és kellemesen meleg, nem hideg, fokozatosan mélyül.

Névtelen, 2017.10.18., Tartózkodás dátuma: 2017.08.16 - 08.23.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Mallorca, Hotel: Ipanema Park & Beach

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8 Nagyon jól éreztük magunkat.

 • 8,5 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 6 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Nagyon jól éreztük magunkat. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A besorolásnak megfelelő egyszerű szobák, de kényelmesek. A közös helyiségek szépek.

Ellátás
A svédasztalon mindig volt kedvünknek megfelelő finom étel, noha nem volt túl nagy a választék.

Hotel szolgáltatások
Az étkezés jól meg volt szervezve. A szobák és a közös helyiségek tiszták voltak.

Tengerpart
Sajnos távol volt a szállodától, de főleg a hegyes vidék miatt tűnt hosszúnak az út. A tengerpart nagyon szép, de sajnos egy alkalommal, amikor nagyon hullámzott a tenger, akkor sok szemetet és koszos habot hozott a fürdőhelyre.

Kovács Gergely Pálné, 2017.10.15., Tartózkodás dátuma: 2017.10.02 - 10.11.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Costa Del Sol, Hotel: Natali

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7,8 Elegedett vagyok, jol telt a nyaralas.

 • 8 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Elegedett vagyok, jol telt a nyaralas. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Nagyon jo volt.

Ellátás
Rendben

Hotel szolgáltatások
N/A

Tengerpart
Rendbe

Névtelen, 2017.10.15., Tartózkodás dátuma: 2017.10.02 - 10.09.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Andalúzia, Hotel: Holiday World Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 6 Nem túl kedves, nem nagyon segítőkész alkalmazottak.

 • 5 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 6 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés
Nem túl kedves, nem nagyon segítőkész alkalmazottak. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Erkélyes szobát kértünk, és nem azt kaptunk. Nagyon rossz szoba volt! Az alkalmazottak az ablakunk alá jártak dohányozni. A szoba minősége, olyan 3-as volt 5-ből. Az interneten nem ilyen szobát néztünk ki. Mikor reklamáltunk erkélyes kaptunk, de a szoba minődége ugyanolyan rossz volt

Ellátás
A tisztaság, és a az étel remek volt.

Hotel szolgáltatások
Nem nagyon vettük igénybe. Illetve a picnik reggelit, mikor korán indultunk. Hát kiflit, szalámit, sajtot kaptunk és csináld meg magad a szendvicset. Nem volt elkészítve, és a város, repülőtér közepén vedd elő a késed, vágjad, kend meg, nagyon ciki volt! Olyan igazi csórónak éreztük magunkat.

Tengerpart
Jó, de hírtelen mélyül. Tisztának mondhatom.

Pásztor Erika, 2017.10.02., Tartózkodás dátuma: 2017.09.15 - 09.22.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Costa del Maresme, Hotel: Alhambra

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9 Összességében nagyon kellemes volt.

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Összességében nagyon kellemes volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Nagyon udvarias személyzet, állandó készenlétben, maximálisan segítőkészek. Elég tágas szoba, a reptéri zaj nem volt túlságosan zavaró és erre készültünk is. A szobák takarítása folyamatosan, jó színvonalon került végrehajtásra. A hosszabb út után jól esett egy időben előkészített szobába érkezni.

Ellátás
A konyha változatos ételek kavalkádját vonultatta fel minden étkezésnél. Nem hisszük, hogy volt olyan, aki nem talált az ízlésének megfelelő ételt. Az ételek mindig frissek voltak, amikor későn érkeztünk, akkor is minden ételből volt a pultnál. A pincérek pedig nagyon fárasztó munkájuk ellenére folyamatosan kedvesek, mosolygósak voltak. Az étkezések időpontjait (reggeli bő két óra, vacsora bő három óra) és át lehetne venni a magyar szállodaiparnak.

Hotel szolgáltatások
Medence és bár volt a szállodában. Ezekben is a szállodára jellemző tisztaság és a vendégek tisztelete volt a jellemző. Ami kis hiányosság volt, hogy itt nem volt semmilyen élő műsor. Valószínű, hogy ezért volt a bár kihasználtsága ennyire alacsony.

Tengerpart
Az ölező heti esőzés és vihar a szállodától 300 méterre lévő partszakaszokat is megtépázta. A partot aránylag rendbe tudták hozni, de a tenger ezeken a szakaszokon nagyon szennyezett, koszos volt. A helyiek és más utazók elmondása alapján kerestük meg a nyugati partszakaszon lévő strandokat, ahol nagyon szép tiszta vízben lubickolhattunk. Így utószezonban már a zsúfoltság is elviselhető volt. Mivel ezen partszakasz kb. három kilométerre volt a hoteltől, így kerékpárt béreltünk, amivel könnyedén lejutottunk.

Fülöp Zoltán, 2017.10.01., Tartózkodás dátuma: 2017.09.20 - 09.27.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Mallorca, Hotel: Roc Linda

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Spanyolország

Az Ön értékesítője:

Ingyenesen hívható: K-P: 9-18 I Szo: 9-14:30 06 80 100 200 +40 316 300 926

Egyszerűen átlátható kínálat:

minden költséget tartalmazó árak!