Horvátország - Zadar Horvátország

 • Repülési menetidő

  03:00

 • Leírás

  Jelentős adriai kikötő, közlekedési csomópont, üzleti metropolisz és idegenforgalmi központ is egyben-ez Zadar, a történelmi műemlékekben gazdag város, amely már évszázadok óta vonzza a turistákat. Nagyon fontos szerepet töltött be a római fennhatóság idején, ekkor lettek kiépítve a városfalak, az amfiteáter, a vízvezeték,valamint a fürdő és kanalizáció is. A velencei uralom hatása is jól érezhető.

  Az óváros közepén található a kétemeletes Szent Donát templom, amely a nagystílű Szent Anasztáz katedrális része, amely a 14.századból származik. Mindkét építmény helyi szimbólummá vált. A templom 27 m magas, melynek megépítéséhez a Nagy Károly templom szolgált inspirációként. Ha behatóbban szeretnénk tanulmányozni a város történelmét, látogassunk el a Régészeti Múzeumba, ahol illír, görög és római kori leleteket találunk. Nagy szenzációt keltett a 2.világháborút követő romeltatarítás közben felfedezett római fórum maradványa, amely ma Zadar leglátogatottabb helyei közé tartozik. A város a 12.századtól fogva horvát püspöki székhely lett. Éppen ezért találunk itt olyan sok aranyból, drágakövekből készült műalkotást, amely az Egyházi Múzeumban található "Zadar aranya és ezüstjei" név alatt.

  A közeli festői kis szigeten fekszik Nin városa, egykor a horvát királyság egyházi központja volt. Szintén közkedvelt Pašman szigete, ahol két értékes kolostor is található- Ferences-rendi a 14-18.századból és Benedek-rendi a 15.századból.

  A templomok kedvelőinek itt nem lehet okuk panaszra. Az összes egyházi építmény megtekintéséhez többb napra lenne szükségünk-a legfőbb középületek a Nemzeti-téren állnak, ahol hangulatos kávézók sokasága is található.

  A turisztikai létesítmények a északi Borik városrészben található üdülőközpontban találhatóak, amely híres fürdőhelyéről, diszkóiról, táncteraszairól és bárjairól. Zadar fesztiválokban és egyéb kulturális rendezményekben is nagyon gazdag. Biztosan mély benyomást tesz ránk a Szent Donát templom falai között megrendezett komolyzenei koncert., valamint a Zadari Nyári Színház és az Új Színház Fesztiválja elnevezésű rendezvények. Zadar az a város, ahol nemcsak napozás és sportolás vár ránk. A helyi történelmi nevezetességek, festői helyszínek, a sokoldalú programok, valamint a további kulturális rendezvények annak bizonyítékául szolgálnak, hogy a legalkalmasabb helyen vagyunk egy mesébe illő nyaralás eltöltéséhez.

Legújabb értékelések Horvátország - Zadar

Összesen: 9 Kulturált, tiszta, pár perc sétára a parttól. Tetszett!

 • 9 Szállás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Kulturált, tiszta, pár perc sétára a parttól. Tetszett! Teljes leírás

Karancsi Judit Erika, 2017.07.27., Tartózkodás időpontja: 2017.07.15 - 07.22.
Régió: Horvátország Horvátország, Zadar, Szállás: Apartmán Indar (Sabunike)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 5 Kedvesek, segítőkészek voltak, a 4 csillag még nem egy európai színvonal, ezen még fejleszteni kell. Elromlott a TV próbálták...

 • 5,5 Szállás
 • 4 Ellátás
 • 5 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
Kedvesek, segítőkészek voltak, a 4 csillag még nem egy európai színvonal, ezen még fejleszteni kell.

Elromlott a TV próbálták megjavítani azonnal, a nagy párnák helyett kértünk kisebbet, megoldották. Igyekeznek, de még nem az európai 4 csillag.

A város, a látnivalók nagyon jók. Teljes leírás

Ellátás
Félpanziós ellátást vettünk igénybe. Reggelire volt virsli, tojás, dzsem, amiből lehetett választani, rendben volt.

A vacsoránál már nem lehetett választani, a pincér kihozott valamilyen főételt, 4 főre ugyanakkora adagot adtak, mint 2 felnőtt esetén, ezt jeleztük, utána próbáltak rajta javítani.

Tengerpart
400m-re lévő part nagyon sziklás, kavicsos, még úszócipóben is nagyon nehezen megközelíthető, nem kiépített, egy picike járdasáv van, itt-ott homokkal, az egész olyan, mintha a Duna parton lennénk és a köveken próbálnánk bemenni. 800m- 1 kmre található a rendezettebb strandrész. Autóval 20kmre elérhető a homokos part.

Névtelen, 2016.10.20., Tartózkodás időpontja: 2016.08.12 - 08.17.
Régió: Horvátország Horvátország, Zadar, Szállás: Hotel Zadar

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (1)

Összesen: 8,3 Felejthetetlen!

 • 8 Szállás
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Felejthetetlen! Teljes leírás

Elhelyezés
Korrekt volt.

Ellátás
Sajat volt.

Hotel szolgáltatások
Nem kertuk.

Tengerpart
Csaladoknak fiataloknak egyarant jo tenger part.

Balogh Dávid, 2016.09.07., Tartózkodás időpontja: 2016.09.01 - 09.04.
Régió: Horvátország Horvátország, Zadar, Szállás: Apartmán Sonja (Sukošan)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 3,3 A szállás sokkal messzebb volt a parttól mint ígérték!!

 • 3,5 Szállás
 • 3 Környék
 • 3 Alapár

Összegzés:
A szállás sokkal messzebb volt a parttól mint ígérték!! Teljes leírás

Elhelyezés
A szállásra beérve , azzal kezdtünk hogy takarítottunk, konkrétan ragadt minden de nem egy hónapos kosz volt hanem tavalyi!

Ellátás
nem kértünk

Hotel szolgáltatások
nem kértünk

Tengerpart
Túl sziklás és nem jól kiépített partszakaszok, 25 km ert kellet kocsikázni mire egy drága fizetős, aránylag jól kiépített strandot találtunk!

Károly B., 2015.08.25., Tartózkodás időpontja: 2015.08.15 - 08.22.
Régió: Horvátország Horvátország, Zadar, Szállás: Apartmány Zadar - Diklo

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7,4 Kisgyerekes családoknak főnyeremény, a víz meleg és sekély, homokos rész, ahol sokat lehet játszani. Viszont a közvetlen környék roppant...

 • 8 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 8 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Kisgyerekes családoknak főnyeremény, a víz meleg és sekély, homokos rész, ahol sokat lehet játszani. Viszont a közvetlen környék roppant rendezetlen és kietlen, este nem lehet megmaradni a szabadban a rengeteg szúnyogtól. Szórakozni, nézelődni nagyon közel van Nin, Vir sziget, és Zadar, de ezekhez autó kell. Teljes leírás

Elhelyezés
Automatizált, nagy méretű szoba és fürdőszoba. Van kis hűtő is, ami fontos a nagy melegben. Légkondis, felár nélkül, de erre szükség is van, mert szúnyogháló viszont nincs az ablakon, de rengeteg szúnyog viszont igen. Ablakot nyitni csak hajnalban lehet, amikor nincs fény a szobában. Egyébként nagyon tiszta, kényelmes.

Ellátás
Alapvetően sokféle étel volt a jellemző, sajtok felvágottak, zöldségek, és 2-3 fajta meleg reggeli is volt, ha időben mentél. Hideg tejet viszont mindig kérni kellett és a pékáru is elég szegényes volt. Vacsorára 3-4 fajta meleg főétel (minden nap volt valamilyen hal) általában 2 fajta körettel. Az édesség viszont siralmas, a szakács nem tud sütni. Jó lett volna, ha a vacsorához sem kell mindig fizetett italt venni, elég lett volna egy kancsó víz. És nemcsak az a la cart vendégek szeretnek terítővel letakart asztalnál enni.

Hotel szolgáltatások
A parkolás ingyenes és jó. Viszont az, hogy a nehéz napágyakat és ernyőt nekem kell cipelnem a szálloda hátsó részéről, az egy 4*-os szálloda esetében elég gáz. A tulajdonos vagy vezető is köszönhetne, lehetne barátságosabb. A tavalyi olasz vendégszeretet nagyon hiányzott.

Tengerpart
Gyönyörű öböl, tiszta és nagyon sekély vízzel, homokos aljzattal. Még körben a beton csík is használható lett volna, ha vannak kirakva napágyak és ernyők. Árnyék híján kevéssé lehet élvezni. Előszezonban elég kevesen voltak, nem volt zsúfolt.

Névtelen, 2015.06.16., Tartózkodás időpontja: 2015.06.06 - 06.13.
Régió: Horvátország Horvátország, Zadar, Szállás: LAGUNA

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Horvátország - Zadar