Horvátország - Brač Horvátország

 • Leírás

  Ez a csodálatos sziget kínálja a legtöbb szabadidőprogramot. A sport szerelmesei nagyra értékelik a windsurfingezés lehetőségét az Arany?fok előtt található Bol-csatornánál, még extrémebb sportnak számít a Vidova hora hegyről való való sárkányrepülés. Azokat, akik szívesebben hódolnak a nyugodtabb aktivitásoknak, sétára invitáljuk Splitske városából az antik kőfejtőbe, amely Skrip alatt terül el, ahol kellemes sétát tehetünk a festői olivaligetek és romantikus öblök között. Természetesen igényesebb útvonalon is haladhatunk. Felkapszkodhatunk a Vidova hora nevű csúcsra is, ez viszonylag igényes túrának számít és kb.3 órát vesz igénybe, de megéri a fáradtságot,hiszen a kilátás egyszerűen felejthetelen. Ne feledkezzünk meg a karsztképződményekről sem, amelyek a sziget egész területén előfordulnak. Szeretnének új ízeket megismerni? Jó helyen vagyunk, hiszen megkóstolhatjuk a kiváló brači sajtot, bárányhúst vagy halspecialitásokat. Egy ilyen kiadós vacsora után relaxációként jól esik meginni egy üveg bort, s közben a nyitott teraszok egyikéről csodálni a naplementét.

  Már maga a sziget etimológiája is sajátságos. A szarvasról lett elnevezve-a helyi lakosok kultikus állatáról. Ismeretes egy legenda, ami megmagyarázza ennek a mezőgazdasággal és halászattal foglalkozó város orientációját. Minden Trója eleste után játszódott le, amikor ezen a területen telepedett le Antinor,aki magával hozott egy Braha pásztort, egy Silena nevű földművest és egy Elafa nevű tengerészt.

  A szigeten nagy hagyománya van a kőfaragó mesterségnek. A helyi kőfejtőket, amelyek Pučisca mellett találhatóak, még az antik időkben felújították, azóta sok kőfaragó dinasztia tanhelyéül szolgált. A híres kőfaragók, Jurij Dalmatinec és Nikola Firentinec szolgálnak erre bizonyítékul. A helyi, ún. korčulai követ a 20. században még a washingtoni Fehér Ház építéséhez is felhasználták.

  Az egyik legalkalmasabb város egy kellemes üdülés eltöltésére a festői Bol, amely a sziget déli részén található. Nyugalmat és magánszférát biztosít, a kultúrát illetően viszont életteli központ .

  A város a part mentén terül el, tehát bármelyik apartmanból közel leszünk a tengerhez. Szimbólummá vált az Arany fok, amelyet apró kavicsok borítanak, 600 m hosszú és nyíl alakban nyúlik be a tengerbe. Az egész terület jól alkalmazkodott a vízisportokhoz, sok víziscooter,vízisíkölcsönző található itt, szinte minden sarkon búvártanfolyamot hitdetnek. Ajánlatos kerékpárt köcsönözni és két keréken bejárni a szigetet a romantikus utak mentén.

Legújabb értékelések Horvátország - Brač

Összesen: 4.2 .

 • 4.5 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 4 Környék
 • 2 Alapár

Összegzés:
. Teljes leírás

Elhelyezés
Nem tűnt 4*-osnak. Nem ilyet vártunk.

Ellátás
Az ételek jók voltak és nagy volt a választék. Az üdítő katasztrófa, volt ami ihatatlan, rossz minőség. Egy 4*-os all-inclusive ellátástól elvárná az ember a rendes coca-colat és társait, nem szörpöt.

Hotel szolgáltatások
Az ígéret ellenére a strandon fizetni kellett a napágyakért és a napernyőért is.

Tengerpart
.

Névtelen, 2018.08.27., Tartózkodás időpontja: 2018.08.15 - 08.24.
Régió: Horvátország Horvátország, Brač, Szállás: Waterman Svpetrvs Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (1)

Összesen: 8.6 Már második alkalommal jártunk a szigeten, illetve ebben a szállodában. Nem véletlenül esett ide a választásunk, minden szempontból...

 • 8.5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Már második alkalommal jártunk a szigeten, illetve ebben a szállodában. Nem véletlenül esett ide a választásunk, minden szempontból nagyon jó hely, szép szálloda, ár-érték arányban teljesen szuper! Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás szép, 4 csillagoshoz méltó, napi takarítás, modern berendezés.

Ellátás
Nagyon jó és bőséges svédasztalos kínálat.

Hotel szolgáltatások
Jó a wellness: tuti jakuzzi, gőzfürdő és szauna és az úszómedence is megfelelő. Szép gyermekmedencét is létrehoztak, de abban sajnos hideg volt a víz, így a kisgyermekkel nem tudtunk bemenni.

Tengerpart
A tengerpart szép, a szálloda része, kényelmes sétával körbe lehet sétálni. Tiszta, nem zsúfolt.

Gregus Anikó, 2017.05.08., Tartózkodás időpontja: 2017.04.27 - 05.04.
Régió: Horvátország Horvátország, Brač, Szállás: Waterman Kaktus Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Nagyon jó volt a szállás, szép a sziget, kiváló az étel-ital, jó a wellness és a park is.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Nagyon jó volt a szállás, szép a sziget, kiváló az étel-ital, jó a wellness és a park is. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba is teljesen rendben volt.

Ellátás
Megfelelő minőségű és mennyiségű volt az étel-ital kínálat.

Hotel szolgáltatások
Összességében nagyon tetszett minden, a személyzet is nagyon aranyos volt.

Tengerpart
Szép volt a part és a medence környéke is.

Gregus Anikó, 2016.06.08., Tartózkodás időpontja: 2016.04.17 - 04.24.
Régió: Horvátország Horvátország, Brač, Szállás: Waterman Kaktus Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 3.6 Egyedül a tengerrel voltunk megelégedve, de ez nem a szálloda érdeme. Nagy csalódás volt az egész!!!

 • 4.5 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 3 Környék
 • 3 Alapár

Összegzés:
Egyedül a tengerrel voltunk megelégedve, de ez nem a szálloda érdeme. Nagy csalódás volt az egész!!! Teljes leírás

Elhelyezés
Az itthon lefoglalt 4 személyes családi szoba helyett, egy két személyes szobába akartak minket betuszkolni. A két ágyas szobába beraktak először egy kinyitható másfél személyes kanapét, ezen kellett volna elférnie a 14 éves, 180 cm magas fiamnak, és a 11 éves lányomnak. Elmentünk reklamálni, mire beraktak még egy ágyat a szobába, úgy, hogy már a bőröndök egyáltalán nem fértek volna be, mi pedig az ágyakon közlekedtünk volna. Kb. a 80- as években kaptunk utoljára ilyen szobát a Balaton parton, ingyenesen, szoc. üdülőkben. Fél napunk ráment arra, hogy egy kicsit nagyobb szobát kapjunk.

Ellátás
Az étel. A húsleves műleves volt. Az előző nap maradt süteményekből másnap egy összekevert újra sütött „süteményt” csináltak. Látszottak benne az előző napi sütik darabjai. Maguk az ételek íztelenek voltak.All inclusive ellátásért fizettünk, amibe elvileg beletartozott volna a snac bar a parton, ingyenes ital fogyasztás… Mint kiderült, kettő darab helyen lehetett nekünk ingyen inni, ami elég messze volt mint a parttól, mint a szállástól. A vizet nekünk kellett megvásárolni az üdülőfalun kívül lévő élelmiszerboltban, mert azt nem adtak. Szombaton mindenki két karton vízzel sétált az üdülőfaluban. A snac annyiból állt, hogy egy helyen 16 órakor kitettek egy tálca kekszet. Természetesen szegény kiéhezett nyaralók, aki időben odaért gyorsan meg is ették. Így délutánonként pénzért ettünk hotdogot, hamburgert, mert a vacsora csak 7 óra után kezdődött.

Hotel szolgáltatások
A bojler olyan kicsi volt, hogy épp csak beugorhattunk a zuhany alá, hogy mindenkinek jusson meleg víz.

A légkondi olyan hangosan zümmögött, hogy alig tudtunk aludni tőle. Nélküle meg nem lehetett meglenni egy ilyen kicsi helyen 4 embernek.

A parkolásért fizetni kellett. Eddig ilyet sehol nem tapasztaltunk még.

Tengerpart
A hirdetés szerint az üdülőhöz külön partszakasz tartozik. Mint kiderült, a partszakasz megvan, csak nem használhatjuk ingyen a nyugágyakat, azokért fizetni kell, mert magánkézben vannak. Természetesen a pici kis parton egymás mellett voltak a nyugágyak, alig volt hely mellettük. Ha volt is, akkor a bazárban kellett venni szivacsos matracot, hogy le tudjunk ülni a kavicsra, mert különben nagyon kemény, vagy fizethettük naponta az ágyakat.

Névtelen, 2014.09.09.
Régió: Horvátország Horvátország, Brač, Szállás: Waterman Svpetrvs Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (4)

Összesen: 9 Az ellátás jó volt, csak elromlott a boiler a második nap, így nem volt meleg vizünk.

 • 8 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Az ellátás jó volt, csak elromlott a boiler a második nap, így nem volt meleg vizünk. Teljes leírás

Elhelyezés
szép hely, kényelmes, közel a parthoz, jó ellátás.

bár már érkezésnél a hűtőt szerelni kellett. Parkolásért és internetért külön fizetni kellett. Míg ugyanezért a Plitvicei tavaknál lévő kis szállodában nem kértek pénzt.

Tengerpart
kavicsos

Caraiman Simona Gabriela, 2012.09.10., Tartózkodás időpontja: 2012.09.04 - 09.07.
Régió: Horvátország Horvátország, Brač, Szállás: Waterman Svpetrvs Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

összes ajánlás Horvátország - Brač