Horvátország - Umag Horvátország

 • Leírás

  A kb.5000 lakossal rendelkező város a nyugat-isztriai régió kedvelt fürdővárosa. A termékeny terület hozzájárult a mezőgazdaság fejlődéséhez, a legkedveltebb gyümölcs itt egyértelműen a szőlő. A helyi borospincék állítólag a legnagyobbak egész Isztrián.

  Umag turistaagglomerációja néhány kisebb üdülőközpontból áll, ezek közül kiemelkedő helyet foglal el Stella Maris, a híres teniszközpont, ahol egy nagy stadion, tenisziskola és 40 teniszpálya áll rendelkezésünkre. Nem hiába nevezik a várost a fehér sport központjának. Erre járva nem hagyhatjuk ki a nemzetközi ATP Croatia Open teniszversenyt sem, amelyet évente, július végén rendeznek. További központok Punta, Katoro és Kanegra. Az egész terület híres arról, hogy itt tengervíz segítségével gyógyítanak, amit talaszoterápiának nevezünk.

  Umag fennállása során legtöbbször idegen fennhatóság alatt állt, rómaiak, velenceiek, osztrákok és olaszok uralkodtak felette. Horvátország részévé 1953-ban vált. A múltból főként őrtornyok maradtak fenn, valamint egy 18.századból származó barokk stílusú templom. Ma is érződik a város középkori légköre, ami főleg kacskaringós utcáinak és régi házainak köszönhető.

  Egészen biztosan felejthetetlen kirándulásban lesz itt részünk, amihez hozzájárulnak az apró kavicsos strandok, a mesterségesen kialakított öblök, amelyeket borókaligetek öveznek. A hely a vízi sportok számára van teremtve, ezen kívül lovagolhatunk, focizhatunk, de játszhatunk minigolfot is. Ha nem szeretnénk egy helyben maradni, ellátogathatunk a Sipar?félszigetre, ahol mai napig láthatóak a római kor maradványai, vagy akár romantikus útra is indulhatunk Velencébe

Legújabb értékelések Horvátország - Umag

Összesen: 8,8 Közvetlen a parton levő, funkcionális apartmanok. Ár-érték aranyban szerintem jó. Az étkezés svédasztalos, finom és elég nagy a...

 • 7,5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Közvetlen a parton levő, funkcionális apartmanok. Ár-érték aranyban szerintem jó. Az étkezés svédasztalos, finom és elég nagy a választék, de a kínálat egy hét alatt nem sokat változott. A part kiépített, lassan mélyülő és a fás, füves terület miatt nagyon kellemes strandoláshoz. Snorkelingezni a szomszédos városba mentünk. A büfé és a bár a parton jó, de nagyon drága. Ahogy a területen lévő market is. Van pékség, játékterem, teniszpálya, játszótér. Összességében jól éreztük magunkat, visszamennénk. Teljes leírás

Elhelyezés
Semmi extra, de tiszta és funkcionális.

Ellátás
Finom és bőséges.

Hotel szolgáltatások
Gyakorlatilag minden van, de minden terítés ellenében. Viszont kedvesek és segítőkészek.

Tengerpart
Szép, kiépített strand, de a "tenger élményért" érdemes 5 percet autózni Dávidijába.

Baloghné Kocsis Nikoletta, 2019.08.28., Tartózkodás időpontja: 2019.08.16 - 08.23.
Régió: Horvátország Horvátország, Umag, : Polynesia Apartments

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

1 fénykép

Összesen: 8,2 Nyugodt, békés környezet, gyönyörű tengerpart!

 • 7,5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Nyugodt, békés környezet, gyönyörű tengerpart! Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda nagyon nagy, sok mellékszárny. Viszont a terek jól kivannak használva, így nem tűnik zsúfoltnak. A kültéri medencék is nagyon jók és abszolút gyerekbarát!

Ellátás
Félpanziót kértünk és nem bántuk meg. Nagyon bőséges volt a választék, finomak voltak az ételek!

Hotel szolgáltatások
Egy dolgot nehezményeztünk csak, mégpedig azt, hogy külön kellett fizetni a szaunáért és a jakuzziért. Szerintünk ez természetes módon ingyen kellene hogy legyen egy 4csillagos szállodánál.

Tengerpart
A tengerpartot könnyen meglehet közelíteni és közel is van a szállodához. Gyönyörű a partról a naplemente, amit mellesleg a beltéri medencéből is lehet egy picit látni. Egészen fantasztikus látvány, ahogy a lemenő nap narancs fénye tükröződik a medence vizén. :)

Katalin K., 2018.10.29., Tartózkodás időpontja: 2018.10.21 - 10.24.
Régió: Horvátország Horvátország, Umag, : Sol Garden Istra

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 -

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
- Teljes leírás

Névtelen, 2018.10.12., Tartózkodás időpontja: 2018.09.01 - 09.08.
Régió: Horvátország Horvátország, Umag, : Moj Mir

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (1)

Összesen: 7,2 Nagyon jól éreztük magunkat.

 • 8 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Nagyon jól éreztük magunkat. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon kényelmes francia ágyas szoba volt plusz egy két ágyas ,kis hibája csak a fürdőnek volt az elég keskeny.Konyha nagyon jól felszerelt .Teraszon is asztal és székek voltak. Nagyon szép

Tiszta rendezett környék

Ellátás
Önellátók voltunk ,de volt étterem,meg pizzázó is ahol lehetett fogyasztani

Hotel szolgáltatások
Nekünk sajnos ki keltet fizetni a takarításért meg a törölköző és az ágynemű használatáért a szálláson kívül még fejenként 30 eurót.Ezt nagyon sokallom,és nem is tájékoztattak erről sehol.És nem is cserélték a törölközőket mint sok helyen 2 naponta adják a tisztákat és WC papírt sem adnak csak 1 tekercs volt az egyik fürdőben holott két fürdő volt. Azért többet vártam egy 4 csillagos szálláson

Tengerpart
Nagyon közel a tenger kevesen fürödnek benne inkább a medencéket használják.Elég sziklás és köves a part de nagyon tiszta a víz le lehet látni a tenger aljára az alacsonyabb részeken.

Névtelen, 2018.09.18., Tartózkodás időpontja: 2018.09.08 - 09.15.
Régió: Horvátország Horvátország, Umag, : Camping Park Umag

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 3,2 A szálloda egész jó helyen lenne, viszont mind a szállás, mind az ellátás eléggé rontotta az összhangot. A szállásra csak aludni és...

 • 2 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 5 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés:
A szálloda egész jó helyen lenne, viszont mind a szállás, mind az ellátás eléggé rontotta az összhangot. A szállásra csak aludni és fürödni mentünk. Utolsó nap a fiaim azt mondták, menjünk haza, mert végre tiszta és nem büdös ágyban szeretnének aludni. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállásunkra megérkezve még sikerült elkapni a takarítónőket, hogy a teraszon lévő csikkeket és egyéb koszt takarítsák fel. A fürdőre azt hittük, hogy kopott, de a domestos segített, hogy fehér legyen a szürke zuhanytálca. A szobákban százlábúak rohangáltak, a pókhálók mindenhonnan csüngnek, a szekrények ragadtak, a gyerekeknél még az ajtó is le volt esve és így használhatatlan volt. A fürdőben a gyerekek wc teteje félig használhatatlan volt és hogy a törölközőt fel tudjam a fürdőben akasztani valami sárga trutyit kellett letakarítani a falról. Felmosni cirokseprűvel mosnak fel, na úgy is nézett ki, el volt barnulva a padló, de a domestos azon is tudott segíteni. Szerintem ez az állapot nem a retrot jelenti. A szálloda bárjához tartozó játékteremben feljött egy csempe amit nem takarítottak el, így sikerült papucsban egy 5*10 cm-es darabba belerúgni billiárdozás közben. A játékok fele nem működik a másik fele fél óránként beragad.

Ellátás
Az étteremben számunkra későbbi időpontot mondtak a vacsora kezdésre mint a szállodásoknak, így azok már rég ebédeltek, mire mi rájöttünk, hogy korábban is lehet menni. Sok ételt nem töltöttek fel, ha elfogyott, vagy ha feltöltötték azért vártak, hogy nem menjen gördülékenyen. Kiskanál szinte sosem volt, a pudingot villával ettük meg. Sokszor nem volt mély vagy salátás tányér, ezért addig az a rész használhatatlan volt. Az asztalokat többségében nekünk kellett megteríteni, mert csak leszedték a koszos tányért. Az étel hagy kívánnivalót maga után, aki azt mondta, hogy a szállás nem jó, de az étel szuper, az még nem evett jót.

Hotel szolgáltatások
A takarítás mint olyan nem létezik. Minden nap viszont az előteret takarítják és mindezt 1/4 8- és 1/2 8 között reggel. Törölközőt és wc papírt reggel 3/4 8-8 között cserélnek. Ez főleg első nap volt elég zavaró. Csütörtökön jött el nálam az a pont amikor felhívtam az utazási irodát és kikeltem magamból mind a szállodáról mind a takarítás és egyéb hiányosságokról. Ha nem lett volna jogalapja a dolognak, akkor nem hinném, hogy az alaphelyzetben is ragacsosan ágyneműt kicserélték volna és úgy kiporszívoztak, hogy a színe látszott a szőnyegnek. Első nap jeleztük a recepción, hogy koszos a szoba amin a hölgy a pultnál nevetett egyet. Csütörtökön amikor kiakadtam az állapotokra akkor még a szobacserét is felajánlották, de mondtam, hogy nem szeretném az egész szállodát végigtakarítani.

Tengerpart
A tengerpart nagyon tetszett a gyerekeknek, még ez volt a szerencse, mert csak ott voltunk. Az egész betonos, wc csak a szállodába van. Viszont van zuhany és átöltözési lehetőség. Volt egy vizilabda pálya a vízben, sokat tudtak búvárkodni, rögtön mély a víz, így gyerekeseknek csak egy másik rész ajánlott, de van arrébb a drága szálloda előtt homokos tengerpart. Az egyik gyereket megcsípte nálunk a medúza ami csúnya lett, de az a csónakkikötői részen volt, nem a szálloda előtt. Umag nagyon helyes kisváros, minden este besétáltunk. Ha a szállás nem lett volna ilyen, akkor egy fantasztikus nyaralás lett volna. Fotót nem csináltam, mert nem is akarok emlékezni rá.

Kovács Roland, 2018.07.17., Tartózkodás időpontja: 2018.07.07 - 07.14.
Régió: Horvátország Horvátország, Umag, : Adriatic Guest House

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Horvátország - Umag