Törökország Törökország

 • Állatvilág

  A török állatvilág

  Úgy, ahogy a növények világa, az állatvilág is nagyon sokszínű Törökországban. A hegyekben és az ország belső részén találkozhat medvékkel, farkasokkal vagy vadmacskákkal, de a számunkra jól ismert őzekkel és szarvasokkal is. A hegyi természetben való kirándulások során és vidéken talákozik birka- és kecskenyájakkal. Nem kivétel a vánszorgó teve látványa sem. A helyi lakosok mezőgazdasági célokból teheneket, szamarakat és lovakat tartanak. Az égen leggyakrabban a ragadozókból sasokat, sólymokat és vércséket láthat. Egyike a sok bizonyíték közül, hogy Európa egyik civilizációjának még érintetlen sarkába tévedt.

  Halak, halacskák, teknősök

  Ha szerencséje van, akkor a plázson találkozhat tengeri teknősökkel. A Földközi-tengerben nem kizárt a delfinekkel való összefutás és sok török iroda rendez legalább fél napos kirándulásokat ezen gyönyörűségek megtekintésére. Senkit sem lep meg, hogy az édes - és tengervíz nagy mennyiségű különféle halnak és héjas állatnak ad menedéket.

  Hívatlan vedégek

  Ha fél a legkülönfélébb kígyófajtáktól vagy skorpióktól, nem kell fölöslegesen izgulnia. Főleg a sziklás területeken vagy a hegyekben való kiránduláskor vigyázzon. Ami Önnek kellemetlen meglepetés lehet, az a nagy mennyiségű szabadon bóklászó kutya. Szúnyogok ellen csomagoljon be magas minőségű rovarriasztót vagy rovarírtót. A Földközi-tenger partjának mentén - főleg Szíria határánál - találkozhat a malária kockázatával is.