Törökország Törökország

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: Demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 31 455 Ft-tól

Törökországi tudnivalók

Elhelyezkedés
Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa vs. Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 31 455 Ft-tól

Szállásértékelések - Törökország

Összesen: 8.9 Nagyon átlagon felülinek értékeljük a szálloda szolgáltatásait, a személyzet hajlandóságát, az ételeket, a medencéket, a strandot, a...

 • 5.5 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Nagyon átlagon felülinek értékeljük a szálloda szolgáltatásait, a személyzet hajlandóságát, az ételeket, a medencéket, a strandot, a szállodai környezetet. Barátaink jó véleménye alapján mentünk a szállodába, ami nem okozott csalódást. Szívesen visszatérünk többször is, és nagyon szívesen ajánljuk a szállodát. Sajnos nem voltunk megelégedve a szállással. A hotel hátsó részében szálltunk meg, annyira nem bántuk volna, de minden este kb 3 órától valami állat bőgését hallgattuk, sajnos nem részleteztük, hogy milyen állatról van szó, úgy hangzott, mint egy kakas, szamár, öszvér,... ....nagyon őrült üvöltés volt, jajveszékelés, jajgatás,...leírhatatlan, így onnantól kezdve soha többé nem aludtunk, ez egészen addig tartott. reggel. Úgy tudjuk, az állat nem a szállodához tartozott, de rontotta az átlagon felüli benyomást a szállodáról. A szállodai szoba felszereltsége pedig nem felelt meg az árnak. A pótágy hihetetlenül koszos volt, csak foltok, egyszerűen undorító. Sokat utazunk, de ilyennel még sehol nem találkoztunk. Teljes leírás

Elhelyezés
Sajnos nem voltunk megelégedve a szállással. A hotel hátsó részében szálltunk meg, annyira nem bántuk volna, de minden este kb 3 órától valami állat bőgését hallgattuk, sajnos nem részleteztük, hogy milyen állatról van szó, úgy hangzott, mint egy kakas, szamár, öszvér,... ....nagyon őrült üvöltés, jajgatás, jajgatás volt... reggel. Úgy tudjuk, az állat nem a szállodához tartozott, de rontotta az átlagon felüli benyomást a szállodáról. A szállodai szoba felszereltsége pedig nem felelt meg az árnak. A pótágy hihetetlenül koszos volt, csak foltok, egyszerűen undorító. Sokat utazunk, de ilyennel még sehol nem találkoztunk.

Ellátás
Az étkeztetés színvonalas volt, nagyon jól értékeljük. Változatosság, változatosság, mindenki megtalálta a kedvére valót. A gyerekkonyhát, ebédlőt nagyon jól értékelem, a fiam csak oda szeretett volna menni.

Szállás szolgáltatások
Minden szolgáltatás magas szintű, minden dolgozó mosolygós, elhivatott, kedves, kellemes, segítőkész.

Tengerpart
A strand is rendben volt, csak a halharapással volt gondom, de ez sajnos nem kontrollálható.

Irena H., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.22., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.27 - 10.04.
Régió: Törökország Törökország, Kemer, Szállás: Akka Antedon

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.5 Mind a szálloda, mind a szállodai szolgáltatás megfelelt az 5*-os szintnek. A személyzet nagyon kedves, és szinte észre sem vettem, hogy...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Mind a szálloda, mind a szállodai szolgáltatás megfelelt az 5*-os szintnek. A személyzet nagyon kedves, és szinte észre sem vettem, hogy ott van. Hiába voltunk holtszezonban, működött az aquapark, esti programot szerveztek, szabadtéri bárok működtek... Bár minden korlátozott üzemmódban volt. A szálloda orosz vendégkörre épül. A környezet az évszak miatt nem változott, de az összbenyomást nem rontotta. Teljes leírás

Elhelyezés
Szép, tiszta szobák, naponta újratöltött minibár, napi takarítás.

Ellátás
Igazából nem lehetett semmi panaszra. Változatos hús, hal, zöldség, gyümölcs, saláták, desszertek kínálata..... Felárra számíthat túlsúly miatt ????

Tengerpart
Közvetlenül a tengerparton, amely egy gyönyörű kerten keresztül érhető el. Homokos strand alkalmanként kavicsokkal. A medencék tiszták, karbantartottak, rengeteg napozóágy. Kisgyermekek számára külön helyiségek.

Zuzana K., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.21., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.14 - 02.18.
Régió: Törökország Törökország, Belek, Szállás: Dobedan Exclusive (ex. Alva Donna Exclusive)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.6 A szálloda az árnak megfelelő, kiváló főzés, színvonalas szolgáltatások és remek relaxációs központ.Köszönjük mindenkinek a kellemes...

 • 9.5 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A szálloda az árnak megfelelő, kiváló főzés, színvonalas szolgáltatások és remek relaxációs központ.Köszönjük mindenkinek a kellemes nyaralást. Lucy Teljes leírás

Lucie H., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.21., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.11 - 02.18.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Szállás: Alayie Kleopatra

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9 Nagyon kellemes szálloda, nagy létesítmény széles kínálattal a vendégek számára, a Travel Planet magas szintű kiszolgálása, minden...

 • 9 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 7 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Nagyon kellemes szálloda, nagy létesítmény széles kínálattal a vendégek számára, a Travel Planet magas szintű kiszolgálása, minden világosan el lett magyarázva az utazás minden szakaszában. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák meglehetősen tágasak, egy kis megjegyzés a fürdőfolyadék és a szappan hiányáról. Minden nap takarították, beleértve a törölközők cseréjét is.

Ellátás
Gazdag étkeztetési kínálat, az étterem rövid szünetekkel gyakorlatilag a nap 24 órájában meleg ételeket szolgál fel. Gazdag menü vegetáriánusok számára is.

Szállás szolgáltatások
jól felszerelt edzőterem, nagy medence (a mínusz a túl sok klór - a koncentráció olyan hatalmas volt, hogy nyomokat égetett a ruhákon), kávézó sütemény széles választékával, esti animációk gyerekeknek és szórakoztató felnőtteknek (mindenként más előadás nap)

Tengerpart
A strand szezonon kívül meglehetősen koszos

Ewa G., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2024.02.20., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.10 - 02.17.
Régió: Törökország Törökország, Side, Szállás: Oz Hotels Side Premium

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.8 minden nagyszerű

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
minden nagyszerű Teljes leírás

Siergiej S., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2024.02.19., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.05 - 02.12.
Régió: Törökország Törökország, Belek, Szállás: Limak Atlantis Deluxe Hotel & Resort

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összes szállásértékelés Törökország