Spanyolország Spanyolország

Hivatalos megnevezés: Spanyol Királyság (Reino de Espaňa)
Főváros: Madrid (3,1 mil lakos)
Állami irányítás: alkotmányos monarchia
Vallás: római katolikus
Hivatalos nyelv: spanyol, katalán, baszk
Időeltérés: a szárazföldön és a Baleár-szigeteken középeurópai az idő, a Kanári-szigeteken -1 óra

Spanyolország - már 52 525 Ft-tól

SPANYOLORSZÁGRÓLSpanyolország Európa leglátogatottabb területeihez tartozik, ami nemcsak előnyös fekvésének köszönhető. A legtöbb turista a nyári hónapokban érkezik ide és főleg a Földközi-tenger partvidékét keresi fel. A tavasz ideális arra, hogy felfedezzük a történelmi és természeti szépségeket, az őszt érdemes a romantikus Andalúziában tölteni. Spanyolország az év 365 napján virágzó hely!

Európa kevés országa kínál ilyen sok lehetőséget egy ideális kirándulás eltöltéséhez, itt minden egy helyen található. Megízlelhetjük a kiváló, energiadús katalán bort, élvezhetjük a napsütést és a helyi borászok mosolyát, a romantikus sétákat a hosszú homokos strandokon, este pedig megismerhetjük a forróvérű spanyol életet. Spanyolország sok arcát ismerhetjük meg, amelyek közül legalább egy biztosan elvarázsol.

Spanyolország alkotmányos monarchia I. Juan Carlos királlyal az élen. A főváros Madrid-modern város, amely egyrészt a művészi életet, múzeumok, galériák és színházak százát kínálja, másrészt pedig a temperamentumos éjjeli életbe csábít. A hivatalos spanyol nyelven kívül gyakran találkozunk a katalán nyelvvel, vagy egyéb tájszólással-galíciai (Galíciában), valenciai (Valenciában), baszk (Baszkföld és Navarra). Abból kifolyólag, hogy Spanyolország az EU tagállama, a pénznem az euro.

A spanyol kedves és vendégszerető nemzet. Ha észreveszik, hogy tudunk néhány dolgot az országukról, vagy igyekszünk spanyolul, esetleg katalánul beszélni, a legkedvesebb oldalukat ismerhetjük meg. Barcelonában felejtsük el a híres étteremláncokat és gyorséttermeket, látogassunk el az eredeti katalán borászatokba, eldugott kis éttermekbe, ahol idős nénik sütik nagy szakértelemmel a finom crepes-t, de vehetünk bagettet a kikötőhöz közeli standnál is.

Ha a hétköznapi életet szeretnénk megismerni, távolodjunk el a forgalmas üdülőközpontoktól. Itt a turistákkal és szuvenírboltokkal teli utcák helyett felfedezhetjük a falvak történelmi és természeti szépségeit. Ideális példa erre Costa Azahar-több kis üdülőközpontot rejtő partszakasz, ahol sok a felfedeznivaló. A turisták attraktív uticélja Baszkföld. Az egyedi folklóron kívül remek konyhát kínál, ezen kívül a csodás történelmi várost, San Sebastiant.

Ha tovább időznénk Spanyolországban, látogassunk el a délen fekvő Andalúziába. Ilyen sok programlehetőséget Európa szerte nem találunk. Szívesen táncolnak? Látogassanak el Sevillába. A történelem szerelmesei? Akkor érdemes felkeresni Malaga és Grenada provinciákat. A spanyol bor felkeltette az érdeklődésüket? Akkor Cordóba és a közeli Montilla az ideális hely.

Spanyolország - már 52 525 Ft-tól

Legújabb értékelések Spanyolország

Összesen: 9.8 Remek szervezés kiváló hotel kedves személyzet.

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Remek szervezés kiváló hotel kedves személyzet. Teljes leírás

Elhelyezés
Tiszta igényes.

Ellátás
Változatos.

Hotel szolgáltatások
Remek medencék

Tengerpart
Gyönyörű tiszta a vízminőség kiválló

Viktória S. N., 2022.09.20., Tartózkodás időpontja: 2022.09.09 - 09.16.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Costa Blanca, Szállás: Gran Hotel Bali

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Összességében elmondható, hogy a szálloda a városban nagyon jó helyen helyezkedik el, az ellátás pazar, a szobák tiszták, a part tiszta,...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Összességében elmondható, hogy a szálloda a városban nagyon jó helyen helyezkedik el, az ellátás pazar, a szobák tiszták, a part tiszta, homokos, a víz lassan mélyül, a belváros közel van, számos vásárlási lehetőséggel. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda 17 emeletes, a kilátás pazar, ugyanis egy dombon helyezkedik el, minden szoba a tengerre néz. Közel van a tengerparthoz, csak egy út választja el azt a parttól, de azt jó tudni a mozgásában korlátozottaknak, hogy a szállodát gyalogosan egy elég meredek úton lehet megközelíteni. A szobák tiszták, minden nap takarítottak, gyakran cserélték a törölközőket, az ágyneműket. Klíma, hűtőszekrény, hajszárító rendelkezésre állt.

Ellátás
A szálloda nagyságából adódóan az étkezéseket két turnusban bonyolítják. Először a páratlan szinten lakók étkezhetnek, utána a páros szinten lakók. Az ételek minőségére, mennyiségére és a választékra panaszkodni nem lehet, minden étkezés során rendelkezésre állt hideg és meleg étel is. Aki ilyen ellátás mellett nem lakik jól, hát .....

Hotel szolgáltatások
A szállodához tartozik egy medencével és napágyakkal, napernyőkkel ellátott kis udvar is, ahová külön belépőkártyával lehetett belépni. Ehhez mi kártyát nem kaptunk, úgy láttuk, oda csak az all-inclusive ellátással rendelkezők léphetnek be. Amit mi hiányoltunk, hogy semmiféle magyar nyelvű kontakkal nem találkoztunk az üdülés során. A szállodában rajtunk kívül nem volt több magyar vendég. 7 évvel ezelőtt voltunk már ebben a városban (akkor volt magyar nyelvű asszisztencia) így tudtuk mi merre van, de azért jó lenne, ha legalább egy várostérképhez hozzájuthatna a halandó az információs pultnál.

Tengerpart
A tengerpartot a szállodától csak egy út választja el, de a szálloda csak egy meredek úton közelíthető meg. Aki mozgásában korlátozott, az ezt vegye figyelembe. A tengerpart és a víz tiszta, homokos, szépen le lehet látni a víz aljára. A partot minden este gépekkel tisztították. Lábmosó van és most már nyilvános WC-t is lehet találni közel a parthoz.

Edit M., 2022.09.20., Tartózkodás időpontja: 2022.09.05 - 09.12.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Costa Blanca, Szállás: Poseidon Playa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9.6 Nagyon jó

 • 9.5 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Nagyon jó Teljes leírás

Elhelyezés

Ellátás

Hotel szolgáltatások
Nagyon jó

Tengerpart
Szuper

Tamásné Török Mária, 2022.09.20., Tartózkodás időpontja: 2022.09.09 - 09.16.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Mallorca, Szállás: Vibra Beverly Playa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8 Jól szervezett

 • 7.5 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Jól szervezett Teljes leírás

Elhelyezés
Közepes felszereltségű szoba, jó fekvésű szálloda

Ellátás
Kitűnő

Hotel szolgáltatások
Változatos és teljeskörű

Tengerpart
Tiszta víz és széles homokpart

Zsolt K., 2022.09.20., Tartózkodás időpontja: 2022.09.12 - 09.16.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Mallorca, Szállás: Bellevue Club

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9 A szoba a tengerpart közelsége és a földszinti elhelyezkedés miatt kicsit dohos volt, amit napokig tartott kiszellőztetni. A panaszunkra...

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
A szoba a tengerpart közelsége és a földszinti elhelyezkedés miatt kicsit dohos volt, amit napokig tartott kiszellőztetni. A panaszunkra azonnal, készségesen felajánlottak másik szobát másnapi átköltözéssel, amivel végül nem éltünk.

A medencék, a gyerek medence szuper. Minden nap programok, bár az estiek kicsit hangosak, de 11 előtt mindig véget értek.

A tengerpart tényleg egy rövid sétára van, amit homokos ösvényen lehet megközelíteni, tiszta, gyönyörű vize van a tengernek.

Az ételek változatosak, ízletesek, csak minden erősen sótlan, utólag pótolni kell.

Az egyetlen negatívum a transfer. A gép érkezése után, este 10-től egy óra sorbanállás után megkaptuk a jegyünket a buszra. Erre felszállva 25 perc várakozás után, miután megtelt a busz, el is indultunk, és a 40 km-es utat 2,5 óra alatt tettük meg, mivel az utasok alapján a kitérőkkel, eltévedésekkel együtt mi az útvonal végére kerültünk. 2,5 éves gyerekkel ez nagyon fájdalmas volt, hogy 10 órától hajnal 2-ig tartott a szállásra eljutni. Visszafelé inkább autót béreltünk, nem mertük ismét bevállalni a kiszámíthatatlan utazási időt, sok várakozást. Teljes leírás

Csaba S., 2022.09.20., Tartózkodás időpontja: 2022.09.09 - 09.16.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Mallorca, Szállás: Iberostar Selection Albufera Park

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Spanyolország