Spanyolország - Barcelona Spanyolország

 • Repülési menetidő

  02:20

 • Leírás

  Spanyolország második legnépesebb városa Madrid után, Katalónia fővárosa, a Földközi-tenger partján. Európa egyik legnépszerűbb úticélja köszönhetően a számos történelmi emléknek, a modern építészet remekeinek és nem utolsósorban híres focicsapatának.

  Barcelonát Octavianus Augustus római uralkodó alapította Barcino római kolónia néven, gazdag történelme több mint 2000 évre nyúlik vissza. A város a XII. században lett a katalán-aragon királyság fővárosa, egyben észak-kelet Spanyolország legfontosabb ipari központja. A híres műemlékek között megtalálhatjuk Antonio Gaudi alkotásait is, amelyek közül összesen hét került fel a Világörökség listájára. Barcelonában rendezték meg az 1992-es Olimpiai Játékokat, ezenkívül számos nemzetközi sporteseménynek, konferenciának és kiállításnak adott otthont.

  Sagrada Familia

  A Szent Család-templom egyike a XX. század legérdekesebb épületeinek, Antonio Gaudi remekműve. A hatalmas templom építése a XIX. században kezdődött és a mai napig nem fejezték be. Elkészülte után a világ legnagyobb bazilikája lesz. Érdekesség, hogy a kezdetektől napjainkig folyamatosan zajlanak a munkálatok köszönhetően a számtalan adománynak és anyagi hozzájárulásnak. A templom mellett áll az építész háza, amely ma múzeumként működik.

  Güell Park

  Nagy területű városi park építészeti különlegességekkel, melyet szintén Antonio Gaudi tervezett. Az eredeti elképzelés szerint egy parkosított városrész lett volna (Eusebi de Güell elgondolása alapján), de a terv végül nem valósult meg, mivel nem sikerült befektetőket taláni, akik finanszírozták volna projektet. A parkot végül a város vette meg és ma közparkként működik. A Világörökség része.

  Casa Milá, Casa Batlló

  Mindkét épület Antonio Gaudi műve. A Casa Milá (Kőbánya) az egyik legismertebb lakóépület, amely mindössze néhány vázlat alapján készült. Inkább hasonlít egy barlanghoz mint egy szokványos lakóházhoz. Érdekessége még, hogy a kémények is szobrokat mintáznak. A Casa Batlló (Csontok háza) szintén egy lakóház, melyet kívülről kerámialapokkal borítottak. Nincs benne egyenes vonal vagy éles szegély sem.

  Barri Gótic

  A város egyedülálló, ősi Gótikus Negyede, ahol a legrégebbi műemlékek találhatók. Megcsodálhatjuk többek között a Katedrálist, a Városházát, a Real Mayor Palotát.

  Picasso Múzeum

  A múzeumban Picasso több mint 3500 művében gyönyörködhetünk, melyek betekintést adnak a művész életébe és Barcalonával való mély kapcsolatába. Nyomon követhetjük művészi fejlődését gyermekkorától egészen a kubizmusig. Számos alkotást találhatunk az 50-60-as éveiből is.

  Akvárium

  Az Akváruim (amely egyben oktatási központ is) felejthetetlen élményt jelent minden látogató számára. Az egyedülálló, 80 m hosszú vízalatti alagútban összesen 22 akvárium található, bepillantást engedve az óceánok titokzatos világába. Láthatunk itt cápákat, rájákat, óriáshalakat, korallokat valamint számos más élőlényt a Földközi-tengerből a trópusi tengerekből és az óceánokból.

  Plaza de Catalunya a La Rambla

  A La Rambla Barcelona legismertebb utcája, amely mindig tele van turistákkal. Az út a tengerpartról vezet fel, ahol Columbus szobra áll, végighalad a Gótikus Negyeden egész a Plaza Catalunya térig. A tér a város legfontosabb közlekedési csomópontja és kiváló kiindulópont a város felfedezéséhez. Számtalan étterem, kávézó, üzletek, ajándékboltok találhatók itt, miközben utcazenészek és alkalmi előadőművészek szórakoztatják a járókelőket.

  Nou Camp

  Focirajongóknak lehetőségük van részt venni egy stadion túrán az FC Barcelona otthonában. 98 600 fős befogadóképességével ez Európa legnagyobb stadionja.

Legújabb értékelések Spanyolország - Barcelona

Összesen: 6.3 Közel található a parthoz és a tömegközlekedési eszközökhöz, így ha nem egy magas színvonalú szállást keres az utazó, akkor megfelelő...

 • 6.5 Elhelyezés
 • 6 Ellátás
 • 6 Alapár

Összegzés:
Közel található a parthoz és a tömegközlekedési eszközökhöz, így ha nem egy magas színvonalú szállást keres az utazó, akkor megfelelő szálláshely. Szerintem 2-3 csillagos szállodának felelne meg magyar viszonylatban. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák képeken szebbek voltak. A falak össze voltak fogdosva piszkos kézzel, és a fürdőszoba ajtaja sem volt ideális. A fürdőszoba ajtaja egy elhúzható üveg volt, amin igaz nem látott át a szobatársam, viszont ki lehetett hallani mindent amit éppen a másik csinál. Ez eléggé kellemetlen lehet egyesek számára. Naponta jött egy kedves szobalány törölköző cserélni és megágyazni.

Ellátás
Reggelis ellátást kaptunk. Finom volt a reggeli, de nagyon egyhangú. Minden nap ugyanazt kaptuk, kis változtatás sem volt.

Hotel szolgáltatások
Elvileg volt wellnes és fitness terem de a vírus miatt nem használható. Kértünk kései távozást, ami azt jelentette hogy 16 óráig maradhatunk a szobában 20 euróért (volt más opció is). A csomagokat ezután megőrizték nekünk.

Edzések, sportlehetőségek, órák tartalma
Nem sportoltunk

Névtelen, 2021.08.30., Tartózkodás időpontja: 2021.08.22 - 08.26.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Barcelona, Szállás: Front Maritim

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8.3 Az utazás nagyszerűen sikerült. A szálloda nagyon jó helyen van, ideális volt a közelsége a 3-as metró Liceu állomásához, ahonnan az...

 • 8 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 10 Alapár

Összegzés:
Az utazás nagyszerűen sikerült. A szálloda nagyon jó helyen van, ideális volt a közelsége a 3-as metró Liceu állomásához, ahonnan az általunk kiválasztott látnivalók gyorsan és könnyen megközelíthetők voltak (maximum egy átszállással). Külön pozitívum volt a tengerpart közelsége (10 perc séta), a piac és az operaház szinte a szomszédban volt. Teljes leírás

Elhelyezés
2 plusz pótágyas szobánk volt. Kicsi, de az igényeknek megfelelő, korrekt minőségű az árát megérte. Standard 3 csillagos szálló, nem luxus, de aki olyat szeretne, az nyissa ki jobban a pénztárcáját :). Az emeletek kicsit labirintus-szerűek, de a szobák megközelíthetősége minden elágazásnál korrekten jelezve van. Szokatlan volt a villanykapcsolók fordított állása. A fürdőszoba megfelelő volt, bár kissé zavaró, hogy a széles "zuhanyfal" miatt a csapot csak a fürdőkádba belépve lehetett elérni. A takarítás korrekt volt és a takarító személyzet diszkréten, egyáltalán nem zavarva végezte a munkáját. A két lift nem mindig volt elég a szálloda forgalmához képest.

Ellátás
Csak a reggelit vettük igénybe, A választék bőséges volt, és változatosság is volt benne. Mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő ételeket. A reggeliztető személyzet diszkréten ugyan, de sietteti a reggelizőket (gyorsan elviszik a tányért, van, hogy kérdezés nélkül, még el nem fogyasztott étellel rajta). A szálloda forgalmát tekintve ez érthető, de lehetnének figyelmesebbek egy kicsit. Persze ilyenkor is lehet újabb tányért venni és folytatni a reggelizést, de kevésbé pazarló lenne, ha előbb mindig rákérdeznének, hogy a vendég befejezte-e már az étkezést.

Hotel szolgáltatások
Az egyéb szolgáltatások közül csak a check-in előtti csomagtárolást vettük igénybe, ami teljesen rendben volt.

Dr. Tóth Sándor, 2019.02.18., Tartózkodás időpontja: 2019.02.11 - 02.14.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Barcelona, Szállás: Rialto

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: 1.6 Nos. A szálloda nagyon messze van minden látnivalótól. A belvárosba kell menni hogy a várisnézőbuszra felszálljon az ember.Nem vettük...

 • 1.5 Elhelyezés
 • 3 Ellátás
 • 1 Környék
 • 1 Alapár

Összegzés:
Nos.

A szálloda nagyon messze van minden látnivalótól.

A belvárosba kell menni hogy a várisnézőbuszra felszálljon az ember.Nem vettük igénybe 27 eu-ért.

Utolsó elötti nap megpróbálkoztunk a metróval.

Nehezen de elboldogultunk.15 eu-ért 24 órás jegyet lehet venni/fő.Minden volalra érvényes.

Az étkezés nehézkes mert nem nagyon akarnak kinn angolul megszólalni,vagy nem is tudnak.

Sokat gyalogoltunk,keveset ettünk,eléggé kiszolgáltatottnak éreztük magunkat.Valószínű hogy nem fogjuk igénybe venni többet. Teljes leírás

Elhelyezés
Nem 4 csillagos szint.

Az ablak be volt csavarizva,szellőztetni nem lehetett.

A zuhanyzóba nem tudta az emberfua hogy hiva tegye a szappant vagy a tusfűrdőt.

Jobbhíján a földre.A törölközőtartón kivűl más pakolási lehetőség nem volt.Csak a szobába lehetett le ill. felöltözni.Éjjeli lámpákba vagy ki volt égve az égő vagy nem is volt.Hárman voltunk egy szobába mert igy kértük az elhelyezést.A pótágynak nevezett valami,nos egy 1 személyes ágyra rátettek egy 2 személyes matracot!Ami billeget,aludni rajta nem nagyon lehetett.A kilátás fantasztikus!Az ipari parkra,gyárra nézet az ablak.

Ellátás
A reggeli bőséges de ha repetázni szeretne a vendég kérdőre vonják hogy melyik szobába lakik.

1 x igényeltünk vacsorát de borzasztó volt!!!

Hotel szolgáltatások
Nem tudjuk mit lehetett vola igénybe venni.A kinti kapcsolattartót megkérdeztük de nem tudta megmondani mi az ami az árban benne van..A recepción nem voltak annyira közlékenyek.

Tengerpart
December elején nem tudunk véleményt irni.

Tóth Sándorné, 2018.12.14., Tartózkodás időpontja: 2018.12.03 - 12.06.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Barcelona, Szállás: Eurohotel Gran Via Fira

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: Május elején látogattunk el Barcelónába, az időjárás kedvezett, a szállás a jónál is jobb volt, a kirándulások az utazási iroda...

Bevezetés
Május elején látogattunk el Barcelónába, az időjárás kedvezett, a szállás a jónál is jobb volt, a kirándulások az utazási iroda szervezésében kitűnőek voltak. Nagyon élveztük ezt a kirándulást... Teljes leírás

Elhelyezés
A Catalonia Berna egy nagyon színvonalas , tiszta szálloda, kellemes a bár, gyönyörű a szoba, kifogástalan volt.

Ellátás
Csak reggelink volt, de az kiadós és változatos volt, helyi jellegű, finom ételeket kínáltak...

Fakultatív programok, túrák
Csak egy kiránduláson vettünk részt, a Montserrat hegységbe. Kitűnő volt a szervezés és felkészült volt a vezetőnk.

Összegzés
Egy hosszú hétvégét töltöttünk Barcelónában, ami nagyszerű volt. Ami kissé meglepett, hgy a Bracelóna-i nevezetességekbe elég magasak a belépődíjak, a színvonal az árnak nem nagyon felelt meg. Ami viszont kellemesen meglepett, az a barcelónai közlekedés, a metró, ami nagyon áttekinthető és előnyös árú.

Láhner Tomáš, 2008.06.24., Tartózkodás időpontja: 2008.05.03 - 04.30.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Barcelona, Szállás: Catalonia Princesa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: 7 Barcelóna egy gyönyörű,zöld város. Kellemetlen volt, hogy senki sem várt ránk a repülőtéren és a szállodában sem. Mindent egyedül kellett...

 • 7.1 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 4 Környék
 • 3 Alapár

Bevezetés
Barcelóna egy gyönyörű,zöld város. Kellemetlen volt, hogy senki sem várt ránk a repülőtéren és a szállodában sem. Mindent egyedül kellett intéznünk. Feleslegesen elvesztegeltünk pár órát. A taxis 10 cent miatt veszekedett velünk. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállásunk elég szép volt, kivéve a fürdőszobát, ahol a mennyezeten meglazult egy panel és majdnem a fejünkre esett. A kád mellett egy fedő volt, ami mindig leesett és hideg levegő áramlott be rajta.

Ellátás
2x reggeliztünk, a választék kitűnő volt: édes péksütemény, gyümölcs, szalámi, zöldségek, tejtermékek és meleg ételek..Nagy választék volt italokból. A friss gyümölcslé kitűnő volt. A kemény bagettet kivéve, minden nagyon finom volt. A szobára egyféle ételt vihettünk fel. Ebédelni, vacsorázni nem jártunk. A környéken nem volt sem étterem, sem pedig egy pizzéria. De a klasszikus cseh rántott hús segített.

Hotel szolgáltatások
Szolgáltatást nem vettünk igénybe. Talán csak a medencét, pezsgőfürdőt és a szaunát. 12 euróba került egy személy részére egy napra. Drága volt. A medencébe, jacuzziba fürdősapkára volt szükség, de ezt ingyen kaptunk- az árban volt. A szobáért előre kell fizetni a zálogot, ha a minibárt nem veszi igénybe, a zálogot az elutazás alkalmával visszakapja.

Összegzés
A szálloda szép, hiányosságok akadnak mindenütt, mégha a legjobb szállodába megy is. Barcelona panorámája gyönyörű, a 14. emeleten laktunk - a szálloda 19 emeletes. A környéken nem voltak üzletek, étteremek, minden a városközpontban van. Legközelebb a városközponthoz kölebebb vagy közvetlenül a strandon szeretnénk szállást.

Mitrengová Leona, 2008.03.25., Tartózkodás időpontja: 2008.03.22 - 03.20.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Barcelona, Szállás: Princesa Sofia

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

1 fénykép

összes ajánlás Spanyolország - Barcelona