Törökország Törökország

Hivatalos megnevezés: Török Köztársaság
Főváros: Ankara
Állami irányítás: demokratikus köztársaság
Vallás: iszlám, keresztény
Hivatalos nyelv: török, megértik az angolt és a németet
Időeltérés: + 1óra

Törökország - már 33 971 Ft-tól

TÖRÖKORSZÁGRÓLAz ország, amely két földrészen fekszik

Fekvésének köszönhetően az éghajlat Törökországban nagyon változatos. A klímát általában szubtropikus éghajlat uralja, forró nyarakkal és mérsékelt telekkel. Kivétel ez alól az ország keleti része, ahol az egész év folyamán alacsonyabb hőmérséklet van. Törökország partjait délen a Földközi-tenger, északon a Fekete-tenger, nyugaton az Égei-tenger és északnyugaton a Márvány- tenger mossa. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km - t.

Európa verzus Kis - Ázsia

Törökországot két részre oszthatjuk. A kisebb közülük, Trákia, mint egyedüli fekszik az európai kontinensen. Felszíne hasonló a tengermelléki Balkán területtel és az ország többi területével szemben elég fennsíkos. A Földközi - és az Égei-tenger partjai a zöld völgyekről és a kisebb hegyvonulatokról híresek. Az éghajlat melegebb forró nyárral és nedves téllel. Isztambulban a hőmérséklet 30° C fok körül mozog, a Földközi-tenger partjain eléri a hőmérő higanyszála a 40°C fokot. Télen a hőmérő higanyszála 0°C fok körül mozog. A fekete-tengeri partvonal olyan terület, ahol a legtöbb eső esik egész évben, és ennek köszönhetően a legtermékenyebb területek közé tartozik Törökországban. Mérsékelt klímája, és magasabb levegő páratartalma van, mint ami más területeken megszokott.

Az ország ázsiai része Közép- és Keleti-Anatóliára van felosztva. Közép-Anatóliát főleg hegységek alkotják. A legismertebbek közé tartozik a Taurus-hegység, amely az egész déli határán húzódik. A hó a hegyvonulatokon egész évben megmarad. Tipikusak itt a forró és száraz nyarak, 40°C fok körüli hőmérséklettel. A telek kemények szoktak lenni, -25°C fok hőmérséklettel.

Nyugat-Anatólia látszólag nem tűnik vendégszeretőnek, rengeteg sziklás hegységgel és elhagyatott hellyel. Ez a terület alkalmas a vad természet és a hegyi turisztika szerelmeseinek. Örményországgal való határánál az Örmény hegységben csúcsosodik a mítikus Ararat hegy 5165 méteres magasságban. Az éghajlat itt egész évben hidegebb, mint Törökörszág más területein. Nyáron a hőmérséklet felkúszhat akár 35°C fokig is, télen a legmagasabb helyeken akár -48°C fok is lehet.

Törökország - már 33 971 Ft-tól

Legújabb értékelések Törökország

Összesen: 5.8 A repülő út jó volt.A transzfer járat öreg és kényelmetlen busz volt , Légkondi nélkül. A visszautazás éjjel fél 2 kor kezdődött, ami 1...

 • 5 Elhelyezés
 • 5 Ellátás
 • 9 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
A repülő út jó volt.A transzfer járat öreg és kényelmetlen busz volt , Légkondi nélkül. A visszautazás éjjel fél 2 kor kezdődött, ami 1 nappal megrövidítette az utazásunkat. Teljes leírás

Elhelyezés
Az elhelyezés jó volt.Kényelmes,tiszta szobában,gyönyörű kilátással.Viszont a minibár ajtaja nem csukódott rendesen.

Ellátás
Az étterem tiszta.Viszont többször előfordult hogy elfogytak a tányérok.Nem szedték le az asztalt az előttünk étkező után.Műanyag, ízléstelen poharakba adták az italokat.Az ellátás jó volt,de mégis volt hiány érzetünk .Például,nem volt mustár,kevés volt a felvágott féle,nem volt hideg tej,csak a Pool bárban.

Hotel szolgáltatások
Koktélt csak térítés ellenében adtak.A palackozott víz sokszor langyos volt.Az elfogyott teafiltert nem pótolták.A csúzdák nem üzemeltek egész nap.Az ingyen jégkrémet 5. nap találtuk meg,mert nem ott volt ahol a leírásban szerepelt.

Tengerpart
A partot a 2x2 sávos út alatt lehet megközelíteni,egy aluljárón keresztül.A part tiszta,rendezett.nem zsúfolt,a víz minősége jó.Nagyon kellemes meleg.Sok vízi szolgáltatás közül lehet választani.

Kugler Ferenc, 2022.09.29., Tartózkodás időpontja: 2022.09.08 - 09.19.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Szállás: Eftalia Marin

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: 10 Fantasztikus 1 hetet töltöttünk a hotelben. Jövőre is szeretnénk vissza térni.

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Fantasztikus 1 hetet töltöttünk a hotelben. Jövőre is szeretnénk vissza térni. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon szép a hotel kertje. A szoba tiszta volt, és minden igényt kielégített.

Ellátás
Az ellátás leírhatatlan. Hatalmas választék volt ételekből, és italokból is. A pincérek figyelmesek, és segítőkészek. Igazából ez az összes ott dolgozó emberre igaz. Nagyon szervezett az egész csapat, soha nem volt hiány semmiből.

Hotel szolgáltatások
Szerintem minden megtalálható a szállodában amire az embernek szüksége lehet a nyaralás alatt.

Tengerpart
A szállodának külön tengerpartja van, ami tiszta, és rendezett. Nagyon sok a napozóágy a parton, így mindig volt helyünk. A tenger kellemes hőmérsékletű volt. Homokos, lassan mélyülő, és nagyon tiszta.

Anett C. S., 2022.09.29., Tartózkodás időpontja: 2022.09.17 - 09.24.
Régió: Törökország Törökország, Side, Szállás: Sunis Kumköy Beach Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (1)

Összesen: 5.4 Nem volt rossz, de képek alapján mást vártunk. Valószínűleg a medence miatt 4 csillag, de valójában inkább 3. Net szolgáltatás gyenge,...

 • 5 Elhelyezés
 • 4 Ellátás
 • 8 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
Nem volt rossz, de képek alapján mást vártunk. Valószínűleg a medence miatt 4 csillag, de valójában inkább 3. Net szolgáltatás gyenge, drága, lehúzás szagú erősen (14€ 7 napra, 1 készüléken használható egyszerre és ledobál). Teljes leírás

Elhelyezés
Hangosak a szobák, a takarítók csapkodják az ajtókat, hangosak, emiatt sokszor nem tudtunk pihenni. A szobában nincs rendes szekrény, 2 polcra 2 ember nem nagyon tud kipakolni 1 heti ruhát.

Ellátás
Az ételekhez nincs kiírva mi micsoda. Eléggé egyféle íze volt mindennek, jellemzően nagyon sósak voltak az ételek, az édességek pedig túl édesek (tocsogtak a mézes cuccban). Autentikus ételek nem voltak - pedig jó lett volna kipróbálni párat.

Hotel szolgáltatások
A snack bar és a az italos felhozatal elég gyenge volt, többször felhasznált műanyag poharak (sárgák - remélem - a mosogatástól). A gépi üdítők és kávék inkább no comment. A török kávét meg sem tudtuk kóstolni a szállodában. Szerencsére máshol igen. A pincérek hellyel közzel beszéltek nyelvet az alap 2-3 mondaton kívül (angol, német), bár oroszul meg mi nem tudunk, lehet az ment volna. Recepciósok nyelvtudása is so so. Van akinek jobban ment, van akinek kevésbé.

Tengerpart
Szép nagyon, de a hotelhez tartozó koszos volt és nem is volt ingyenes napágy, hanem 30% kedvezményt kaptunk (ami amúgy kamu, mert az állítólagos kedvezménnyel volt annyi a szemetes part mint kettővel odébb, ami teljesen tiszta volt, nem kopott volt a napágy és nem küldtek el este 6-kor, hogy ők zárnának. A többi is bezárt,de 1-1 ember minden partszakaszon meg tudta várni azt a pár embert aki megvárta a naplementét az ágyakon, esetleg még élvezte a tengert).

Ildikó K., 2022.09.29., Tartózkodás időpontja: 2022.09.18 - 09.25.
Régió: Törökország Törökország, Alanya, Szállás: Tac Premier Hotel & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 10 Az utazás a leírtak szerint történt. A repülő késéssel indult, de elviselhető volt. szervező pontosan elmondott a repülőtéren mindent.

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Az utazás a leírtak szerint történt. A repülő késéssel indult, de elviselhető volt.

szervező pontosan elmondott a repülőtéren mindent. Teljes leírás

Elhelyezés
Szállás kitünő volt. Tiszta, rendezett volt. Takarítás minden nap volt.

Ellátás
Az ellátás minden igényünket kielégítette. Volt minden / édesség, gyümölcs, saláta, stb./ Ital.

Hotel szolgáltatások
Szálloda szolgáltatásaival is megvoltunk elégedve maximálisan.

Tengerpart
A tengerpart nálunk közel volt. Tiszta szép környezet volt előtte. Könnyen megközelíthető volt.

Mindig találtunk helyet a pihenésre.

Pőcéné Magyar Margit, 2022.09.29., Tartózkodás időpontja: 2022.09.13 - 09.20.
Régió: Törökország Törökország, Török Riviéra, Szállás: Seaden Sea World Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

összes ajánlás Törökország