Horvátország - Korčula Horvátország

 • Leírás

  A sötét boróka-és tölgyredők,valamint ligetek miatt már az antik világban Fekete-szigetnek nevezték. A buja vegetáció itt kiterjedt szőlősökkel keveredik, amelyek fehér borai egész Dalmáciában nagyon kedveltek. Az élet az atraktív középkori városban, Korčulában összpontosul, amely hasonlít az olasz Velencére, melynek a város több évszázadon át a fennhatósága alá tartozott. Itt főleg a pontos építészeti munkákat kedvelők élhetik ki magukat, akiket biztosan elvarázsolnak a szűk, kanyargós utcák, a házak homlokzatai vagy a hatlmas tornyok és kápolnák. A történelem minden apró részletben jelen van, amely még a 13.században kezdett íródni. Két évszázaddal később a fehér korčulai kőből lett emelve a leghíresebb műemlék Korčulán-a Szent Márk katedrális, melynek munkálatain maga a híres olasz mester, a milánói Bonin is részt vett. Művészeti szempontból nagyra értékelt a helyi patrónusokat, Szent Márkot, Jeronimust és Bartolomejt ábrázoló oltárkép,a műremek a velencei Tintoretto mester műve. Egészen biztosan nem fogunk csalódni a szálláslehetőségekben sem. A szigettel azonos nevű szálloda az öreg kikötőnél fekszik és csodás kilátást biztosít az Adriára és a környező szigetekre. Felejthetetlen az exotikus pálmákal díszített, nyitott terasz, amely nappal pihenőhelyül szolgál, az esti órákban pedig szórakozásra.

Legújabb értékelések Horvátország - Korčula

Összesen: 9.6 A Korculán eltöltött 8 napunk maga a pihenés volt. Szinte ki sem kellett mozdulni a szállodából, hiszen minden ott volt egy helyben,...

 • 9.5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
A Korculán eltöltött 8 napunk maga a pihenés volt. Szinte ki sem kellett mozdulni a szállodából, hiszen minden ott volt egy helyben, csupán a városnézések alkalmából hagytuk el a hotelt. Kiváló kiszolgálás, segítőkész személyzet, finom ételek és nyugodt strandok jellemzik ezt a hotelt közvetlenül a tengerparton. Mindenkinek meleg szívvel ajánlom! Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák mindegyike erkéllyel rendelkezik, amik tudomásom szerint a legtöbb esetben a tengerre néznek. A szobalányok nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.

Ami talán negatívum lehet - azonban ez megszokott a hotelekben -, hogy nincsen hűtő és a minibárba is tiltja a szabályzat a bepakolást.Továbbá, ami problémát okozott még nekünk az az, hogy nincs elegendő parkolóhely a vendégek számára, viszont szerencsére nekünk mindig sikerült helyet találnunk.

Ellátás
Mi ellátásként félpanziót választottunk, ahol mind a reggeli, mind a vacsora svédasztalos volt. A reggelinél minden megtalálható volt, ami egy tökéletes reggelihez szükséges. Vacsoránál kétféle halételből lehetett választani és ezen kívül voltak helyi specialitások és hétköznapibb ételek is. Természetesen szolgáltak fel leveseket, tésztaféléket (amik személyes kedvenceim voltak), salátákat, sokféle süteményt, gyümölcsöket és fagylaltot. Itt azt éltük meg negatívumként, hogy az üdítők elég drágák.

Hotel szolgáltatások
A szállodában számos program közül lehet válogatni. Minden reggel lehetőség van valamiféle mozgásra, például pilates-re vagy kerékpározásra - mindezek ingyenesek a vendégek számára. Ezeken kívül napközben vannak gyermekprogramok, amik elég színvonalasnak tűntek. Továbbá, minden este élőzene van a bárban, ami igazi tengerparti hangulatot teremt.

Tengerpart
A hotelnek 2 saját strandja van, az egyik közvetlenül a főépület előtt, a másik kicsit odébb, a hotel másik épülete előtt. Mindkettő elég nagy, a főépület előtti nekem kicsit zsúfolt volt, így a másikon töltöttük napjainkat. Emellett van egy medence is a hotel udvarán. Nagyon pozitívnak tartom, hogy a strandok mindegyikén kihelyezett napozóágyak és napernyők vannak, amiket a szálloda vendégei szabadon használhatnak. A strandok tiszták, folyamatosan karban vannak tartva. A víz is nagyon tiszta és gyönyörű kékes türkizes színe van, az egyetlen hátrány az lehet, hogy a víz egyből mélyül.

Cintia F., 2017.08.18., Tartózkodás időpontja: 2017.07.08 - 07.15.
Régió: Horvátország Horvátország, Korčula, Szállás: Aminess Lume (ex. Feral)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

3 fénykép

Összesen: 8.6 Szuper volt!

 • 8.5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Szuper volt! Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás jó volt, talán egy kicsit lehetett volna nagyobb.

Ellátás
Nem volt ellátásunk.

Tengerpart
A tengerpart közel volt, szép tiszta, rendezett volt.

Bánfi Mihály, 2016.07.19., Tartózkodás időpontja: 2016.07.09 - 07.16.
Régió: Horvátország Horvátország, Korčula, Szállás: Korkyra Gardens

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8.6 Jól éreztük magunkat, a szálloda gyönyörű helyen van s a strandja is tökéletes.

 • 7 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Jól éreztük magunkat, a szálloda gyönyörű helyen van s a strandja is tökéletes. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba kicsi volt 3 főnek s a nyílászárók felújításra szorulnak. amúgy megfelelt az igényeinknek.

Ellátás
Az ellátást bőségesnek s változatosnak találtuk, elégedettek voltunk vele.

Hotel szolgáltatások
Különösebben semmilyen szolgáltatás nem volt. Az úszómedencét nem használtuk. A legnagyobb hiányosságnak azt találtuk, hogy a wifi pimaszul drága lett volna egy hétre.

Tengerpart
A szálloda előtt található egy kicsi kavicsos tengerpart, ami kisgyermekes családoknak is tökéletes. Mivel mi szept. első hetében voltunk, nem volt zsúfolt, de főszezonban biztos problémát okoz a kis part. A víz tiszta volt s kellemes. A szállodát könnyen meg lehetett közelíteni s találni.

Ferenczi Zsuzsanna, 2014.09.10., Tartózkodás időpontja: 2014.08.30 - 09.06.
Régió: Horvátország Horvátország, Korčula, Szállás: Adria

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 5.5 A csodás helyszínnek és időjárának köszönhetően kevés időt töltöttünk az apartmanban ami egy kissé a várakozásunkat alul múlta.

 • 4.5 Szállás
 • 8 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
A csodás helyszínnek és időjárának köszönhetően kevés időt töltöttünk az apartmanban ami egy kissé a várakozásunkat alul múlta. Teljes leírás

Elhelyezés
Az apartman berendezése egyszerű, elavult. A konyha hiányosan felszerelt: mikrohullámú sütő, edények, egyformorma 4 db tányár pohár készlet nem volt fellelhető.

Névtelen, 2014.07.01., Tartózkodás időpontja: 2014.06.21 - 06.28.
Régió: Horvátország Horvátország, Korčula, Szállás: Aminess Port9 Hotel (ex. Bon Repos)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: 8.4 A szállás nagyon szép helyen van. A hotelhez tartozó tengerpart nem nagy, így a napozóágyak nagyon közel vannak egymáshoz. Az óvárosba,...

 • 8 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
A szállás nagyon szép helyen van. A hotelhez tartozó tengerpart nem nagy, így a napozóágyak nagyon közel vannak egymáshoz. Az óvárosba, ami nagyon szép és hangulatos, sétálva is el lehet jutni. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás nem a legmodernebb, de tiszta. Amit hiányoltunk, hogy nincs a szállás neve kitáblázva, mi nehezen találtuk meg.

Ellátás
Bőséges, de lehetne változatosabb.

Hotel szolgáltatások
Széfet ingyen lehet bérelni.

Tengerpart
A hotelből közvetlenül le lehet jutni a partra. A tengerpart tiszta. A napozóágyak "megszerzéséért" sokszor verseny folyt, aki nem ment le korán, az ágy nélkül maradt.:-)

Hajnalka J., 2013.11.07., Tartózkodás időpontja: 2013.08.17 - 08.24.
Régió: Horvátország Horvátország, Korčula, Szállás: Park

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

összes ajánlás Horvátország - Korčula