Törökország Törökország

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 22 455 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 22 455 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Összesen: 5.6 A nem túl jó időjárás, a tengerhez való lejutás hiánya akár csak turisztikai céllal is , a szállodai csak hidegvizes medence korlátozott...

 • 5 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 6 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
A nem túl jó időjárás, a tengerhez való lejutás hiánya akár csak turisztikai céllal is , a szállodai csak hidegvizes medence korlátozott fürdési lehetőséget adott - problémás a nyelvi elszigeteltség a mely csak a német és orosz vendégekenek nyujt tájékozódási lehetőséget. A két és fél nap a nyolcból a napsütéssel és némi fürdési lehetőségel bizonyos kárpótlást adott. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba minősége megfelelő lenne azonban zajos- éjjel kb 5-6- szor bekapcsol egy igen zajos (valószinűleg) légkondicionáló amely a szobából nem kapcsolható le - az ablak alatt egy konténeres valószinűleg hűtő van elehelyezeve ( egy másik szállodához tartozik) amelynek zaja éjjel zavaró. A személyzet csak németül vagy oroszul beszél a komunikácó angolul csak igen korlátozottan lehetséges. A wellness (sauna, meleg medence nem működik) fizetős szolgáltatásként a masszázs működik és igen aggressziven ajánlják is..

Lehetséges hogy bizonyos szolgáltatásokról mivel csak német nyelven ismertetik a komunikációs nehézségek miatt nem szereztünk tudomást.

Ellátás
Az ételválaszték viszonylag nagy de kissé egyoldalú, igen nagy a választék a külőnféle zöldségekben salátákban hideg előételekben a melyek főleg valami sajtból és salátából állnak meleg étel majdnem semmi.

Az édességek választéka sokfélesége kimerithetelen - a medence mellett tölcséres fagylat kapható - és igen finom

Tengerpart
A tengerpart gyakorlatilag nem megközelithető, messze van, elvileg buszjárattal lehetne megközeliteni de az ottlétem alatt nem működött - gyalogosan kétszer próbálkoztam sikertelenül. a távolság és a városon kivüli út minősége miatt.

Varga Gyula, 2022.05.24., Tartózkodás időpontja: 2022.05.11 - 05.18.
Régió: Törökország Törökország, Side, Szállás: Narcia Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9.6 Törökország nagyon szép, Alanya egy klassz város. Tiszta, kulrált tiszta. Reptérről két óra a busz út. Az üzletekben érdemes jól...

 • 9 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Törökország nagyon szép, Alanya egy klassz város. Tiszta, kulrált tiszta. Reptérről két óra a busz út. Az üzletekben érdemes jól körbenézni mert lehet hogy fele annyiért is meg lehet venni valamit, busz járatok gyorsak olcsók a városban, menetrend nincsen de egyszercsak mindig felbukkan egy. Én összességében csodás éreztem magam, majdnem biztos hogy visszamegyek. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda tiszta, törökösen tiszta, aki idejön ne Svájc ra számítson, minden nap takarítottak és csereltek törölközőket, tényleg folyamatosan takarítanak de azért ez nem olyan mint otthon, szerintem nem zavaró, az ágynemű és a törölköző is szuper anyagból volt. Szoba tágas kényelmes ágyak is, erkély elég nagy meg a tenger is látszott. A személyzet nagyon barátságos, segítőkész.

Ellátás
Alkoholos italok, koktélok üdítők sör víz reggel 7es este 11 közt folyamatosan elérhető valamely bárban vagy étteremben a szállodán belül, ételek is szinte egész nap rendelkezésére állnak. Sosem voltam éhes Mindig kínáltak valamit. Az ételek finomak, szerintem változat is, sok sok zöldség és saláta, mindig van több hús és vega étel. Én személyes fuszeresbb konyhára számítottam.

Hotel szolgáltatások
A szálloda mindennel rendelkezett ami le van írva, sőt tengerparti bárra nem is számítottam, nagyon szuper volt. Kipróbáltuk a török fürdőt is, ajánlom minden a masszázs és a hamlasztas szuper.

Tengerpart
A tengert egy aluljáró választja el a hoteltol, nagyon kényelmes, a parton egy bár is van ahol szintén lehet iszogatni, ingyenes a napágy és a napernyő. A víz tiszta a part inkább kicsit kavicsos, vízi cipőt érdemes használni aki kényes. Part tiszta, többször is láttam hogy szedik a szemetet, de azért a turisták jól szehagynak mindent.

Sefcsik Csaba Mihály, 2022.05.24., Tartózkodás időpontja: 2022.05.11 - 05.18.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Szállás: A11 Obaköy

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 9 Nagyon jól tettem, hogy átváltottam erre a szállodába. Szép. Kényelmes szoba. Gondozott, látványosan vonzó kert. Szolgálat kész...

 • 8.5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Nagyon jól tettem, hogy átváltottam erre a szállodába. Szép. Kényelmes szoba. Gondozott, látványosan vonzó kert. Szolgálat kész személyzet. Az étel úgy mint gusztusos, választékos de finom is. A desszertes pult pedig mindent visz. Csak ajánlani tudom. Köszönöm az élményt. Teljes leírás

Tengerpart
Kényelmes. Tiszta.

Lajos Károlyné G., 2022.05.24., Tartózkodás időpontja: 2022.05.14 - 05.21.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Szállás: Sealife Buket Beach & Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9.6 A szálloda kívülről nem túl szép, olyan, mint egy lakótelepi ház. A kilátás viszont a környező szép szállodákra nyílik. A szobák tiszták,...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
A szálloda kívülről nem túl szép, olyan, mint egy lakótelepi ház. A kilátás viszont a környező szép szállodákra nyílik. A szobák tiszták, kényelmesek voltak. Belülről minden modern volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Az ételek minden szempontból kiválóak voltak. Sokféle és gusztusos, friss fogással találkoztunk. Mikor megérkeztünk még nem volt vacsoraidő, de az egyik büfében találtunk megfelelő ételeket az éhségünk csillapítására.

Ellátás
Pingpongoztunk minden nap, egy nagyon jó minőségű asztalon. Térítés ellenében biliárdoztunk sokszor. mindkettőhöz mindig hozzáfértünk, bár sokan voltunk a szállodában. Kipróbáltam magam dartsban és íjászatban is. A víziaerobik is kellemes volt.

Hotel szolgáltatások
Invia pontosan teljesítette a feladatait. Időben megkaptunk minden információt.

Kalocsai Ágota, 2022.05.23., Tartózkodás időpontja: 2022.05.11 - 05.18.
Régió: Törökország Törökország, Antalya, Szállás: Grand Park Lara

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9 Sok programon vettünk részt, az idegenvezetőnk sok infót mondott, nagy történelmi tudással rendelkezik. Q csop.vezető figyelt ránk,...

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Sok programon vettünk részt, az idegenvezetőnk sok infót mondott, nagy történelmi tudással rendelkezik. Q csop.vezető figyelt ránk, minden seítséget megkaptunk. Kicsit fárasztó volt, de megérte. Teljes leírás

Elhelyezés
A mi szobánk tágas volt, de a többieknek pici volt a zuhanykabin. A bárban csuda fini volt a vacsi, nagyon vendégszeretőek voltak.

Ellátás
A reggeli nem volt annyira választékos, de összeségében az is ok volt.

Hotel szolgáltatások
Renden volt.

Tengerpart
Sok-sok sétával :) vagy 6 villamosmegállónyira volt.

Fodor Andrea, 2022.05.18., Tartózkodás időpontja: 2022.05.12 - 05.15.
Régió: Törökország Törökország, Isztambul, Szállás: Grand Washington

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Törökország