Horvátország Horvátország

Hivatalos megnevezés: Horvát Köztársaság /Republika Hrvatska/
Főváros: Zágráb
Állami irányítás: Horvátország többpártrendszerű, parlamentáris köztársaság
Vallás: római katolikus 77%, protestáns 0%, pravoszláv 11%
Hivatalos nyelv: szerb-horvát
Időeltérés: GMT +1 óra

Horvátország - már 6 571 Ft-tól

HORVÁTORSZÁGRÓLHorvátország, hivatalos nevén Rebublika Hrvatska, 56.542 km2-nyi területen fekszik a Földközi-tenger partvidékén, Közép és Délkelet-Európa határán. Az ország mintegy 4,5 millió lakossal rendelkezik, a hivatalos nyelv a horvát.

Horvátország főleg a cseh turisták kedvelt úticélja, akik nem csak a kedvező árak, a viszonylag barátságos távolság és a nyelvi korlátok hiánya miatt látogatnak ide. Nem meglepő, hogy Horvátországban jelentős nagyságú cseh kisebbség él. Ez a kisebbség főleg Daruvar város környékén összpontosul.

Horvátország területileg 21 részre oszlik, amelyek a župy nevet viselik. A felosztás a mi kerületeinkhez hasonló régiókból áll, ezek további járáshoz hasonló kisebb régiókra oszlanak. A horvát tengerpart hossza mintegy 5.835 km-ennek nagy részét a kis szigetek partszakaszai alkotják.

Horvátország fővárosa Zágráb. Ez az életteli metropolisz az ország északnyugati részén található. A következő nagyváros Dubrovník, amely néhány éve az UNESCO világörökség részét képezi és egyike a környék leglátogatottabb városainak. Az egész adriai partvidék a szigetekkel együtt nagyon csábító a turisták számára- érdemes ellátogatni Rijekába, megnézni Splitet, Zadart, Makarskat stb. A belterületen található a külföldi turisták közkedvelt helye, a Plitvicei tavak, a mészkőszikákkal övezett gyönyörű tavak együttese.

A terület, ahol a hazai lakosok nagy része a turizmusból él, nemcsak a cseh, de a német turisták által is nagyon kedvelt. Azon gondolkodva, hová is menjünk kirándulni, ajánlatos kipróbálni az alábbi üdülőhelyeket: Poreč, Split, Makarska, vagy Dubrovník. Szintén kitűnő úticélpontnak számít Brač, Hvar, Korčula, Kornati, Pag vagy Rab. Itt mindig sok a felfedeznivaló.

Horvátország - már 6 571 Ft-tól

Legújabb értékelések Horvátország

Összesen: 6,6 A környék nagyon szép, a tengerpart csodás, gyönyörű helyen található a Krk sziget lábánál, de a szálloda hagy némi kívánnivalót maga...

 • 5 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
A környék nagyon szép, a tengerpart csodás, gyönyörű helyen található a Krk sziget lábánál, de a szálloda hagy némi kívánnivalót maga után. Nagyon sok a lépcső az egész szálláson belül, lift nincs, csatornaszag áradt az egész szállodában.

Az ételek nem túl változatosak, de finomak, voltak zöldségek is. Teljes értékelés megtekintése

Névtelen, 2017.10.09., Tartózkodás dátuma: 2017.08.05 - 08.08.
Régió: Horvátország Horvátország, Kvarner-öböl, Hotel: Uvala Scott

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7 Az ár-érték arány nagyon korrekt.

 • 6 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Az ár-érték arány nagyon korrekt. Teljes értékelés megtekintése

Névtelen, 2017.10.01., Tartózkodás dátuma: 2017.09.22 - 09.26.
Régió: Horvátország Horvátország, Krk sziget, Hotel: Depandance hotelu Adratic - Marina a Primorka

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8,8 Rendben minden, jövőre is ide szeretnénk menni.

 • 8,5 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Rendben minden, jövőre is ide szeretnénk menni. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Rendben minden, jövőre is ide szeretnénk menni.

Ellátás
Rendben minden, jövőre is ide szeretnénk menni.

Hotel szolgáltatások
Rendben minden, jövőre is ide szeretnénk menni.

Tengerpart
Kicsit messze van, de van homokos part is, kicsit távolabb.

Chován Péter, 2017.09.26., Tartózkodás dátuma: 2017.07.25 - 08.01.
Régió: Horvátország Horvátország, Umag, Hotel: Sol Garden Istra

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (1)

Összesen: 6,3 Csodás Lopar és azoktól a dolgoktól eltekintve amik inkább bosszantóak mint hatalmas problémák, nagyszerű volt a nyaralás. A szállás is...

 • 6 Szállás
 • 8 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés
Csodás Lopar és azoktól a dolgoktól eltekintve amik inkább bosszantóak mint hatalmas problémák, nagyszerű volt a nyaralás. A szállás is jó volt, ritkán lehet találni ilyen tágas apartmant. Bármikor visszamennénk mert most már tudom mik hiányoznak mit vigyek magammal. Ajánlom minden kisgyerekesnek Lopart és a Roni apartmant is. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás szép volt,nagy méretű szobákkal. Pár apróságnak tűnő de annál bosszantóbb dolog hiányzott az apartmanból.

A fürdőben se a törölközőknek se a wc papírnak se a zuhany fülkében a tusfürdőknek szivacsoknak semmilyen akasztó tároló nincs,se zuhanykilépő. Egy kis törölköző szárító szerüség van amin max egy kéztörlő fér el.

Konyha: pár lábos van csak azok is hatalmasak. Aki főzni akar annak nem túl praktikus de mindent meg lehet oldani. Tányérok evőeszköz poharak vannak bőven, bár az evőeszközök nem túl strapabíróak. Kávéfőző és vízmelegítő van mikró nincs. Ami pozitívum hogy gázon és villany lapon is lehet főzni és sütő is van. Én minden nyaraláson főzök úgyhogy nekem a konyha felszerelése a legfontosabb. Szeretem a nyaralás alatt is a tisztaságot magunk körül főleg hogy 3 pici gyermekünk van akik közül az egyik épp mászni kezdett, de sajnos a felmosó megállt annyiban hogy 1 régi partvis egy ronggyal és egy lavór szerűség. A teraszra nagyon jó volt kiülni bár ennyi pénzért nem egy ócska műanyag asztal-szék garnitúrát vártam. Légkondi felár nélkül használható. Wifi a hirdetéssel ellentétben nincs. A szemben lévő házban lakik a tulaj anyukája, ( jópofa néni,németül tud) ott van a net de ehhez az apartmanhoz már egyáltalán nem ér el. A legnagyobb csalódás számomra, hogy a leírás szerint 150m-re van a parttól és azért vállaltuk be ennyire drágán ezt az apartmant, hogy a 3 pici gyerekkel ne kelljen több száz métert gyalogolni strandcuccal felpakolva. De sajna kb dupla akkora a táv.

Ellátás
Nem kértünk ellátást.

Hotel szolgáltatások
Az apartmanban nem vettünk igénybe semmilyen szolgáltatást ellenben a parton van sokmindenre lehetőség. Vizi akadálypálya, vizibickli, este pedig egy kis vidámpark szerűség kerekedik vonattal trambulinnal, kis aksis autókkal lehet menni de van ugrálóvár és játékterem is. Millió bazár, kajálda és bár.

Tengerpart
A part az utca végén volt pár perc alatt simán lejutottunk. Visszafele nehezebb volt mert kicsit emelkedő az út de nem volt vészes. A part csodaszép,tiszta, hatalmas. Lehet bérelni ágyat ernyőt de bőven van hely plédet leteríteni. Elég sokan vannak de nem éreztem soha zavarónak mert hatalmas a part és eloszlik a sok ember. Negatívum hogy nagyon sok a magyar :D

Szilvia K. M., 2017.09.21., Tartózkodás dátuma: 2017.08.19 - 08.26.
Régió: Horvátország Horvátország, Rab sziget, Hotel: Roni Apartman

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 6 Jól éreztük magunkat,csak sokat esett az eső

 • 5,5 Szállás
 • 7 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
Jól éreztük magunkat,csak sokat esett az eső Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
elég elhanyagolt a szállás

Tengerpart
A tengerhez erdős út vezet,egy nap gázolaj szagú volt a tenger víz,

Névtelen, 2017.09.21., Tartózkodás dátuma: 2017.09.08 - 09.15.
Régió: Horvátország Horvátország, Isztria, Hotel: Kanegra Apartments

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

összes ajánlás Horvátország

Az Ön értékesítője:

Ingyenesen hívható: H-P: 9-18 I Szo: 9-14:30 06 80 100 200 +40 316 300 926

Egyszerűen átlátható kínálat:

minden költséget tartalmazó árak!