Horvátország Horvátország

Hivatalos megnevezés: Horvát Köztársaság /Republika Hrvatska/
Főváros: Zágráb
Állami irányítás: Horvátország többpártrendszerű, parlamentáris köztársaság
Vallás: római katolikus 77%, protestáns 0%, pravoszláv 11%
Hivatalos nyelv: szerb-horvát
Időeltérés: GMT +1 óra

Horvátország - már 18 490 Ft-tól

HORVÁTORSZÁGRÓLHorvátország, hivatalos nevén Rebublika Hrvatska, 56.542 km2-nyi területen fekszik a Földközi-tenger partvidékén, Közép és Délkelet-Európa határán. Az ország mintegy 4,5 millió lakossal rendelkezik, a hivatalos nyelv a horvát.

Horvátország főleg a cseh turisták kedvelt úticélja, akik nem csak a kedvező árak, a viszonylag barátságos távolság és a nyelvi korlátok hiánya miatt látogatnak ide. Nem meglepő, hogy Horvátországban jelentős nagyságú cseh kisebbség él. Ez a kisebbség főleg Daruvar város környékén összpontosul.

Horvátország területileg 21 részre oszlik, amelyek a župy nevet viselik. A felosztás a mi kerületeinkhez hasonló régiókból áll, ezek további járáshoz hasonló kisebb régiókra oszlanak. A horvát tengerpart hossza mintegy 5.835 km-ennek nagy részét a kis szigetek partszakaszai alkotják.

Horvátország fővárosa Zágráb. Ez az életteli metropolisz az ország északnyugati részén található. A következő nagyváros Dubrovník, amely néhány éve az UNESCO világörökség részét képezi és egyike a környék leglátogatottabb városainak. Az egész adriai partvidék a szigetekkel együtt nagyon csábító a turisták számára- érdemes ellátogatni Rijekába, megnézni Splitet, Zadart, Makarskat stb. A belterületen található a külföldi turisták közkedvelt helye, a Plitvicei tavak, a mészkőszikákkal övezett gyönyörű tavak együttese.

A terület, ahol a hazai lakosok nagy része a turizmusból él, nemcsak a cseh, de a német turisták által is nagyon kedvelt. Azon gondolkodva, hová is menjünk kirándulni, ajánlatos kipróbálni az alábbi üdülőhelyeket: Poreč, Split, Makarska, vagy Dubrovník. Szintén kitűnő úticélpontnak számít Brač, Hvar, Korčula, Kornati, Pag vagy Rab. Itt mindig sok a felfedeznivaló.

Horvátország - már 18 490 Ft-tól

Legújabb értékelések Horvátország

Összesen: 10 Gyönyörű volt a szállás, hatalmas és finom választék az ételekben. A gyerekeknek szuper játszószoba. A wellness részleg szuper, de a...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Gyönyörű volt a szállás, hatalmas és finom választék az ételekben. A gyerekeknek szuper játszószoba.

A wellness részleg szuper, de a medence hideg volt és nincs gyerekmedence. Teljes leírás

Névtelen, Ellenőrzött vélemény (Invia.hu), Értékelve: 2023.03.13., Tartózkodás időpontja:: 2023.03.03 - 03.08.
Régió: Horvátország Horvátország, Kvarner-öböl, Szállás: Excelsior

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Kiváló nyaralás. Voltunk már egyszer Vodicében, szép város. Busszal mentünk, mert csak ketten voltunk és ezért nem érte meg autóval...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Kiváló nyaralás. Voltunk már egyszer Vodicében, szép város. Busszal mentünk, mert csak ketten voltunk és ezért nem érte meg autóval menni. De ha autóval utazik, akkor közvetlenül a szálloda mellett parkol. A városközpont 5 percre van a szállodától, ami nagyszerű volt. Nagyon elégedettek voltunk a nyaralással. Nem is voltak ott sokan. A tenger tiszta és meleg volt. Amikor megérkezel a városba, minden lépésnél utakat kínálnak, érdemes elmenni. Elmentünk a Kornati szigetekre, hajókirándulás 9-18 óráig, a hajón ebédeltünk is, a halak kiválóak voltak, 3 megállónk volt, mindegyikben lehetett úszni, a tenger közepén megállított a kapitány és kiugorhatnánk a csónakból a tengerbe. Elégedettek vagyunk, hogy ilyen nyaraláson voltunk. Vodice egy gyönyörű város. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás nagyon szép volt. Mivel kértük, hogy legyen kilátás a tengerre, megkaptuk. A szoba egyszerű és szép. A törölközőket minden nap cserélték, a hiányzó dolgokat mindig pótolták és kitakarították. A szoba légkondicionálója is nagyszerű dolog.

Ellátás
Az étel is kiváló. Az étterem nagy volt, ott lehetett ülni, ahol csak akart. Nálunk all inclusive volt, vagyis a reggeli, ebéd és vacsora benne volt az árban. Így egyáltalán nem kellett aggódnunk az étel miatt. Mindig olyan jókat ettünk, hogy napközben tényleg nem kellett kaját venni. A büféasztalos ételek bőven elegendőek voltak, levesek, 8 féle ital, házi sütemények, kávé, tea, gyümölcs, zöldség, hús, vegetáriánusok fogyaszthatnak.

Hotel szolgáltatások
A szálloda szolgáltatásai is jók voltak. A recepción angolul fogsz kommunikálni, aki pedig nem jól tud angolul, ahogy mondod, az kézzel-lábbal fog kommunikálni. A szállodának úszómedencéje is volt, közvetlenül a tengerre néz, a kényelmes napozóágyak közvetlenül a medence mellett voltak, és benne voltak a szálloda árában, így nem kellett fizetni értük, és senki más nem feküdt. őket, csak az ott tartózkodó vendégeket. A medencétől nem messze volt egy étterem, ami szintén a szállodához tartozott, ahol lehetett enni-inni kávét, alkoholt/alkoholmentest, csokit, sütit/fagyit stb.

Tengerpart
A strand tiszta volt és kavicsos. De a szállodától kb 5 percre volt egy homokos strand, de általában mindig zsúfolt volt, mert voltak gyerekes családok. A tengerhez jó volt a bejutás, nem volt sünök, így nem kellett attól tartani, hogy ráugrunk.

Gabriela M., Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2023.01.03., Tartózkodás időpontja:: 2022.06.28 - 07.07.
Régió: Horvátország Horvátország, Észak-Dalmácia, Szállás: Punta

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

10 fénykép

Összesen: 5.2 Ottléte alatt nem takarítom ki a szobát pusztán azzal, hogy megvetem az ágyat. Minden nap el kellett mennem a recepciós pulthoz, és...

 • 5.5 Elhelyezés
 • 4 Ellátás
 • 6 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
Ottléte alatt nem takarítom ki a szobát pusztán azzal, hogy megvetem az ágyat. Minden nap el kellett mennem a recepciós pulthoz, és tájékoztatnom őket, hogy a gyerekek érdekében szeretném megmenteni a padlót, kitakarítani a WC-t és a zuhanyzót. Teljes leírás

Balcarová Jana, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.01.02., Tartózkodás időpontja:: 2022.09.09 - 09.17.
Régió: Horvátország Horvátország, Rabac, Szállás: Valamar Bellevue

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (2)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 10 nagyszerű nyaralás

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
nagyszerű nyaralás Teljes leírás

Elhelyezés
a szobák apró hibáival a szobák tágasak voltak

Ellátás
kiváló

Hotel szolgáltatások
Nagy

Kubovová Miroslava, Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2022.12.09., Tartózkodás időpontja:: 2022.07.02 - 07.10.
Régió: Horvátország Horvátország, Kvarner-öböl, Szállás: Wyndham Grand Novi Vinodolski Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 10 Az utazás nagyon jól sikerült, október vége volt. A szálloda személyzete profi, barátságos és mosolygós

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Az utazás nagyon jól sikerült, október vége volt. A szálloda személyzete profi, barátságos és mosolygós Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák nagyon tisztaak, naponta takarítottak

Ellátás
Nagyon változatos, nagyon jó minőségű, semmi sem hiányzott. A hozzáadott értéket az ingyenes üdítőitalok és alkoholos italok jelentették (ez az információ nem szerepelt az ajánlatban)

Hotel szolgáltatások
Minden rendben volt, nagyon jó kommunikáció a recepcióval

Tengerpart
Nagyon közel a szállodához, tiszta

Stanisław G., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2022.10.31., Tartózkodás időpontja:: 2022.10.23 - 10.27.
Régió: Horvátország Horvátország, Észak-Dalmácia, Szállás: Punta

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

összes ajánlás Horvátország