Törökország Törökország

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 84 490 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 84 490 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Összesen: 5 7-8 alkalommal volt szerencsém a Spice-hoz, mindig 2-3 hetet töltöttem ott. Hatalmas szállodát nem lehet maréknyi vendéggel üzemeltetni....

 • 5,5 Szállás
 • 3 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 3 Alapár

Összegzés
7-8 alkalommal volt szerencsém a Spice-hoz, mindig 2-3 hetet töltöttem ott.

Hatalmas szállodát nem lehet maréknyi vendéggel üzemeltetni. A meleg vízre való nem jön össze.

Tudom, ez az oka az összezuhanásnak.

De ha már kifizettem a teljes árat, akkor legalább azt a minimumot elvárom, hogy ne duzzogva jöjjek haza.

Eddig nem jutott eszembe lecserélni kedvenc szállásomat de legközelebb minden sajnálkozás nélkül kipróbálok mást. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Gyönyörű a szálloda. Hatalmas, kényelmes a szoba és ha a harmadik szinttől feljebb lakunk, csodás kilátást élvezhetünk. (persze csak ha tengerre nézőre fizetünk be ami nem egy jelentős extra költség.

Lecserélődött a vendégsereg. A nyugdíjas németek helyett kislurkós oroszok jöttek.

Ellátás
Minden nap jön a takarítónő, töltik a minibárt (már sosem tudom meg, hogy hivatalból rendezik az egészet vagy a pár eurónak köszönhetem)

Unalmassá vált az eddigi fantasztikus étkeztetésük. Spirálban zuhannak lefelé, kevés vendég/bevétel, jön a spórolás amiért sokan elmaradnak ezért még húznak a gatyaszíjon így aztán kevesebb visszatérő vendég...

Éhen azért senki sem hal!

A bárokban olyan italokat szolgálnak fel amit egy restiben szégyellnének. A legsilányabb minőségű töményeket kínálják. Elpanaszoltam kölykeimnek és azt mondják, hasonló értékelésekben ami Angliában jelenik meg épp ezen háborognak.

Hotel szolgáltatások
A Spa részlegben elfogyott a személyzet. Bedobták a gyeplőt a népek közé. Csak etetési időkben van egy kis nyugalom (hét után meg kiürül) különben meg hangoskodás, üvöltözés. A törökfürdőben is. Nincs senki aki hivatalból mondaná a népeknek, szicsász elvtársak. Eddig örökösen takarították a fürdőt, ha egy csepp víz volt a medence partján már törölték:) most esténként összeszedik a törülközőket, oszt jó napot. Csak példaképp, a hajszárítót (igen, az én kezemben esett szét) három hét alatt nem cserélték-javították ki. A gyönyörűséges medence partjára már nem jutott matrac, amikre az élelmesek szert tettek azok is leharcoltak voltak. Viszont soha nem vitte el senki a másik ágyáról. A szokásos esti műsorok is elvesztek de ez különben nem érdekel. A mozi bezárt, igaz már két éve sem működött. Az apróbb hiányosságokat nem pótolják, ennek is a pénztelenség az oka.

A nyitás után kezdtünk odajárni és évente tapasztalom mennyit romlottak ez elmúlt pár évbe,. De véletlenül sem mondom, hogy kerüljék messzire csak katartikus élményt ne várjanak.

Tengerpart
Igazán kellemes. Október végén délben már pompás vízben lehet lubickolni. Mindkét irányban messzi tudunk sétálni a majd' mindenhol homokos tengerparton. Ha balra kezdik a napot akkor órácskányi bóklászással elérnek a "világ végére" Ott már nincsenek szállodák és rája rajok süttetik a hasukat(hátukat) a sekély vízben. Élet volt a vízparton, a Spice-nak is vannak kint napozó ágyai, matracokkal! Azok közelében meg kiülős bár, némi kajával, nehogy kalória nélkül maradjon a napozó.

Névtelen, 2018.01.06.
Régió: Törökország Törökország, Belek, Hotel: Spice Hotel & Spa

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (1)

Összesen: 7,2 Nyugodt

 • 7,5 Szállás
 • 6 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Nyugodt Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta

Ellátás
Hiányoskielégítő

Tengerpart
Zsúfolt, de tiszta

Póta Zsolt, 2017.12.19., Tartózkodás dátuma: 2017.09.20 - 09.27.
Régió: Törökország Törökország, Kemer, Hotel: Marti Myra

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (3)

Összesen: 8,6 Szàlloda elhelyezkedèse tökêletes de igen retro. Szobàkra 3 csillagot adnèk.

 • 8 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Szàlloda elhelyezkedèse tökêletes de igen retro. Szobàkra 3 csillagot adnèk. Teljes értékelés megtekintése

Hotel szolgáltatások
Udvarias szemêlyzet, deee csak oroszul beszèlnek , igazàn orosz vendègekre vannak berendezkedve. Animàció is oroszul zajlott ez zavaró.

Tengerpart
Ingyenes napozóàgyak , kellemes partrèsz az àgyakon lèvő matracok màr megèrtek egy cserère .

Hortobágyiné Szentirmai Dóra, 2017.12.16., Tartózkodás dátuma: 2017.10.05 - 10.12.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel: Caretta Beach

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (4)

Összesen: 10 A nyaralásunk nyugodtan telt. Pihentető hetet töltöttünk.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
A nyaralásunk nyugodtan telt. Pihentető hetet töltöttünk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda maximálisan az elvárt minőséget hozta. Tisztaság és rend volt mindehol. A száloda és a szoba nagyon szép, modern, szinte újszerűnek tűnt. Mindennapi takarítás, készletek felöltése kifogástalan minőségben történt.

Ellátás
Az all inclusive szolgáltatás kifogástalan, egész nap hozzá lehet jutni finom ételekhez és italokhoz. A kiszolgálás kedves, szívélyes. A főbb étkezések során de főleg vacsora alkalmával bődületes és finom ételkínálat, változatosan, nem egyhangúan.

Hotel szolgáltatások
Wellness szálloda lévén rengeteg egyéb szolgáltatást lehet igénybe venni (masszázs, torna, tenisz, foci, animátorok programjai....) Esténként rövid "szinházi" előadások szinesítik a napot.

Tengerpart
A tengerpart megközelítése gyalogosan lehetséges a szálloda saját parkján kereszül kb. 200 méteres sétával. A szálloda saját tengerparttal rendelkezik, folyamatosan őrzött, bőven elegendő napozóággyal. A part tisztaságát mindennapos takarítással, tereprendezéssel tartják karban. A vendégek pihenése nem zavarja egymást, nem zsúfolt. A part homokos, a víz minősége kifogástalan.

Zoltán B., 2017.12.02., Tartózkodás dátuma: 2017.09.20 - 09.27.
Régió: Törökország Törökország, Side, Hotel: Blue Waters Club

Hasznosnak találta az értékést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: 8 Fantasztikus volt az egy hét. A szálloda szép volt. Nagyon szuper volt az időjárás, szeptember közepén végig 30 fok volt, a tenger is...

 • 8,5 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Fantasztikus volt az egy hét. A szálloda szép volt. Nagyon szuper volt az időjárás, szeptember közepén végig 30 fok volt, a tenger is nagyon meleg volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba szép tágas volt, a medencére és a tengerre nézett. A minibárt minden nap töltötték és a szobát is minden nap takarították. Erkély is volt a szobához. Maga a szálloda csendes helyen van, ha a városba akart menni az ember az busszal kb. 20 perc alatt elérhető volt, nagyon segítőkészek voltak a helyiek az utazás során.

Ellátás
Rengeteg féle étel volt, mindig lehetett találni valami finomat. Sok a helyi jellegzetes étel, aki válogatós annak azért nehezebb, de pl. minden este volt grill csirke.

Hotel szolgáltatások
A szálloda aljában többféle üzlet található. A közös mosdók is nagyon szép tiszták. A kettő nagy medencének nagyon kellemes volt a vize. A tenger egy aluljárón közelíthető meg, de nagyon közel van. Minden este színes programok és kellemes zene szolt a medence parton, ahol rengeteg finom koktél közül lehetett választani. Napközben is voltak programok, vetélkedők. Sok magyar volt a szállodában.

Tengerpart
A tengerpartot egy aluljárón keresztül lehetett megközelíteni, de nagyon közel volt, a bejáratot egész nap biztonságiak őrizték. A tenger nagyon kellemes hőmérsékletű volt szeptember közepén. A víz hirtelen mélyült, és többnyire kellemesen hullámzott. A víz és a part tiszta volt, és minden este rendet raktak a helyiek. Napágy volt bőven, nem kellett harcolni értük, mindig lehetett szabad ágyat találni. A tengerparton is volt étterem, ahol egész nap rendelkezésre álltak az innivalók, és napközben ételek is.

Zsuzsanna G., 2017.11.25., Tartózkodás dátuma: 2017.09.15 - 09.22.
Régió: Törökország Törökország, Side, Hotel: Crystal Admiral Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

összes ajánlás Törökország

Az Ön értékesítője:

H-P: 9-18 | Szo: 9-14:30 +36 1 501 5600 +40 316 300 926