Spanyolország Spanyolország

 • Fakultatív programok és szórakozási lehetőségek

  Éjjeli élet

  Talán sehol máshol Európában nem találunk ilyen energiával teli hétköznapokat és éjjeleket. Azt is mondhatnánk, hogy Spanyolország sosem alszik. A hétvége után a lakosok kissé elfáradnak, de kedd este már ismét az utcára vonulnak. Az az érzésünk támad, mintha itt egy nagy fesztivál lenne minden nap. Az üdülőközpontokban rengeteg bár található, a szállodák versengenek, hogy ki tud több kulturális programot biztosítani, a diszkókban élő és reprodukált zenét is játszanak.

  A spanyol kultúra

  A spanyol kultúra legjellegzetesebb tényezője a flamenco. Ebben a táncban találkoznak az emóciók, a temperamentum és a spanyol nap tüze. Nemcsak a tánc Mekkájában, Sevillában találkozhatunk vele, ahol évente megrendezik a tüzes tánc fesztiválját.

  Golf

  Spanyolország déli részén az utóbbi években ki lett építve egy golfparadicsom, amely viccesen a Costa del Golf nevet viseli. Nehezen találunk máshol olyan sok golfpályát, mint Andalúziában.

  Lovaglás

  A naplemente, a homokos parton való lovaglás nem muszáj, hogy csak egy romantikus filmből vett giccs legyen. A lovaglás főleg a Baleár ?szigetek felfedezésénél lett felkapott program.

  Vízi sportok

  A Földközi-tenger partvidéke megszámlálhatatlanul sok sportolási lehetőséget kínál. Akár a windsurfinget, akár a vízi scootereket,vagy vízisít részesítjük előnyben, megtaláljuk a számunkra megfelelőt. Minden nagyobb nyaralóhely büszkélkedik aquaparkkal, a Mallorcán található Aqualand El Arenal-al az élen, amely a legnagyobb európai aquapark.