Spanyolország - La Manga del Mar Menor Spanyolország

  • Repülési menetidő

    02:20

  • Leírás

    A Costa Cálida keleti részén található rekreációs központ a vízisportok paradicsoma. A búvárkodást kedvelők számára fontos megemlíteni az itt található tengeri rezervátumot. La Mangát a Földközi-tengertől egy keskeny földsáv választja el, ezért a területet La Manga del Mar Menor-nak nevezik, ami fordításban „Két tenger közötti paradicsom“-ot jelent. A történelem és a műemlékek után érdeklődők ellátogathatnak Cartagena városába, ahol megtekinthetik a Városi Archeológiai Múzeumot, a római amfiteátrumot és a színházat. La Mangában található a Salinas de San Pedro regionális park, valamint a Calblangue Nemzeti Park, ahol csodás természeti képződményeket láthatunk.

Legújabb értékelések Spanyolország - La Manga del Mar Menor

Összesen: 9,4 Az utóbbi évek legjobban sikerült nyaralása volt. Ár-minőség szempontból a legjobb választás volt. Az apartman közvetlen közelében minden...

  • 9,5 Szállás
  • 9 Ellátás
  • 10 Környék
  • 9 Alapár

Összegzés:
Az utóbbi évek legjobban sikerült nyaralása volt. Ár-minőség szempontból a legjobb választás volt. Az apartman közvetlen közelében minden fontos üzlet- élelmiszerbolt, pékség, éttermek- megtalálható. A helyi busz megállója is az apartman előtti parkolónál van. Teljes leírás

Elhelyezés
Az apartman jól felszerelt, nagyon tiszta és jó elhelyezkedésű.

Ellátás
Nem volt ellátás.

Hotel szolgáltatások
Mivel apartman volt, nem voltak szolgáltatások.

Tengerpart
A tengerpart kb. 15 méterre van az apartman bejáratától. Nem volt nagyon zsúfolt, és minden reggel takarították. A víz is tiszta volt és kellemes hőmérsékletű(26-27 fok).

Névtelen, 2016.09.05., Tartózkodás időpontja: 2016.08.23 - 08.30.
Régió: Spanyolország Spanyolország, La Manga del Mar Menor, : Apartmán Hawaii

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: Ez egy nagyon érdekes része Spanyolországnak, amit a csehek még eddig nem fedeztek fel.

Bevezetés
Ez egy nagyon érdekes része Spanyolországnak, amit a csehek még eddig nem fedeztek fel. Teljes leírás

Elhelyezés
A házakban különálló szobák voltak. Egy két hálószobával, nappalival és egy berendezett konyhasarokkal ellátott lakásunk volt. Volt egy nagy fürdőszobánk, káddal, WC-vel és bidet-vel, egy további WC és erkély.

Ellátás
Egyénileg étkeztünk , de jól elérhetők az üzletek és az éttermek. A konyhában egy kerámiatűzhely volt sütővel, mikrohullámú sütő, nagy hűtőszekrény fagyasztóval. Volt eléd edény is. Szórakoztató volt az élelmiszer- és zöldségervásárlás és a főzés.

Hotel szolgáltatások
Fürdőlepedők, törölközők, toalaettpapír és a végén a takarítás. A fürdőszoba mosdóján és a WC-n figyelmességként volt egy kis üveg tusfürdő, sampon, fésű és varróeszköz.

Tengerpart
Választhattunk, melyik tengerhez járunk. A Földközi-tenger strandján világos színű, finomszemcsés a homok, tiszta, karbantartott volt. Hínár nem volt. A vízbe jutás akadálymentes, a víz kellemes meleg és tiszta. Néha hullámok is voltak, máskor a tenger nyugodt volt. A Tesa II-től kb. 100 m-re terült el. A hely különlegessége, hogy volt ott egy kis tenger is , a Mar Menor, ahol a víz hihetetlenül meleg, ásványokat és sókat tartalmaz. Allergiásoknak nagyon jó. A gyerekeket és az úszni nem tudókat a víz a felszínén tartotta. Legkellemesebb volt a fürdés a késő délutáni órákban egészen napnyugtáig. A tenger közvetlenül a házunk mögött volt. Mindkét strandon lezuhanyozhattuk a lábunkat. A Tesy II területéhez egy medence is tartozott, amit nem használtunk, csak az ott lévő zuhanyokat, mielőtt a szobára mentünk. Különben minden tele volt homokkal.

Összegzés
A sok AIl Inclusive-os nyaralás után ez egy nagy változást jelentett. A 3 unokánk is velünk nyaralt és a számukra ennél jobbat nem is választhattunk volna. Mindkét tengerben csodálatos a fürdés, alig jöttek ki a vízből. Hamar hozzászoktunk a spanyol életstílushoz, mivel csehekkel egyáltalán nem találkoztunk. A nyaralás a turizmus kedvelőinek is megfelel, saját kocsival is elérhető, de az Invián keresztül nem gond repülőjegyet rendelni és a nyaralás idejre bérelhet autót, közvetlenül a repülőtéren. Az autópályán keresztül érhető el, ahol az egyik részért fizetni kell - 6 euróba kerül. Az autó előnye, hogy rövid kirándulások is tehetők La Manzában, bevásárolhat és Cartagenába is kirándultunk. Elégedettek voltunk és biztosan elmegyünk még oda.

Benešová Alena, 2008.08.06., Tartózkodás időpontja: 2008.07.22 - 07.29.
Régió: Spanyolország Spanyolország, La Manga del Mar Menor, : Tesy II

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (9) Nem (0)

8 fénykép

Összesen: A La Manga Del Mar Menor nem a legismertebb nyaralóhely Costa Calidában. Ez egy 18 km hosszú és max. 500 m széles földnyúlvány, ami Mar...

Bevezetés
A La Manga Del Mar Menor nem a legismertebb nyaralóhely Costa Calidában. Ez egy 18 km hosszú és max. 500 m széles földnyúlvány, ami Mar Menort elválasztja a Földközi-tengertől. Gyógyiszapja van, világhírű golfpályája és egy futballpályája komplexuma van. Teljes leírás

Elhelyezés
A Las Gondola a főépületből és néhány kisebb házból álló házsorból, valamint 3 kisebb épületből áll. Nagyon sok a zöldnövény és tisztaság van. Az apartmanokban volt hűtőszekrény és megfelelő mennyiségű edény.

Ellátás
A nyaralás étkezés nélküli volt, de nem gond a főépület éttermében ill. a másik épületben étkezni. Kb. 500 m-re északra, van egy nagyszerű halételeket kínáló étterem . Sok -sok gyorsbüfé van, ahol paellát, stb. árulnak.

Hotel szolgáltatások
Mindent inkább a nagyon készséges vezető segítségével oldjon meg ‼

Tengerpart
Lehet választani: az 1. strand a Földközi-tenger partján van, 100 m távolságra. A homok itt szürke, finomszemcsés, hullámok is vannak. A tenger tiszta, sokféle színes hal látható a vízben.
A 2. strand Mar Menor partjainál van és 50 m-re fekszik a szállodától. A homok aranyszínú, finomszemcsés, a víz nagyon meleg és tiszta, sok ásványi anyagot tartalmaz. Itt a tenger sekély, hullámok nincsenek, kisgyerekeknek is alkalmas. Néha a vízben barna medúzák is előfordultak, de ezek ártalmatlanok. Különben a fürdőmester azonnal eltávolította őket. Kerékpárt, kenut és szörföt is kölcsönöznek.

Összegzés
Nagyon tetszett. 2003 augusztusában nyaraltunk ott. Ma a szálloda környékén egy apartmankomplexum épül, ezért napközben nagy a zaj, ami azonban kibírható. A gyönyörű fürdési lehetőség, és a különleges hely mindenért kárpótolni fogja.

Sova Zbyněk, 2006.04.09.
Régió: Spanyolország Spanyolország, La Manga del Mar Menor, : Las Gondolas

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: Az Agata III apartmanok 8 km-re fekszenek La Manga del Mar Menortól.

Bevezetés
Az Agata III apartmanok 8 km-re fekszenek La Manga del Mar Menortól. Teljes leírás

Elhelyezés
La Mangába csak ketten mentünk, így az idegenvezető az Agata III apartmanban helyezett el bennünket 3 másik személlyel együtt, akikkel közös konyhánk, erkélyünk és nappalink volt. A háló, fürdőszoba és a másik erkély mindegyikünknek külön volt.

Ellátás
Az apartmanban étkezés nem volt, de a közelben volt egy szupermarket és a szállodák mellett éttermek vannak.

Hotel szolgáltatások
Az apartmannál medence is volt, ami délelőtt zárva volt, mivel naponta tisztították.

Tengerpart
A strand széles tiszta, világos színű, finomszemcsés a homok, a tengerbe jutás akadálymentes.

Ha az apartmanok mögött húzódó úton átkeltünk, a Mar Menor melletti másik strandon voltunk, ahol a víz melegebb, mint a másik oldalon a Földközi-tengerben. A Mar Menor vize gyógyhatású.

Összegzés
A szállás egy nagyon nyugodt helyen volt, aki üzleteket, szórakozást szeretne, 3 km-nél messzebb ne keressen szállást.

Mindkét erkélyről gyönyörű volt a kilátás.

A medence közvetlenül a strand előtt volt.

Prášková Radka, 2005.08.03.
Régió: Spanyolország Spanyolország, La Manga del Mar Menor, : Agata III

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

6 fénykép

összes ajánlás Spanyolország - La Manga del Mar Menor