Jordánia Jordánia

Hivatalos megnevezés: Jordán Hasemita Királyság
Főváros: Amman
Állami irányítás: alkotmányos monarchia
Vallás: iszlám - muzulmán 92 %; keresztény 6 %
Hivatalos nyelv: arab, angol és francia is használatos nyelv
Időeltérés: + 1 óra

Jordánia - már 52 086 Ft-tól

JORDÁNIÁRÓLJordánia Dél-kelet Ázsiában, az Arab-félsziget észak-keleti részén terül el, nyugati csücske a Vörös-tengert érinti. Az ország káprázatos tájakkal és gazdag kultúrával büszkélkedhet. Talán a leginkább vendéglátó ország, ahol a boltos meghívja Önt egy csésze teára akkor is, ha semmit se szeretne vásárolni nála. A Jordán folyó keleti partjain találhatók a legnagyobb városok, ez a legsűrűbben lakott térség. Az ország északi részén borókafenyők, oliva és eukaliptusz ligetek borította magas hegyek fekszenek. Az északi rész a leghüvösebb, a déli térséghez viszonyítva a hőmérséklet különbsége elérheti a 10 °C-ot. A déli rész sivataggal borított, otthont ad a beduinoknak, tevéknek, sivatagi rókáknak, nyulaknak. Jordániában számos elragadó történelmi műemlék található, némelyikük az UNESCO listáján szerepel.

Jordánia - már 52 086 Ft-tól

Legújabb értékelések Jordánia

Összesen: 5,4 igazában a hotel inkáb 3 csillag +

 • 4,5 Szállás
 • 6 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés
igazában a hotel inkáb 3 csillag + Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
a szoba, ágy, ágynemü , törölközőcsere kérés után csk de megfelelt elvárásnak. a pool körüli rész nagyon le vólt lakva, heverők, napernyők szakadva... De átlag mind tiszta, lehet a lépcsők az emeletre nem vóltak söpörve napokig!

Ellátás
Az étel jó vólt és utánpótlás is. csak kevés gyümölcs, talán? a vendégek n része barbárok akik úgy vettek halmozták fel tányérukat és ott hagyták az asztalon de ez nem a hoitel hibája.

Hotel szolgáltatások
kedves rendes kiszolgáltatás.

Tengerpart
tengerpart is tiszta vólt. a club nagyszerü hely vólt , nagy medence, és jó szolgáltatás.

Kegl Nikolaus Georg Kaspar, 2016.10.17., Tartózkodás dátuma: 2016.10.07 - 10.14.
Régió: Jordánia Jordánia, Aqaba, Hotel:Marina Plaza

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Marina Plaza, Aqaba, Jordánia Kegl Nikolaus Georg Kaspar 2016-10-17 5.4 1 10 Marina Plaza - Aqabai üdülés

Összesen: 4,6 Szoba tisztaságával nem volt probléma , sajnos az étkezésel voltak problémák, 5 csilaghoz nagyon gyenge tisztaság az ebédlőbe és a...

 • 4,5 Szállás
 • 2 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés
Szoba tisztaságával nem volt probléma , sajnos az étkezésel voltak problémák, 5 csilaghoz nagyon gyenge tisztaság az ebédlőbe és a felszereltség kritikán aluli, Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Szoba tiszta megfelelő

Ellátás
Több személyzet kelene, mert szegények dolgoztak erejüktöl ami telett

Hotel szolgáltatások
Igazábol megfelelő

Tengerpart
Napágyak elégé elhasználtak part szemetes,

Lőrinczné Kok Anett, 2016.10.10., Tartózkodás dátuma: 2016.09.30 - 10.07.
Régió: Jordánia Jordánia, Aqaba, Hotel:Radisson Blu Tala Bay

Hasznosnak találta az értékést? Igen (3) Nem (0)

Radisson Blu Tala Bay, Aqaba, Jordánia Lőrinczné Kok Anett 2016-10-10 4.6 1 10 Radisson Blu - Aqabai üdülés

Összesen: 5 Voltam már Aquabában vagy tíz éve, azóta sokat romlott. Csak azért mentünk oda, mert Egyiptomot nem éreztük elég biztonságosnak....

 • 4 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 6 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés
Voltam már Aquabában vagy tíz éve, azóta sokat romlott. Csak azért mentünk oda, mert Egyiptomot nem éreztük elég biztonságosnak. Összességében is rosszabb, mint Egyiptom, az ár-érték arányról nem is beszélve. Ha Egyiptom kissé nyugisabb lesz, eszembe sem fog jutni Jordánia. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tudjuk, hogy az arab országokban egy csillaggal kevesebbet ér a szálloda Európához képest. Ez a szálloda azonban helyi szinten sem ér négy csillagot, hármat is alig, Európában a kettőért is küzdenie kéne. Mindez csak a szobára vonatkozik, a medencék, a kert megéri a négyet.

Ellátás
All inclusive ellátást kértünk. Valójában ez félpanzió pluszt jelentett. Ebédnél kétféle étel képezte a "büfét" - hozzá kell tenni, hogy az a kettő viszont kifogástalan volt, pedig én finnyás vagyok.:) A reggeli és a vacsora kifejezetten jó volt. Csak a medence melletti bodegában lehetett az italokat fogyasztani, a parton nem. Az italválaszték kifejezetten gyenge volt, pl. bort csak fizetés ellenében lehetett inni. Mindez nem volt meglepetés, tudtuk, de máshol mást értenek all inclusive alatt. Az kifejezetten tré, hogy a szobába nem készítenek be egy palack vizet sem - nekem érzékeny a gyomrom, fogat sem mosok arab országban csapvízzel. Itt sem tettem. Ennek ellenére egy Holt-tengeri kirándulás után mind a hármunknak hasmenése volt, pedig ott sem ittunk csapvizet. A leírtak ellenére mégis érdemes all inclusive ellátásra befizetni, mert mindennel kapcsolatban kb. balatoni árakkal kell számolni, a vizet kivéve, azt rabló áron adják.

Hotel szolgáltatások
Ld. az ellátásnál. A WiFi kifejezetten gyenge, lassú, a mi szobánkban csak a fürdőszobában volt.

Tengerpart
A tengerpart közel van, 2-3 perc séta. A közvetlenül a szállodához tartozó Beach Club partja tiszta, mivel homokos a part, a víz zavaros, ráadásul tele van szeméttel (üdítős-sörös dobozok, műanyag zacskók, stb.) Élővilág itt alig van, snorkelezni nem érdemes. Ha kicsit odébb mész, a part köves, a víz tiszta, vannak korallok, élővilág, nem Egyiptom, de azért érdemes snorkelezni. A vízben kevesebb a szemét, de van, a part viszont tele van szeméttel, undorító.

János V., 2015.10.11., Tartózkodás dátuma: 2015.09.29 - 10.06.
Régió: Jordánia Jordánia, Aqaba, Hotel:Marina Plaza

Hasznosnak találta az értékést? Igen (3) Nem (1)

Marina Plaza, Aqaba, Jordánia János V. 2015-10-11 5 1 10 Marina Plaza - Aqabai üdülés

Összesen: 9,6 Csodás nyaralás volt! Az arab országokhoz képest, nyugodtabb, kedvesebb emberek.Petra és Wadi Rum egy csoda, a Holt tengeri lebegés pedig...

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Csodás nyaralás volt! Az arab országokhoz képest, nyugodtabb, kedvesebb emberek.Petra és Wadi Rum egy csoda, a Holt tengeri lebegés pedig leírhatatlan élmény. Nem is értem, miért ilyen kevés a magyar túrista. A telepített magyar idegenvezető felkészült, kedves, vicces, toleráns, segítőkész :))) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A képek hűen tükrözik a szállodát, nem csalódtunk.Családias, nincs zsúfoltság.Minden nap takarítanak.Nem vártunk egy percet sem szobára a megérkezéskor,sok szállodával ellentétben.(ami az idegenvezetőnek köszönhető ).Ha valaki elégedetlen a szobával, ne a recepción szóljon, Az idegenvezető bármit elintéz ingyen! A wifi a szobában is működik, a folyosók tele vannak routerekkel.Háromszor annyi nyugágy van a medencénél, mint vendég, így nem kell korán kelni, hogy helyet "foglaljunk". A szervezett programok sincsenek messze a szállástól Petrában 3 óra alatt ott voltunk, nem utazással, hanem élményekkel telnek a napok.A személyzet nagy része Fülöp szigeteki, nem helyi lakos, kedvesek, udvariasak. Nem várnak el borravalót mindenért, de ha mégis adunk, kitüntetett figyelemben részesülhetünk utána. ( minden nap csodák hajtogatva a törölközőkből, virágokkal díszítetett ágy, stb).Aminek külön örültünk, hogy nincsenek orosz túristák :) A városban nincs sok látnivaló, a bazár kicsit a kínai piacra hasonlít, de a Holt tengeri kozmetikumok itt a legolcsóbbak. Amennyiben valaki tiszteletben tartja a helyi szokásokat a nők öltözködését illetően, nem éri semmilyen inzultus a városban.Csodás egy hét volt! Köszönjük! :)

Ellátás
Bőséges svédasztalos reggeli és vacsora, ehető, nem agyonfűszerezett finomságokkal.Az ebédnél külön figyeltek a magyaros ízekre, bár csak 1 menü volt, de sosem maradtunk éhen. Mivel csak ebben az egy szállodában van all inclusive ellátás a magyaroknak, ajánlom ezt választani, mert a víz, a sör, az üdítők nagyon drágák.(egy pohár sör kb 2700 Ft!!)

Hotel szolgáltatások
A masszázst az ára miatt nem vettük igénybe, a konditermet nem próbáltuk.

Tengerpart
Valóban kell 4-5 percet sétálni a Beach-re, de gyönyörű az út, a kikötő, a strandja pedig I.osztályú, két csodás medencével, rengeteg nyugággyal és franciaágyakkal.( itt nincs all inclusive ellátás, mindenért fizetni kell, a magyar árakhoz képest horribilis összegeket).A kilátás pazar, a naplemente csodálatos innen nézve. A tengerpart egy-két méterig kavicsos, utána puha homok, mi a mólóról mentünk be ezért. Már a partnál is csodás korallzátonyok és halak vannak.

Peredy A., 2015.08.27., Tartózkodás dátuma: 2015.08.18 - 08.25.
Régió: Jordánia Jordánia, Aqaba, Hotel:Marina Plaza

Hasznosnak találta az értékést? Igen (3) Nem (0)

Marina Plaza, Aqaba, Jordánia Peredy A. 2015-08-27 9.6 1 10 Marina Plaza

Összesen: 9 Nászúton voltunk Jordániában és remekül választottunk. :) A kényelmes pihenéstől kezdve, az élménydús programokon át a tengerparti...

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 9 Alapár

Összegzés
Nászúton voltunk Jordániában és remekül választottunk. :)

A kényelmes pihenéstől kezdve, az élménydús programokon át a tengerparti fürdőzésig mindenre van lehetőség.

Érdemes vinni magunkkal pipát és szemüveget snorkelezéshez, illetve tengerjáró cipőt is. Nagyon szép dolgokat lehet látni a parttól már 2-3 méterre is. Közvetlenül ott vannak a korallzátonyok, tele színes kishalakkal, tengeri sünökkel. A homok forró és kicsit szúrós, ahogy a part szélén lévő kövek is, ezért a tengerjáró cipő. (kinn nagyon drága a snorkel felszerelés, inkább itthonról jó vinni)

Mi 3 szervezett kiránduláson voltunk, amik ugyan kicsit drágák, de nem érdemes kihagyni őket. (A végén olvasható részletesen is.)

Sokan kérdezték tőlünk, hogy biztonságos e Jordániába menni, és az, teljesen biztonságos. A nőknek érdemes vinni magukkal hosszabb ruhát is, lenge hosszú szoknyát, vállat takaró felsőt, kendőt. Általában nem jelent problémát a rövid ruha sem, de vannak helyek, ahová érdemes felvenni.

Ajándéktárgyakat Aqaba belvárosában napközben a kirándulóhelyekhez képest negyed, ötöd áron meg lehet kapni, és alkudni is engednek.

A szálloda udvarán medence található, amit főként az arabok használnak, itt a nők hosszú ruhában fürdenek, kicsit furcsán néznek ránk.

A tengerparton is van medence, ami nekünk kicsit jobban tetszett. A tenger is nagyon kellemes hőmérsékletű, jó benne lehűlni, de nem túlzottan hideg.

Turista nagyon kevés volt, nem csak a tengerparton, hanem úgy általában a látványosságoknál is. Az arab pihenők pedig csak péntek-szombatra érkeznek a szállodába.

A vásárlással nem árt vigyázni, elég drága minden.

Érdemes elmenni, szuper volt! :) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba teljesen jó, talán az európai 4*-ot nem éri el, de nincs vele semmi probléma. A szobát mindennap kitakarítják, a törülközőből néha vicces figurát is hajtogattak. A szobában működik internet is, illetve a légkondi nagyon jól lehűti a szobát.

Ellátás
Mi félpanzióval nyaraltunk, de ételre így se költöttünk egyszer sem. Reggelizni viszonylag későn is lehet, 10:30ig. Így korán kelni sem kell és ebéd nélkül is abszolút lehet bírni vacsoráig. Ebben az esetben a vacsorához nem jár ital, és figyeljünk oda, mert a szállodában brutálisan drága. (Egy sör pl 2600Ft körül van.)

Az ételek finomak, mi mindig tudtunk választani valami finomat. Nem volt tőle gyomorrontásunk sem, mint ahogy sokszor félnek tőle az arab országokban, ahogy a csoportból másnak sem.

Mi a helyi kisboltban vettünk mindig gyümölcslevet és vizet, ami kicsit letakarva lehetett bevinni a szállodába.

(Az all inclusive-ot kicsit érdekesen értelmezik, mert csak a magyaroknak adnak ilyet, egy menü jellegű ebéd, illetve az italok vannak benne este11-ig.)

Hotel szolgáltatások
A takarítás megfelelő, a konyha finoman főz, a hozzá tartozó medence és tengerpart tiszta. Adnak strandtörülközőt is, és bármikor kicserélik.

Az italok drágák.Mi egyéb szolgáltatást nem vettünk igénybe.

web:review_paragraph_heading_18
Petra: Alig 2 órányi útra van a szállástól, és az idő is enyhébb, mint a tengerparton. A hely gyönyörű, tele látnivalóval. A csoport nagyrésze nem jött fel az út végén található hegy tetejére a kolostorhoz, de mi megtettük és csodálatos volt. A kilátás elképesztő és teljesen megérte a kissé nehézkes túrát. Hideg vizet viszonylag sűrűn árulnak, amire szükség is van a nap folyamán. Bár az idő enyhébb, mint Aqabában, de így is meleg van és tűz a nap, tehát jobb fejfedőben és naptejjel érkezni. A hegyi úton felfelé rengeteg árus van, akikkel nagyon sokat lehet alkudni. Először úgy tűnhet nem engednek, de kitartónak kell lenni és akkor akár a kínált ár felén is elvihetjük a terméket.

Wadi Rum: Nagyon izgalmas volt ez is. Nyitott platós kocsikon lehetett utazni és nézelődni a sivatagban. Megvendégeltek minket a beduinok teára, kendőket csavartak a fejünkre, kifestették a nők a szemét és hennát is készítettek. (ajándéktárgyat nem érdemes itt venni, bár az idegenvezető ajánlja, de sokkal drágább, mint máshol) Ezután teveháton lehet utazni, amely kicsit drága, de nagyszerű élmény. Az út végén pedig megnéztük a naplementét is.

Holt tenger: Az út kicsit hosszú, kb 4 óra. Ilyen szempontból elég fárasztó nap volt. A holt tengeri lebegést azért érdemes kipróbálni, elég szokatlan érzés. A túra során szintén nem érdemes ajándéktárgyakat venni a javasolt helyeken.

Az idegen vezető jól felkészült volt, rengeteg információt kaptunk tőle.

Névtelen, 2015.08.26., Tartózkodás dátuma: 2015.08.18 - 08.25.
Régió: Jordánia Jordánia, Aqaba, Hotel:Marina Plaza

Hasznosnak találta az értékést? Igen (7) Nem (1)

3 fénykép

Marina Plaza, Aqaba, Jordánia Névtelen 2015-08-26 9 1 10 Marina Plaza

összes ajánlás Jordánia

Az Ön értékesítője:

Ingyenesen hívható: H-P: 09:00-18:00 | Szo-V 10:00-18:00 06 80 100 200 +40 316 300 926