Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Hosszú hétvégék 2024-ben

Bár 2024-ben is kénytelenek leszünk néhány szombatot munkával tölteni, lesz jó néhány három- és négynapos, sőt, egy hat napos hosszú hétvégénk is. Akár ezeket, akár az 1-1, hétközbeni napot kínáló alkalmakat érdemes lehet kihasználni, és néhány szabadnappal egy hosszabb időszakot nyerve elutazni egy kiadós, vagy legalább egy villámnyaralásra. Na de mikor, milyen szabad- és ünnepnapok várnak ránk, és hogyan tudnánk ezeket a legjobban kihasználni? Lássuk, mivel tervezhetünk 2024-ben!

Március 15.Tavaszi szünetHúsvétMájus 1.Pünkösd2024. NyárAugusztus 20.Október 23.Őszi szünetNovember 1.Téli szünet

Összesen négy 3-napos (január, március, május és november), két 4-napos (Húsvét és augusztus 20.) és egy 6-napos (Karácsony) hosszú hétvége vár ránk 2024-ben, amiért cserébe 3 szombatot kell ledolgoznunk: augusztus 3. (helyette augusztus 19., hétfő pihenőnap), december 7. (helyette december 24., kedd pihenőnap) és december 14 (helyette december 27., péntek pihenőnap).

Ez azt jelenti, hogy megfelelő tervezéssel minimális szabadnap felhasználásával is rengeteg csodás helyet kereshetünk fel ebben az évben - összegyűjtöttük a legjobbakat!

Márciusi hosszú hétvége

Március 15-17.

Olaszország

Március 15. az idén péntekre esik, így 3 nappal legalább számolhatunk - egy márciusi hosszú hétvége tökéletes lehet a legszebb európai nagyvárosok felkeresésére, vagy néhány nappal kiegészítve egy szezon-nyitó előnyaralásra is. Előbbi célra az olasz városokat ajánlanánk, az álmos szicíliai sziklaszirtektől a tökéletes toszkán falvakon át az örök klasszikusokig (Róma, Firenze, Milánó, Velence), minden életörömükkel, csodás tájaikkal és konyhai finomságaikkal, vagy a téli sportok szerelmeseinek ebben az időszakban ennek a változatos hegyekkel rendelkező országnak a síparadicsomai is érdekesek lehetnek.

7 olaszországi látnivaló Velencén és a Colosseumon túl

Ez is érdekelhet:

7 olaszországi látnivaló Velencén és a Colosseumon túl

Málta

Málta parányi kikötőivel, festői tengeri barlangjaival, lenyűgöző sziklafalaival és bájos lagúnáival rendkívüli változatosságot kínál, ha természeti látnivalókra, kirándulásokra vagy klasszikus strandélményekre vágyunk, miközben a macskaköves utcákon sétálva hagyhatjuk, hogy magával ragadjon minket a történelmi és kulturális kincsek, a gyönyörű barokk paloták, katedrálisok és ősi templomromok atmoszférája.

Fedezd fel Máltát!

Ez is érdekelhet:

Fedezd fel Máltát!

Zanzibár

A nagyobb utazásra indulók figyelmébe ebben az időszakban az Indiai-óceán ölelésében, Afrika keleti partja mentén található Zanzibárt, vagy az örök tavasz szigetét, a Kanári-szigeteket javasoljuk.

7 kérdés, amire IGEN a válasz, ha Zanzibárra utazol

Ez is érdekelhet:

7 kérdés, amire IGEN a válasz, ha Zanzibárra utazol

Tavaszi szünet

Március 29 - Április 7.

Török Riviéra

A Török Riviéránál, vagy más néven a türkiz partnál jobb helyszínt szinte keresve sem találhatnánk a nyár méltó, első köszöntéséhez: jobb ezt mielőbb, mondjuk már a tavaszi szünetben megtenni! Törökország legfelkapottabb üdülőövezete több tíz kilométer hosszan, a Földközi- és az Égei-tenger partja mentén nyújtózik. A homokos, illetve aprókavicsos partszakaszokon elsőrangú luxusszállodákból, Kék zászlóval kitüntetett strandokból és lenyűgöző történelmi nevezetességekből válogathatunk.

A 10 legszebb török tengerpart

Ez is érdekelhet:

A 10 legszebb török tengerpart

Egyesült Arab Emirátusok

Az Emirátusok az egyik legkeresettebb egzotikus desztinációk közé tartozik. A legtöbb ember számára az Egyesült Arab Emirátusok csak egyet jelent: Dubaj. Figyelemre méltó azonban a többi emirátus is, hiszen mindnek megvan a maga varázsa. Ras Al Khaimah a tengerparti nyaralásokon kívül hegyi túrákat is kínál, Sarjah a művészet központja, Fujairah pedig az Ománi-öbölben található, gyönyörű természetével kápráztat el.

Fujairah - szerelembe ejtő emírség, amely gyógyír testnek és léleknek

Ez is érdekelhet:

Fujairah - szerelembe ejtő emírség, amely gyógyír testnek és léleknek

Spanyolország

Nagy területének, rengeteg kulturális emlékének, kiváló konyhájának, kimagasló minőségű szolgáltatásainak és gyönyörű strandjainak köszönhetően Costa Brava a legnépszerűbb és legkedveltebb üdülőhely Spanyolországban. A turistákat minden évben elkápráztatja a pálmafákkal szegélyezett homokos tengerpart, a kristálytiszta vízű, kék tenger, a modern hotelek és a pezsgő éjszakai élet. Az apró, keskeny utcák zsúfolásig tömve vannak üzletekkel, kávézókkal, éttermekkel és bárokkal, mindez pedig abban is segít, hogy a téli dermedtség után gyorsan visszarázódj a pezsgő, színes, pörgős napokba!

Spanyolország nagyító alatt: Idegenvezetés a Costa Brava partján

Ez is érdekelhet:

Spanyolország nagyító alatt: Idegenvezetés a Costa Brava partján

Egyiptom

A Vörös-tenger partján elterülő ország a klasszikus nyaralásra vágyók első számú célpontja. Itt minden lehetőség adott, ami egy ideális utazáshoz szükséges. Ez a lenyűgöző úticél több ezeréves történelemmel, különleges turisztikai látványosságokkal büszkélkedhet, köszönhetően például a Gízai piramisoknak, az ősi templomromoknak és a káprázatos Vörös-tengernek. A nevezetességek megcsodálása mellett a többi programlehetőségről sem szabad megfeledkezni. Az izgalmas kalandokat keresők számára a búvárkodás, az egyéb vízi sportok, a tevegelés, a tengerparti lovaglás vagy a quadozás jelenthet remek kikapcsolódást.

Egyiptom – A Sínai-félsziget vonzásában

Ez is érdekelhet:

Egyiptom – A Sínai-félsziget vonzásában

Húsvéti hosszú hétvége

Március 29 - április 1.

Hol töltsem a Húsvétot 2019-ben?

Hol töltsem a Húsvétot 2019-ben?

London

A Temze folyó mentén elterülő London Európa egyik legnépesebb városa, rendkívül fontos pénzügyi, turisztikai, oktatási és kutatási központ. Neves épületei és világörökségi helyszínei akár hetekre elegendő programot biztosíthatnak, de legalább egy hosszú hétvégét mindenképpen érdemes a felfedezésükre szánni. A városba érkezvén olyan lenyűgöző szépségeket csodálhatunk meg, mint a Westminster-palota, a Big Ben, a Westminsteri apátság, a királyi család otthonául szolgáló Buckingham-palota, vagy a Tower-Bridge. Ezen kívül érdemes még felülni a London Eye-ra, fotózkodni Madame Tussaud viaszhírességeivel, vagy egy pihentető sétát tenni az őszi színekbe öltözött Hyde Parkban.

A híres londoni időjárás: minden évszakban kellemes

Ez is érdekelhet:

A híres londoni időjárás: minden évszakban kellemes

Egyiptom

Egyiptom az örök Jolly-Joker úti cél, amivel garantáltan nem nyúlhatsz mellé! Itt minden adott a tökéletes nyaralás élményéhez, ahol rendkívül jó ár-érték arányú ajánlatok közül válogathatsz, alig pár órányi repülőútra Budapesttől. Egyiptom legfelkapottabb nyaraló övezeteit Hurghada, illetve Sharm El Sheik városaiban találjuk. Bármelyik mellett is tegyük le voksunkat, aranyhomokos tengerpartban, búvárkodásra csábító, gazdag tengeri környezetben és minden kényelmet kielégítő, magas színvonalú szállodákban garantáltan nem szenvedünk itt hiányt. Végtére is, ki tudna nemet mondani a Vörös-tenger hívó szavára?

Egyiptom és a Török Riviéra közös vonásai

Ez is érdekelhet:

Egyiptom és a Török Riviéra közös vonásai

Kanári-szigetek

A Kanári-szigeteken remek szolgáltatásokat, modern üdülőhelyeket, hosszú strandokat, változatos tájakat, remek konyhát, napsütéses napokat és az Atlanti-óceán hullámait találjuk, az egyes szigeteken más-más arányokban és formában. A sportimádók sem tudnak itt unatkozni: mesés golfpályák, különböző nehézségű kerékpárutak, vízisport-központok, túraútvonalak és szédítő sziklafalak várják az adrenalinfüggőket. Gran Canaria, Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura és Lanzarote szigetei a spanyol báj megtestesítői, a húsvéti szabadnapok pedig egy tökéletes alkalmat biztosíthatnak a felfedezésükre.

7 izgalmas tény a Kanári szigetekről – Te tudtál róluk?

Ez is érdekelhet:

7 izgalmas tény a Kanári szigetekről – Te tudtál róluk?

Munka ünnepe (szerda)

Május 1.

Málta

A Földközi-tengeren található szigetcsoport kitűnő fekvésének hála, áprilistól már remek idő fogadja az ide látogatókat. Máltáról viszonylag keveset tudnak a turisták, ellentétben a közkedvelt nyaralási úticélokkal, mint például Franciaország, Spanyolország, Olaszország vagy Görögország, miközben a lélegzetelállítóan szép szigetcsoportnak rendkívül sok kulturális és természeti látnivalója van. Éppen ezért Málta múltat idéző városai, kulturális értékei és izgalmas partszakaszai nem hiányozhatnak a 2024-es bakancslistádról!

10 ok, amiért érdemes Máltára menni

Ez is érdekelhet:

10 ok, amiért érdemes Máltára menni

Ciprus

Ciprus a napimádók paradicsoma, a hosszú tél után pedig mind ki vagyunk éhezve a napsütésre. A Földközi-tenger szívében fekvő sziget évi 300 napsütéssel teli nappal és gyönyörű strandokkal hódítja meg a nyaralók szívét, amiről május elején, a szerdai munkaszüneti napot 2 szabadnappal kiegészítve már magunk is megbizonyosodhatunk egy izgalmas előnyaralás során!

Ciprus meglátogatása során lehetőségünk van két különböző kultúra megismerésére. Míg északon iszlám mecseteket és a kereszteslovagok által hátrahagyott ősi romokat fedezhetünk fel, addig délen katolikus kolostorokat és templomokat csodálhatunk meg. A sziget történelmi látnivalói mellett nem szabad megfeledkezni a sziget idilli halászfalvairól és festői tájairól sem, amelyek szintén pihentető és napsütéssel teli utazásra hívnak.

Amit a csodálatos Ciprus adhat

Ez is érdekelhet:

Amit a csodálatos Ciprus adhat

Pünkösdi hosszú hétvége (hétfő)

Május 18-20.

Amikor Japánban virágoznak a fák

Amikor Japánban virágoznak a fák

Isztambul

A Boszporusz partjai mentén elterülő nyüzsgő metropolisz ideális választás egy élménydús, tavaszi városlátogatáshoz. Isztambul lüktetése, a helyi ételek ízkavalkádja, a végeláthatatlan szórakozási lehetőségek mind-mind felejthetetlen élményeket tartogatnak.

Ha szeretnél néhány napra eltávolodni a megszokott mindennapoktól, akkor Isztambulnál keresve sem találhatsz jobb helyet. Itt a komfortzónából való kiszakadás és az aktív feltöltődés abszolút garantált.

Isztambul varázslatos látnivalói

Ez is érdekelhet:

Isztambul varázslatos látnivalói

Tunézia

Észak-Afrikában, a Földközi-tenger mentén fekvő Tunézia olyan, akár egy ékszerdoboz: itt megtalálod a nyüzsgő városi életet, a gyönyörű természetet és a romantikus séták lehetőségét a kanyargós utcákon, főszezon előtt, a pünkösdi hétvége alatt pedig mindezt a nyaraló tömegek előtt fedezheted fel. Ha szeretnél a tengerparton tevegelni és belekóstolni Afrika ízébe, semmiképp se hagyd ki ezt a varázslatos tengerparti országot, amelyik májusban is ideális választás!

Tunézia látnivalói

Ez is érdekelhet:

Tunézia látnivalói

Nyári szünet

Június 21 – Szeptember 1.

Életre szóló emlékek a családdal

Életre szóló emlékek a családdal Shutterstock

Törökország

Törökország ideális választás, ha tengerparti kikapcsolódásra és pihenésre vágyunk. Mivel viszonylag közel, nagyjából 2 órányi repülőútra fekszik, így a gyerekeknek sem kell sokat kibírniuk a gépen. A török riviérán hatalmas, minden igényt kielégítő, all inclusive ellátást is biztosító szállodák, kellemesen meleg, homokos tengerpartok és néhány lenyűgöző nevezetesség is található.

Törökország gyerekekkel

Ez is érdekelhet:

Törökország gyerekekkel

Görögország

Görögország mindig minden körülmények között nagyszerű választás, hiszen lehetőségeinek tárháza jóformán kimeríthetetlen. Autóval, busszal, hajóval és persze repülővel is kényelmesen megközelíthető. Barátságosak a helyiek, csodás a természet, lenyűgöző a klasszikus görög kultúra és még az ételek is ínycsiklandóan finomak. Arról nem is beszélve, hogy remek ár-érték aránnyal érhetőek el a szolgáltatások.

Hol találjuk Görögország legszebb strandjait? – utazási szakértőnk válaszol

Ez is érdekelhet:

Hol találjuk Görögország legszebb strandjait? – utazási szakértőnk válaszol

Egyiptom

Egyiptom vörös-tengeri partszakasza egészen 800 kilométer hosszúra nyúlik. Éppen ezért ilyen népszerű a turisták körében. Itt bőven van lehetőség felfedezni a csodaszép vízivilágot búvárkodás közben, vagy egyszerűen csak pihenni a strandon.

Búvárkodás a Vörös-tengerben – Egyiptom

Ez is érdekelhet:

Búvárkodás a Vörös-tengerben – Egyiptom

Ciprus

Ciprus körülbelül 2-2,5 órányi repülőútra található Budapesttől. Nyáron szebbnél szebb tengerparti szakaszok várják a pihenni vágyókat a különböző településeken. A kisgyermekes családokat például Larnacán és Protarason a lassan mélyülő homokos tengerpartok, a bulizni vágyókat pedig Ayia Napán igazi parti hangulatot varázsoló bárok várják. Aki pedig inkább a természeti és történelmi látnivalókat részesíti előnyben, a sziget nyugati oldalára, Paphosra érdemes mindenképp ellátogatnia.

Édes pillanatok Máltán, Cipruson és Toszkánában

Ez is érdekelhet:

Édes pillanatok Máltán, Cipruson és Toszkánában

Tunézia

Az Észak-Afrika partjainál fekvő ország elsősorban gyönyörű tengerpartjainak köszönheti népszerűségét. Földrajzi adottságaiból kifolyólag Tunézia területének közel felét a Szahara homokja birtokolja, azonban a többi részén gazdag élővilágot és nyüzsgő városokat találunk. Sokszínűségét jól mutatja, hogy az ország északi részében hegyvidékek nyújtóznak, melynek egyes csúcsai helyenként az 1500 méteres magasságot is elérik.

Tunézia nemzeti parkjai

Ez is érdekelhet:

Tunézia nemzeti parkjai

Augusztusi hosszú hétvége (kedd)

Augusztus 17-20.

Sznorkelezés a Vörös-tengerben

Sznorkelezés a Vörös-tengerben Shutterstock

Kanári-szigetek

Spanyolország legdélebbre fekvő autonóm tartománya rendkívül népszerű úticél, természetesen nem véletlenül. A hét nagyobb és több kisebb sziget alkotta Kanári-szigetek egész évben enyhe, nyárias időjárásával, egyedülálló természeti szépségeivel, remek szórakozási és kirándulási lehetőségeivel, valamint kivételes partszakaszaival ellenállhatatlan csábítást jelent – a nyári szezon ünnepélyes lezárásának ez egy kiváló helyszíne lehet, amire az augusztusi hosszú hétvégénél nem kell jobb alkalom!

7 izgalmas tény a Kanári szigetekről – Te tudtál róluk?

Ez is érdekelhet:

7 izgalmas tény a Kanári szigetekről – Te tudtál róluk?

Napospart

Bulgária nevének hallatán valószínűleg legtöbbünk lelki szemei előtt hosszan elnyúló homokos tengerpartok és a Fekete-tenger fodrozódó hullámai jelennek meg. A Napospart (Sunny Beach) lassan mélyülő homokos tengerpartja, a közeli Neszebar műemlékekben bővelkedő, UNESCO Világörökséghez tartozó óvárosa, vagy éppenséggel a kulturális központként számontartott Várna városa garantáltan rabul ejti az egyszeri utazó szívét, augusztusban pedig, a nyári időjárás és a bolgár tengerpart közelsége miatt már akár egy hosszú hétvége alatt is belekóstolhatunk az itteni nyárba (és a helyi finomságokba)!

Ráadásul augusztus 15-én a helyiek Szűz Mária napját ünneplik, ami egyben Neszebár városi ünnepe is, az ezt kísérő hatalmas tűzijátékkal, néptánc-előadásokkal, falfestéssel és általános ünnepi hangulattal - részt venni ezen az eseményen szintén emlékezetes élmény lehet.

Bulgária a Naposparton túl

Ez is érdekelhet:

Bulgária a Naposparton túl

Október 23. (szerda)

Október 23.

Ciprus

Ciprus igazán mediterrán éghajlatú sziget, forró nyárral és enyhe téllel. A sziget elhelyezkedése miatt tökéletes nyaralóhely, kimondottan hosszú nyárral. Májustól egészen októberig forró nyári időjárás, szikrázó napsütés vár ránk, így október végén, időjárása és közelsége okán még egy rövidebb tartózkodásra is ideális lehet a nyár-tartalékaink (D-vitamin, mosolyok, strandolások, fagyizások) feltöltésére. Ciprus az év minden szakaszában izgalmas úti cél lehet mindenki számára, akkor is, ha aktív pihenést szeretnénk sok kirándulással, esetleg síelni egyet a Troodos-hegységben és akkor is, ha inkább egy klasszikus nyaralásra keressük az ideális úticélt.

Körutazás Cipruson

Ez is érdekelhet:

Körutazás Cipruson

Olaszország

Több tucat oka van, amiért érdemes ellátogatni Olaszországba. Aki egyszer beleszeretett, soha többé nem fogja tudni elengedni. Az isteni gasztronómia, a történelmi emlékek, a divat, a fenséges hegységek és a kristálytiszta tenger minden évben több száz turistát vonz. Ez az ország számtalan festői helyszínnel kecsegtet, amit megéri felkeresni, és ahová mindig érdemes visszatérni egy kis kalandra – ha az október 23-i szabadnap mellé kiveszünk még 2-t a hét első, vagy második felében, máris varázsoltunk magunknak 5 napot, ami tökéletes lehet egy őszi, olasz kalandozásra!

Olaszország 10 legszebb városa egynapos kirándulásokra

Ez is érdekelhet:

Olaszország 10 legszebb városa egynapos kirándulásokra

Őszi szünet

Október 24 – november 3.

Barceloneta

Barceloneta Shutterstock

Egyesült Arab Emírségek

A sokszínű Egyesült Arab Emírségek városai között mindenki találhat kedvére valót az őszi szünetre: Dubai fényűző metropoliszként minden kényelmével biztosítja a modern stílusú nyaraláshoz szükséges hozzávalókat, Abu-Dhabiban mindezt az arab kultúra sajátosságaival kiegészülve fedezhetjük fel, Ras Al Khaimah-ban csendesebb strandokra és izgalmas programokra számíthatunk, Fujairah-t, az ország ötödik legnagyobb emirátusát pedig gigantikus hegyvonulatai és tengerpartjainak csillogó türkizkék vize különböztetik meg az Emírségek többi helyétől.

Az Emirátusok nem csak Dubaj - fedezze fel Ras Al Khaimaht és Fujairaht!

Ez is érdekelhet:

Az Emirátusok nem csak Dubaj - fedezze fel Ras Al Khaimaht és Fujairaht!

Törökország

Törökország hatalmas vidéke megannyi lenyűgöző természeti kincset, történelmi várost és metropoliszt rejt. Látnivalóinak száma határtalan és mind csak arra vár, hogy végre felfedezzük. A Török Riviéra, vagy másnéven a türkiz part az ország délnyugati partvidékén húzódik, Çeşme városától egészen Alanyáig. Mediterrán fekvésének köszönhetően egész évben kellemes az időjárása, így a klasszikus tengerparti strandolás szerelmeseinek inkább a nyári, míg a kirándulás és városnézés pártiaknak az őszi és téli időszak kedvez.

Törökország lélegzetállító rejtett kincsei

Ez is érdekelhet:

Törökország lélegzetállító rejtett kincsei

Novemberi hosszú hétvége (Mindenszentek, péntek)

November 1-3.

Zanzibár

Ha a lelki szemeid előtt az év végén már csak egy homokos, pálmafákkal tarkított tengerpart lebeg, ahol az aktuális gondok feledésbe merülnek, akkor Zanzibár, Tanzánia gyöngyszeme lesz a Te helyed: buja trópusi növényzete fahéjvirágot, fűszerborsot és vaníliafákat rejteget, a fűszerek szigeteként is ismert, ami a nyár illatainak lecsengése után testnek és léleknek is igazi felüdülés lehet a novemberi hosszú hétvége idején.

A vörös kontinens gyöngyszemei: A 10 leggyönyörűbb afrikai tengerpart

Ez is érdekelhet:

A vörös kontinens gyöngyszemei: A 10 leggyönyörűbb afrikai tengerpart

Dominikai Köztársaság

A másik befutó ebben az időszakban szerintünk a Dominikai Köztársaság, ahol mindig süt a nap, így, bár egész évben kiváló választás lehet, a szürke, borús őszben különösen ajánlott. Számos, még Kolumbusz Kristóf idejéből származó történelmi emlékmű, hosszú, érintetlen tengerpartok, trópusi növényzet, de hegyvidéki táj is vár rád ezen a csodás helyen.

A Dominikai Köztársaság nem csak tengerpartból áll

Ez is érdekelhet:

A Dominikai Köztársaság nem csak tengerpartból áll

Téli szünet

December 21 - Január 6.

Egyiptom

Egyiptomban a klasszikus tengerparti élményen túl egyéb, nem hétköznapi emlékeket is szerezhetünk. Ilyen például a tevegelés, a tengerparton való lovaglás, vagy egy izgalmas sivatagi quad túrán való vadulás, nem beszélve az ókori egyiptomi kincsek felfedezéséről. Egyszer az életben feltétlenül látni kell a Gízai piramisokat, a Nagy szfinxet, a Karnaki és Luxori templomot és természetesen a Királyok völgyét is, viszont a nagy nyári kánikula nem igazán kedvez ezeknek a felfedezéseknek; az enyhébb, télen inkább tavaszias időjárást viszont mintha épp erre találták volna ki!

Az ősi Egyiptom kincseinek titkai: Fáraók nyomában

Ez is érdekelhet:

Az ősi Egyiptom kincseinek titkai: Fáraók nyomában

Omán

Aki ennél izgalmasabb kalandokra vágyik, az biztosan nem fog csalódni, ha Ománt választja: az Egyesült Arab Emírségek csendes szomszédja nemrégiben nyitotta meg kapuit a világ felé, változatos szépségeivel mégis hamar elkápráztatta látogatóit. Tökéletes egyvelege a napsütéses időjárásnak, a gyönyörű tengerpartoknak, a meleg tengernek, a keleti emlékműveknek, a sokszínű természetnek, az ízletes konyhának és nem utolsó sorban pedig a barátságos helyieknek.

Az elbűvölő Omán: fedezd fel velünk az elegáns keletet

Ez is érdekelhet:

Az elbűvölő Omán: fedezd fel velünk az elegáns keletet

2023.12.14. Viktoria Nagy

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.