Horvátország - Észak-Dalmácia Horvátország

 • Leírás

  Egész Dalmácia nagy közkedveltségnek örvend már az első köztársaság megalakulása óta és ez ma sincs másként. Ugyanis itt ideálisak a körülmények a rekreációhoz-elegendő a napsütéses napok száma, a buja növényzetet kiegészítik az apró kavicsos strandok, kontrasztot képezve a hatalmas hegyvonulatokkal, amely úgy néz ki, mintha a tengerparttól emelkedne.

  Észak-Dalmácia Zadar és Split között terül el. Kitűnik a csodás természettel, dominálnak itt a nemzeti parkok, amelyekben sok állandóan nyíló növény található. Északon azonban a természeti feltételek változnak, itt már kietlen, sziklás, kopár vidék is található. A környező kanyonok csábítják a hegymászókat és a látogatókat, akik érdekes és nem mindennapi kirándulásra vágynak. Ha mindehez hozzászámoljuk a Krka folyón található vízeséseket Šibeniknél, vagy az egyedülálló Plitvicei tavakat, tudatosul bennünk, hogy milyen lenyűgözően szép helyen vagyunk.

  A nyugodt légkört nem zavarja meg az idegenforgalom. Csendes üdülőhelyek találhatóak itt, forgalmas és fényűző szállodába ritkán botlunk. Kivételnek számít Biograd na Moru, Vodice és Primošten. Ha nyugodt helyen szeretnénk eltölteni a kirándulást, látogassunk el a festői Tribuni, Sukošan és Pakoštane halászfalvakba. Általánosságban elmondható, hogy Észak ?Dalmácia gazdag kulturális és építészeti műemlékekben. Nagy részüket Zadarban, Šibenikben találjuk meg, vagy a Nin nevű kisvárosban, ahol a világ legkisebb katedrálisa található.

  A jachting szerelmesei is megtalálják itt a kedvükre valót, ugyanis jópár jachtkikötő található itt különféle szolgáltatásokkal. A legnagyobb és leghíresebb a Marina Dalamcija, vagy Zadar néhány kikötője.

Legújabb értékelések Horvátország - Észak-Dalmácia

Összesen: 8 A nyaralással a szállással és az ott töltött napokkal teljesen megvagyok elégedve.

 • 8 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
A nyaralással a szállással és az ott töltött napokkal teljesen megvagyok elégedve. Teljes leírás

Kovácsné Veres Anita, 2017.09.20., Tartózkodás időpontja: 2017.09.08 - 09.17.
Régió: Horvátország Horvátország, Észak-Dalmácia, : Alba

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 10 Nem volt homokos tengerpartja a szállodának, csak egy stégje, az étkeztetés maximális volt.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Nem volt homokos tengerpartja a szállodának, csak egy stégje, az étkeztetés maximális volt. Teljes leírás

Bodnár András, 2016.10.18., Tartózkodás időpontja: 2016.08.06 - 08.11.
Régió: Horvátország Horvátország, Észak-Dalmácia, : Villa Donat

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (2)

Összesen: 8 Jól éreztük magunkat!

 • 6,5 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Jól éreztük magunkat! Teljes leírás

Elhelyezés
Kicsit kopottas, de tiszta. Sajnos két alkalommal csótányt találtunk a fürdőszobában.

A törölközőket és a kilépőt rendszeresen cserélték, szemetet levitték, wc papírt rendszeresen pótolták.

Ellátás
Elégedettek voltunk a félpanziós ellátással, mindig találtunk ízlésünknek megfelelő ételt. Szezon előtt mentünk, így a kiszolgálás még nem volt tökéletes, néha a konyha nem győzte pótolni a fogyó ételt.

Hotel szolgáltatások
Mivel még nem indult be a szezon, így animációs programok nem voltak. A tenisz pályát elvileg lehetett volna használni, nem volt időnk kipróbálni.

Tengerpart
Június elején voltunk, épp felújítottak mindent. Most építették a tavernákat, kiülő helyeket, így egész nap mentek a betonkeverők, fúrógépek, csiszolók. Valószínűleg egy- két héttel később már szebb és tisztább a part. Minket a felújítások zajai nem zavartak, nem volt tömeg. Kisgyerekeseknek vigyázni kell, mert bár apró zúzott köves, cserepes, beton darabkás, tégla törmelékes a part, sajnos előfordul benne üvegcserép, szög és betonvas darabok is. Zárt fürdőcipő mindenképpen kell emiatt. Egyébként a víz tiszta, tengerisün, tengeri uborka, apró halak és rákok hemzsegnek benne.

Névtelen, 2016.06.16., Tartózkodás időpontja: 2016.06.04 - 06.11.
Régió: Horvátország Horvátország, Észak-Dalmácia, : Apartmány Croatia

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Horvátország - Észak-Dalmácia