Horvátország - Kvarner-öböl Horvátország

 • Leírás

  Kvarner környéke, tehát a két horvát régió, azaz župy-a Prímorsko-goranské és a Licko-senjské-éppen fordított szepmpontból egyedülálló, mint pl. Isztria vagy Damácia. Ezekkel ellentétben Kvarner sok évszázadon át kizárólag horvát fennhatóság alatt volt. Éppen ezért lelhetőek itt fel jobban az eredeti horvát kultúra vonalai, amely jóval kevésbé volt befolyásolva idegen államoktól. Itt gazdag írásbeli örökség őrződött meg, amelyet a 9?19.században használtak. További jellegzetesség a gyakori karnevál, tehát ha jó időpontban érkezünk, semmiképp sem hagyjuk ki a vad ritmusokat, amelyek megalapozzák a jó hangulatunkat.

  Kvar központja , fontos kikötő és Nyugat -Horvátország legfontosabb városa-Rijeka. Ami a fent említett karneválokat illeti, Rijekában a legjobb helyen járunk. A helyi ünnepségek a világ 5 legnagyobb karneváljához tartoznak és kitűnnek abban, hogy összekapcsolják a ószláv hagyományokat a városi álarcosbállal. Ilyenkor nem ritkaság, hogy akár százezer résztvevő és vendég is felvonul a városban, közülük kitűnnek a holubjani harangozók, akik régi pogány szokásokat elevenítenek meg, és a morcsiscsik,akiket a velencében szolgáló maori szolgákról neveztek el. Már helyi szimbólummá váltak és szinte minden sarkon vehetünk valamilyen őket ábrázoló szuvenírt., pl. ékszereket. Rijekában mindenképpen látogassunk el a 17.századból származó Szent Vitus templomba, amely a város patrónusa, valamint a trieszti vár falakhoz, amely még a római fennhatóság előtt lett kiépítve.A helyi Szűz Mária templom a második legnagyobb zarándokhely Horvátországban. A tengerparti város, Senji, talán a legtöbb monumentális erődítménnyel büszkélkedhet egész Kvarner területén-ezt állítja Nehaj, ami a horvát tengerpartot törököktől védő katonák célpontja volt.

  A turimushoz leginkább alkalmazkodott város, Európa fürdőhelyeinek egyik legrégebbike-Opatija. A Kvarner nevű luxusszállodában lenyűgöz minket a régi idők légkörének hangulata, ahol sok értekezletet és találkozót szerveznek. További jónevű szállodák a Palace, Zagreb, vagy Opatija.

Legújabb értékelések Horvátország - Kvarner-öböl

Összesen: 10 Nagyon jó nyaralásunk volt.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Nagyon jó nyaralásunk volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Tágas szoba, kényelmes széles ággyal. Szép fürdőszoba, káddal.

Ellátás
Nagyon finom és bőséges választék mind a reggeli és a vacsora. Az ár tartalmazza az italokat is, üdítő, sör, fehér és vörös bor. Vacsorához sütemény és fagylalt is van.

Hotel szolgáltatások
Hotel alkalmazottai kedves, mosolygós emberek. Nagyon jó, hogy van medence. A parton és a wellness részleg teraszán is elegendő napágyak vannak. Napernyőt hiányoltam. De a teraszon volt napernyő ahova fel lehet menni a tengerpartról kávéra, könnyű ebédre.

Tengerpart
Június elején nem volt zsúfolt a tengerpart. A víz nagyon tiszta. Lépcsőn lehet bemenni a tengerbe. A tengerpart könnyen megközelíthető akár a szállodából akár az utcáról.

Sóspataki Mónika, 2022.06.09., Tartózkodás időpontja: 2022.06.03 - 06.06.
Régió: Horvátország Horvátország, Kvarner-öböl, Szállás: Kristal

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8 A nyaralás ár érték aránya igazán kiváló volt.

 • 7 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
A nyaralás ár érték aránya igazán kiváló volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba és a szállás minősége a három csillagos szállodának megfelelő volt.

Ellátás
Az ellátás kiváló volt, finomak voltak.az ételek.

A kiszolgálás kifogástalan volt, az volt kicsit zavaró,de nem tolakodó hogy mindig mindenhol fertőtlenítettek, az étterembe belépéskor is.

De ez nem befolyásolta azt hogy jól érezze magát a vendég.

Hotel szolgáltatások
A szálloda szolgáltatása az ár értékarányban jó volt.

Tengerpart
A tengerpartot lépcsőn lehetett megközelíteni.

A tengerpartbés a tenger tiszta volt.

Ott István, 2021.10.07., Tartózkodás időpontja: 2021.09.19 - 09.24.
Régió: Horvátország Horvátország, Kvarner-öböl, Szállás: Zagreb

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (1)

Összesen: 9.2 Visszatérő vendégek voltunk a szálláson, ez elmond mindent. Aki nyugalomra vágyik, nem nyüzsgésre, tömegre az jól tudja érezni magát....

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Visszatérő vendégek voltunk a szálláson, ez elmond mindent. Aki nyugalomra vágyik, nem nyüzsgésre, tömegre az jól tudja érezni magát. Csodás kilátás a tengerre, a hídra. Mozgáskorlátozottaknak nem ajánlanám. Teljes leírás

Elhelyezés
Retró szállás, úgy ahogy a leírásban is szerepel. Gyönyörű volt a kilátás a szoba erkélyéről. Tágas szoba, fürdőkádas fürdővel. Klíma, hűtő, tv az árban, a használatért nem kellett a helyszínen felárat fizetni. Naponta cserélt törölköző, ürített szemetes. Aki nem járt még itt, azt sokkolhatja a parkolás. Mi már tudtuk mire számítsunk. Előbb, utóbb mindenki megtalálja a neki legjobban megfelelő helyet a parkolóban, de ha azt elhagyja valami miatt, újra vadásznia kell rá.

Ellátás
A félpanziós, büfés ellátás igyekezett mindenki igényét kielégíteni. Nagy választék a reggelinél, és a vacsoránál is. A mi tetszésünket elnyerte, többek között emiatt is ide tértünk vissza már többedik alkalommal. Újdonság volt, hogy a vacsorához is lehetett fogyasztani az automatából vizet, üdítőket.

Tengerpart
Aki szereti a sziklás partokat, annak ideális a helyszín, mert a kialakított napozó részeken nem fog nagy tömegbe botlani. Gyerekeseknek az elkerített kavicsos strandon van lehetőség a fürdőzésre, napozásra. A víz gyönyörű tiszta, áttetsző, általában nyugodt, nagy hullámok nem jellemzők erre a területre. Aki szeret búvárkodni, annak ideális a partszakasz, bár szabad szemmel is nagy mélységekbe lehet lelátni.

Fehér Andrea, 2021.08.19., Tartózkodás időpontja: 2021.08.11 - 08.14.
Régió: Horvátország Horvátország, Kvarner-öböl, Szállás: Uvala Scott

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (1)

Összesen: 6.8 Minden rendben volt, kellemes hetet töltöttünk a hotelben.

 • 7 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 7 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés:
Minden rendben volt, kellemes hetet töltöttünk a hotelben. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák tiszták, a szálloda maga retro-jellegű, de felújított.

Ellátás
A reggeli és a vacsora is rendben volt, változatos és ízletes.

Hotel szolgáltatások
Az animációs programok elég vérszegények voltak, a hatalmas panoráma-terasz burkolása nem volt még kész, hiányzott a fugázás, nem volt teljesen hibátlan. A wellness-részlegbe a covid-előírások miatt be kellett előre jelentkezni, még egy sima medence-használat okán is.

Tengerpart
A lebetonozott tengerpart közel volt, de mivel korlátozott létszámot tudott csak fogadni, volt harc a helyekért.

Névtelen, 2021.08.16., Tartózkodás időpontja: 2021.07.17 - 07.24.
Régió: Horvátország Horvátország, Kvarner-öböl, Szállás: Katarina

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 5.2 Jó volt, de a reggeli ill a vacsora választéka kevés.

 • 6 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 6 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
Jó volt, de a reggeli ill a vacsora választéka kevés. Teljes leírás

Elhelyezés
Jó , tiszta rendes szobák.

Ellátás
Kevés választék a reggelinél és a vacsoránál il. Nincs alkoholos ital a vacsorához. A levesek általában ízetlenek voltak.

Tengerpart
Sok a lépcső , kicsi a strand kavicsos része.

Ódor Zoltán, 2021.07.12., Tartózkodás időpontja: 2021.07.02 - 07.09.
Régió: Horvátország Horvátország, Kvarner-öböl, Szállás: Uvala Scott

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

összes ajánlás Horvátország - Kvarner-öböl