Törökország Törökország

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 72 890 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 72 890 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Összesen: 9 Elégedett vagyok, bár a transzfer kicsit hosszú volt. A szálloda szuper volt, remek ellátással és kedves személyzettel. Ami nem volt...

 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 6 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Elégedett vagyok, bár a transzfer kicsit hosszú volt. A szálloda szuper volt, remek ellátással és kedves személyzettel. Ami nem volt annyira jó, az a szálloda elhelyezkedése. Két település között van így nem lehet esténként sétálni. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Megfelelő minőség, minden nap takarítás, minibárt feltöltötték.

Ellátás
Szuper változatos és finom volt. Aki itt nem talált megfelelő ételt és italt, az sehol sem fog.

Hotel szolgáltatások
Program volt minden este és napközbeni is szervezték az amimátorok, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Tengerpart
A part megközelítése egyszerű. A part átlagos, a víz tiszta de még hideg volt. Én a medencét használtam.

Simon István, 2019.05.24., Tartózkodás dátuma: 2019.05.11 - 05.18.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel: Doganay Beach Club

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,6 Gyakorlatilag minden tekintetben az elvárt, és ígért szolgáltatást kaptuk. Egyedüli negatívum lehet talán, hogy nagyon nehézkesen...

 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Gyakorlatilag minden tekintetben az elvárt, és ígért szolgáltatást kaptuk. Egyedüli negatívum lehet talán, hogy nagyon nehézkesen érkeztünk meg a szállodába, kb. 3 óra buszozás után, de ezt betudtuk a reptértől való 130 km távolságnak. A telepített idegenvezetők nagyon kedvesek, és profik voltak, mi találkoztunk közvetlenül velük, egyikük velünk utazott a reptértől a szállodáig. Míg a szállásra értünk, nagyon összeszedett, gyakorlatilag mindenre kiterjedő tájékoztatást adott a helyi szokásokról, mit érdemes venni és mit nem, ételekről, stb.stb... a másik idegenvező hölgy kiránduláson is volt velünk, ő is mindent megtett a felejthetetlen élményekért. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Egyszerű, a belső udvarra néző szobánk volt, erkéllyel. Minden nap takarították, két naponta cserélték az ágyneműt. Naponta kaptunk a hűtőbe 2 üveg ásványvizet. A szoba felszereltsége a leírásban foglaltaknak teljes mértékben megfelelt.

Ellátás
All Inclusive.... minden, mi szem-szájnak ingere.... :-)

Hotel szolgáltatások
Masszázs, szauna, medence, hamam, meg ki tudja még.... mi a medencét használtuk ...

Tengerpart
Kb 200 méterre van a szálloda strandja, apró kavicsos, majdnem homokos, lassan mélyülő parttal. Napozó ágy és ernyő 3 Euró per nap két embernek, a strand ingyenes. Mivel előszezonban voltunk, még a víz hideg volt, így csak egyszer mentünk le kipróbálni.

Gradvol László, 2019.05.23., Tartózkodás dátuma: 2019.05.11 - 05.18.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel: Tac Premier Hotel & Spa

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Udvar 1 1 fénykép

Összesen: 7 Összességében jó nyaralásunk volt.

 • 7 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 3 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Összességében jó nyaralásunk volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállással nem volt semmi probléma, nem voltak bogarak, tiszta volt, az ágyak kényelmesek voltak.

A fürdőszoba zuhanyrózsája fixen fel van rögzítve, így elég kényelmetlen volt a zuhanyzás, valamint 1-2 percenként változott a víz hőfoka, mindegy hova állítottuk be, egyik percben még meleg volt a víz, aztán jéghideg lett, aztán átváltott forróra, de összességében ez a probléma nekünk elhanyagolható volt. Még egy kis negatívum, hogy a transzferidő az több mint 3 óra volt, de így megspóroltunk egy plusz városnézést.

Ellátás
Félpanzióhoz mérten korrekt volt. Igyekeztek változatossá tenni az étkezéseket. A pincérek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Egy kedves mosolyért extra adag csirkét is kaptunk. Üveges víz meg egyéb üdítők felárasak voltak a vacsoránál. Reggelinél ingyen volt az üdítő, kávé, tej stb.

Hotel szolgáltatások
A Wifi és a széf szolgáltatást vettük igénybe, ami külön fizetendő volt. A szobánk a 4. emeleten volt, így csak az erkély egy bizonyos pontján lehetett néha wifit találni, a recepciónál viszont jól működött.

A szálloda medencéje nagyon jó volt, kárpótolt a használhatatlan tengerpart miatt. A szálloda környéke nagyon jó volt, a szállodától néhány méterre több üzlet, étterem, kifőzde is volt.

Tengerpart
A tengerpartot könnyen meg lehetett közelíteni egy alagúton keresztül. Üdülésünk alatt a tenger 27 fokos volt, kellemesen meleg. A tengerpart nem nyerte el a tetszésünket. Rögtön a vízbe érkezéskor 20-30 cm mélyen hatalmas sziklák jelentenek akadályt a vízbe jutáshoz, amiket a hullámzás miatt nem is lehet látni. Egyikünk az első nap be is lépett 2 szikla közé, a nyaralás alatt nem is mert többet bemenni a vízbe. A sziklákon átjutva 3-4 méterre a parttól már olyan mély volt a víz, hogy nem ért le a lábunk. Pancsolásra teljesen alkalmatlan a partszakasz. Gondoljuk emiatt egyáltalán nem volt zsúfolt. A napágyak a parton fizetősek voltak minden alkalommal amikor lementünk.

Névtelen, 2019.05.22., Tartózkodás dátuma: 2018.10.14 - 10.21.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel: Doris Aytur

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Minden elváráson felüli volt, nagyszerű ár-érték arányú nyaralás! A személyzet kedves, segítőkész, az ételek fantasztikusan finomak és...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Minden elváráson felüli volt, nagyszerű ár-érték arányú nyaralás! A személyzet kedves, segítőkész, az ételek fantasztikusan finomak és változatosak voltak. Mindenkinek ajánlom. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba kellő méretű, kényelmesen elfértünk. Minden nap takarították.

Ellátás
Pazar ellátásban volt részünk. Rengeteg saláta, húsételek és fantasztikus sütemények.

Tengerpart
A tengerpart közel volt, a partja tiszta, homokos és kavicsos. A tengerben nagyobb kövek voltak ami kissé megnehezítette a bejutást.

Mariann N. M., 2019.05.22., Tartózkodás dátuma: 2019.05.11 - 05.18.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel: Mesut

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Már másodjára jártam ebben a hotelben és csak ajánlani tudom. Rendkívül tiszta, szuper szolgáltatásokkal, nagyszerű helyen.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Már másodjára jártam ebben a hotelben és csak ajánlani tudom. Rendkívül tiszta, szuper szolgáltatásokkal, nagyszerű helyen. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobák és a közösségi terek is makulátlanok, non stop takarítanak, egy porszemet is nehéz lenne találni és mindemellett nagyon ízlésesen berendezett és gyönyörű minden.

Ellátás
Éjjel-nappal lehet inni-enni, a választék pedig óriási és rendkívül finom.

Hotel szolgáltatások
- Medence: minden nap tisztítják a vizet, tiszta és nagyon szép.

- Spa: gyönyörű és széles kínálata van a kezeléseknek.

- Programok: egész nap vannak animátorok által szervezett programok, este show és szombatonként nagy gála

Tengerpart
A hotelnek közvetlen tengerpartja van. A vízbe nem közvetlenül a partról, inkább a kiépített stégről érdemes bemenni. A víz nagyon tiszta.

Frankó Petra Barbara, 2019.05.22., Tartózkodás dátuma: 2019.05.12 - 05.19.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Hotel: Quattro Beach Spa & Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

6 fénykép

összes ajánlás Törökország