Törökország Törökország

 • Érdekes helyek

  Keresztül - kasul Törökországban

  Törökország egy varázslatos hely, ahol minden ember megtalálja a magáét. Az ősrégi civilizációk maradványainak történelmét szerető, a turista, a javított több száz hegyi utat, a sportoló az érintetlen természettel körbevett vadfolyót. Fel lehet sorolni mindent, ami megnézésre alkalmas. Fogadja el ezt a szerény útmutatást az Ön nyaralásához.

  Konya

  Konya az egyik legrégibb város Törökországban, amire rányomta bélyegét a ritkaszámba menő kultúrák keveredése. A középkorban itt alapították meg a dervis reholát és a turisták csábítója lett az egész világból.

  Ankara

  Törökország fővárosa nem rendelkezik mély múltal, de annál inkább egy modern metropolisz, tele ellentétekkel. Ha Ankarába érkezik, akkor látogassa meg a Hettita múzeumot és az Ankarai citadellát. A városban találja szintén Atatürk mauzóleumát egy audiovizuális show-val.

  Trója

  A világon elhíresült hely évente több ezer látogatót vonz, akik egy karnyújtásnyira akarják érezni a romantikus eposzt. Az elérhetővé tett ásatásokon kívül itt láthat egy történelmi múzeumot és a Trójai faló makketjét is.

  Efesz

  A történelem szerelmeseit elragadja a legkiterjedtebb és leginkább megőrzött antik város, Efesz. Nem hiányzik innen az amfiteátrum, néhány templom, és a legnagyobb csábító erő, Celso könyvtára. A domb másik felén pedig megnézheti a Négy testvér sírhelyét.

  Alanya

  A város hírhedt kalózeredetével a turistákat a barátságtalanul kinéző erődítményével vonzza, amely tornyaiból elragadtató a kilátás a tengerre, és magára a városra. A közeli halászkikötőből folytathatja útját a Manavgat vízesés megtekintése céljából.

  Isztanbul

  A város, amely két kontinenst köt össze, tényleg sokszínű történelemmel büszkélkedhet, és lehet éppen ezért hívták Új Rómának. Isztanbuli látogatása során nem szabad kihagynia a Kék Mecsetet, amely Törökország szinonímájává vált. A város történelmi központjában látható a második legfontosabb emléke Isztanbulnak, mégpedig a Haghia Szófia mecset. A vásárlást elintézheti néhány "bazárban", amelyek közül a legnagyobb, Capali Carsi, szószerint labirintusként szolgálhat.

  Aksaray - Nigde

  Anatólia közepén, nem messze Iznik városától keressen egy monumentális sziklakomplexumot. 900 méterre a tengerszint felett sziklatemplomok, barlangok vagy földalatti városok terülnek el.

  Termal

  Nem egész 200 km-re Isztanbultól terül el a történelmi Termal fürdő. Szétnézhet itt a szultán fürdőjében, amely gyönyörűséges zöld kertekkel van körbevéve, vagy meglátogathatja a közfürdőt is.

  Pamukkale

  A helyet, ami szószerint elvakítja szemeit, Nyugat-Anatóliában találja meg. A hófehér mészkőteraszokat együtt a kristálykék tavacskákkal a természet alkotta, és az emberi mohóság majdnem megfosztotta a világot ettől a szépségtől. Szerencsére sikerült megmenteni, és így akár Ön is kiélvezheti. Sajnos nincs lehetőség mindegyik gyógyvizes tóban fürödni, de megmaradt néhány speciálisan kijavítva. Tehát fürdőruhát vigyen magával!

  Antalaya

  A sziklavonulaton elterülő város a török földközi riviéra központja. A város dísze egyértelműen a rózsás Yivli minaret. Nem messze Antalay-tól találhatóak a híres Dudeni vízesések egy szabályzott barlangrendszerrel.

  Mareymana

  Ezen a helyen, mely nem messze Selcsuk városától fekszik, halt meg állítólag Szűz Mária. Szent hely egy kis kápolnával és gyógyító vízzel.

  Köprülü nemzeti park

  A természet szerelmeseit biztos megörvendezteti ez az érintetlen szubtrópikus gyönyörűség. A sziklakanyont a vadfolyóval és a színes virágaival inkább professzionális vezetővel ismerje meg. Ezen a helyen a vadevezést is élvezni lehet.