Horvátország - Zadar Horvátország

 • Repülési menetidő

  03:00

 • Leírás

  Jelentős adriai kikötő, közlekedési csomópont, üzleti metropolisz és idegenforgalmi központ is egyben-ez Zadar, a történelmi műemlékekben gazdag város, amely már évszázadok óta vonzza a turistákat. Nagyon fontos szerepet töltött be a római fennhatóság idején, ekkor lettek kiépítve a városfalak, az amfiteáter, a vízvezeték,valamint a fürdő és kanalizáció is. A velencei uralom hatása is jól érezhető.

  Az óváros közepén található a kétemeletes Szent Donát templom, amely a nagystílű Szent Anasztáz katedrális része, amely a 14.századból származik. Mindkét építmény helyi szimbólummá vált. A templom 27 m magas, melynek megépítéséhez a Nagy Károly templom szolgált inspirációként. Ha behatóbban szeretnénk tanulmányozni a város történelmét, látogassunk el a Régészeti Múzeumba, ahol illír, görög és római kori leleteket találunk. Nagy szenzációt keltett a 2.világháborút követő romeltatarítás közben felfedezett római fórum maradványa, amely ma Zadar leglátogatottabb helyei közé tartozik. A város a 12.századtól fogva horvát püspöki székhely lett. Éppen ezért találunk itt olyan sok aranyból, drágakövekből készült műalkotást, amely az Egyházi Múzeumban található "Zadar aranya és ezüstjei" név alatt.

  A közeli festői kis szigeten fekszik Nin városa, egykor a horvát királyság egyházi központja volt. Szintén közkedvelt Pašman szigete, ahol két értékes kolostor is található- Ferences-rendi a 14-18.századból és Benedek-rendi a 15.századból.

  A templomok kedvelőinek itt nem lehet okuk panaszra. Az összes egyházi építmény megtekintéséhez többb napra lenne szükségünk-a legfőbb középületek a Nemzeti-téren állnak, ahol hangulatos kávézók sokasága is található.

  A turisztikai létesítmények a északi Borik városrészben található üdülőközpontban találhatóak, amely híres fürdőhelyéről, diszkóiról, táncteraszairól és bárjairól. Zadar fesztiválokban és egyéb kulturális rendezményekben is nagyon gazdag. Biztosan mély benyomást tesz ránk a Szent Donát templom falai között megrendezett komolyzenei koncert., valamint a Zadari Nyári Színház és az Új Színház Fesztiválja elnevezésű rendezvények. Zadar az a város, ahol nemcsak napozás és sportolás vár ránk. A helyi történelmi nevezetességek, festői helyszínek, a sokoldalú programok, valamint a további kulturális rendezvények annak bizonyítékául szolgálnak, hogy a legalkalmasabb helyen vagyunk egy mesébe illő nyaralás eltöltéséhez.

Legújabb értékelések Horvátország - Zadar

Összesen: 10 Nagyon jól éreztük magunkat. Csodálatos nyaralás volt, Sok szép élménnyel tértünk haza. Sokkal jobban sikerült a vártnál.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Nagyon jól éreztük magunkat. Csodálatos nyaralás volt, Sok szép élménnyel tértünk haza. Sokkal jobban sikerült a vártnál. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon egyszerű kényelmes szoba volt, minden volt benne ami egy nyaraláshoz elengedhetetlen. A fürdőszoba kicsit szűkös volt, és a bútorok is kicsit retro hangulatúak voltak. De amennyit a szobában tartózkodtunk ahhoz képest teljesen megfelelő volt

Ellátás
Az ellátás nyugodtan lehet 4 csillagos is. Nagyon finom ételek voltak, és hatalmas választék minden nap. Kitűnő konyha és nagyon kedves segítőkész személyzet.

Hotel szolgáltatások
Légkondis szobák, tévé, minden nap takarítás a szobákban, törülköző csere, éjjel nappal recepció. Fakultatív program lehetőségek a szállodában, kirándulásokra be lehetett fizetni. Nagyon kedves személyzet. A wifi lefedettség kicsit akadozott, a szobákban nem mindig volt elérhető.

Tengerpart
A tengerpartot pár perc sétával lehet megközelíteni, a szállod a közvetlen a tengerparton található. Nagyon szép tiszta part, füves-fás környezet, a víz kristálytiszta volt. Egyáltalán nem volt zsúfolt, mivel a szálloda tengerpartja elég széles sávon húzódott. Apró kavicsos köves partszakasz.

Baka Mónika, 2019.08.02., Tartózkodás időpontja: 2019.07.19 - 07.28.
Régió: Horvátország Horvátország, Zadar, : Donat (Borik)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 7,6 Szép környezet, kiváló strandolási, napozási lehetőség, változatos, nagy választékú étkezés. Az elhelyetésünkkel kapcsolatban rossz...

 • 6,5 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Szép környezet, kiváló strandolási, napozási lehetőség, változatos, nagy választékú étkezés.

Az elhelyetésünkkel kapcsolatban rossz tapasztalat a rugalmasság hiánya. (egy szintre kértük az együtt utazó barátainkkal a szobát), végül az első és a harmadik szinten kaptunk helyet. Teljes leírás

Elhelyezés
Tisztaság volt, a takarítók nagyon rugalmasak és udvariasak voltak.

Ellátás
Az étkeztetés és a kínálat is kiváló volt

Hotel szolgáltatások
Korlátlan italfogyasztás (bor, sör, üdítők, kávé), gyermekeknek játszó szoba, napozó ágyak használata

Tengerpart
A víz minősége kiváló, a partmentén tisztaság, zuhanyozási lehetőség, a hosszú partszakasz miatt nincs zsúfoltság

Gábor P., 2018.09.11., Tartózkodás időpontja: 2018.09.01 - 09.08.
Régió: Horvátország Horvátország, Zadar, : Donat (Borik)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7,8 A nyaralás jól sikerült.

 • 6 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
A nyaralás jól sikerült. Teljes leírás

Elhelyezés
Az első kapott szoba alagsori volt, penészes-dohos szagú, mely 2 gyerekkel nem a legideálisabb. A berendezése kritikán aluli - törött csempék a fürdőben, hiányzó csempe padlószőnyeggel pótolva, a laminált padlón kb 2 cm rések). Jelzésünkre kicserélték a szobát, mely már megfelelt a foglalt 3 csillagos elvárásainknak. A szobák tiszták, a takarítók szépen takarítják, törülközők, ágyneműk tiszták, fehérek.

Ellátás
Az ételek változatossága, minősége, mennyisége, választékossága kiváló volt. Külön gyerekmenü nincs, de minden étkezésnél volt legalább 2-3 fogás, melyet szívesen megesznek. (pizza, sült krumpli, spagetti különböző öntetekkel, palacsinta nutellával)

Sajnos az italválasztékról mindez nem mondható el. A kávé nagyon finom, de az üdítők szinte ihatatlanok voltak.

Hotel szolgáltatások
Napközben animátorok irányításával voltak foglalkozások, programok. Alkalmanként este élő zene, vetélkedő.

Tengerpart
Nagyon közel a tengerpart, rendezett, tiszta volt. Kb 200 méterre részben homokos strand található.

Tímea S., 2018.08.28., Tartózkodás időpontja: 2018.08.18 - 08.25.
Régió: Horvátország Horvátország, Zadar, : Donat (Borik)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (1)

Összesen: 8,6 Nagyon jól sikerült a nyaralás!

 • 7 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Nagyon jól sikerült a nyaralás! Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák állapota, felszereltsége tükrözi a 3 csillagot, tisztaság, takarítás kiváló volt.

Ellátás
Az ételek választéka, minősége, mennyisége, változatossága 5 csillagos. Az italok tekintetében sajnos nem mondható el ugyanez.

Hotel szolgáltatások
Zenés estek, animátorok aktivitása rendben volt.

Tengerpart
Közel a tengerpart, szépen kialakított, tiszta, kb 200 m távolságra részben homokos tengerpart.

György M., 2018.08.28., Tartózkodás időpontja: 2018.08.18 - 08.25.
Régió: Horvátország Horvátország, Zadar, : Donat (Borik)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (1)

Összesen: 9 Kulturált, tiszta, pár perc sétára a parttól. Tetszett!

 • 9 Szállás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Kulturált, tiszta, pár perc sétára a parttól. Tetszett! Teljes leírás

Karancsi Judit Erika, 2017.07.27., Tartózkodás időpontja: 2017.07.15 - 07.22.
Régió: Horvátország Horvátország, Zadar, : Apartmán Indar (Sabunike)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Horvátország - Zadar