Horvátország - Pula Horvátország

 • Leírás

  Annak bizonyítékai, hogy a város lakott, hosszú évezredekre nyúlnak vissza. Az 1.században a rómaiak itt kolóniát alapítottak Colonia Pietas Iulia Pola néven és éppen ez az esemény járult hozzá a sok műemlék építéséhez, mint pl. az amfiteáter, a Herkules-kapu vagy a Sergius család diadalíve. Idővel és olasz befolyásra, amelynek Pula is része lett, változott a lakosság összetétele is.Amikor Pulát Jugoszláviához csatolták, a népesség többsége olaszul beszélt és még ma is megértetjük magunkat, ha olaszul szólalunk meg.

  Pula jelenleg Isztria legnagyobb városa és egyben fontos központja. A turizmus szempontjából nagyon magasan áll a közkedveltségi listán, főleg azon turisták számára, akiket érdekelnek a sport-, illetve kulturális események.

  Ha éppen itt szeretnének tölteni a kirándulást, ne feledkezzenek meg ellátogatni a híres amfiteáterbe, amely az 1.századból származik és egyben Európa 5.l egjobb állapotban fennmaradt amfiteátere. Virágzása idején 23.000 ember befogadásásra volt képes. Ma különböző fesztiválok és szórakoztató programok helyszínéül szolgál.

Legújabb értékelések Horvátország - Pula

Összesen: 6.8 Az apartman felszereltsége, elrendezése jó, a településen minden szolgáltatás elérhető, a tengerpart leginkább kisgyermekes családoknak...

 • 7.5 Szállás
 • 5 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Az apartman felszereltsége, elrendezése jó, a településen minden szolgáltatás elérhető, a tengerpart leginkább kisgyermekes családoknak ajánlott, a szállás ár-érték arányban megfelelő színvonalat nyújt. Teljes leírás

Elhelyezés
Az apartman felszereltsége, elrendezése jó.

Ellátás
Ellátást nem vettünk igénybe.

Hotel szolgáltatások
Nincs szolgáltatás.

Tengerpart
A leírásban a szállás és a tengerpart távolságát 600 méterben határozza meg, ez a valóságban 1500 méter.

Tóth Pál, 2019.08.27., Tartózkodás időpontja: 2019.08.17 - 08.24.
Régió: Horvátország Horvátország, Pula, Szállás: Lenci apartmanház

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 1.8 Az elmúlt 10 év legdrágább, legrosszabb nyaralása volt Horvátországban. Ebben szerepe van annak, hogy a szállás nagyon drága volt, ehhez...

 • 1.5 Szállás
 • 3 Környék
 • 1 Alapár

Összegzés:
Az elmúlt 10 év legdrágább, legrosszabb nyaralása volt Horvátországban. Ebben szerepe van annak, hogy a szállás nagyon drága volt, ehhez képest a színvonala bőven hagyott maga után kívánni valót... Többször jártunk már Horvátországban az elmúlt 10 évben, saját szervezésben, mindenhol kultúráltabb szállást sikerült szereznünk, sokkal jobb ár-érték arányban. Teljes leírás

Elhelyezés
Az apartman elosztása nem praktikus, túlzsúfolt, a lodzsa be lett építve, oda került az étkező, az egyik hálószobán keresztül megközelíthető a konyhából).

Csak az egyik hálószobában volt szekrény.

Az apartman koszos volt, nem volt kitakarítva sem az érkezésünk előtt, sem alatta, bár jeleztük a tulajdonos felé. Mindez elmondható az egész házról, melyben az apartman található.

Az internet nem működött folyamatosan az egész apartmanban.

A homokos tengerpart 700 m helyett kb 20 perc sétával volt elérhető (kb 1,5 km), a kavicsos még messzebb volt.

Ellátás
Önellátás, a közelben több étterem, bolt, ez nem volt gond.

Tengerpart
A helyi strand gyalogosan min 20 perc, ez a homokos rész, ahol a víz lassan mélyül, nem tiszta, a strand zsúfolt. Nekünk nem tetszett.

Kocsival 15-30 perc alatt sziklás, tiszta vizű strandok elérhetők (Centinera, Njive), amelyek kevésbé zsúfoltak.

Csilla D., 2019.08.18., Tartózkodás időpontja: 2019.08.03 - 08.10.
Régió: Horvátország Horvátország, Pula, Szállás: Lenci apartmanház

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 6.4 Nyaralásunk élményekben bővelkedett. Csodálatos helyeket ismertünk meg, pl: Kamenjak nemzeti park, ahol a szikla ugrás volt a csúcs a...

 • 5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 3 Alapár

Összegzés:
Nyaralásunk élményekben bővelkedett. Csodálatos helyeket ismertünk meg, pl: Kamenjak nemzeti park, ahol a szikla ugrás volt a csúcs a gyerekeimnek. A környező városok pl: Rovinj, Medulin remek kiránduló helyek, és Rovinj gyönyörű! Az elhelyezésének kîvül mindennel elégedettek voltunk. Teljes leírás

Elhelyezés
Apartmanunk tiszta, mindennel felszerelt volt, bár mi félpanziós ellátást kértünk. A légkondiért külön kellett fizetni rögtön a recepción bejelentkezésnél,utána adták hozzá a kártyát. A Free Wi-fi csak a recepciónál működik. Volt tv készülék is, a 34 csatornából a lista szerint volt magyar is. Ez nem jött be...csak a szlovák 2. 1 kicsi háló, a gyerekek pedig a konyhában a kihúzható ágyon aludtak, de akkor nagy hely nem maradt mozogni. 1 kis szekrény ahová 4 fő nem fért be.

Ellátás
Félpanziós ellátás, a nagyobbik gyerekünk ék gluténmenteset kértünk. Mindent meg kaptunk hibátlanul!!! Köszönjük!

Hotel szolgáltatások
A medence vize is tengervíz , klórral keverve. Iszonyatosan csípi a szemet! Természetesen a napernyő és napágy használatáért itt is fizetni kellett! Kerékpár kölcsönző is van, ki is használtuk a lehetőséget. Az animátorok profik voltak, mindenkit megmozgattak.

Tengerpart
Könnyen megközelíthető, mindenki megtalálja a számára megfelelőt, külön a kutyás oknak is van elkerített hely. Bár ők este előszeretettel átjártak a kisgyerekes fokozatosan mélyülő részhez. A napozóágy és napernyő használatáért külön díjat kell fizetni.

Névtelen, 2019.07.04., Tartózkodás időpontja: 2019.06.24 - 07.01.
Régió: Horvátország Horvátország, Pula, Szállás: Apartmány Horizont

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7.8 Jól éreztük magunkat

 • 7.5 Szállás
 • 9 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Jól éreztük magunkat Teljes leírás

Tolnai Gábor, 2018.10.21., Tartózkodás időpontja: 2018.09.08 - 09.15.
Régió: Horvátország Horvátország, Pula, Szállás: Camping Bi Village

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8.5 -

 • 8 Szállás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
- Teljes leírás

Elhelyezés
Az apartman tipikusan horvát, egyszerű berendezéssel. Tiszta, kellemes környezet és nagyon közel van a strandhoz, ami pár perc sétával elérhető.

Ellátás
-

Hotel szolgáltatások
-

Tengerpart
A strand apró kavicsos, és nagyon zsúfolt. Ha valaki csendesebb fürdőzésre vágyik kicsit messzebb kell keresgélnie.

Vértes Andrea, 2018.08.23., Tartózkodás időpontja: 2018.08.11 - 08.18.
Régió: Horvátország Horvátország, Pula, Szállás: Edi Apartmanház

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Horvátország - Pula