Horvátország - Krk sziget Horvátország

 • Leírás

  Éppen ezen a szigeten, amely Kvarner szigetek egyike, található számos bizonyítéka annak, hogy a terület már régóta lakott. Krk Cres szigettel együtt az Adria legnagyobb szigete.A termékeny völgyek kontrasztban állnak a mészkőhegyekkel, amelyek egyedülálló hátteret nyújtanak, ezekben pl. akkor gyönyörködhetünk, ha lepillantunk a sziget legmagasabb hegyéről-az Obzov-hegyről. Míg a lakosság nagy része a sziget nyugati részén összpontosul, addig Krk keleti partját a hegyvonulatokból érkező, a szárazföldön bóra szélnek nevezett heves szél alakítja. Ennek az éghajlati tényezőnek köszönhetően a terület kopár, köves területté alakult. Az ókori Krk város történelmi központja éppségben fennmaradt, ugyanúgy, mint pl. a Vrbník nevű kis falu. Krk városában található a csodálatra méltó püspöki katedrális, amely alapítása a 6.századig nyúlik vissza. A modern építészet sem marad háttérben a több évszázadossal szemben. A híres Krki-híd, amely Kraljevica városától húzódik, nem csak impozáns építészeti alkotás, de fontos közlekedési hely is, amely lehetővé teszi a sziget kiváló megközelítését.

  A sziget közelében további apró szigetek sokasága található. Ezek egyikén, Košljunon az egyházi építészet kedvelői Ferences-rendi kolostort találnak, templommal és múzeummal. Az egész sziget madártávlatból úgy fest, mint egy drágakő az azúrkék tengerben. Krk nemcsak az építészettel van összefüggésben, de a kultúra fejlődésével is, főleg a 11.században, mivel éppen itt találták meg a horvát hlaholikai írás legfontosabb műemlékét-a Bascánska ploca-t. A tábla eredetijét nagy értéke miatt a zágrábi Horvát Tudomyányos Akadémia átriumában őrzik. Krk más szempontból is egyedi, itt hosszú évszázadokon át megőrződött a népi hagyomány, népviselet és az archaikus csakavai tájszólás.

  Ha szállást szeretnénk és kalandvágyóbb jellemek vagyunk,f ontos lehet az az információ, hogy itt nagy kiterjedésű kempingek találhatóak.

Legújabb értékelések Horvátország - Krk sziget

Összesen: 9.8 Az utazásunk nagyon jól sikerült. Csodálatos helyszínre látogattunk. Az odavezető és a hazafelé vezető úton sem volt dugó, fennakadás....

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Az utazásunk nagyon jól sikerült. Csodálatos helyszínre látogattunk. Az odavezető és a hazafelé vezető úton sem volt dugó, fennakadás. Sokan vannak még most is a szigeten. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda tekintetében mindennel elégedettek voltunk. A személyzet kedves volt, segítettek minden felmerülő kérdésben. A takarítók személyzet és a pincérek egyaránt. A szoba tiszta volt, a berendezés szép. Egy valami ami kicsit megtévesztő a comfort besorolású szobák esetén (superior esetén nem tudom így van-e) a tengerre néző erkélyes szoba ígérete a szálloda részéről. Ezek a besorolású szobák nem a főépületben, hanem a két melléképületben találhatóak, és sajnos ha nem elég magasan vannak, nem látszik a tenger, a másik épület fém tűzlépcsője van az erkéllyel szemben, illetve a több méter magas fasor. Javítanám ezt a megfogalmazást "tenger irányába néző" szobára. A főépület negyedik, ötödik emeleteiről már látható a tenger, így inkább oda illene ez a megtévesztő megfogalmazás. Ettől eltekintve mindennel nagyon elégedettek voltunk.

Ellátás
Az ételek finomak, kiadósak, változatosak voltak. Külön pozitívumként emelném ki az vacsoránál a korlátlan italfogyasztást.

Hotel szolgáltatások
A szálloda többletszolgáltatásai messze túlmutattak a ***-os besoroláson. Fodrászat, edzőterem, kerékpár, elektromos roller, elektromos robogó bérlés, szuvenír bolt áll a vendégek rendelkezésére. Gyermekeknek játszótér. A parkolási lehetőség megoldott annak megfelelően ki melyik épületben kerül elszállásolásra.Volt alkalom, hogy mire visszaértünk nap végén, a mi épületünk közvetlen közelében lévő parkoló tele volt, a távolabbiban tudtunk megállni, de a séta nem okozott problémát.

Tengerpart
Njivice területén megtalálható a köves, és a sziklás rész is. A városközponttól távolabb naturista strand is van. A tengerpart a település minden részéről könnyedén megközelíthető, szinte ez a központi része. A parti sétányon és a strand részen is tisztasággal, renddel találkoztunk. A fürdést követően aki megéhezik számtalan étterem, bár, fagyizó áll a rendelkezésére. A víz kristálytiszta, számtalan vízisport, hajókirándulási lehetőség van. A település egy kis ékszerdoboz a maga sziklás kis öbleivel.

Tipszics-Abrudán Beatrix, 2022.09.15., Tartózkodás időpontja: 2022.09.04 - 09.08.
Régió: Horvátország Horvátország, Krk sziget, Szállás: Aminess Magal (ex. Beli Kamik)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9.2 Nagyszerű utazás volt

 • 8.5 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Nagyszerű utazás volt Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás is nagyszerű volt két kivételtől eltekintve. A hűtőszekrény nem működött megfelelően és nem volt szárítási lehetőség a szobában.

Ellátás
Az étterem és a menü pazar volt.

Hotel szolgáltatások
Nem vettünk igénybe szállodai szolgáltatásokat.

Tengerpart
A víz és a part tisztasága kiváló volt a zsúfoltság napközben elviselhető volt.

Dudás Attila László, 2022.08.09., Tartózkodás időpontja: 2022.07.30 - 08.05.
Régió: Horvátország Horvátország, Krk sziget, Szállás: Valamar Koralj

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7.2 A hotel közel helyezkedik el a tengerhez, így pár perc alatt megközelíthető. Étel-ital rendben van, finom minden, sok választék. a...

 • 6.5 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 10 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés:
A hotel közel helyezkedik el a tengerhez, így pár perc alatt megközelíthető. Étel-ital rendben van, finom minden, sok választék. a szobába gyenge a légkondi, 26 foknál nem hűti lejjebb a szobát. A hűtő pici, nem hűt rendesen. Teljes leírás

Olivér K., 2022.07.11., Tartózkodás időpontja: 2022.07.03 - 07.07.
Régió: Horvátország Horvátország, Krk sziget, Szállás: Valamar Koralj

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 A pár napi tartózkodás kellemes volt. Pihenésre kíváló. A part közel, éttermek szintén. Sajnos rossz időt fogtunk ki, így egyéb...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
A pár napi tartózkodás kellemes volt. Pihenésre kíváló. A part közel, éttermek szintén. Sajnos rossz időt fogtunk ki, így egyéb programokra (pl. hajókázás) nem tudtunk menni.

A hotel személyzete kedves, segítőkész. Teljes leírás

Elhelyezés
A Hotel kellemes, tiszta.

Ellátás
Nagyon tetszett a félpanziós ellátásnál, hogy reggelit és ebédet tudunk elfogyasztani.

Hotel szolgáltatások
Rossz idő esetén a beltéri medence és jakuzzi tökéletes választás volt.

Tengerpart
A tengerpart nagyon közel van, közvetlenül előtte. Kavicsos a part, szükséges cipő a fürdéshez.

Fazekasné Olasz Katalin, 2022.06.04., Tartózkodás időpontja: 2022.05.26 - 05.30.
Régió: Horvátország Horvátország, Krk sziget, Szállás: Valamar Zvonimir

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Horvátország - Krk sziget