Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Nászutasok figyelem! - 20 helyszín a gondtalan mézeshetekre

TOP 20 úti célGyakori kérdések

A húsz legjobb nászutas úti cél

1. Mauritius

Mauritius paradicsomi környezete ideális a nászutasok számára. Az apró kelet-afrikai szigetállam Madagaszkártól keletre terül el, az Indiai-óceánban. Egy korallzátony veszi körbe, ami nemcsak biztonságossá teszi a partot, hanem a búvárok kedvenc időtöltésének is kedvez. Ez a mesebeli sziget a színes vízivilág és a fehér homokos strandok mellett a buja zöld környezetével is elkápráztatja a látogatóit. A Tamarind-vízesés a sziget egyik legismertebb természeti látványossága, de a Black River Gorges Nemzeti Park is megér egy kirándulást. A nyugati part ad otthont Mauritius élettel teli fővárosának, Port Louis-nak, ahol a piacok nyüzsgésében rengeteg egzotikus árura bukkanhattok, de legfőképpen tanúi lehettek a város multikulturális együttélésének.

  • Ajánlott időszak: májustól októberig
  • Időeltolódás: CET + 3h

7 ok, miért látogass el Mauritius szigetére

Ez is érdekelhet:

7 ok, miért látogass el Mauritius szigetére

 

2. Maldív-szigetek

Ha a Maldív-szigeteket választjátok a nászutatok céljául, akkor minden bizonnyal csodálatos időtöltésben, és luxusban lesz részetek az Indiai-óceán egyik álomhelyszínén. Maléból - ahogy a szigetország fő szigetét és városát nevezik – általában hidroplánnal (vízi repülőgéppel) juthattok el a pontos célotokhoz. Nem lesz könnyű a választás, hiszen a 200 lakott szigetből 90-et kizárólag a turizmusnak szentelnek. Biztosan sokak számára ismerősek a Maldív-szigetek jellegzetes bungalói, amelyek közvetlenül a tengerparton, de akár a víz felett is állhatnak. Ha megunnátok a heverészést és felfedeznétek a szigetvilágot, akkor sznorkelezhettek, búvárkodhattok, és vitorlással is kihajózhattok az Indiai-óceán valószerűtlenül kék hullámaira. A szomszédos szigetekre is gyakran szerveznek hajókirándulásokat, amiket kár lenne kihagyni!

  • Ajánlott időszak: decembertől áprilisig
  • Időeltolódás: CET + 4h

3. Seychelle-szigetek

Ha a Seychelle-szigeteken töltenétek a mézesheteket, valószínűleg a legnépszerűbb üdülőparadicsomok egyikében szállnátok meg - Mahén, Praslinban vagy La Digue-ban. Mahé nevezetes a Victoriában található Sir Selwyn Selwyn-Clarke Market-ről, ahol a nyüzsgő emberforgatag mellett például illatos fűszerek széles választékát találjátok. Praslin belsejében felfedezésre vár a Vallée de Mai Természetvédelmi Terület titokzatos növény- és állatvilága. La Digue strandja, az Anse Source d'Argent pedig különösen népszerű a turisták körében, ahol a napozás mellett búvárkodással is kikapcsolódhattok.

  • Ajánlott időszak: májustól októberig
  • Időeltolódás: CET + 4h

Fedezd fel a földi paradicsomot: a világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

Ez is érdekelhet:

Fedezd fel a földi paradicsomot: a világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

 

4. Thaiföld

Thaiföld számos rendkívüli kis szigettel büszkélkedhet, ahol kipihenhetitek az esküvőszervezés fáradalmait, és életre szóló élményekkel gazdagodhattok kettesben! Koh Phangan nyugalmas környezetében garantált a feltöltődés. Amennyiben kirándulni is szeretnétek, Koh Chang a tökéletes választás. Ha élénk közegre vágytok, jól fogjátok érezni magatokat Koh Samui-n vagy Phuket szigetén. Azonban mindegy, hogy végül melyik úticél lesz a befutó, az egzotikus világ páratlan természeti és kulturális kincsei mindenhol elkápráztatnak majd. A buddhista templomokban tett látogatás lelki nyugalmat ébreszthet, míg Bangkokban pezsdítő nyüzsgésnek lehettek részesei. Végül, de nem utolsósorban a thai konyha rengeteg finomsággal fokozza a nászút élményeit!

  • Ajánlott időszak: novembertől márciusig
  • Időeltolódás: CET + 5h

5. Bali (Indonézia)

Ha Balin töltitek a nászutat, érdemes kihasználni az időt a strandolás mellett az indonéz sziget felfedezésére is! Ubud városa a sziget kulturális és művészeti központja, olyan látványosságokkal, mint a Pura Taman Saraswati Templom és a Majomerdő. Továbbá a híres tavi hindu templom, az Ulun Danu Beratan is érdekes látnivaló csakúgy, mint a rizsteraszok. Aki aktív nyaralást tervez, kiránduljon el a Gunung Agunghoz, Bali legszentebb hegyéhez, vagy a vulkáni krátertó mellett található Batur-hegyhez.

  • Ajánlott időszak: májustól októberig
  • Időeltolódás: CET + 7h

Indonézia és Bali legfinomabb ételei

Ez is érdekelhet:

Indonézia és Bali legfinomabb ételei

 

6. Barbados

A Karib-térséghez tartozó Barbados bővelkedik a szebbnél-szebb strandokban, ahol a relaxáció áll a középpontban. A Kis-Antillák természeti szépségei közé tartozik a Turners Hall Wood Természetvédelmi Terület, valamint a lélegzetelállító Harrison-barlang. A fővárosi látogatás során pedig megcsodálhatjátok Bridgetown brit gyarmatkori építészeti remekeit.

  • Ajánlott időszak: decembertől áprilisig
  • Időeltolódás: CET - 5h

7. Dubai (Egyesült Arab Emírségek)

Dubaiban jó néhány aktív program vár az újdonsült házasokra, földön, vízen, és levegőben! A Perzsa-öböl meleg vize tökéletes a fürdéshez, az Arab-sivatag pedig szafarira és quadozásra hívogatja az igazán kalandvágyókat. A felhőkarcolók között pedig gigantikus bevásárlóközpontokban szemezgethettek a luxustermékekkel. Utazzatok a lifttel a 828 méter magas Burj Khalifa tetejére, a világ legmagasabb épületének 124. emeletére, ahol elképesztő kilátás fogad. Dubai a luxusszállások széles választékát kínálja, például Palm Jumeirah mesterséges szigetén. Az Al Fahidi is kihagyhatatlan, ugyanis ez Dubai legrégibb kerülete.

  • Ajánlott időszak: novembertől áprilisig
  • Időeltolódás: CET + 3h

Dubai programajánló

Ez is érdekelhet:

Dubai programajánló

 

8. Mexikó

Ha Mexikóba vezet a nászutatok, akkor leginkább Cancun környékét ajánljuk egy klasszikus tengerparti üdüléshez. A Karib-tenger partján 23 kilométer hosszú strand vár, a Yucatán-félszigeten pedig ellátogathattok Chichén Itzá maja romvárosba. A vízi sportok szerelmesei akár a Csendes-óceán partját is választhatják, ami különösen alkalmas a szörfözéshez és a kiteozáshoz.

  • Ajánlott időszak: decembertől áprilisig
  • Időeltolás: CET - 7h

9. Törökország

Ha szeretitek a kis öblöket, akkor jó kezekben vagytok a török Égei-tenger partján. Ha inkább a hosszú strandokat és a nagy szállodakomplexumokat kedvelitek valószínűleg a Török Riviéra, másnéven a türkiz part a megfelelő úti cél számotokra. A strandoláson kívül változatos programokkal tölthetitek a mézesheteket, például a görög és római kori történelmi helyszínek felfedezésével. Kulturális körúton pedig bejárhatjátok Isztambult, ahol többek között a Hagia Sophia és a Kék mecset várja a látogatókat.

  • Ajánlott időszak: júniustól szeptemberig
  • Időeltolódás: CET + 2h

Melyik törökországi üdülőhelyen vár álmaid nyaralása?

Ez is érdekelhet:

Melyik törökországi üdülőhelyen vár álmaid nyaralása?

 

10. Kuba

Kuba, a karib-tengeri szigetparadicsom évről-évre rengeteg vakációzni vágyót vonz, azon belül is a sziget északi partján található Varadero örvend a legnagyobb népszerűségnek. A keskeny kis félsziget számos luxus felszereltségű szállodával gondoskodik a turisták maximális kényelméről. Ha nem csak a strandolás éltet benneteket, akkor térképezzétek fel Havannát! A spanyol gyarmatkori épületek, és az ikonikus veterán autók visszaröpítenek az időben.

  • Ajánlott időszak: novembertől áprilisig
  • Időeltolódás: CET - 5h

11. Dominikai Köztársaság

Legyen a nászút helyszíne a Dominikai Köztársaság, ha szívesen töltenétek pálmafák árnyékában a közös életetek első legszebb napjait! A turisták körében Punta Cana szigete a legkedveltebb, amely a Hispaniola-sziget keleti csücskében található. Az északi parton is jelentős a turizmus, főként Puerto Plata és Samaná tartomány területén. Dominika sűrűn lakott fővárosát, Santo Domingot pedig a sziget déli részén találjuk, ahol rendkívüli bepillantást nyerhettek a helyiek mindennapi életébe.

  • Ajánlott időszak: decembertől áprilisig
  • Időeltolódás: CET - 10h

A Dominikai Köztársaság nem csak tengerpartból áll

Ez is érdekelhet:

A Dominikai Köztársaság nem csak tengerpartból áll

12. Egyiptom

A Vörös-tenger partján biztosan csodálatos vakációban lesz részetek, ugyanis Egyiptom bővelkedik a mesés üdülőhelyekben. Hurghada, Safaga, Marsa Alam és Sharm El Sheikh kimondottan a strandolni- és búvárkodni vágyókat szólítja meg. A szállodán kívüli világ pedig még több élményt tartogat, legyen szó terepjárós sivatagi szafariról, tevegelésről, vagy a világhírű nevezetességekről. Luxor városa, és az ókori templomai kihagyhatatlan látnivalók csakúgy, mint Kairó, és a monumentális gízai piramisok.

  • Ajánlott időszak: áprilistól novemberig
  • Időeltolódás: CET + 1h

13. Baleár-szigetek (Spanyolország)

Mallorca és titkai, avagy amit még nem tudsz a legnagyobb Baleár szigetről

Ez is érdekelhet:

Mallorca és titkai, avagy amit még nem tudsz a legnagyobb Baleár szigetről

 

Ha a napsütéses Baleárok türkizkék vize kelti fel az érdeklődéseteket, akkor négy sziget között kell meghoznotok ezt a felettébb nehéz döntést. A délen elhelyezkedő Mallorca a nyugalmas öbleinek köszönhetően ideális környezetet kínál a pihenéshez. Ez a legnagyobb a Baleár-szigetek közül, így rengeteg felfedezni való áll előttetek, beleértve a Cap de Formentor-t (Mallorca legészakibb pontját) és a rejtélyes Cuevas del Drach barlangot. A közhiedelemmel ellentétben Ibizán nemcsak szórakozni lehet, hanem például túrázni is! Érdemes San Miguel csendes falujában szállást foglalni, ahonnan kirándulni indulhattok a közeli fenyőerdőkbe.

Menorcán is túrázhattok, ha szeretnétek a zsúfolt strandoktól elvonulva kettesben tölteni az időt. A 185 km hosszú Camí de Cavalls túraútvonal körbeveszi az egész szigetet, ráadásul végig a tengerpart mentén fut. Végül Formentera szigetéhez érkeztünk, ami a kis kiterjedésének köszönhetően a nyugalomról híres. Az északi Ses Illetes fehér homokos strandján úgy érezhetitek magatokat, mintha a Karib-térségben nyaralnátok.

  • Ajánlott időszak: májustól októberig
  • Időeltolódás: nincs

14. Kanári-szigetek (Spanyolország)

A Kanári-szigetek nem hiába kapta az „örök tavasz szigetei“ elnevezést, ugyanis, az év nagy részben kiélvezhetitek az Atlanti-óceán északi részének enyhe éghajlatát. Míg a tengerparton búvárkodással, delfin- és bálnalessel, vagy izgalmas vízi sportokkal múlathatjátok az időt, addig a sziget belsejében babérerdőkben és vulkáni tevékenységek formálta tájakban gyönyörködhettek.

  • Ajánlott időszak: májustól októberig
  • Időeltolódás: CET – 1h

15. Szardínia (Olaszország)

Ha Szardínia, akkor irány a Smaragd-part! A Costa Smeralda valójában a második legnagyobb olasz sziget északkeleti részén található 55 km hosszú partszakasz. A naphosszat tartó fürdőzést megkoronázhatjátok egy-egy aktív programmal is, például egy túrával a Su Nuraxi ókori kőtornyokhoz Baruminibe, melyeket akár mediterrán Stonehenge-nek is nevezhetünk. A déli parti Cagliariba is megéri kitérőt tenni, hogy megcsodáljátok az óváros kincseit, többek között a katedrálist (Cathedral di Santa Maria) és a Saint Remy bástyát a kikötő szomszédságában. A nap fénypontjaként tegyetek egy romantikus sétát Arbatax vörös szikláihoz, amelyek naplemente idején a leglátványosabbak!

  • Ajánlott időszak: májustól októberig
  • Időeltolódás: nincs

7 olaszországi látnivaló Velencén és a Colosseumon túl

Ez is érdekelhet:

7 olaszországi látnivaló Velencén és a Colosseumon túl

 

16. Görögország

Görögországban mindenekelőtt az Égei-tenger szigetei nyűgözik le a nyaralókat. Ezek közé tartozik Kréta, a „Nagysziget”; Rodosz, a napfény szigete, és a nyugalmával elbűvölő Kos. Kevésbé meleg, de annál zöldebb úti cél Korfu, amely a Jón-szigetekhez tartozik. Hellászban lépten-nyomon történelmi épületekre és ókori maradványokra bukkanhattok, így az ott eltöltött napok kultúrában gazdagok lesznek.

  • Ajánlott időszak: májustól októberig
  • Időeltolódás: CET + 1h

17. Zöld-foki Köztársaság

Válasszátok a Zöld-foki-szigeteket, és legyetek tanúi az örök nyárnak! Az Atlanti-óceán északi részén található szigetek kellemesen melegek egész évben, így a legjobb feltételek kínálkoznak egy tengerparti nyaraláshoz. A környezet Santiagóban a legzöldebb, Boa Vistán inkább kopár, kősivataggal a sziget belsejében. Sok utazó egyetért abban, hogy utóbbi rendelkezik a legszebb strandokkal. A nászúton kiderül, hogy igazuk van-e!

  • Ajánlott időszak: áprilistól júniusig, november
  • Időeltolódás: CET – 2h

Sal sziget: Buracon és Blue eye

Ez is érdekelhet:

Sal sziget: Buracon és Blue eye

18. Zanzibár (Tanzánia)

Zanzibár nevének hallatán rögtön álmodozni kezdtek a fehér homokos strandokról, pálmafákkal és türkizkék vízzel? Talán itt az idő, hogy ez az álom valósággá váljon, és elrepüljetek a Tanzánia partjánál fekvő szigetre! Érdemes hajókirándulásra menni az Indiai-óceán legjobb merülőhelyeire. A szigeten található fűszerültetvények bejárása is nagyszerű program, de Stone Town-t, Zanzibár történelmi magját is vegyétek fel a listátokra!

  • Ajánlott időszak: január, február & júniustól októberig
  • Időeltolódás: CET + 2h

19. Bulgária

Ha Bulgáriát választottátok a nászútra, a fekete-tenger-parti ország az Arany- és Naposparttal vár Titeket. A nyugalmas pillanatokra vágyó pároknak inkább a Napospartot ajánljuk, az Aranyparton ugyanis inkább bulizni szokás. Persze a Naposparton is találtok szórakozóhelyeket és a bolgár konyhaművészetet is megismerhetitek. Az úszás és a vízi sportok mellett más kikapcsolódási lehetőséget is kínál Bulgária, például az Aranyparton található Zlatni Pyasatsi Nemzeti Parkot, vagy egy kirándulást Várnába. A Naposparton nyaralók pedig Burgasz közeli városát fedezhetik fel.

  • Ajánlott időszak: júniustól szeptemberig
  • Időeltolódás: CET + 1h

Bulgária a Naposparton túl

Ez is érdekelhet:

Bulgária a Naposparton túl

20. Omán

Dubai és Abu Dhabi nem a ti világotok? Ha ennek ellenére szívesen töltenétek a mézesheteket az Arab-félszigeten, akkor Omán a megfelelő választás! Salalah, avagy a “Kelet Karibja” az ország egyik déli gyöngyszeme az Arab-tenger tiszta vizének és a tágas zöldterületnek köszönhetően. Az északi fővárosban, Maszkatban pontos képet kaphattok az arab kultúráról, melynek egyik fontos helyszíne a nyüzsgő városi piac, a Muttrah Souk. A portugál megszállásra emlékeztető 16. századi Al Jalali erődöt is érdemes meglátogatni.

  • Ajánlott időszak: novembertől márciusig
  • Időeltolódás: CET + 3h

Gyakori kérdések a nászúttal kapcsolatban

Egy nászút megszervezése bizony körülményes feladat, így összegyűjtöttünk néhány gyakran felmerülő kérdést, amire talán már Ti is kerestétek a választ! Jöjjön néhány kiegészítő információ és tipp a gondtalan mézeshetek megvalósításához!

Miért érdemes nászútra menni?

Ahogyan az esküvő, úgy a nászút is a szerelmetek megünnepléséről szól, valamint a kapcsolatotokat is szilárdabbá teheti. Mindenkinek szüksége van új élményekre, amelyek szép emlékeket, vagy vicces történeteket szőnek – ezek száma egy utazáson pedig megsokszorozódik. Azt tanácsolnánk azonban, hogy ne legyen a nászút túlszervezett, mert a zsúfolt programterv elvonja a figyelmet a másikról!

Mikor kezdjük a szervezést?

Minél hamarabb kezditek el a tervezést, annál kevesebb az aggodalom! A nyári főszezonra már érdemes január és március között lefoglalni az utazást, ugyanis szélesebb a választék és árak is magukért beszélnek. Ne feledjétek azt sem, hogy bizonyos országok esetében védőoltások előzetes beadatására is szükség van!

Hová menjünk nászútra?

Nyaralás csak felnőtteknek

Ez is érdekelhet:

Nyaralás csak felnőtteknek

 

Természetesen a kettőtök preferenciáitól függ a helyszín kiválasztása. Ha az exkluzív szállással rendelkező álomstrandokat kedvelitek, ideálisak az Indiai-óceán úti céljai, például a Maldív-szigetek és a Seychelle-szigetek, vagy a Karib-térség Kubával és a Dominikai Köztársasággal. Aki nem szívleli a hosszú repülőutakat, vagy az anyagi szempont elsőbbséget élvez, annak a Baleár-szigetek vagy a Kanári-szigetek tökéletes alternatíva lehet. Egy közös érdeklődési kör is remek kiindulópont lehet. A legromantikusabb megoldás pedig egy olyan helyszín újbóli meglátogatása, amely valamilyen módon a kapcsolatotokhoz kötődik.

Milyen szálláshelyet válasszunk?

Egy olyan különleges alkalom, mint a nászút különleges bánásmódot is érdemel! Egyes szállodák nászutas szobát, lakosztályt vagy különleges ajánlatokat kínálnak a friss házasoknak, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a lehető legjobban érezzétek magatokat.

Nászút gyerekkel – Hová utazzunk?

Top 3 tengerparti desztináció gyerekkel

Ez is érdekelhet:

Top 3 tengerparti desztináció gyerekkel

 

Szerintünk nem érdemes amiatt lemondani a nászútról, mert már van gyermek a családban! Természetesen nem teszi egyszerűbbé a szervezést, de egy kis alkalmazkodással mindenki számára életre szóló élmény lesz az utazás. Tanácsos egy viszonylag közeli úti célban gondolkodni, gyermekbarát szállodával, ahová a közlekedés sem a kicsiknek, sem a szülőknek nem jelent tortúrát. Például Bulgária, Görögország és Törökország családbarát szállodáiban nehéz csalódni. Ha szeretnétek egy kis minőségi időt kettesben tölteni, akkor gyermekmegőrzést biztosító hotelt válasszatok!

2024.01.26. Sára Porvay

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.