Törökország Törökország

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 59 900 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 59 900 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Összesen: 8,2 Nagyon jó szálóda,de elég távol van a reptértől.

 • 8,5 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 7 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Nagyon jó szálóda,de elég távol van a reptértől. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Csodálatos panoráma az összes szobából !!

Ellátás
Bőséges választék,nagyon jó a főszakács.

Hotel szolgáltatások
Minden v(törökfürdő,internet,segítő személyzet,jatt nélkül!!

Tengerpart
A part 10 méterrel messzebb volt mint írták.A többi szuper volt.

Névtelen, 2017.02.10., Tartózkodás dátuma: 2016.09.08 - 09.15.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel: Grand Bayar

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Grand Bayar, Alanya, Törökország Névtelen 2017-02-10 8.2 1 10 Grand Bayar

Összesen: 9,4 Utolsó beszámolómmal elnyertem a "leghasználhatóbb beszámoló díját" -köszönet Önöknek- így most hadd egészítsem ki pár egyébbel ami a...

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Utolsó beszámolómmal elnyertem a "leghasználhatóbb beszámoló díját" -köszönet Önöknek- így most hadd egészítsem ki pár egyébbel ami a mostani novemberi kirándulásom alkalmával jutott eszembe, kezdve azzal, a legcsekélyebb politikai állásfoglalás nélkül jegyzem meg, az elmúlt idők eseményei fenemód nem voltak hasznára az idegenforgalomnak.

Kevés az egy hét. Megérkezésünk napja alig számít, az elutazásnál már csak totyorgunk összepakolva. A 7 nap csak 6! Tudom, sokat számíthat a pénz, szabadság sem korlátlan de bőségesen megéri, a második hétre eső költségben már nincs repülő, transzfer, stb.

Napozó vagyok, a kertben sem indítom be a fűnyírót csak 35C felett. Viszont nyáron elviselhetetlen a forróság. Tavasz, ősz az igazi szezon. Ha rágugliznak a beleki időjárásra, hónapokra előre kiad mindenféle gyönyörű táblázatot. Ne vegyék komolyan. Három hónap múlva kedden felhős, szerdán napos szeles, csütörtökön borulás, pénteken kánikula, ilyen nincs. Az a pillangó aminek a szárnya rebbenése Pekingben befolyásolja a beleki időjárást még be sem bábozódott mikor lefoglaljuk a szállást! Az átlag hőmérsékletet vegyék számításba, az a múltból számolódik. Április közepétől ragyogó idő várható, november közepe után csendesedik. (Mikuláskor is voltam kánikulában de kivételes szerencse volt.) Akinek meg minden balatoni nyaralása alatt végig esett az eső, az meg hiába is nézné.

A fő épület "földszintjén" a recepció szintjén terasz fölött vannak a szobák. Elvileg tengerre néz de nem látnak belőle semmit. Nem tudom, foglaláskor vagy a recepcióssal kell tisztázni, adjanak egy húszast és kezdődjék négyezerrel a "kulcskártya" száma. Ha éjjel is érkeznek, a transzfer biztosan várja Önöket. Nem táblás palik, picit kijjebb pultoknál lelik meg az utazási iroda emberét és buszát. Visszafelé egy nappal korábban a recepciós segít.

Egyáltalán nem gond ha nem beszélünk nyelvet. (ha én mondom, elhihetik!) Némi aktivityzés, megspékelve pár "érted"?-del, bőségesen elég a rutinos és készséges személyzetnek. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Kártya nyitja az ajtónkat. Van rajta picike nyilacska, az fontos, hogy merre néz. Ez élesíti a világítást is, ha mindent égve hagyunk is, távozáskor elalszik, kivéve a tévé. A bunkófon sem töltődik ha nincs a kártyánk a bejárat melletti ....na, abban!

Biztosra vehetjük, egyszer hiába húzogatjuk, nem nyílik ki az ajtónk. Semmi pánik, az asszonynak sem fog! A recepción kapunk egy c'est la vie mosolyt és másik kártyát.

Megfejthetetlen a törülköző (towel) kártya értelme. Nincs is! Érkezést követő másnap reggel felfedezik a towel stationt. Még akkor is ha előtte a szomszédos bárban isznak egyet. A kártyáért kapnak 1-1 barna törülközőt. Ezt annyiszor cserélik ahányszor elkocognak érte. (csak jobban hangzik, hogy kicserélem a törülközőt mint az elmegyek és bedobok valamit!) Utolsó nap visszacserélik kártyára és a recepción leadják. Ha nem adják le mert nem cserélik vissza vagy mert csinoska és elhozzák emlékbe, senki nem fogja kérni. Semmi szerepe nincs.

Rengeteg hangulatfény van a szobában. Ezért is kell két hét mert mire rájönnek, hogy hol, mi, mit kapcsol fel, kivilágosodik. Ha mindent felkapcsolnak akkor sem látnak olvasni!

Mennyire zavarhatta ezt Goethe nevű kedves vendégüket aki hangot is adott kívánságának: mehr licht!

Naponta jönnek takarítani, ágyat bevetni. Nincs minden kiglancolva de rendet vágnak. Az ágy meg mint a légióban. Szállodás bevett gyakorlat szerint, amit a takarillának akarunk hagyni azt az ágyon hagyjuk. Nem tudom, hogy itt is divat a főasszonynak végig rohanni és összeszedni az otthagyott jattot de én "beágyazgattam" a buznyákokat, el is vitték örömmel. Viszont egyszer a Nyuszi jött meg nekem és a fészkét az ágyon hagyta. Este egy török lurkó a marcipán tojásokat, én meg a nyálamat nyeltem. Annyira gyúrtam rá!

Mindent hagyhatunk elől, fiókban, nem vész el semmi. De azért ami fontos, tegyük be a széfbe. Könnyen, egyszerűen kezelhető. Négy szám, jobb alsó gomb. Kiírja, ha rosszat ütünk és bezáródik, látjuk még milyen rafkós kombinációt sikerült találnunk, nehéz hibázni.

Ellátás
Ismerve azért a törzsfejlődés csodáit, kinyitják ezt nekünk központilag is.

A tévé műsor igen szerény. 55 csatorna,zömmel török, orosz, gyenge németek, pár a világ többi részéről. Már nincsen Duna TV, eddig volt. Nem valami fényes adók.

Visszatérve a szobára. Kapunk fehér, elegántos köntöst. Ha a Liliputi Színház művészei jönnének, ők is kicsi köntössel találkoznának. Úgy látszik, ez nemzetközi business, még nem voltam sehol ahol nem kellett volna felkeresni a szobalányt hogy nem e lehetne e... Némi apró és lehetett.

Az étteremben minden finomság van. Szerintem nem ott főznek, gazdaságosabb ha mindenhová készen kiszállítják, elég a felmelegítés, a látványkonyha. Nagyon kevesen voltak a szállodában, a választék és a minőség sem volt a megszokott. Így sem panaszkodom. Viszont kevés volt a matrac a napozáshoz. Ha a szobából is levisszük a törülközőket, takarításkor kipótolják. Legfeljebb az utolsó nap felszaporodik a számuk a szobában. Amit használtunk, azt cserélik. Szorgalmasan töltik az ingyenes minibárt. Hagyok benne néha 1-1 pénzt, így mindent cserélnek, sört, leveket, ami épp elfogy. Ha késői járattal érkezünk, éjfél után már nem kapunk vacsorát csak a szobaszervizen keresztül. Fizetős. Az étteremben háromféle bort kínálnak, sört üdítőt. Tömény nincs ami nem baj de a kávé is gépi lett, nekünk elég szerény. Sajnos a bárban sem volt jobb! Török kávé viszont van de ugye az más. Kicsit mindenben azt éreztem, félárbócon vannak. A kinti helységek is hamarabb bezártak, kevesebb a személyzet is.

Hotel szolgáltatások
Több gyönyörű étterem is van ahová be kell jelentkezni. Indiai, japán, olasz, nagyon szépek. 180 Euró + szervizdíj + ...szóval itt óvatosan. konganak is az ürességtől.

A külső medence mesés de élvezhetetlenül hideg. Lélek nem ment bele.

A Spa részlegben is hűvösebb volt az úszómedence és a hozzátartozó jacuzzi is használhatatlanul hideg. Amíg ott voltam nem sikerült a nyugágyaknál kitakarítani, ez méltatlan volt a szállóhoz.

A törökfürdő, szaunák, pihenő továbbra is ragyogó.

Érdemes a gőz melletti fogasra felakasztani a száraz és tiszta törülközőnk mellé egy Hassellblud H4D-t. Így prímán meg tudjuk örökíteni a törülközőnk hűlt helyét! A bejáratnál leveszünk egyet az asztalról (kártya nélkül) és ezt a mozdulatot annyiszor ismételjük meg ahányszor akarjuk de nekem három hét alatt egyszer nem maradt ott a tisztám. A Spa öltözőjében is van már zár a szekrényajtókon, azt nem tudtam megfejteni. Mindegy, ott felejtett fájintos edzőcipőt senki nem vitt el pedig a gazdája már tudj isten merre járt. Az elcsaklizott barna törülközőnk miatt ne fájjon a fejünk, diszkréten vigyünk el egyet a szennyesből, másnap becseréljük egy frissre.

Hajnali 8-20 között voltak nyitva, az edzőterem is. A kezelések is visszafogottabban mentek, nem túl barátiak az árak, ezt megnézhetjük katalógusból. Nem kell röstelkedni ha drágálljuk.

Kicsit zokon vettem, mivel új utazási irodával mentem, megkérdeztem a szállodát, minden rendben van e a foglalással. Semmi választ nem kaptam, bár minden klappolt a végén.

Az "alagsori" üzletek java zárva volt de ha nincsenek oroszok akkor vevő véletlenül se megy be.

A bárban ritkábban volt műsor és úgy éreztem, a bögrémbe is kevesebb tömény került mint anno. Kétségtelen, annyiszor mehet a kútra az emberfia ahányszor csak akar de én jobban szeretek egy pohárkát eldajkálni mint sok mosatlant gyártani.

Akinek kell, van wifi. Ehhez viszont némi nyelvtudás szükségeltetik. Vagy rutinos versenyzőnek kell lenni a témában.

Tengerpart
Közvetlen tengerparti szálloda. Sajnos az eddigi nagy élet helyett kietlen volt. Ez máskor sem volt egy Cote d'Azur, nem az jellegű! Rengeteg szállodán lakat lógott, amik működtek is, kevés vendéggel mint Spice. Így aztán némileg elhanyagoltabbnak tűnt, főleg, hogy a bennszülött pecások otthagyják a szemetüket. Ha nagyobb élet van, kivezénylik a személyzetet és azok a homokot is rendezik. A víz kellemesen meleg volt, délre elérte a nyugodt pacsázáshoz szükséges hőfokot. Tiszta, élvezhető. Jókat lehet sétálni, nagyokat gyalogolni. Kellemes homokos a part és kietlenség ide-oda, végzik a földmunkákat a szebb jövő reményében.

Az eddigiekhez képest picit csalódás volt. Ez csak viszonylagos, így ha tavasszal találkozom kint valakivel aki többet várt, annak fizetek a bárban egy nagy málnát.

Névtelen, 2016.12.08.
Régió: Törökország Törökország, Belek, Hotel: Spice Hotel & Spa

Hasznosnak találta az értékést? Igen (4) Nem (0)

Spice Hotel & Spa, Belek, Törökország Névtelen 2016-12-08 9.4 1 10 Spice Hotel & Spa

Összesen: 10 ÁLOM NYARALÁS

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
ÁLOM NYARALÁS Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
ELSŐ OSZTÁLYÚ A SZÁLLÁS. MINDEN IGÉNYT KIELÉGÍT

Ellátás
VÁLTOZATOS, A SALÁTA ÉS DESSZERT VÁLASZTÉK HATALMAS. AZ FŐ ÉTELEK A SZOKÁSOS TÖRÖK MENÜ. A PARADICSOM LEVES KÍVÁLÓ

Hotel szolgáltatások
MAGA A TÖRÖK MASSZÁZS JÓ VOLT, VISZONT EGY ÁTLAGOS HELYSÉGBEN TÖRTÉNT. HIÁNYZOTT A ZENE, AZ ILLAT, AZ A JÓ ÉRZÉS... :-( EZÉRT ÁR ÉRTÉK ARÁNYBAN AZT KELL, HOGY MONDJAM, ABSZOLÚT NEM MEGFELELŐ

Tengerpart
TENGERPART RENDBEN, SZOLGÁLTATÁSAI KÍVÁLÓAK

Attila K., 2016.11.17., Tartózkodás dátuma: 2016.10.08 - 10.15.
Régió: Törökország Törökország, Belek, Hotel: Sensimar Belek Resort and Spa

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Sensimar Belek Resort and Spa, Belek, Törökország Attila K. 2016-11-17 10 1 10 HOTEL SENSI MAR

Összesen: 7,4 Mindent összevetve jó nyaralás volt

 • 7,5 Szállás
 • 5 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Mindent összevetve jó nyaralás volt Teljes értékelés megtekintése

Ujvárosi Zsolt, 2016.11.15., Tartózkodás dátuma: 2016.10.15 - 10.22.
Régió: Törökország Törökország, Side, Hotel: Saray Regency

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Saray Regency, Side, Törökország Ujvárosi Zsolt 2016-11-15 7.4 1 10 Maritim Saray Regency

Összesen: 9,8 Ár-érték arányban tökéletes.

 • 10 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Ár-érték arányban tökéletes. Teljes értékelés megtekintése

Bakos Attila, 2016.11.13., Tartózkodás dátuma: 2016.10.29 - 11.05.
Régió: Törökország Törökország, Török Riviéra, Hotel: Fame Residence Lara & SPA

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Fame Residence Lara & SPA, Török Riviéra, Törökország Bakos Attila 2016-11-13 9.8 1 10 Fame Residence Lara & Spa

összes ajánlás Törökország

Az Ön értékesítője:

Ingyenesen hívható: K-P: 09:00-18:00 | Szo-V: 10:00-18:00 06 80 100 200 +40 316 300 926