Törökország Törökország

 • Fakultatív programok és szórakozási lehetőségek

  Ha a tengerparti relaxálás, keresztrejtvényfejtés és a napsugarakból energia feltöltődés szerelmesei közé tartozik, akkor nincs szüksége semmilyen különösebb ajánlásokra, hogy hogyan lehet eltölteni a szabadidőt. Ha az aktív nyaralást kedveli, akkor Törökországban felkészülhet egy igazi förgetegre!

  Golf

  Golfot játszani bárhol megtanulhat a világon, tehát Törökország sem kivétel ezalól. Feltalálják magukat nemcsak a kezdők, de a magas igényekkel rendelkező professzionális játékosok is. Kisebb golf pályákat találni minden egyes nagyobb nyaralóközpontban. A minőségibbeket kicsit tovább kell keresni. A leglátogatottabbak közé tartozik pl. a National Golf Club Antalya Belekben, tizennyolc lyukú pályával. Azonban ennek a klubnak meglátogatásához szüksége lesz egy tanúsítványra, amely a handicapjéről informál. A belépés férfiak számára 28-as handicappel, nők számára 36-os handicappel lehetséges. Isztanbulban más különlegességet is talál - az ötödik legöregebb golf pályát a világon, 9 lyukú és nincs érvényben semmilyen különleges megszorítás.

  Búvárkodás

  Ha Törökország minden egyes arcát fel akarná fedezni, akkor meg kell ismernie a vízalattit is. Búvárkodásra Törökországban az áprilisi-novemberi időszakot ajánlják. A földközi-tengeri öblök gazdag növényvilágukat és állatvilágukat nemcsak a haladó búvároknak kínálják fel, de a teljesen megfelelnek kezdő búvároknak is. A Gallipoli félszigetnél lévő tenger a második világháborúból származó hajóroncsokkal tárja ki karjait. Az archeológiai kincseket felfedezheti a víz alatt Bodrumban is. A búvárkodás itt csak néhány területen engedélyezett, és tilos a sportbúvárkodás. Minden nyaralóhelyen működik néhány búváriskola, és szolgáltatásaik igénybevevése tényleg megéri. Megmutatják a megfelelő helyeket, és nem kell fölöslegesen kockáztatnia egészségét.

  Jachting és windsurfing

  Nagyon kedvlet sport és relaxálási formává vált Törökországban a jachting. Szószerint azt mondják, hogy Törökország az összes tengerész paradicsoma, nemcsak a négy tengerének köszönhetően, amelyek körbeveszik partjait. A legszebb útvonal a hajózáshoz délen a történelmi Fethiye tengerpartjánál, amikor is az egyik legnagyobb és leggyönyörűbb kikötőből hajózik ki Törökországban, Marmariszból. Bodrumból szintén kihajózhat a Gulf of Gökova sötét vizeire. A Bodrum körüli öblök és az egész Anatólia olyan időjárási feltételekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a windsurfinget. A felszerelést együtt az instruktorral a plázsokon lehet kikölcsönözni.

  Gyalogtúra

  Másik, kitűnő lehetőség Törökország egy másik oldalról való megismeréséhez a saját lábakon való utazás. Kihasználhatja a hivatalos táborokat, vagy ott felverheti a sátrát, ahol az nincs különösebben megtiltva. A nyaralása helyszínén befizethet különböző gyalogkirándulásokra, az egynapos történelmi helyek megtekintésétől a többnapos természeti túrákig.

  Vadvízi evezés

  Legyen akár teljesen kezdő, lelkes ember vagy professzionális, a török folyókon való evezést élvezni fogja. Ezen az érdemen nemcsak a hosszuk, mélységük és a vadságuk osztozkodik, hanem főleg a kivételes természet, mely körbeveszi őket. Az egyik belőlük, Coruh (4 és 5 szint) a tíz legjobb hely közé tartozik a világon a vadvízi evezéshez. Ezenkívül próbálja ki Manavgat-ot is, Dragont vagy Barhalt.

  Barlangászás

  A legszebb barlangok Toros régióban találhatóak a Földközi-tenger partjánál, Északnyugat-Anatóliában és Trákiában. Törökország több, mint 40.000 feltárt és hozzáférhető, elvarázsoló természeti és történelmi látványoságokkal rendelkező barlangot nyújt. A leghosszabb barlangot, Pinarozu Cavernt, nem messze a Baysehirsi tó mellett találja.

  Síelés

  Még Törökországban is átélheti a természetes hó örömét. A síközpontok legtöbbje az erdős hegységekben van elbújva, és könnyen elérhető a török vasúttal vagy a török repülőjáratokkal. A legismertebb téli központok közé tartozik a Bursa-Uludag, amely 1900 méteren a tengerszint felett fekszik nem messze a megegyező nevű Bursa várostól. A téli szezon decembertől áprilisig tart. Következő központ az Erzurum - Palandöken, amely 2 200 métertől egész 3 100 méteres tengerszint feletti magasságban terül el. A legjobb feltételeket kínálja egész Törökországbana síelésre, és decembertől áprilisig megmaradó hótakaró vastagsága átlagosan három méter.

  Hastáncok

  Bűn lenne meglátogatni Törökországot, és nem megismerni a hagyományos hastáncokat, amelyeket itt "gobek dans - nak" neveznek. A török muzsika ritmusára lélekben visszatérhet néhány tíz évet a szultánhoz és az ő táncosnőihez. Ha saját bőrén akarja kipróbálni a keleti táncot, akkor látogasson meg egyet a sok előadásból, melyek majdnem mindegyik török nyaralóközpontban futnak.