Horvátország - Pag sziget Horvátország

 • Leírás

  A zadari szigetek legnagyobbikán összpontosul a szigetek kulturális örökségének legnagyobb része. A szárazfölddel egy középkori toronnyal ellátott híd segítségével van összekötve. Az erőteljes bóra szélnek köszönhetően a sziget kopár, sziklás területté alakult, néhány területen azonban makchiával benőtt területeket találunk, a nyugati területen a borókaerdők jellemzőek. A földművelésre kevésbé alkalmas körülmények ellenére az itt élő lakosok mégis sikerrel termesztenek szőlőt, gyümölcsöt és az észkon található Lun félszigeten elsősorban olivát. A szigetet a só, sajt és csipke szigetének is hívják. A leghíresebb lágy sajt a pagi sajt, amely előállítását akár meg is tekinthetjük. A sajton kívül érdemes megkóstolni a bárányhúst, amely a legfinomabbnak számít az egész Adrián. A helyi sós tavakból már az ókortól kezdve sót állítanak elő, ez később modernebb eszközökkel lett helyettesítve-a tengervíz elpárologtatásával.Arról, hogy itt a só még az aranynál is többet ér, az a tény tanúskodik, hogy a sziget egész Horvátország sóellátásának 2/3-át biztosítja. A csipkét a népviselet részeként találjuk meg.

  A múltban az egész régió megsemmisült, egy pusztító földrengés a víz alá temetett egy egész római települést, Cissát, melynek maradványai máig láthatóak a tengerfenéken. Pag történelmi magjához hozzájárult a híres horvát építész. Jurja Dalmatinec is. A városban szabályos utcákat találunk, amelyek a 15.századból származnak. A központ talán legdominánsabb építménye a Nagyboldogasszony templom, amely szintén ebből a korszakból származik. Ezen kívül a sziget inkább csendesebb, nyugodtabb légkört biztosít, ami egyaránt alkalmas a pihenésre és relaxációra.

Legújabb értékelések Horvátország - Pag sziget

Összesen: 9.4 Nagyon szép,egyedi környezet,minimalista stranddal, kitűnő szálloda àr-érték arányában, jó konyhával,rendes személyzettel.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 7 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Nagyon szép,egyedi környezet,minimalista stranddal, kitűnő szálloda àr-érték arányában, jó konyhával,rendes személyzettel. Teljes leírás

Elhelyezés
Tiszta,folyamatos takarítással.

Ellátás
Kitűnő,változatos.

Hotel szolgáltatások
Szauna világa kellemes és tiszta, panorámás kilátással.

Tengerpart
Köves,beton,nem túl tiszta,de a közeli strand kifogàstalan.

Gábor S., 2022.06.10., Tartózkodás időpontja: 2022.06.04 - 06.07.
Régió: Horvátország Horvátország, Pag sziget, Szállás: Pagus

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 6.4 A szálloda összességében jó.

 • 6.5 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 8 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés:
A szálloda összességében jó. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba összessében jó, A csapot nehezen lehetett elzárni, a TV csatornák időnként nem működnek.

Ellátás
Az ételek minősége nem éppen a legjobb. A szőnyeg tisztasága nem megfelelő.

Hotel szolgáltatások
A parkolás nagyon nehézkes, nincs elegendő hely.

Tengerpart
A part tiszta, enyhén zsúfolt.

Névtelen, 2018.09.10., Tartózkodás időpontja: 2018.08.12 - 08.19.
Régió: Horvátország Horvátország, Pag sziget, Szállás: Pagus

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 9.8 Egyedüli negatívum a szombati kezdés és a haza utazás. Több mint 2 órával megnövekedett az utazási idő a turnus váltások miatt....

 • 10 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Egyedüli negatívum a szombati kezdés és a haza utazás. Több mint 2 órával megnövekedett az utazási idő a turnus váltások miatt. Iszonyatosan nagy a forgalom. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba, illetve a szállás szinvonala kifogástalan, másodszor mentünk ebbe a szállodába -puszta véletlen korábban is ugyan ez a szobánk volt-, nagyon meg voltunk elégedve.

Ellátás
Ellátás minden igényt ki elégít. Bőséges, választékos menük voltak. Mindenki megtalálhatta számára a megfelelő étel sort.

Hotel szolgáltatások
Amit a foglaláskor ígértek azt maximálisan teljesítették. Egyetlen, de nem kis probléma a parkoló helyek korlátozott száma. Ha valamilyen véletlen folytán sikerül is helyet találni, azt nem célszerű feladni, mert közel sem biztos, hogy lesz a szálloda közelében parkoló.

Tengerpart
A tengerpart közvetlen a szálloda mellett van, csupán a járda választja el tőle. Talaja apró kavicsos, melyet úgy szórtak rá. Egyébként sziklás talaj van a kavics réteg alatt. Napernyőt esély sincs leszúrni. A tengerbe való bejutás már köveken keresztül történik, de a kavicsos szórás lehetővé teszi kisgyerekes családok számára is a biztonságos fürdőzést. Negatívum, hogy nincs a parton tusolási lehetőség.

Horváth Gyula, 2017.07.11., Tartózkodás időpontja: 2017.07.01 - 07.08.
Régió: Horvátország Horvátország, Pag sziget, Szállás: Pagus

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 6 Az Invia utazási szakértője kedvesen és udvariasan adott tanácsokat a nyaralással kapcsolatos telefonbeszélgetéseink során. Az...

 • 6 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 5 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
Az Invia utazási szakértője kedvesen és udvariasan adott tanácsokat a nyaralással kapcsolatos telefonbeszélgetéseink során. Az adminisztráció gyors volt, a hotelt is megtaláltam Pag szigetén. A hotel tiszta, a személyzet többsége udvarias.

Sajnos voltak problémák is.

Jeleztem: homokos, gyermekbarát hotelt keresünk az Adria partján. A tájékoztatóban említett mini klub nem üzemelt, ebben az évben nem is tervezik beüzemelését. A hotelhez ugyan tartozott két tengervízzel feltöltött medence egy kisebb 6 m-es a gyerekek és egy nagyobb a felnőttek számára, de az előbbi a gyerekek számára viszonylag hideg volt. A hotel területén nem volt semmilyen játék a gyerekek számára (se egy libikóka, se egy csúszda, szóval semmi). Az un. homokos strand kb. 10 m széles, itt sziklák nem akadályozták a vízbe menetelt, de olyan „kavicsok” viszont voltak, melyeket az iszlám állam házasságtörő asszonyok büntetésére szívesen felhasználna. Furcsának találtam, hogy megérkezésünk napján nem lehetett bankkártyával fizetni a vacsorát, cash automatához küldött a pincér. Ez később is előfordult, de feleségem reklamációjára a medenceparti vendéglőben mégis lehetett bankkártyára, ill. szobára fizetni. A szoba légkondicionálását 24 foknál alacsonyabbra nem lehetett beállítani (azt mondták, technikailag nem lehetséges), emiatt kénytelen voltam a teraszon tölteni az éjszakákat a meleg miatt, a család többi része jobban bírta. Összességében ez a hotel nászutasok vagy nem hivatalos párkapcsolatok számára optimális, de nem gyermekbarát. Pont:5 Teljes leírás

Elhelyezés
A hotel tiszta, a személyzet többsége udvarias.Sajnos 24 fok alá nem lehetett csökkenteni a szobahőmérsékletet

Hotel szolgáltatások
A tájékoztatóban említett mini klub nem üzemelt, ebben az évben nem is tervezik beüzemelését.A hotel területén nem volt semmilyen játék a gyerekek számára (se egy libikóka, se egy csúszda, szóval semmi).

Tengerpart
Az un. homokos strand kb. 10 m széles, itt sziklák nem akadályozták a vízbe menetelt, de olyan „kavicsok” viszont ott is voltak, melyeket az iszlám állam házasságtörő asszonyok büntetésére szívesen felhasználna. Specialis cipo kell. A tenger nagyon tiszta.

Dr. Csiba László, 2016.08.22., Tartózkodás időpontja: 2016.08.10 - 08.17.
Régió: Horvátország Horvátország, Pag sziget, Szállás: La Luna

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (4)

Összesen: 9 Kulturált,szép körülmények vártak.

 • 9 Szállás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Kulturált,szép körülmények vártak. Teljes leírás

Elhelyezés
Kényelmes.

Tátraaljai András, 2015.10.04., Tartózkodás időpontja: 2015.09.18 - 09.25.
Régió: Horvátország Horvátország, Pag sziget, Szállás: Apartmány Lanterna

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Horvátország - Pag sziget