Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Törökország Törökország

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 62 890 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 62 890 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Összesen: 6 Minden átlagos volt kivéve a szoba, amit kaptunk az nagyszerű. Tiszta és fantasztikus volt. Az étkezés nem tetszett. Minden nap egyforma...

 • 6,5 Szállás
 • 5 Ellátás típusa
 • 6 Alapár

Összegzés
Minden átlagos volt kivéve a szoba, amit kaptunk az nagyszerű. Tiszta és fantasztikus volt. Az étkezés nem tetszett. Minden nap egyforma étel, csirke különböző módon megcsinálva, semmim változatosság nem volt az ételekben. Tészta paradicsomszósz,rizs,sültkrumpli, de az sem volt mindíg friss.Hiányoltam azt is, hogy az elmúlt években a tengerparton volt tízórai és uzsonna, tehát nem kellett felmenni a szállodába. A desszertek egyformák voltak ízre,kinézetre különböző formáju, gyümölcs nem sok minden volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobánk fantasztikus volt, külön nappali, külön hálószoba,mindegyikhez erkély.Nagyon tetszett és a kilátás

is szép volt!! Ez az egy pozitív dolog volt a nyaralásunk alatt.

Ellátás
Az ellátás lehetett volna jobb is, 6 éve minden évben itt vagyunk október hónapban. Az étel minősége

nem jó,évek óta mindíg ugyan az ráadásul, ami az ebédnél megmaradt, vacsorára kaptuk meg. A reggeli elfogadható, viszont nagyon kevés volt a gyümölcs és ez minden évben így volt. Az édességek ízre mind egyforma volt.

Hotel szolgáltatások
A szálloda szép, látszik rajta, hogy nemrég lett felújítva.

Szolgáltatás átlagos.

Edzések, sportlehetőségek, órák tartalma
Sportolási lehetőséget nem vettük igénybe.

Mindezek ellenére nagyon jól éreztük magunkat!

Névtelen, 2018.11.09., Tartózkodás dátuma: 2018.10.15 - 10.25.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel: Kleopatra Royal Palm

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8 Fantasztikus 8 napot töltöttünk el a hotelben, lehet hogy legközelebb is visszamegyünk.

 • 9 Szállás
 • 6 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Fantasztikus 8 napot töltöttünk el a hotelben, lehet hogy legközelebb is visszamegyünk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda elhelyezése fantasztikus volt, és a tengerpart is. Tetszett, hogy nem kavicsos, hanem végig homokos partszakasza volt. A szobánk is modern volt.

Ellátás
Kizárólag az ellátás nem volt elég változatos. Sok féle saláta volt minden nap az ebédnél és vacsoránál, viszont húsokból nem volt túl nagy a választék.

Hotel szolgáltatások
Sok féle szolgáltatás volt, pl különböző masszázsok, amik nagyon tetszettek.

Tengerpart
Tiszta a part, nem túl zsúfolt, és külön kiemelném, hogy nagy öröm volt számunkra, a part homokos borítása.

Hegedűs Kinga, 2018.11.09., Tartózkodás dátuma: 2018.09.22 - 09.29.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel: Top

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,2 Összességében egy nyugalmas helyen lévő szálloda, ahol többnyire mosolygósak az alkalmazottak, jó érzés volt nap mint nap találkozni velük.

 • 8,5 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Összességében egy nyugalmas helyen lévő szálloda, ahol többnyire mosolygósak az alkalmazottak, jó érzés volt nap mint nap találkozni velük. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobák egyszerűek, kényelmesek. A fürdőszobai pipere szegényes, az alap dolgokat tartalmazza, szappan, tusfürdő, zuhany sapka . A klima kicsit hangos volt, a szoba elhelyezkedése számunkra nem volt túl kedvező, két hétig nézhettük a konyha hátsó traktusát, és hallgattuk trafóhangot. Ez már tóbb szálló esetében is kijutott, így ez volt a legkellemetlenebb .

A nap szinte soha nem sütött oda.

Ellátás
Csak legekben lehet róla beszélni, ízletes és finom volt, nem túl bő választékban.

Hotel szolgáltatások
Masszázs, szauna, kis ruhaüzlet, vegyesbolt, fodrász, lehet hogy volt más is, de egyiket sem vettük igénybe.

Tengerpart
A tengerparti ágyak matracai mar kissé leamortizálódtak, az asztalokra már úgy kellett vadászni, mivel a nagy részét már elpakolták. A víz gyónyörű tiszta, szerencsére vannak öltöző kabinok, és persze zuhanyzók is. A szemetet mar nem mindig szedték össze, főszezonban biztos jobban odafigyelnek erre. Az ott kirakott ételek is mindig gusztusosak voltak, helyben készültek.

Pető István, 2018.11.07., Tartózkodás dátuma: 2018.10.21 - 11.04.
Régió: Törökország Törökország, Side, Hotel: Otium Eco Club Side

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7 Kisebb hiányosságoktól eltekintve, jól éreztük magunkat.

 • 7 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 5 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
Kisebb hiányosságoktól eltekintve, jól éreztük magunkat. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Egy ötcsillagos szállodától elvárható lenne, hogy ne 2 db használható ruhaakasztó legyen a szobában, természetes lenne a tusfürdő, testápoló, fürdőszobai papucs, zuhanysapka stb. Az is elvárható, hogy miközben a recepción próbálom megszerezni a hiányzó dolgokat, a recepciós ne a telefonját bűvölje, s csak az legyen a válasza, hogy holnap kicserélik a szobát. Nem a szobával, hanem a felszereltséggel volt gond. Még utószezonban és Törökországban is az 5 csillag kötelez.

Ellátás
Minden igényt kielégítő volt.

Hotel szolgáltatások
Amit igénybe vettünk, az működött.

Tengerpart
A szálloda kertjéből kilépve, szinte a tengerben voltunk.

Anna Mária K., 2018.11.07., Tartózkodás dátuma: 2018.10.24 - 10.31.
Régió: Törökország Törökország, Török Riviéra, Hotel: Sea Planet

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Összességében mindennel nagyon elégedettek voltunk, fantasztikus hely, szuper elhelyezkedés, kedves, emberek, tisztaság, béke, nyugalom....

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Összességében mindennel nagyon elégedettek voltunk, fantasztikus hely, szuper elhelyezkedés, kedves, emberek, tisztaság, béke, nyugalom. Mindenkinek ajánljuk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta, rendezett, kedves kiszolgálás, kiváló elhelyezkedés.

Ellátás
Bőséges, finom, változatos ételek.

Hotel szolgáltatások
Sokféle, igényeknek teljesen megfelelő

Tengerpart
Közel van a szállodához, könnyen megközelíthető, tiszta, rendezett, a víz gyönyörű, átlátszó, tiszta.

Köteles Zoltánné, 2018.11.05., Tartózkodás dátuma: 2018.10.24 - 10.31.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel: Sultan Sipahi

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Törökország

Az Ön értékesítője:

H-P: 9-18 | Szo: 9-14:30 +36 1 501 5600