Törökország Törökország

 • Növényvilág

  Európa botanikus kertje

  A sokszínű éghajlatnak köszönhetően Törökországban találkozhat ugyanilyen tarka növényvilággal. Az ország déli részén leggyakrabban pálmákat, olivafákat, hibiszkuszt, mirhát, babérfát vagy jávorfát látni. A nassolókat biztos megörvendeztetik a banánültetvények, fügefák vagy az ehető gesztenyék. A homokos partokat több száz narancsfa és borókaparkok árnyékolják be. A fák közül az ország középső részén leggyakrabban platánok, jávorfák és gesztenyefák nőnek. Főleg az ország déli részén erősen beidegződött a mezőgazdaság. Burgonyán, hüvelyeseken vagy a cukorrépán kívül termesztenek még napraforgót, borszőlőt vagy citruszgyümölcsöket. Egyre többet termesztenek pisztáciát, földi mogyorót és mazsolát, amelyek meghatározó kiviteli termékek.

  Illatos gyönyörűség

  Annak ellenére, hogy a tulipánok Hollandia révén ismertek, ez a virág éppen a virágos Törökországból származik. A 15. század elején lett kitermesztve, és innen került Közép - Európába, konkrétan Ausztriába. A tulipánok Törökországban még mindig nagyon közkedveltek, és elmondható, hogy nemzeti virágként tekintenek rá. A nyári hónapokban a tulipánokhoz csapódnak a kivirágzott piros mákvirágok, tárnicsok és más dísznövények.

  A kemény hegyi természet

  Nemcsak a tengeréről és a pálmafáiról híres Törökország. A hegyi területek érintetlen természettel, és a növények és állatok tarka skálájával dicsekedhetnek. Anatóliában ezenfelül található két kialudt vulkán is, és gyalogtúrára vagy hegymászásra alkalmas terület. Azonban a tenger felé fordult keleti hegyvonulatok kicsi teraszos mezőket és teaültetvényeket nyújtanak. A magasabb helyeken sárga és fehér rododendron és mezővirágok nyílnak.

  Tengeralatti világ

  Nemcsak a szárazföldön gyönyörködhet Törökország szépségében. A tarka növény - és állatvilág a tenger alatt biztosan nyújt pár felejthetetlen élményt. Köszönhetően a sok professzionális központnak nem kell félnie a mélyebb vizekbe való hatolástól, akkor sem ha kezdő vagy tapasztalt búvár. Az egyik legközkedveltebb központ búvárkodásra Kas városka Taurus hegységben.

  Legyen akár az exotikus növények szerelmese, vagy egy romantikus lélek, aki a mezővirágok és az árnyékos borókaparkok után áhítozik, Törökországban megtalálja az érme Önnek megfelelő oldalát.