Törökország Törökország

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 69 490 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 69 490 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Összesen: 8,6 Tökéletes nyaralás lett volna, ha a szálloda vezetőségének hozzáállása és a kinti képviselők segítőkészebbek lettek volna. Ezt leszámítva...

 • 7,5 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Tökéletes nyaralás lett volna, ha a szálloda vezetőségének hozzáállása és a kinti képviselők segítőkészebbek lettek volna. Ezt leszámítva a 3. naptól minden rendben volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Mivel felár ellenében a 3 szobából 1-ben tengerre néző felárat fizettünk és ugyanolyan szobát kaptunk, mint a többiek, ezért reklamáltunk. Mivel csak a 3. napra sikerült intézkedni és akkor akartak minket átköltöztetni, mi ezt már nem fogadtuk el, a felár összegét szerettük volna visszakapni. Azt mondták vagy aláírom, hogy nem akarok jegyzőkönyvet írni és megegyeztünk, vagy mindenkit költöztetnek. Idős szüleimet nem akartam ennek a procedúrának kitenni, ezért aláírtam a papírt. Bunkók voltak velünk. Ezt leszámítva a kiszolgáló személyzet nagyon kedves, a szobákat és a szálloda minden részét minden nap takarították.

Ellátás
Rengeteg féle ízletes étel, húsok, köretek, zöldségek, gyümölcsök, desszertek. Reggeltől - estig folyamatosan kínáltak ételeket és italokat a szálloda különböző részein. A szobákban a minibárokat mindennap töltötték.

Hotel szolgáltatások
Ha nem mozdultunk volna ki a szállodából, akkor is tökéletesen el lehetett volna tölteni a napokat. Teniszpálya, edzőterem, bazár, fodrászat, csúszdapark, játszótér, medencék. Minden nap gyerek disco, élő zene, esti show műsor. Az egyetlen negatív, hogy minden medence 150 cm volt, így az alacsonyabb úszni nem tudók, csak a lépcsőknél hűthették le magukat.

Tengerpart
Egy aluljárón át lehetett megközelíteni, ami beleolvadt a szálloda kertjébe. Az átjáró is tiszta, dekorációval ellátott volt. A parton bár ingyenes italokkal, ételekkel, napágyakkal, napernyőkkel, mosdóval. Viszonylag tiszta. A part apókavicsos és hirtelen mélyülő.

Domjánné Huszár Krisztina, 2017.10.19., Tartózkodás dátuma: 2017.08.16 - 08.23.
Régió: Törökország Törökország, Side, Hotel: Crystal Admiral Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7,2 Szép a szálloda, kellemes a tengerpart, ha csak pihenni vágysz, jó választás.

 • 8 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 6 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Szép a szálloda, kellemes a tengerpart, ha csak pihenni vágysz, jó választás. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tágas, tiszta szoba, nagy és kényelmes ágy, minden nap cserélték a törülközőket és egyszer az ágyneműt is az egy hét alatt. Két negatívum: - a nagy forgalom miatt, még csukott ablaknál, ajtónál is behallatszik a zaj

- szállás elhelyezkedése miatt (az út mentén csak szállodák vannak, meg egy-két lepukkant kisbolt) csak azoknak ajánlom, akik a szállodából nemigazán akarnak kilépni.

Ellátás
Biztosan nem maradsz éhen, igaz minden nap 90%-ban ugyanazok az ételek (többféle gyümölcs, fagylalt, húsfélék, saláták, köretek, pékáruk) vannak, de olyan széles a választék, hogy nem tudtuk egy hét alatt sem mindet megkóstolni.

Hotel szolgáltatások
4 csúszda, nagy kültéri medence, rengeteg napágy a medence és a mólón, valamint több étterem, spa szolgáltatások, vízi sportok, vizi- és röplapda, fitnesz, belső medence

Tengerpart
Aprókavicsos és homokos rész is van, a víz tiszta, medúza mentes, kb. 150 méteres saját tengerparti résszel rendelkezik a szálloda

Ildikó Erzsébet M., 2017.10.17., Tartózkodás dátuma: 2017.10.07 - 10.14.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel: Orange County Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 7 nagyon jól éreztük magunkat

 • 8 Szállás
 • 6 Ellátás típusa
 • 7 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
nagyon jól éreztük magunkat Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Nagyon tetszett

Ellátás
több választékra lenne szükség, föleg a gyerekek számára édesség, fagylalt, sütemények édes-sós stb. a bár tovább is nyitva lehetett volna. Illetve nem voltak koktélok.

Hotel szolgáltatások
nincs gond

Tengerpart
zsúfolt tengerpart, közel a szállodához,

Névtelen, 2017.10.16., Tartózkodás dátuma: 2017.08.09 - 08.16.
Régió: Törökország Törökország, Side, Hotel: Sunberk

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 10 Nagyon jól éreztük magunkat. Kedves volt a személyzet, az ellátás kifogástalan. Család-barát szálloda. :)

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon jól éreztük magunkat. Kedves volt a személyzet, az ellátás kifogástalan. Család-barát szálloda. :) Teljes értékelés megtekintése

Farkas Bettina, 2017.10.08., Tartózkodás dátuma: 2017.09.28 - 10.05.
Régió: Törökország Törökország, Belek, Hotel: Aydinbey Famous Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Tökéletes .

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Tökéletes . Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Rendben

Ellátás
tökéletes

Hotel szolgáltatások
tökéletes , föleg az esti programok

Tengerpart
gyalog ill. saját hotel busz

Jóó Sándor, 2017.10.08., Tartózkodás dátuma: 2017.09.27 - 10.04.
Régió: Törökország Törökország, Side, Hotel: Side Star Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Törökország

Az Ön értékesítője:

Ingyenesen hívható: K-P: 9-18 I Szo: 9-14:30 06 80 100 200 +40 316 300 926

Egyszerűen átlátható kínálat:

minden költséget tartalmazó árak!