Horvátország Horvátország

 • Fakultatív programok és szórakozási lehetőségek

  Horvátország strandjai

  Horvátországba a turisták többsége a tengerben való fürdőzés és tengerparti pihenés reményében utazik. Az Adriai-tenger a Földközi-tenger legtisztább része. Leggyakrabban apró kavicsos, vagy köves strandokat találhatunk itt, ritkábban homokosat. Sok strand részét képezik a különféle kölcsönzők, ahol főleg vízi járműveket találunk.

  A jól felszerelt, zsúfolt starandok mellett, melyeken sok a turista, Horvátország területén sok az üres strand is, ahol zavartalanul élvezhetjük a fürdőzést.

  Az Adria minden látogatója kiválaszthatja, melyik strandtípus számára a legkedvezőbb, hogy inkább a nagy és felszerelt strandokat részesíti előnyben, vagy a kisebb és vadabb természeti környezetben fekvő öblöket. Gyakran egy üdülőhelyen mindkét strandtípus megtaláláható és minimális távolságra vannak egymástól.
  A víz tisztaságáról árulkodnak a tengeri sünök és egyéb tengeri élőlények.

  Sportolási lehetőségek

  Az Adrián a legkülönfélébb sportágakkal tölthetjük el az időt-a tipikusan szárazföldi sportoktól kezdve, mint pl. a tenisz, foci, minigolf, turisztika,vagy ciklisztika a vízisportokat is kipróbálhatjuk-pl.jachting, búvárkodás, windsurfing, halászat stb.

  Néhány város komplett sportolási lehetőséget kínál. A legkülönfélébb sportolási lehetőséget kínálja pl. Split, Korčula, Poreč, Omiš, Podgora.

  A horvát strandokon és a parthoz közel élvezhetjük a búvárkodást, jachtingot, halászatot, teniszt, windsurfinget, vízipólót, vízisít és scootereket. A szárazföldön ezen kívül lehetőség nyílik még a hegyi turisztikára, hegymászásra és vadvizi evezésre.

  A golf kedvelőinek viszont csupán egyetlen horvátországi hely kínál nagy golfpályát, ami a Brijungi szigeteken található. De már tervben van további golfpályák kiépítése, főleg az Isztriai-félszigeten.