Spanyolország - Barcelona Spanyolország

 • Utazás repülőgéppel

  02:20

 • Leírás

  Spanyolország második legnépesebb városa Madrid után, Katalónia fővárosa, a Földközi-tenger partján. Európa egyik legnépszerűbb úticélja köszönhetően a számos történelmi emléknek, a modern építészet remekeinek és nem utolsósorban híres focicsapatának.

  Barcelonát Octavianus Augustus római uralkodó alapította Barcino római kolónia néven, gazdag történelme több mint 2000 évre nyúlik vissza. A város a XII. században lett a katalán-aragon királyság fővárosa, egyben észak-kelet Spanyolország legfontosabb ipari központja. A híres műemlékek között megtalálhatjuk Antonio Gaudi alkotásait is, amelyek közül összesen hét került fel a Világörökség listájára. Barcelonában rendezték meg az 1992-es Olimpiai Játékokat, ezenkívül számos nemzetközi sporteseménynek, konferenciának és kiállításnak adott otthont.

  Sagrada Familia

  A Szent Család-templom egyike a XX. század legérdekesebb épületeinek, Antonio Gaudi remekműve. A hatalmas templom építése a XIX. században kezdődött és a mai napig nem fejezték be. Elkészülte után a világ legnagyobb bazilikája lesz. Érdekesség, hogy a kezdetektől napjainkig folyamatosan zajlanak a munkálatok köszönhetően a számtalan adománynak és anyagi hozzájárulásnak. A templom mellett áll az építész háza, amely ma múzeumként működik.

  Güell Park

  Nagy területű városi park építészeti különlegességekkel, melyet szintén Antonio Gaudi tervezett. Az eredeti elképzelés szerint egy parkosított városrész lett volna (Eusebi de Güell elgondolása alapján), de a terv végül nem valósult meg, mivel nem sikerült befektetőket taláni, akik finanszírozták volna projektet. A parkot végül a város vette meg és ma közparkként működik. A Világörökség része.

  Casa Milá, Casa Batlló

  Mindkét épület Antonio Gaudi műve. A Casa Milá (Kőbánya) az egyik legismertebb lakóépület, amely mindössze néhány vázlat alapján készült. Inkább hasonlít egy barlanghoz mint egy szokványos lakóházhoz. Érdekessége még, hogy a kémények is szobrokat mintáznak. A Casa Batlló (Csontok háza) szintén egy lakóház, melyet kívülről kerámialapokkal borítottak. Nincs benne egyenes vonal vagy éles szegély sem.

  Barri Gótic

  A város egyedülálló, ősi Gótikus Negyede, ahol a legrégebbi műemlékek találhatók. Megcsodálhatjuk többek között a Katedrálist, a Városházát, a Real Mayor Palotát.

  Picasso Múzeum

  A múzeumban Picasso több mint 3500 művében gyönyörködhetünk, melyek betekintést adnak a művész életébe és Barcalonával való mély kapcsolatába. Nyomon követhetjük művészi fejlődését gyermekkorától egészen a kubizmusig. Számos alkotást találhatunk az 50-60-as éveiből is.

  Akvárium

  Az Akváruim (amely egyben oktatási központ is) felejthetetlen élményt jelent minden látogató számára. Az egyedülálló, 80 m hosszú vízalatti alagútban összesen 22 akvárium található, bepillantást engedve az óceánok titokzatos világába. Láthatunk itt cápákat, rájákat, óriáshalakat, korallokat valamint számos más élőlényt a Földközi-tengerből a trópusi tengerekből és az óceánokból.

  Plaza de Catalunya a La Rambla

  A La Rambla Barcelona legismertebb utcája, amely mindig tele van turistákkal. Az út a tengerpartról vezet fel, ahol Columbus szobra áll, végighalad a Gótikus Negyeden egész a Plaza Catalunya térig. A tér a város legfontosabb közlekedési csomópontja és kiváló kiindulópont a város felfedezéséhez. Számtalan étterem, kávézó, üzletek, ajándékboltok találhatók itt, miközben utcazenészek és alkalmi előadőművészek szórakoztatják a járókelőket.

  Nou Camp

  Focirajongóknak lehetőségük van részt venni egy stadion túrán az FC Barcelona otthonában. 98 600 fős befogadóképességével ez Európa legnagyobb stadionja.

Legújabb értékelések Spanyolország - Barcelona

Összesen: Május elején látogattunk el Barcelónába, az időjárás kedvezett, a szállás a jónál is jobb volt, a kirándulások az utazási iroda...

Bevezetés
Május elején látogattunk el Barcelónába, az időjárás kedvezett, a szállás a jónál is jobb volt, a kirándulások az utazási iroda szervezésében kitűnőek voltak. Nagyon élveztük ezt a kirándulást... Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A Catalonia Berna egy nagyon színvonalas , tiszta szálloda, kellemes a bár, gyönyörű a szoba, kifogástalan volt.

Ellátás
Csak reggelink volt, de az kiadós és változatos volt, helyi jellegű, finom ételeket kínáltak...

Fakultatív programok, túrák
Csak egy kiránduláson vettünk részt, a Montserrat hegységbe. Kitűnő volt a szervezés és felkészült volt a vezetőnk.

Összegzés
Egy hosszú hétvégét töltöttünk Barcelónában, ami nagyszerű volt. Ami kissé meglepett, hgy a Bracelóna-i nevezetességekbe elég magasak a belépődíjak, a színvonal az árnak nem nagyon felelt meg. Ami viszont kellemesen meglepett, az a barcelónai közlekedés, a metró, ami nagyon áttekinthető és előnyös árú.

Láhner Tomáš, 2008.06.24., Tartózkodás dátuma: 2008.05.04 - 05.01.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Barcelona, Hotel: Catalonia Princesa

Hasznosnak találta az értékést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: 7 Barcelóna egy gyönyörű,zöld város. Kellemetlen volt, hogy senki sem várt ránk a repülőtéren és a szállodában sem. Mindent egyedül kellett...

 • 7,1 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 4 Környék
 • 3 Alapár

Bevezetés
Barcelóna egy gyönyörű,zöld város. Kellemetlen volt, hogy senki sem várt ránk a repülőtéren és a szállodában sem. Mindent egyedül kellett intéznünk. Feleslegesen elvesztegeltünk pár órát. A taxis 10 cent miatt veszekedett velünk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállásunk elég szép volt, kivéve a fürdőszobát, ahol a mennyezeten meglazult egy panel és majdnem a fejünkre esett. A kád mellett egy fedő volt, ami mindig leesett és hideg levegő áramlott be rajta.

Ellátás
2x reggeliztünk, a választék kitűnő volt: édes péksütemény, gyümölcs, szalámi, zöldségek, tejtermékek és meleg ételek..Nagy választék volt italokból. A friss gyümölcslé kitűnő volt. A kemény bagettet kivéve, minden nagyon finom volt. A szobára egyféle ételt vihettünk fel. Ebédelni, vacsorázni nem jártunk. A környéken nem volt sem étterem, sem pedig egy pizzéria. De a klasszikus cseh rántott hús segített.

Hotel szolgáltatások
Szolgáltatást nem vettünk igénybe. Talán csak a medencét, pezsgőfürdőt és a szaunát. 12 euróba került egy személy részére egy napra. Drága volt. A medencébe, jacuzziba fürdősapkára volt szükség, de ezt ingyen kaptunk- az árban volt. A szobáért előre kell fizetni a zálogot, ha a minibárt nem veszi igénybe, a zálogot az elutazás alkalmával visszakapja.

Összegzés
A szálloda szép, hiányosságok akadnak mindenütt, mégha a legjobb szállodába megy is. Barcelona panorámája gyönyörű, a 14. emeleten laktunk - a szálloda 19 emeletes. A környéken nem voltak üzletek, étteremek, minden a városközpontban van. Legközelebb a városközponthoz kölebebb vagy közvetlenül a strandon szeretnénk szállást.

Mitrengová Leona, 2008.03.25., Tartózkodás dátuma: 2008.03.23 - 03.21.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Barcelona, Hotel: Princesa Sofia

Hasznosnak találta az értékést? Igen (6) Nem (0)

1 fénykép

Összesen: 4,4 Barcelónának és a pihenésnek köszönhetően, egy nagyon szép kirándulás volt. A szálloda gyönyörű fekvésű, de nem jó. Egy hétvégére azonban...

 • 6,3 Szállás
 • 2 Ellátás típusa
 • 4,7 Környék
 • 1 Alapár

Bevezetés
Barcelónának és a pihenésnek köszönhetően, egy nagyon szép kirándulás volt. A szálloda gyönyörű fekvésű, de nem jó. Egy hétvégére azonban megfelelt. Hosszabb időre problematikus lett volna. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Földszintes szobánk volt - mellette jártak el a vendégek. Nem lehetett ablakot nyitni, csak az ajtónyíláson át szellőztethettünk, mert kész korzó volt a szálloda előtt. Egyszerű, de szép szobánk volt, szőnyegek nem voltak. A kőpadló hideg és elhanyagolt volt.

Ellátás
A reggeli ugyan svédasztalos volt, de a kínálat nem volt jó. Az innivalót gyakran csak késve pótolták, hiányzott a sajt, gyümölcs és a zöldség. Az ebédlőben nagyon hideg volt. Borzalmas volt az akusztikája, mivel hiányoztak a textilek.

Hotel szolgáltatások
Csak taxit rendeltünk. Nem informáltak bennünket - és másokat sem - a fűtési lehetőségről. A városban zajló akciókról sem kaptunk infomrációt - ünnepek voltak, felvonulás és a vendégek nem tudtak semmiről. Csak véletlenül keveredtünk oda.

Összegzés
A cseh légitársasággal repültünk Barcelónába - a gépen nagyon takarékoskodtak.

Barcelóna gyönyörű és nagyyon kellemes emberek lakják. A visszafelé vezető út sokkal jobb volt. Érdekes, mert mindkét utat a cseh légitársasággal tettük meg.

Trnková Marie, 2008.01.13., Tartózkodás dátuma: 2008.01.08 - 01.04.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Barcelona, Hotel: BCN Montjuic

Hasznosnak találta az értékést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: 3,8 Egy hétvégére megfelelt, de legközelebb színvonalasabb szállodát szeretnénk. Egész nap távol voltunk, így kibírható volt. A szálloda nem...

 • 2 Szállás
 • 4,2 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Bevezetés
Egy hétvégére megfelelt, de legközelebb színvonalasabb szállodát szeretnénk. Egész nap távol voltunk, így kibírható volt. A szálloda nem praktikus és hideg. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállodában hideg volt, a személyzet nem kedves, fáztunk, a reggelit meleg öltözetben kellett elfogyasztanunk, nem fűtöttek. A szobák borzalmasak . Minden piszkos, poros. A WC és a fürdőszoba egy üvegfallal elválasztott a szobától, de nem jól. Nem biztosított a magánszféra, az ágyak kerekesek.

Ellátás
A reggeli átlagos, igaz bőséges, de mindig hiányzott valami, főleg a személyzet, a teára pl. fél órát is várni kellett mert nem volt forró víz. Soha nem kaptunk a reggelihez zöldséget - paradicsom, paprika...

Hotel szolgáltatások
Gyenge, 2 napot vártuk a ruhaakasztókra. A recepción még a mosollyal is spórolnak, nem köszönnek.

Összegzés
Az eurovíkend mesés volt - Barcelóna gyönyörű város. A kirándulást kitűnően megszervezték. Az Invia munkatársa, Podaná asszony készséges és előzékeny. A szállás szerényebb, de mivel nem egy kéthetes nyaralásról volt szó, megfelelt.

Sládková Eva, 2007.11.21., Tartózkodás dátuma: 2007.11.18 - 11.15.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Barcelona, Hotel: BCN Montjuic

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 9,1 A szálloda a városközpont közelében fekszik, mivel Barcelona elég nagy, a városközpontba taxival jártunk. Sok van belőlük, nem gond...

 • 9,7 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 1 Környék

Elhelyezés
A szálloda a városközpont közelében fekszik, mivel Barcelona elég nagy, a városközpontba taxival jártunk. Sok van belőlük, nem gond találni egyet. A szállodánál is mindig állnak. Az ára kb. 6 euró. Teljes értékelés megtekintése

Ellátás
Csak reggelink volt, de az megérte, minden volt - gyümölcs, sajtok, spanyol sonka. Kitűnő volt ‼

Hotel szolgáltatások
A szálloda nagyon tiszta, modern - a 4 csillagos kategóriának megfelelő.

Tengerpart
Csak ajánlani tudom. Mi csak 3 napot töltöttünk ott, de nagy élményt jelentett.

Potůčková Iveta, 2006.10.12., Tartózkodás dátuma: 2006.11.26 - 11.24.
Régió: Spanyolország Spanyolország, Barcelona, Hotel: Amrey Diagonal

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

összes ajánlás Spanyolország - Barcelona

Az Ön értékesítője:

Ingyenesen hívható: H-P: 9-18 I Szo: 9-14:30 06 80 100 200 +40 316 300 926