Törökország Törökország

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 78 087 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 78 087 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Összesen: 10 Összességében tökéletes

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Összességében tökéletes Teljes leírás

Elhelyezés
Minden igénynek megfelelt

Ellátás
Fantasztikus

Hotel szolgáltatások
Nagyon kedvesek voltak, segítőkészek

Tengerpart
Gyönyörű homokos part

Pálya Edit, 2021.07.29., Tartózkodás időpontja: 2021.07.19 - 07.26.
Régió: Törökország Törökország, Török Riviéra, Szállás: Annabella Park

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 6,2 Utazásunk előtt 2 héttel nyitott a szàlloda. Hianyossàgok akadtak bőven. Mivel egy régi szàllodàról van szó, folyamatosan elromlik...

 • 6 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 8 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés:
Utazásunk előtt 2 héttel nyitott a szàlloda. Hianyossàgok akadtak bőven. Mivel egy régi szàllodàról van szó, folyamatosan elromlik valami. Az esti programok gyengék voltak, éjfélkor lezàrtak mindent. Bezzeg a mellettünk lévő Chrystal Sunset szallodàból folyamatosan àthallottuk a programokat. Animációs programok nem voltak, így aki kisgyerekkel érkezett, annak nagyon hiányzott ez a szolgàltatàs. Személyzet kedves, segítőkész. Teljes leírás

Elhelyezés
Régi épület, hianyossàgok: sok szobàban rossz légkondi, beàzàsok. Mi 3-an voltunk, pótàggyal a szobában. Pótàgy kritikàn aluli volt. Szóltunk és másnapra kicserélték egy megfelelőre.

Ellátás
Megfelelő volt

Hotel szolgáltatások
Megfelelő volt

Tengerpart
Homokos, ellenben a vízparton óriás kövek, amelyek megnehezítették a bemenettet. Láttam már szebb tengerpartot

Verebélyiné Csányi Éva, 2021.07.29., Tartózkodás időpontja: 2021.07.19 - 07.26.
Régió: Törökország Törökország, Side, Szállás: Crystal Sunrise Queen Luxury Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 6,6 A Hotel jó fekvésű,tiszta,kedves személyzet. Az étel minősége, mennyisége kritikán aluli.

 • 8 Szállás
 • 2 Ellátás
 • 10 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
A Hotel jó fekvésű,tiszta,kedves személyzet.

Az étel minősége, mennyisége kritikán aluli. Teljes leírás

Elhelyezés
Szuper

Ellátás
Az étkeztetés nem megfelelő.

Hotel szolgáltatások
Jó színvonalú.

Tengerpart
Szuper.

Juhász Krisztián Gábor, 2021.07.28., Tartózkodás időpontja: 2021.07.18 - 07.25.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Szállás: Azak

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8,8 Alapvetően elégedettek voltunk, bár mivel csak felnőtteket fogadó szálloda, így ennek megfelelően nyugalomra vágytunk. Ezzel ellentétben...

 • 9 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Alapvetően elégedettek voltunk, bár mivel csak felnőtteket fogadó szálloda, így ennek megfelelően nyugalomra vágytunk. Ezzel ellentétben déltől-éjfélig folyamatosan szólt a tuc-tuc zene. Teljes leírás

Elhelyezés
Modern, tiszta, tengerparti szálloda, közelben bazárokkal.

Ellátás
All inclusive-nak megfelelően lényegében egész nap lehetett enni-inni. A minőség nem mindig ötcsillagos, de elfogadható.

Hotel szolgáltatások
Nagy ételválaszték, bár az ízek nem annyira változatosak. Sok fakultatív programlehetőség. Kedves, segítőkész személyzet.

Tengerpart
Közvetlenül a szállodánál apróköves öböl, ahol nem mindig volt tiszta a tenger, de a mólóig érdemes kisétálni, ott gyönyörű tiszta a víz!!

Ildikó S., 2021.07.28., Tartózkodás időpontja: 2021.07.18 - 07.25.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Szállás: Selene Beach & Spa (ex. Numa Beach)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Csak pozitív véleményünk van, részletek lent. A transfer busz sofőrje a borravalót elvárja, 0,5-1 Euro/csomag. A borravalónak mindenhol...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Csak pozitív véleményünk van, részletek lent. A transfer busz sofőrje a borravalót elvárja, 0,5-1 Euro/csomag. A borravalónak mindenhol örülnek. Nem érdemes pénzt váltani, Euro-t mindenhol elfogadják, és Euro-ban adnak vissza. Teljes leírás

Elhelyezés
Tiszta, kényelmes, légkondi jól beállítható, jó kilátás az erkélyről. Családi szobát kértünk, egyik szobán keresztül kell járni, ez nem az igazi.

Ellátás
Kiváló ellátás, elég asztal kint is, bent is (légkondi), tisztaság, kevés sorbanállás, kedves személyzet. Csapvizet nem javasolják, de mindenhol könnyen hozzáférhető a palackos víz - és a sör, bor, koktél ...

Hotel szolgáltatások
21:30-kor minden nap program a szabadtéri színpadnál, elég jó színvonalon. Nagyobb gyerekekkel voltunk, inkább a tengeren, de kisgyerekeseknek kiváló hely, rengeteg csúszdával, árnyékkal. Napágyat lefoglalják használat nélkül is, az sosem elég.

Tengerpart
A tengerparton rengeteg beárnyékolt rész, elegendő napágy, büfé és ebéd ott is. Homokos part, tengeri cipő nem kell. Búvárszemüveg sem, mert a meleg víz miatt nincsenek halak. 28-30 fokos volt a tenger július végén. 5 perc séta a tenger a szállodától, de egyfolytában jár egy kisbusz is.

Rózsa Gábor, 2021.07.28., Tartózkodás időpontja: 2021.07.17 - 07.24.
Régió: Törökország Törökország, Side, Szállás: Narcia Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Törökország