Horvátország Horvátország

Hivatalos megnevezés: Horvát Köztársaság /Republika Hrvatska/
Főváros: Zágráb
Állami irányítás: Horvátország többpártrendszerű, parlamentáris köztársaság
Vallás: római katolikus 77%, protestáns 0%, pravoszláv 11%
Hivatalos nyelv: szerb-horvát
Időeltérés: GMT +1 óra

Horvátország - már 7 596 Ft-tól

HORVÁTORSZÁGRÓLHorvátország, hivatalos nevén Rebublika Hrvatska, 56.542 km2-nyi területen fekszik a Földközi-tenger partvidékén, Közép és Délkelet-Európa határán. Az ország mintegy 4,5 millió lakossal rendelkezik, a hivatalos nyelv a horvát.

Horvátország főleg a cseh turisták kedvelt úticélja, akik nem csak a kedvező árak, a viszonylag barátságos távolság és a nyelvi korlátok hiánya miatt látogatnak ide. Nem meglepő, hogy Horvátországban jelentős nagyságú cseh kisebbség él. Ez a kisebbség főleg Daruvar város környékén összpontosul.

Horvátország területileg 21 részre oszlik, amelyek a župy nevet viselik. A felosztás a mi kerületeinkhez hasonló régiókból áll, ezek további járáshoz hasonló kisebb régiókra oszlanak. A horvát tengerpart hossza mintegy 5.835 km-ennek nagy részét a kis szigetek partszakaszai alkotják.

Horvátország fővárosa Zágráb. Ez az életteli metropolisz az ország északnyugati részén található. A következő nagyváros Dubrovník, amely néhány éve az UNESCO világörökség részét képezi és egyike a környék leglátogatottabb városainak. Az egész adriai partvidék a szigetekkel együtt nagyon csábító a turisták számára- érdemes ellátogatni Rijekába, megnézni Splitet, Zadart, Makarskat stb. A belterületen található a külföldi turisták közkedvelt helye, a Plitvicei tavak, a mészkőszikákkal övezett gyönyörű tavak együttese.

A terület, ahol a hazai lakosok nagy része a turizmusból él, nemcsak a cseh, de a német turisták által is nagyon kedvelt. Azon gondolkodva, hová is menjünk kirándulni, ajánlatos kipróbálni az alábbi üdülőhelyeket: Poreč, Split, Makarska, vagy Dubrovník. Szintén kitűnő úticélpontnak számít Brač, Hvar, Korčula, Kornati, Pag vagy Rab. Itt mindig sok a felfedeznivaló.

Horvátország - már 7 596 Ft-tól

Legújabb értékelések Horvátország

Összesen: 10 Nagyon jòl éreztük magunkat!!!

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon jòl éreztük magunkat!!! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobàk tisztàk és modern felszereltségüek. Külön +pont hogy magyar tv csatorna is volt. A kilàtàs a tengerre pedig csodàs!☺

Ellátás
Az ételek nagyon vàltozatosak és finomak voltak.

Hotel szolgáltatások
Maximàlisan meg voltunk elégedve a szàlloda szolgàltatàsaival, többek között a wellness is szép és a külsô medencérôl is pàratlan a kilàtàs a tengerre.

Tengerpart
A part tiszta és vàltozatos. Nyàron biztos zsúfoltabb,de mi nyugodtan tudtunk pihenni a nyugàgyakon, hisz tavasszal voltunk.

Kiss Katalin, 2019.05.01., Tartózkodás dátuma: 2019.04.25 - 04.28.
Régió: Horvátország Horvátország, Rabac, Hotel: Valamar Sanfior

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

3 fénykép

Összesen: 8,2 Nyugodt, békés környezet, gyönyörű tengerpart!

 • 7,5 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Nyugodt, békés környezet, gyönyörű tengerpart! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda nagyon nagy, sok mellékszárny. Viszont a terek jól kivannak használva, így nem tűnik zsúfoltnak. A kültéri medencék is nagyon jók és abszolút gyerekbarát!

Ellátás
Félpanziót kértünk és nem bántuk meg. Nagyon bőséges volt a választék, finomak voltak az ételek!

Hotel szolgáltatások
Egy dolgot nehezményeztünk csak, mégpedig azt, hogy külön kellett fizetni a szaunáért és a jakuzziért. Szerintünk ez természetes módon ingyen kellene hogy legyen egy 4csillagos szállodánál.

Tengerpart
A tengerpartot könnyen meglehet közelíteni és közel is van a szállodához. Gyönyörű a partról a naplemente, amit mellesleg a beltéri medencéből is lehet egy picit látni. Egészen fantasztikus látvány, ahogy a lemenő nap narancs fénye tükröződik a medence vizén. :)

Katalin K., 2018.10.29., Tartózkodás dátuma: 2018.10.21 - 10.24.
Régió: Horvátország Horvátország, Umag, Hotel: Sol Garden Istra

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8,6 Érkezéskor meglepő a beton mindenség. Napok múltával kiderül: a tengeri levegőt és az időjárást évtizedeken keresztül a vasbeton bírja a...

 • 8,5 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Érkezéskor meglepő a beton mindenség. Napok múltával kiderül: a tengeri levegőt és az időjárást évtizedeken keresztül a vasbeton bírja a legjobban. Találtunk 1931-ben öntött felületet.

Scott úr elképzelése a fásításról paradicsomi hangulatot eredményez. Környéken minden kopár szikla, a szálloda domb oldala fás, zöld egyedül. Sétáltunk a domb oldalon és találtunk csodaszép színű, kövek között növekvő virágokat.

Szeptember közepén a tenger 25-26 fok, a levegő 29-31. Az accuweather időjárás előrejelzését figyeltük. Előző hetekben, akkor és utána is valós lett 5-6 napos jóslatuk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Kéréseinket teljesítették! Két szobát kaptunk egymás mellett. Számunkra előny volt a szobákat összekötő kétszárnyas faajtó, amit kérésünkre kinyitottak. (Ha idegenek, külföldiek lakták volna a szomszéd szobát, akkor azt hiszem kéretlen nyelvleckéket hallgathattunk volna és viszont.)

A vasbeton jól vezeti a hangot. Szerencsénk volt a szeptemberi idő választással, 2-3 szobára volt a legközelebbi vendég (szálloda recepciósai figyeltek).

Ellátás
Svédasztalos reggeli és vacsora bőséges.

Vacsorával voltak meglepetéseink a 3. naptól: ugyanaz a menü. hatodik este szomorúan érzékeltem: a tegnapi rántott halat újra melegítették és feltálalták. Desszert hat este gyümölcs "bólé" volt. Lehetett választani: kérem / nem kérem.

Hotel szolgáltatások
Szobák: szezon végén tiszták, lakhatók. 5 ágyunkból az egyik rugós matraca nagypapám korában kezdhette a szolgálatot: kicsi mozgásra hangosan recsegett, többiek felébredtek.

Parkolók: elfértünk a szálloda komplexum 10%-os foglaltsága mellett.

Személyzet: segítőkész! Utolsó reggel valaki begyűjtötte a tengerpartról papucsainkat és egy 70.000 Ft-os szemüveget. Szóltunk, személyzet kereste, 3 órán belül megtalálták szemetes edény mellett lerakva.

Tengerpart
Tengerpart: sétáltunk a környéken és szembesültünk a földrajzi adottságokkal: szikla szikla hátán, meredek partszakaszok, ami a vízszintnél is folytatódnak lefelé. Sok munkával kiépített tengerparti sétány és beton napozó felületek kényelmesek voltak a 30-40 vendég számára. Mi lehet itt főszezonban?

Kerekes Péter, 2018.10.02., Tartózkodás dátuma: 2018.09.15 - 09.21.
Régió: Horvátország Horvátország, Kvarner-öböl, Hotel: Uvala Scott

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Horvátország