Horvátország - Krk sziget Horvátország

 • Leírás

  Éppen ezen a szigeten, amely Kvarner szigetek egyike, található számos bizonyítéka annak, hogy a terület már régóta lakott. Krk Cres szigettel együtt az Adria legnagyobb szigete.A termékeny völgyek kontrasztban állnak a mészkőhegyekkel, amelyek egyedülálló hátteret nyújtanak, ezekben pl. akkor gyönyörködhetünk, ha lepillantunk a sziget legmagasabb hegyéről-az Obzov-hegyről. Míg a lakosság nagy része a sziget nyugati részén összpontosul, addig Krk keleti partját a hegyvonulatokból érkező, a szárazföldön bóra szélnek nevezett heves szél alakítja. Ennek az éghajlati tényezőnek köszönhetően a terület kopár, köves területté alakult. Az ókori Krk város történelmi központja éppségben fennmaradt, ugyanúgy, mint pl. a Vrbník nevű kis falu. Krk városában található a csodálatra méltó püspöki katedrális, amely alapítása a 6.századig nyúlik vissza. A modern építészet sem marad háttérben a több évszázadossal szemben. A híres Krki-híd, amely Kraljevica városától húzódik, nem csak impozáns építészeti alkotás, de fontos közlekedési hely is, amely lehetővé teszi a sziget kiváló megközelítését.

  A sziget közelében további apró szigetek sokasága található. Ezek egyikén, Košljunon az egyházi építészet kedvelői Ferences-rendi kolostort találnak, templommal és múzeummal. Az egész sziget madártávlatból úgy fest, mint egy drágakő az azúrkék tengerben. Krk nemcsak az építészettel van összefüggésben, de a kultúra fejlődésével is, főleg a 11.században, mivel éppen itt találták meg a horvát hlaholikai írás legfontosabb műemlékét-a Bascánska ploca-t. A tábla eredetijét nagy értéke miatt a zágrábi Horvát Tudomyányos Akadémia átriumában őrzik. Krk más szempontból is egyedi, itt hosszú évszázadokon át megőrződött a népi hagyomány, népviselet és az archaikus csakavai tájszólás.

  Ha szállást szeretnénk és kalandvágyóbb jellemek vagyunk,f ontos lehet az az információ, hogy itt nagy kiterjedésű kempingek találhatóak.

Legújabb értékelések Horvátország - Krk sziget

Összesen: 10 Az apartman nagyon jó helyen van,közel a tenger, és a strand is, autóval érdemes körbejárni a környéket sok csodaszép hely van a szigeten.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Az apartman nagyon jó helyen van,közel a tenger, és a strand is, autóval érdemes körbejárni a környéket sok csodaszép hely van a szigeten. Teljes leírás

Elhelyezés
Maximálisan elégedettek voltunk a szállással, jó helyen van, tiszta jó a berendezés,otthonos ,konyhája szuperül felszerelt. Tulajdonos hölgy nagyon kedves.

Ellátás
Önellátás volt.

Hotel szolgáltatások
Apartman volt , parkolás volt ami szolgáltatás esetleg.

Tengerpart
Tengerpart egyik oldalt köves part, tiszta tusolóval felszerelt. A másik oldalt betonos a tenger itt is köves, de rendkívül tiszta. Közel van 60-70 méter.

Holecz Tímea Zsuzsanna, 2021.08.24., Tartózkodás időpontja: 2021.08.14 - 08.21.
Régió: Horvátország Horvátország, Krk sziget, Szállás: Privatni apartman CARGONJA

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8.4 Összességében egy kellemes, pihenésre, feltöltődésre kiválóan alkalmas hely. Kisgyermekeseknek is ideális.

 • 8 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Összességében egy kellemes, pihenésre, feltöltődésre kiválóan alkalmas hely. Kisgyermekeseknek is ideális. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás közel van a tengerparthoz, a szoba tiszta, kényelmes. Nem minden szobához van azonban erkély, nekünk nem volt, néha azért jó lett volna, ha van. Az, hogy melyikhez van és melyikhez nincs, csak a helyszínen derül ki.

Ellátás
A reggeli és vacsora ízletes, azonban minden nap ugyanazt a néhány ételt szervírozta az étterem. A négy - öt ételből azért tudtunk úgy válogatni, hogy mindennap mást reggeliztünk és vacsoráztunk. Az automatából az üdítő korlátlanul a rendelkezésre áll, ill. ami még különösen előnyös, hogy vacsorakor a hideg csapolt sör is korlátlanul a rendelkezésre áll.

Hotel szolgáltatások
A szállodai személyzet udvarias, külön kiemelem a takarító személyzetet, akik előzékenyek, figyelmesek, minden esetben udvariasan köszönnek, kérdezni is lehet tőlük. Amennyiben valaki nem kér takarítást valamely napon, két kis csokival "hálálja" a személyzet. Jól eső érzés ez a kis figyelmesség a szállodától.

Ami negatívum, hogy a szobákban nincs hűtőszekrény, ill. úgy láttuk, hogy külön kérésre a takarítók "becipelnek" a szobába egy kis italhűtőt. Talán ezt másképpen kellene a szállodának kezelnie.

Tengerpart
A part inkább nyugodtnak, mintsem zajosnak mondható, pihenésre kiváló. Egyáltalán nem zsúfolt.A parton van egy fás rész is, ezért hűvösben is lehet a bérelt napágyakon lenni. Napágy van bőven, de egy kicsit drága, két személynek 100 euró/nap.

Vendéglátó egységek vannak, csónakot, vízibiciklit és egyéb játszó eszközöket nem lehet bérelni. Egy napos hajóutakra be lehet fizetni, banánozni és a magasban ernyőzni lehet.

Fidrus Bertalan, 2021.08.18., Tartózkodás időpontja: 2021.07.13 - 07.20.
Régió: Horvátország Horvátország, Krk sziget, Szállás: Aminess Magal (ex. Beli Kamik)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9.6 Minden rendben volt.

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Minden rendben volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Minden rendben volt.

Ellátás
Nem volt ellátás.

Hotel szolgáltatások
Minden rendben volt.

Tengerpart
5 - 10 perc séta a strand, és nagyon tiszta.

Névtelen, 2020.09.01., Tartózkodás időpontja: 2020.08.22 - 08.29.
Régió: Horvátország Horvátország, Krk sziget, Szállás: Pušelj apartmanház

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7 A kisebb gondoktól eltekintve amik inkább emberi mulasztásokból adódtak összességében kellemes időtöltés volt, turista ép annyi volt hogy...

 • 6 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 8 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
A kisebb gondoktól eltekintve amik inkább emberi mulasztásokból adódtak összességében kellemes időtöltés volt, turista ép annyi volt hogy ne érezzük egyedül magunkat de kényelmes távolságtartás lehetséges volt. Normál csúcsra járatott időszakban az infrastruktúra kevés, az árak magasabbak a nálunk ismerteknél. Teljes leírás

Elhelyezés
Az új szárny jónak értékelhető, mi a régebbi első lépcsőben épült részben voltunk az elhasznált lepusztult,szocreál.

Ellátás
Az ellátás kifogástalan volt többféle igényt kielégítő ételekkel, a svédasztalt a személyzet kezelte figyelmesek aranyosak voltak.

Ők hozták a pozitív pontokat az értékelésben.

Hotel szolgáltatások
Nem vettünk igénybe egyéb szolgáltatást.

Tengerpart
A megszokott horvát állapotok, sziklás kavicsos sünös. Gyenge infrastruktúra toj-toj WC balkán, és mindenért fizetni kell.

Ha nincs a vírushelyzeti beszűkült lehetőség eszembe nem jutna oda menni.

Albert B., 2020.07.16., Tartózkodás időpontja: 2020.07.04 - 07.11.
Régió: Horvátország Horvátország, Krk sziget, Szállás: Aminess Magal (ex. Beli Kamik)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7.6 2 * szállodának megfelelő környezet, tiszta, törölközőt naponta cserélik, ellátás jó, a személyzet kedves.

 • 6.5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
2 * szállodának megfelelő környezet, tiszta, törölközőt naponta cserélik, ellátás jó, a személyzet kedves. Teljes leírás

Ildikó V. R., 2019.08.12., Tartózkodás időpontja: 2019.08.04 - 08.08.
Régió: Horvátország Horvátország, Krk sziget, Szállás: Adriatic

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Horvátország - Krk sziget